Autor Tema: SDP i HNS – pr(e)dmet sprdne (“Hrvatski“ Bog Marx)  (Posjeta: 170418 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
Odg: SDP i HNS – pr(e)dmet sprdne (“Hrvatski“ Bog Marx)
« Odgovori #105 : Rujan 15, 2012, 11:12:56 poslijepodne »
Pop(ulist)u pop(ulist), a snobu snob

Milanovič ne plemenitaš, neg SKorojevič *

Lesar uzvraća preko Facebooka:
Milanović je snob i politički elitist!

* (snob = sine nobilitate, bez plemstva)

KLJUČNI PODACI
- Milanović je Laburiste optužio za populizam
- Lesar mu je uzvratio preko Facebooka

Piše: P.V.
Objavljeno 2012 09 13

"KADA me politički elitisti i snobovi optužuju za populizam, onda je to za mene kompliment".

Tako je Dragutin Lesar, putem Facebooka, odgovorio Zoranu Milanoviću. Prvi čovjek Vlade je Lesara i njegovu stranku, Hrvatske laburiste, naime, prozvao na današnjoj sjednici Vlade.

Hrvatski laburisti predložili su da se minimalna plaća poveća s 39 na 50 posto prosječne plaće, a Vlada je Saboru predložila da odbije taj prijedlog zakona, uz obrazloženje da nisu uzeli u obzir makroekonomske pokazatelje.

Milanović je Laburiste optužio za populizam, se posprdno osvrnuo na njihove komentare kreditnog rejtinga: "Rekli su da je rejting zavjera lokalnih bankara. S obzirom da se radi o laburističkoj stranci, oni sigurno znaju što se u Londonu događa".

Zvir
http://www.index.hr/vijesti/clanak/lesar-uzvraca-preko-facebooka-milanovic-je-snob-i-politicki-elitist/636798.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Hrvatskoj poboljšan kreditni rejting.
    Skidajmo gaće, rekla je dat će!

AJME MENI, Ćićo Senjanović, 10.09.2012.

http://novine.novilist.hr/Default.asp?WCI=Rubrike&WCU=28592858286328612863285A28582859285A28632893289328632863285E285A2861285B285B285F28632863286328592863O

Za mene su "Snoboki" senok plemenitaši:

Snoboki - Drmeš2.mp4,

Snoboki - Drmeš2.mp4
« Zadnja izmjena: Rujan 15, 2012, 11:31:42 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #106 : Rujan 22, 2012, 01:22:59 prijepodne »
Citat:
Katolička crkva bez milosti
Zadranin Ivica Grgec mora se iseliti iz kuće koju je njegov djed ostavio Zadarskoj biskupiji, a ona mu ne želi produžiti ugovor o korištenju.
Grgec nije izravni potomak djeda Josipa Rubelja, koji je očuh njegovom ocu, ali tvrdi da se zajedno sa ocem brinuo za djeda "kao da je njihov" i nikada se nisu svađali. Grgec dodaje da ne što je djeda "natjeralo" da sve ostavi Crkvi.

Stam.bena pravDA v Hrvatistanu
(vu tem Stam.bolu....)

Benediktinke: (Donedavni) Gradonačelnik Raba (Zdenko Antešić) prodao je naše stanove!
U pretijesnom samostanu živi devet časnih sestara, i premda mnoge djevojke žele ući u samostan, časne ih moraju odbiti jer ne znaju kamo smjestiti novakinje.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Rabska spolovidba iliti «Lako je z tuđem hurcom po trjnu tuči....»

SV.RAB: SDP I ZDENKO – SD „PIZDENKO“
Po SDP-ovomu zameniku ministra stambeno je-bene.diktinke....

Zdenko Antešić, rabijaten
(Rab-i-JAT-en) zamenik ministra (i) z-rač(a)no(vo)ga (lufterskoga) prometa za smešni iznos, oko jezero jurekov, tržil dva stana v Rabu čije su vlasnice klauzurne sestre benediktinke

Se dobe je Račanov SKH-SDP kak pravni naslednik SKH nasledil su imovinu teru su komunisti z Hrvatske ”stekli” za vreme jenopartijske diktature (proletarijata i/il nad proletarijatom).

