Autor Tema: Holy - ostavka  (Posjeta: 21197 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Holy - ostavka
« : Lipanj 07, 2012, 09:39:53 poslijepodne »
Holy: Ne mogu biti ministar u vladi premijera čije povjerenje nemam

Medijski pritisak je bio velik i to je nanosilo veliku štetu u Vladi u kojoj sam bila i zbog toga sam odlučila podnijeti ostavku – rekla je sada već bivša ministrica Mirela Holy u emisiji "60 minuta s Tihomirom Ladišićem" na 24sataTV-u.

– Znala sam da će e-mail procuriti u javnost jer je dan prije bilo upozorenje da HTV sprema veliku priču oko toga. Ja nisam smatrala da to ima veliku političku težinu jer se ne radi o pritisku da se nju zaposli ili promovira. Ja sam to doživljavala kao ljudsku gestu, da se nju politički ne šikanira. Meni to nije prvi put da sam zastupala stavove ljudi koji su mi se obratili bez obzira jesu li bili u stranci ili nisu – dodala je.

– To je bila moja kriva procjena jer nisam više bila zastupnica u Saboru nego ministrica. Radi se o nepromišljenom e-mailu koji je izazvao veliku štetu Vladi Zorana Milanovića – kaže Holy.

Ne možete biti ministar u vladi premijera čije povjerenje više nemate – dodaje.

– Čula sam se s premijerom nekoliko puta i njegov stav je jasan, on je prihvatio moju ostavku, no nije moj običaj da komentiram razgovore koje vodim bilo s kolegama bilo s premijerom – rekla je Mirela Holy. 

Ponovila je kako je od samog početka na čelu svoje ministarske karijere bila izložena velikim pritiscima.

– Nije bilo lagano. Nadam se da će se jednog dana utvrditi tko je meni prijetio i kome je bilo toliko stalo da odem s mjesta ministrice okoliša. Nastojim biti maksimalno objektivna i ne potencirati teorije zavjere, ali svašta što se meni događalo je govorilo da sam se zamjerila dosta moćnim lobijima kojima nije odgovaralo da dovedem promjene u sustavu koje sam planirala provesti – smatra Holy.

Ponovila je još jednom da je glavni razlog ostavke to što je njezin e-mail izazvao veliki medijski interes koji je izazvao veliku štetu za Vladu RH, no da i dalje ne misli da je učinila nešto spektakularno.

– Ja sam možda glupa osoba, ali kad me netko zamoli da mu pomognem, ja mu pokušam pomoći. Nisam to trebala napraviti, ali ja doista smatram da nisam niti prekršila zakon niti napravila nešto nemoralno – kaže.

Smatra kako nakon ovoga neće biti meta oporbe jer je oporba nakon ostavke postigla svoj cilj. 

– Voljela bih znati kako je taj e-mail došao u javnost. Moj e-mail je vjerojatno bio predmet špijunaže i tim je putem izašao u javnost. To je jako zabrinjujavajuće za ovu Vladu. Država mora istražiti na koji način se to dogodilo. Ovo nije normalna i uobičajena situacija, meni su prekršena ljudska, da ne kažem, ustavna prava – smatra Holy.

Kaže kako je nakon ostavke dobila niz SMS-ova, poziva i mailova podrške od kolegica i kolega.

– Svi su bili topli i prijateljski i žao im je što se dogodilo to što se dogodilo. Što će biti s mojom karijerom ne mogu još govoriti, meni je sada sve još prefriško, ali mislim biti vrijedna u Saboru i pomoći kao parlamentarka – kazala je ministrica u ostavci za 24sataTV.

Na pitanje je li istina da je premijer Zoran Milanović s Hvara zatražio od nje da podnese ostavku rekla je:

– Ne bih to komentirala, dovoljno je da je moj e-mail izazvao veliki medijski interes.

http://www.vecernji.hr/vijesti/holy-ne-mogu-biti-ministar-vladi-premijera-cije-povjerenje-nemam-clanak-417664

Krenula je opako i stala mnogima na žulj ... sinoć su spominjana u Otvorenom, na HTV-u imena, stranke i klanovi kome je sve smetala ... sad će barem nakratko odahnuti dok ne dojde netko još luđi da nastavi gdje je Holy stala.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline @Franjo@

• Iskusni član
Odg: Holy - ostavka
« Odgovori #1 : Lipanj 07, 2012, 10:17:26 poslijepodne »
usprkos raznim gafovima, a iste su imali i jos gore ostali strucnjaci i ministarke u vladi komitetlije...imala je moje simpatije..

zdrmala  je vijuge u glavama balkanaca koje se nisu bas svidjale mnogima..zamislite si koji bi
bio kulturoloski genocid da je zabranila djelenje plasticnih vrecica u konzumima i merkatorima..

zato holy :), svako dobro..bila si jedina koja europski razmislja u onom toru na markovom trgu.

