Pušač Čačić Hrvatima: 'Uštedite na cigaretama!'
Na tribinama razočaranje, u svečanoj loži cinizam. Najdalje je nakon poraza Dinama od Porta na otvaranju Lige prvaka otišao prvi dopredsjednik Vlade Radimir Čačić koji je građanima poručio: 'Za Ligu prvaka svatko bi mogao naći toliko novaca. Za početak, ljudi mogu odbaciti cigarete i tako uštediti'....
Novi list, 21.9.2012.
TRAFIKA PREDRAGA LUCIĆA
Pušimir Čačić i filter Dinamo
Dinamo je, znaš i sam, lani ispao prije nego što je Čačić postao prvi potpredsjednik. A ove bi godine mogao, uz dva Čačića i publiku koja se odrekla cigareta, prezimiti u Europi – Trafikant, molim te, kutiju Winstona.
– Kojeg Winstona?
– Crvenog.
– Nema.
– Daj mi onda onaj bijeli.
– On ti je lagan.
– Nema veze. Daj kutiju.
– Nema.
– Daj mi onda onaj zlatni, sto es.
– Nema.
– Daj mi bilo kakav!
– Nema nikakvog.
– Pa zašto me onda pitaš koji ću Winston?!
– Pa da vidim koji sve nećeš. Još nešto trebaš?
– Marlboro, Ronhill, Camel, bilo šta. Samo da gori.
– Tristo kuna, molit ću lijepo.
– Jesi li ti normalan?! Tristo kuna za kutiju cig...
– Evo izvoli.
– Čekaj, šta je ovo?
– Karta za Dinamo – Paris Saint Germain.
– Ti to mene zajebavaš? Tražio sam cigarete, a ti mi daješ ovo...
– Nema cigareta.
– Nikakvih?
– Nikakvih.
– Pa zašto odmah ne kažeš nego me maltretiraš i onda mi još ideš uvalit kartu za utakmicu koja me uopće ne zanima?!
– Mislio sam da pratiš vijesti, da si informiran.
– Kakve vijesti? Pa nisu valjda uveli prohibiciju?
– Nisu. Ali su odlučili poraditi na edukaciji pučanstva. Čuo si Čačića sinoć poslije utakmice da ljudi kod nas nemaju pojma tko je tko i da se za vidjeti Porto ipak moglo izdvojiti novce, samo kad se ne bi trošilo na cigarete.
– Ma boli me neka stvar i za Antu Čačića i za Dinamo!
– Ne radi se o Anti nego o Radimiru Čačiću.
– Nije valjda Njegova Ekscelencija stvarno rekla...
– Da, gospodin prvi potpredsjednik je stvarno rekao: »Znate, evo možete se odreći malo cigareta, pa skupite za kartu za Porto. Uvijek čovjek može malo uštedjeti. Mislim da se ovdje radi o nerazumijevanju tko je tko u svijetu nogometa.«
– I šta sad?
– I sad ja tebi pomažem da, kad si već propustio Porto, izvoliš razumjeti tko je Paris Saint Germain. Evo ti ulaznica i sljedećih dvadeset dana ne moraš dolaziti po svoju kutiju. Računaj da si pošteno platio i da si unaprijed popušio dvadeset kutija. I nemoj da Čačić dođe na Maksimir, a da tebe ne bude tamo!
– Dobro, trafikant, pustimo tu zezanciju. Da ja tebe ozbiljno pitam: je li to Čačiću opet nije dobro?
– Zašto? Njemu je super. Odgledao je utakmicu i poslije zapalio jednu.
– A šta se on ne mora odricati duhana da bi išao na tekmu?
– Karta za svečanu ložu ne košta tristo nego nula kuna, pa ostane i za cigarete. Ali nema za upaljač, pa je žicao vatre.
– Je li on to nas u zdrav mozak?
– Nije nego u zdrava pluća kao i s Plominom.
– Ali u novinama je pisalo da se na Kranjskoj Gori prosvijetlio, da se izliječio od samog sebe. Da više ne urla na suradnike u Ministarstvu gospodarstva, da je shvatio kako urlanjem samo izaziva kontraefekt...
– Možda i ne urla. Srećom ne radim u Ministarstvu, pa ne znam je li se stišao.
– Ali pisalo je da je to sada jedan posve drugačiji Čačić. Da je prokljuvio kako mu SDP-ovci iz Vlade namjerno guraju loše vijesti koje on poslije prenosi javnosti. Da mu je dojadilo da bude njihov Pedro i da na sebe navlači bijes javnosti...
– Pa ne misliš valjda da su mu Linić i kompanija podmetnuli onu šačicu gledalaca na Maksimiru. Osobno je bio na utakmici i svojim se očima uvjerio kolišno ih ima. I iz toga samostalno izvukao vlastiti zaključak da ljudi nisu siromašni nego neuki. I da će steći dragocjeno znanje o tome tko je tko u svijetu nogometa ako se odreknu cigareta. A budući da je Čačić još uvijek prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, dužni smo podupirati njegova prosvjetiteljska pregnuća za dobrobit mozga i pluća.
– Pa da... Kad su već novine u sprezi s prvim potpredsjednikom, zašto ne bi bile i trafike?! Bravo, trafikant, svaka čast! Jebote, isti si k'o i oni njegovi PR-ovci što su pustili patku da se promijenio. A on lupeta isto k'o i prije Kranjske Gore.
– Kako isto? Pa nije do sada komentirao posjećenost utakmica Lige prvaka. Nije da on ne bi, ali nije imao priliku. Dinamo je, znaš i sam, lani ispao prije nego što je Čačić postao prvi potpredsjednik. A ove bi godine možda mogao, uz dva Čačića i publiku koja bi se odrekla cigareta, prezimiti u Europi.
– Ma ne govorim ti o Dinamu nego o Čačićevim napadima socijalne osjetljivosti. Ovo s cigaretama i ulaznicama je isto kao kad je proljetos poručivao da manje telefoniramo pa da ćemo imati čime platiti struju. Prema tome, prosvjetljenje na Kranjskoj Gori je bila čista propagandna laž.
– Hoćeš li ti ovu ulaznicu ili nećeš?
– Neću.
– A zašto nećeš?
– Zato što Dinamo može popušiti i bez mene. A može i Čačić.
– Sram te bilo, prostačino jedna!
– Šta urlaš k'o Radimir?! I uostalom, sam si rekao da je zapalio poslije utakmice!
– Vidim po portalima da neki kažu kako je sve to skupa samo pokazatelj Čačićevog specifičnog smisla za humor.
– Tim bolje! Neka mu onda na cigaretama odštampaju: »Pušenje može izazvati humor i ostala oboljenja.«
http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A2859286328612863285A28582859285A28632893289328632863285E285B28582861285A285928632863286328592863M * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Cigaretline bi si kupil...
gruntovčani (dudek bi kupio cigarete), 0:34
gruntovčani (dudek bi kupio cigarete)