To nekem zgledi ne (bilo) dosti pak je sadašni zamenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture,
a «tadašnji rapski gradonačelnik Antešić, bivši komunist koji se presvukao u socijaldemokratsku odoru, za smiješan iznos, oko tisuću eura, prodao dva stana čije su vlasnice klauzurne sestre benediktinke.'

Samostan je benediktinki sagrađen u jedanaestom stoljeću, a oduzeta dva stanu sagrađena su 1938. godine. U pretijesnom samostanu živi devet časnih sestara, i premda mnoge djevojke žele ući u samostan, časne ih moraju odbiti jer ne znaju kamo smjestiti novakinje.

- Nama su potrebna ta dva stana ne samo za nove članove nego i da možemo otvoriti radionice za preživljavanje, jer živimo od rada svojih ruku. Novinar ističe da, unatoč demokratskim promjenama u Hrvatskoj, benediktinke gladuju kao i u vrijeme komunističkog režima. Mi smo benediktinska zajednica u tisućljetnom samostanu gdje se uvijek molilo, radilo i žrtvovalo u miru, a to više nije moguće jer su dio naših zdanja iznajmili turistima – napisale su časne tražeći pomoć.

Ipak čini se da će sestre sudskim putem doći do svoje imovine.

Silvije Tomaševič, 28.07.2012.

Celi članek:
http://www.vecernji.hr/vijesti/benediktinke-gradonacelnik-raba-prodao-je-nase-stanove-clanak-436270

Nemaš hižu, nemaš hižu, kak ni ja siromak..
Leiner & Hrnjak - Ftiček veli, 02:59

Leiner & Hrnjak - Ftiček veli
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #107 : Rujan 22, 2012, 01:26:18 prijepodne »
(Pripo)vesti z Glavnoga stana Predsednika Hrvatistana
(iliti Novela o Hrvatistancu Josipoviču)

Židovski stanovi u funkciji diskreditacije 'antifašizma'

16. svibnja 2012.

Napad na Partiju

Frane – Josipović

Zašto sam se sjetio Frane i nekih olovnih vremena nakon toliko godina? Pa, eto, prizvale su mi ga u sjećanje ove drske provokacije u razmatranju pitanja stambenog fonda našeg neporočnog predsjednika Josipovića. Zanemarujući ovaj čas ima li Josipović sedam stanova, kako tvrde neki, ili samo četiri, kako tvrde neki drugi, i ne zamarajući se time jesu li stanovi židovski ili popovski, važno je da naš predsjednik zna na objede brzo i učinkovito odgovoriti.

Ne, nije se priča o Josipovićevim stanovima povukla zbog utvrđivanja istine, niti zbog diskreditacije njega osobno, pa čak ni njega kao predsjednika Republike. Nipošto. Tom pričom se zapravo 'želi diskreditirati antifašistički oslobodilački pokret', zaključio je predsjednik u svojem demantiju.

Umjesto da se drži teme, Josipović uopće ne odgovara na pitanje gdje su se to njegovi roditelji uselili kad su osvojili Zagreb, nego se prijetvorno prikazuje žrtvom svoga zalaganja za uzvišene ideale. Bez obzira na stanoviti demagoški potencijal takve obrane, ona kod razložnijih ljudi pobuđuje sumnju da se takvim zaobilaženjem ipak nešto prikriva. Po Josipovićevu demantiju ispada da su se njegovi roditelji 1955. (1945.) uselili u stan koji je izgrađen 1970.