Offline mglavovic

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #2 : Lipanj 07, 2012, 10:59:52 poslijepodne »
zašto zabraniti vrećice?
I JA SAM ANTE GOTOVINA I MLADEN MARKAČ! branim svoje.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #3 : Lipanj 08, 2012, 12:26:29 poslijepodne »
zašto zabraniti vrećice?

Da se uništi još ovo malo proizvodnje ....

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #4 : Lipanj 08, 2012, 12:57:16 poslijepodne »
... sad ga opet bubneš ... uništavanje proizvodnje čega ?   isto kao i mglavović ... zabraniti vrećice ... tko zabranjuje ? stalno zbunjujete ljude svojim komentarima i izjavama ... nitko ne zabranjuje vrećice već se pokušava naplatom istih smanjiti njihova potrošnja.

Muha, proivodnja vrećica je zbilja velik i bitan segment u privredi jedne zemlje. Znaš li koliko uopče ima vrsti plastike (razgradive i nerazgradive) Ne znaš. Koliko se od toga uopče proizvodi u Hrvatskoj ?

prvo pročitaj npr. ovaj članak, a onda možemo komentirati ...

http://www.minimagazin.info/2012/04/15/3-vrste-plastike-koje-trebate-izbaciti-iz-upotrebe/

Čini se da se plastika nalazi svuda oko nas. Postoje razni načini kojima je možemo izbaciti iz svog života – od platnenih kesa za kupovinu, preko izbjegavanja plastične ambalaže pa do bojkotovanja vode koja je flaširana u plastične boce. Naime, bez drastičnih mjera je gotovo nemoguće izbaciti ovu nerazgradivu materiju iz upotrebe.

Nisu sve plastične materije stvorene na isti način, a ako pokušavate da je više ne upotrebljavate, počnite sa ove tri vrste.

PVC (Polivinil hlorid)

Od ove vrste plastike se prave dječije igračke, zavjese za tuš, podne podloge te pojedine vrste tapeta. Da bi bila mekana i savitljiva, tokom proizvodnog procesa dodaju joj se ftalati. Ftalati mogu izaći iz plastičnih proizvoda i ući u ljudsko tijelo, što se povezuje sa nizom zdravstvenih problema: hormonalnim poremećajmia, problemima sa reprodukcijom, pa čak i sa  rakom jetre.

PS (Polistiren)

On se pravi od naftnih nusprodukata, a obično je sastojak plastičnih posuda za dostavu hrane te plastičnih tanjira i “escajga”. Njegova reciklaža je skoro nemoguća, a obzirom da je toliko lagan, često završi u rijekama i morima, zagađujući vodeni svijet. Polistiren je poznat i po tome što ispušta stiren, naurotoksin i kancerogen koji se povezuje sa poremećajem hormona, neplodnošću i rakom.

PC (Polikarbonat)

Koristi se za proizvodnju plastičnih posuda za hranu, dječijih flašica i boca za vodu. Kada se zagrije i ispira jakim deterdžentom, ova vrsta plastike može početi da ispušta bisfenol koji se, inače, nalazi u njenom sastavu. Bisfenol je veoma štetna supstanca, a povezuje se sa oštećenjima reproduktivnog sistema i hormona, pretilosti i rakom.

... a povrh svega, nitko ne spominje onog dečka s Trešnjevke ... Mikšića koji se prijašnjih godina opako reklamirao s proizvodnjom biorazgradivih vrečica i to u Hrvatskoj, u Belom Manastiru. Bez obzira da li se nekom dopadao ili ne, taj njegov proizvod je povezan itekako s ovom tematikom.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #5 : Lipanj 08, 2012, 02:12:16 poslijepodne »
Citat:
koko-vg
Muha, proivodnja vrećica je zbilja velik i bitan segment u privredi jedne zemlje. Znaš li koliko uopče ima vrsti plastike (razgradive i nerazgradive) Ne znaš. Koliko se od toga uopče proizvodi u Hrvatskoj ?