"Zastala je Frani knedla u grlu i osjetio je da mu mala snaga dolazi u udove. Činilo mu se već kao davna prošlost ono kad je prije par sekundi opsovao samog sebe i pomislio - što je meni ovo trebalo. Vrijeme je stalo i muk je zavladao dvoranom. Učinilo mu se odjednom kako se zidovi razmiču i kako se svi oko njega s nelagodom i smrknuta lica naginju na drugu stranu. Zarotirala se dvorana oko Frane i neka čudna centrifuga povećavala je razmak između njega i onih koji su sjedili oko njega. Vrtlog ih je odnosio u neku nejasnu, maglovitu daljinu. Trajalo je čitavu vječnost dok se Baja u prvom redu, ispred same bine, polagano dizao sa stolca. Frane je, petnaestak redova iza, gledao u Bajin karirani tamnozeleni sako, u njegova zdepasta pleća koja su rasla i polako postajala sve veća. Ljudi oko Frane bivali su sve dalji i on se sebi sve više činio kao samac usred kruga u žitu. Kako čovjeka ludo ponese varka kojom ga još negdje u djetinjstvu zalude nadobudni roditelji: istina, pravda, hrabrost...

U času je Frane u svojoj svijesti stavio pod sumnju sve zavodljive gatke svog nezaboravnog učitelja Ike koji mu je uvalio Maksima Gorkog - Nikolaja Ostrovskog i njegov nepatvoreni komsomolski idealizam. Prokleo je svoju štrebersku sklonost da ideale shvaća doslovce. Sjetio se lugara Mate koji mu se uvijek činio pomalo tulavim, a opet, sad su mu glavom prolazile njegove riječi i njegov hrapavi glas strugao mu je po možđanima: E, moj Frane, sve ti je to lipo što ti divaniš, samo - pamet u glavu... Svaka ti stvar ima niko svoje ali... Bolje ti je svašta ist, nego svašta baljezgat. Puno se glava s tilon razišlo zaradi lude beside. Di ćeš ti, brte moj, propitivat, rećemo, jednog partijskog sekretara? I doista, odjednom se Frani učinila posve neuvjerljivom ta Lovrina priča u koju je do prije par časaka tako postojano vjerovao. A možda Baja zapravo te šolde nikad nije ni vidio, možda je to Lovre sve izmislio, možda ga je htio, znajući za njegovu pravdoljubivu narav, uvaliti u ovu provaliju koja se naglo otvarala pod njim. Kao da bi bez Baje uopće bilo Fonda za Zagoru? Pa da, kako sam tako nasjeo, kako sam mogao takvo što i pomisliti, već je špotao u mislima samog sebe. Zar jedan sekretar, pače, narodni heroj... I najradije bi Frane povukao riječi, ali dvorana je još titrala ledenom jekom izgovorenog pitanja 'A di su pinezi, Baja?'

Baja se polako, manirom iskusnog lisca okretao prema općinstvu u dvorani. Narodni zbor prigoda je koja zahtijeva dostojanstvo i odmjerenost. Podigao je prst u zrak prije negoli je progovorio. Nije morao zbog utišavanja, u dvorani se ionako nije čula ni mušica. Frane je već čuo kako se Baja opravdava i uvjerljivo objašnjava kako on s tom lovom nikakve veze nema. Ali, zatitrao je Bajin kažiprst prijeteći, na licu mu je zaigrao blaženi osmjeh nadmoćnosti i on je salu ošinuo pogledom prijekora:

'Ma, ni ovo, drugovi...'. grmnuo je odmjereno. 'Ni ovo, en ti kurbu gospu...', opsovao je u pravedničkom gnjevu, praveći pritom dramatsku stanku. 'Ni ovo, drugovi, napad na Baju. Ovo je napad na Partiju,' poentirao je, a kažiprst mu se i dalje prijeteći uzdizao. Namjerno ili slučajno, sad je bio uprt u sliku velikog vođe, druga, učitelja i brata Josipa Broza.

Kad je Baja progovorio, učinilo se Frani da mu se vraća krv u obraze i udove. Već mu je sinulo što će reći, kad Baja počne muljati i lagati, ako se počne izvlačiti. Ali Baja nije rekao više ništa. Okrenuo se prema bini i sjeo. Salom je prostrujao njegov ledeni bijes zbog drske antipartijske provokacije, tišina se ledila u žilama, a Frane je osjetio da mu se gubi tlo pod nogama..."

Povijest se ponavlja

Zašto sam se sjetio Frane i nekih olovnih vremena nakon toliko godina? Pa, eto, prizvale su mi ga u sjećanje ove drske provokacije u razmatranju pitanja stambenog fonda našeg neporočnog predsjednika Josipovića. Zanemarujući ovaj čas ima li Josipović sedam stanova, kako tvrde neki, ili samo četiri, kako tvrde neki drugi, i ne zamarajući se time jesu li stanovi židovski ili popovski, važno je da naš predsjednik zna na objede brzo i učinkovito odgovoriti. I što je važnije, on zna, poput Baje prije četrdesetak godina, lucidno procijeniti što se iza tih objeda krije i koji je njihov stvarni cilj i namjera.

Ne, nije se priča o Josipovićevim stanovima povukla zbog utvrđivanja istine, niti zbog diskreditacije njega osobno, pa čak ni njega kao predsjednika Republike. Nipošto. Tom pričom se zapravo 'želi diskreditirati antifašistički oslobodilački pokret', zaključio je predsjednik u svojem demantiju.

Eto, kako se povijest uvijek ponovi. Kao farsa, naravno. Osobito kad se slijedi stara partijska škola. Kao što se njegov ideološki mentor Ante Jurjević - Baja nekad pokrivao autoritetom nedodirljive Partije, tako se i Josipović danas pokriva antifašizmom. Komu će normalnom uopće pasti na pamet raspravljati o novcu, stanovima i drugim prolaznim banalnostima ako se istodobno napada i ugrožava visoke društvene vrijednosti, za koje smo, eto, utvrdili da su plemenite i vječne. Nasljedujući famoznog partijskog sudruga, naš se predsjednik nimalo ne opterećuje što se iza Baje, vuče opskurna i nerazjašnjena uloga u likvidacijama desetaka uglednih građana Dubrovnika na otočiću Daksi u listopadu 1944. Iza istog onog Baje koji je bio gospodar života i smrti, strah i trepet poratnog Splita.

Umjesto da se drži teme, Josipović uopće ne odgovara na pitanje gdje su se to njegovi roditelji uselili kad su osvojili Zagreb, nego se prijetvorno prikazuje žrtvom svoga zalaganja za uzvišene ideale. Bez obzira na stanoviti demagoški potencijal takve obrane, ona kod razložnijih ljudi pobuđuje sumnju da se takvim zaobilaženjem ipak nešto prikriva. Po Josipovićevu demantiju ispada da su se njegovi roditelji 1955. uselili u stan koji je izgrađen 1970.

Dakle nisu problem šoldi ni stanovi, Frane moj. Za šolde si još i mogao pitati, ali kud se okosi na Partiju, kud diže ruku na hraniteljicu svoju, na bratstvo i jedinstvo, crni Frane. A i ti, mladi saborniče... lako za stanove, to su tričarije, ali kud na antifašizam, na oslobodilački pokret... A svi koji nisu za Josipovićev 'antifašizam', naravno, fašisti su. Svi koji nisu za Josipovićev 'oslobodilački pokret', zagovornici su ropstva. I da se ne prisjećamo što im se sve još može prikačiti. Jer nisu tu u pitanju ni stanovi ni pinezi... Ma ne, ni govora... Radi se zapravo o nemirenju s civilizacijskim vrijednostima i tekovinama, radi se o avetima prošlosti... O zmijama, pače.