Isso mara ala trkeljaš...fakat si teletabis..Jel si ti svjestan i znaš da najavljeni namet za korištenje plastičnih vrećica neće pomoći očuvanju okoliša budući da ne postoji sustav za zbrinjavanje otpada. Također najavljeni namet, ako se uvede, neće pomoći okolišu, a prouzročit će novo zatvaranje radnih mjesta te onemogućiti vraćanje kredita malim i srednjim tvrtkama koje rade u ovoj grani industrije. Izravno i nepovratno ugrožava opstanak domaće proizvodnje s oko tri tisuće zaposlenih u 50 tvrtki. O čem ti pričaš?  Plastične su vrećice od 17 do 20 puta manje volumenizirane od ostalog materijala, a za papirnate je vrećice potrebno kudikamo više prijevoznih sredstava za odvoz, a čak 17 tisuća litara vode treba potrošiti za proizvodnju jedne tone papira, također kaj je najgore ukoliko prijeđemo na papirnate povećavat će se i uvoz. Plastika je ekološki najpovoljnije rješenje. Plastika  je „najzeleniji“ materijal, koji je energetski povoljan, tek 1,3 posto ima utjecaj na CO2 te ne zagađuje i ne troši se toliko vode kao u primjerice u papirnoj industriji.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #6 : Lipanj 08, 2012, 03:51:25 poslijepodne »
Samo si ti priglup i malouman da to shvatiš  ;D

zašto misliš, ako si ti glup da su i ostali na forumu ?

lonac i poklopac ... ja postavljam pitanje muhi a tromblon odgovatra i vrijeđa, onda se nadoveže muha i nastavi istim tempom ... jadno i bijedno, a koliko sam imao na forumu za vidjeti i pročitati vaše pisanje, od osoba s večim brojem cipela od IQ nije ni za očekivati ništa pametnije.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #7 : Lipanj 08, 2012, 06:09:06 poslijepodne »
tromblon, daj bubno još koji biser i prosvijetli nas, poput "Plastika je ekološki najpovoljnije rješenje. Plastika  je „najzeleniji“ materijal ..."
« Zadnja izmjena: Lipanj 08, 2012, 06:11:43 poslijepodne koko-vg »

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #8 : Lipanj 08, 2012, 09:00:15 poslijepodne »
Forumašu - tromblon, opomena zbog namjernog uvredljivog pisanja!

Moderator.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Master

• Gost
« Odgovori #9 : Lipanj 08, 2012, 09:59:26 poslijepodne »
Ko je uopče tog LUCIFERA od žene stavio za ministra....raspadaju se zato jer ne valjaju.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #10 : Lipanj 10, 2012, 05:58:26 poslijepodne »
Dala ostafku kak su to napravili i Salamander, Šuker, Kalmeta, Barba Lucky, ... Jel tak..?
wwwg tablice

Jaguar

• Gost
« Odgovori #11 : Lipanj 13, 2012, 09:05:51 prijepodne »
Prvi ninistar/ica u novoj hrvatskoj povijesti, koji zbog nečeg daje ostavku. Bravo, za pohvaliti, to se zove odgovornost, iako je njen slučaj "bezazlen" u odnosu na ono što su pojedini do sada činili, pa nisu davali ostavke. Ima nade za ovu zemlju!

Master

• Gost
« Odgovori #12 : Lipanj 13, 2012, 09:29:11 prijepodne »
Prvi ninistar/ica u novoj hrvatskoj povijesti, koji zbog nečeg daje ostavku. Bravo, za pohvaliti, to se zove odgovornost, iako je njen slučaj "bezazlen" u odnosu na ono što su pojedini do sada činili, pa nisu davali ostavke. Ima nade za ovu zemlju!
Nije prva, i ministrica zdravstva je zbog BAXTERA dala ostavku....ali svejedno možda i mi napredujemo pa makar i na ovaj način... :D

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #13 : Lipanj 13, 2012, 10:00:02 prijepodne »
Ima nade za ovu zemlju!

Jako teško, dok se na odgovornim mjestima uvladi, nalaze mahom neodgovrne osobe. I kaj je najgore,to svakim danom i potvrđuju, valjda da ih narod ne bi zaboravio.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #14 : Lipanj 13, 2012, 10:18:28 prijepodne »
Ima nade za ovu zemlju!

Jako teško, dok se na odgovornim mjestima uvladi, nalaze mahom neodgovrne osobe. I kaj je najgore,to svakim danom i potvrđuju, valjda da ih narod ne bi zaboravio.

Početak s ostavkama gledam pozitivno, očekujem još neke, u kontekstu ovog Vašeg komentara.