Za kraj možda bolje da i ne pričam, ali dužan sam ipak reći što je kasnije bilo s mojim Franom. Sreli smo se devedesete, u osvit višestranačja, na osnivanju jedne političke stranke. Krajem ljeta devedeset i prve već je bio na položajima, negdje u zaleđu Šibenika. Kasnije mu je zapovjednik bio general Mirko Šundov, a do devedeset i pete bio je izravno podređen legendarnom Andriji Matijašu Pauku. U operaciji Južni potez lakše je ranjen kod Matijaševa, iliti Mrkonjić Grada, kako su Srbi nazvali staru tursku kasabu Varcar Vakuf. Nema čin, nikad nije dobio invalidski status niti mirovinu. Nije mu žao zbog toga. Iako je dobrano prevalio sedamdesetu i životari otužno, ne misli pokretati to pitanje. Nema stan. Ni židovski, ni borački.

Vjekoslav Magaš
Hrvatski list

http://www.hkv.hr/hrvatski-list/11569-idovski-stanovi-u-funkciji-diskreditacije-antifaizma.html

Citat:
IVAN ZVONIMIR ČIČAK:
Hrvatskom vladaju potomci komunista

11.04.2011.

Medijima osnovni ton daju novinari koji se služe govorom iz mržnje i lažima / Jutarnji je postao glasilo urbanoga rasizma i prepoznatljive nostalgije za komunizmom i Jugoslavijom. Medije vode djeca oficira JNA, Udbe, KOS-a i drugih komunističkih kadrova. Bio sam protivnik lustracije i to je moja velika pogreška. Komunistički klan i danas kontrolira pravosuđe, tvrdi Ivan Zvonimir Čičak u interviewu za Vijenac.

U prvih šest mjeseci 1972. iz SK je isključeno oko 1150 članova. Glavni naredbodavac bio je Vladimir Bakarić zvani Buda, dok je glavni egzekutor za izbacivanja, hapšenja i pripreme optužnica bio drug Ante Josipović (otac novog predsjednika Ive Josipovića), član Izvršnog biroa CK SKH.

Josipovićev otac Ante bio je u Ozni
. Za Goli otok ne znam, ali znam da je to čovjek koji je 1973, kao član Izvršnog komiteta CK SKH, došao u zadarski zatvor saslušavati Marka Dizdara. To mi je Marko osobno pričao.

Celi članek sledi prvum zgod(n)um.

Frane – Josipović
Des nemačka, a negda bila (i) Franz-Jožefova himna ...

Žiga i Bandisti - Vjutro se ja rano stanem, 04:34

Žiga i Bandisti - Vjutro se ja rano stanem

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #108 : Rujan 22, 2012, 01:33:36 prijepodne »
HrvatiStanko

Buj stiha!

Se dobe je v Hrvatske najpoznateši Nemec, "hrvatski" glavni Stanko, nesvrStanko bil Stanko Stojčevič, Srbin na čelu CK SKH, sinonim za poznato „hrvatsko“ mučajne z druge polovice 80-te let prešloga stoletja (1986.-1989.).

Račanov pajdaš – skup su Miloševiču držali lojtru dok je pacificeral Crnu Goru, Vojvodinu i Kosovo – na koncu je pod vutecajem slik z Bukurešta, de su komunisti dohajali pred šmajsere naroda, raspisal prve višestranačke izbore.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Savez_komunista_Hrvatske

Imaš kuću vrati stan*
(imaš hižu, vrni stan,
imaš ženu, vrni lubavnicu)

Mlađi naraštaji i ne pamte ovu komunističku "krilaticu" koja je vladala u jednom periodu Titove vladavine. Stan od firme nije mogao da dobije niko ko je negde u pizdinovcima u nekom selu imao roditeljsku kuću. Na nju su se navukli mnogi naivni iskreni proleteri koji su se odricali stanova u koje su svoja cenjena dupeta uglavnom uvlačili gopoda po partiskoj liniji... Iskreni proleteri su zarad tog gesta dobijali odlikovanja i bili pohvaljivani...

E ćale, ćale, da se na zidu nemamo 300 jebenih pohvalnica "PRIMERAN UDARNIIK" verovatno danas ne bi OTPLAĆIVALI 250 evrića KREDITA ZA STAN....

* na jenomu od jezikov (najvekšoga sina (eng. greja) naše narodov i narodnosti

http://vukajlija.com/imas-kucu-vrati-stan/60806

Imaš kuću imaš stan imaš vikendicu imas šator vrati šator (By KinG®), 04:43

Imaš kuću imaš stan imaš vikendicu imas šator vrati šator (By KinG®)

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #109 : Rujan 22, 2012, 01:35:42 prijepodne »
Ni pet, ni šest, neg pet
Hoteli z pet zvezdic kak nadopuna zvezde petokrake

02.06.2012.
Socijalno neosjetljivi: SDP-ovi izaslanici spavaju u najboljim hotelima (Sheraton, Westin, ..)

ZAGREB - Tri tjedna nakon što su po načelu 'jedan član - jedan glas' potvrdili Zorana Milanovića za predsjednika stranke, SDP-ovci danas na stranačkoj izbornoj Konvenciji biraju potpredsjednike te članove Predsjedništva i Glavnog odbora.
...............

Kako pišu 24 sata, delegacije iz udaljenih županija prenoćile su u skupim zagrebačim hotelima.

- Hoteli s pet zvjezdica, Sheraton i Westin rezervirani su za kandidate iz Dubrovačko-neretvanske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Istarske i Ličko-senjske županije. Kandidati iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske županije spavali su u hotelu Panorama s četiri zvjezdice – pišu 24 sata.

http://www.seebiz.eu/socijalno-neosjetljivi-sdp-ovi-izaslanici-spavaju-u-najboljim-hotelima/ar-36522/

Nič mu ne diši kak mu dišiju penezi.
Pre bi mu spuknul zub, neg z žepa desetaču.

Podvincani – Penezi, 02:50

Podvincani - Penezi

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #110 : Rujan 22, 2012, 01:37:14 prijepodne »
MIŠJA KROZNICA

(Z)LABURISTIČKI VUK BRANKOVIČ IL...  :

Branko Vukšić:

Čačić iz mišje rupe, Karamarko u mišju rupu

e-vundano: 11. rujna 2012.

Tko se prvi javno založio za to da se autoceste daju u koncesiju? HDZ-ov ministar prometa Božidar Kalmeta. Tko se tome suprotstavio? Radimir Čačić, ustvrdivši kako je riječ o nastojanju da se deficit pokrije na račun rezultata i vrijednosti koje je stvorila bivša, Račanova Vlada. „Time se i svakoj budućoj vladi sužava prostor za razvojne investicije, i to je najtragičnije“ – komentirao je Čačić HDZ-ovu nakanu monetiziranja autocesta.
Zašto HDZ nije sproveo svoju nakanu u djelo? Zato što se plašio reakcije javnosti. SDP i HNS se javnosti ne plaše, oni javnost preziru, nadajući se da će glasače predriblati, uvjeriti ih da je loše dobro, a dobro loše.

Fitz je dao ocjenu da je Hrvatska trenutno sposobna vraćati dugove te da je novac onih koji su ga Hrvatskoj posudili zasad siguran. Hoće li zbog toga građani živjeti bolje? Neće.
Znate li koja je država u bivšem socijalističkom sustavu imala najbolji rejting? Rumunjska. Zato što je Ceausescu svako malo uvodio poreze, otimao koliko mu se htjelo, ali je uredno plaćao dugove inozemstvu.“

Kad je već popularno da se ateisti u općenju s javnosti služe Biblijom, poput, recimo, predsjednika Vlade Zorana Milanovića, čije je floskule doista nemoguće dokučiti i najvećim umovima, i moja malenkost prisjetila se jedne prigodne, biblijske: „Poslušajte i razumijte: ne ukalja čovjeka ono što na usta ulazi, nego ono što iz usta izlazi“ (Matej 15:10, 11).
Kada bi doista smrt i život bili – kao što kaže jedna narodna izreka – u vlasti jezikovoj, tada bismo ostali bez većine stupova društva. I – priznajte – dobrog dijela „ljudi iz naroda“.

Zbog čega se služim riječima Matejevim? Ne da bih parirao Milanoviću jer je to, naime, nemoguće, jer je nemoguće ući u njegov mentalni sklop, već da bih raskrinkao nedosljednost onih kolega političara čije je shvaćanje istine doista rastezljiv pojam. Spas Hrvatske je, kažu kukurikavci, u rasprodaji i – koje li floskuletine – monetizaciji cesta te svega ostaloga što itko želi ili kupiti ili unajmiti. Sve treba privatizirati, prodati, sve treba dati na upravljanje privatnicima, po mogućnosti stranim jer je država, tvrdi sve estradniji (čak mu je i funkcija gotovo pa mišokovačevska) prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, loš gospodar. A to zapravo znači da je loš – Čačić. Da je loš Milanović. Da je loš Linić. Da je loša Vlada, jer ona upravlja državom.

Krivi su loši menadžeri

Kada su neki dan uglednog slovenskog ekonomskog analitičara dr. Prašnikara pitali što je, zapravo, najveći uzrok ne samo ekonomske krize u Sloveniji, već i u Hrvatskoj, na Balkanu... potvrdio je ono što moja malenkost tvrdi godinama; loše menadžeriranje. Da, točno, krizu su izazvali loši menadžeri (bilo u privatnim, bilo u državnim poduzećima), poduprijeti lošim, gramzivim kapitalistima i lošim, kukavičkim, neznalačkim, korumpiranim vladama. A te su vlade, naravno, u državna poduzeća postavljale, a postavljaju ih dandanas – za što je ogledan primjer Hrvatska – nestručne, loše, podobne, ne menadžere, već – beskičmenjake. Razna Čačić-Milanovićeva potrčkala. Nije oblik vlasništva uvjet uspjeha, kao što tvrdi poput tepiha neoliberalnom kapitalizmu prostrta Kukuriku koalicija, već menadžment koji vodi tvrtke. Istina, u slučajevima u kojima je država vlasnik najodgovornija je za poslovanje državnih i javnih tvrtki Vlada ili, spustimo li to na nižu razinu, primjerice - poglavarstvo grada ili županije te njihove skupštine. Ne posluju Hrvatske auto-ceste loše samo zato što nisu u privatnom vlasništvu, već zato što se s njima loše upravlja. A loše se upravlja jer su njihovi direktori (bili) ili lopovi ili nesposobnjakovići, što vam dođe gotovo na isto (jer nesposobnjakovićima ispred nosa krade druga ili treća garnitura menadžera).

Nitko ne bi uzeo Koračevića

S istim menadžmentom i istom brigom o HAC-u i privatni bi poduzetnik polučio isti rezultat. Pa, u HAC-u je i dalje najvažnije biti u rodbinskoj vezi, s unosnom stranačkom knjižicom te podoban, a ne sposoban. Čim je zasjeo u šefovsku fotelju u HAC-u, Dražen Guštin među prvima je unaprijedio svoga brata. Tko je za to kriv? Čačić. Vlada. Milanović, a ne vrsta ili oblik vlasništva HAC-a. Tko bi, molim vas lijepo, za glavnog menadžera velikog privatnog poduzeća postavio Zlatka Koračevića?! Nitko, pa ni Čačić. Kapitalisti ne traže poslušnost, već znanje. Dakle - hrvatske autoceste, i one koje vode prema Beogradu, i one koje vode prema Rijeci, i one koje vode prema Splitu ne treba davati u najam, ili - kako to baja Čačić – koncesionirati, već njima treba znati upravljati. Ako će privatna korporacija hrvatskoj državi dati za 35 godina najma spomenutih cesta tri milijarde eura, a bez da može dizati cijene i bez da može ne skrbiti o visokoj razini kvalitete prometnica, u čemu je onda uopće riječ?! Država želi na brzinu pokrpati manjkove u blagajni! Ništa drugo. Bez ikakve dvojbe, tvrtka koja će hrvatske autoceste uzeti u najam neće to učiniti zbog altruizma, već zbog zarade. A kako će zaraditi? Tako da promijeni sustav upravljanja, da promijeni menadžment, da smijeni nesposobne i podobne, a postavi na ključne pozicije sposobne.

Što se nije usudio HDZ, usude se kukurikavci

Što će još učiniti privatni poslodavac u HAC-u? Otpustiti većinu radnika koje kukurikavci ne štite jer služe krupnom kapitalu, interesu banaka i korporacija. Strani privremeni vlasnik uvest će, vjerojatno, vinjete i debelo zaraditi. I, naravno, dizat će cestarinu ma što god Čačić sada govorio. Čačićeve su izgovorene riječi, kao i riječi mnogih drugih hrvatskih političara, tek retoričke figure. Alat za manipulaciju javnosti i vlastito kaljanje. Tko se prvi javno založio za to da se autoceste daju u koncesiju? HDZ-ov ministar prometa Božidar Kalmeta. Tko se tome suprotstavio? Radimir Čačić, ustvrdivši kako je riječ o nastojanju da se deficit pokrije na račun rezultata i vrijednosti koje je stvorila bivša, Račanova Vlada. „Time se i svakoj budućoj vladi sužava prostor za razvojne investicije, i to je najtragičnije“ – komentirao je Čačić HDZ-ovu nakanu monetiziranja autocesta. Zašto HDZ nije sproveo svoju nakanu u djelo? Zato što se plašio reakcije javnosti. SDP i HNS se javnosti ne plaše, oni javnost preziru, nadajući se da će glasače predriblati, uvjeriti ih da je loše dobro, a dobro loše. Dakle, ono što se nije usudio ni proskribirani HDZ, usudi se Kukuriku koalicija koja je već otvorila natječaj za savjetnika koji će Vladi preporučiti najbolji model „monetizacije autocesta“.

Nemaju obraza

Milanovićeva je Vlada, dakle, ozbiljna u nakani da pokrpa rupe rasprodajom svega vrijednog jer – podučavao je današnji prvi potpredsjednik Vlade sredinom prošloga desetljeća HDZ-ovu vlast – ne zna osmisliti nove, vlastite projekte. I, vidi vraga, tko se sada predstavlja zaštitnikom hrvatskih interesa kada su autoceste u pitanju? HDZ. Karamarko i Kalmeta, stranka koja je monetizaciju autocesta smatrala ispravnom, ali je od nje odustala iz pukog politikantstva. Sanaderovo i Kosoričino jato plašilo se da bi zbog davanja autocesta u najam moglo izgubiti izbore. Autoceste nisu dali u najam, ali su svejedno izgubili izbore. U dobroj mjeri i zbog autocesta na čijoj su gradnji opljačkane milijarde kuna, što za račun stranke, što za privatne račune stranačkih moćnika, što za račune HDZ-ovih tajkuna. A tko je u Sanaderovoj Vladi upravljao gradnjom autocesta? Kalmeta, jedan od Kosoričinih i Karamarkovih pobočnika. Zato je Čačić u pravu kada kaže: „Kako stranka koja je na sudu zbog autocesta, koja se napljačkala na autocestama uopće ima obraza govoriti o tome?“ Uzvraća mu u stranačko čišćenje udubljen Tomislav Karamarko: „Nevjerojatno je da on ne posustaje u svom tonu prepotencije i bezobrazluka. Moram podsjetiti Čačića - kad spominje korupciju i kriminal, da sam ja, današnji predsjednik HDZ-a, u dva navrata, 1994. i 2008. poveo borbu protiv kriminala i korupcije u Hrvatskoj. Gdje je tada bio Čačić? U mišjoj rupi!“

Teško ih je razlikovati

U koju bi se Karamarko trebao danas sakriti, barem privremeno, pod uvjetom da ima imalo srama. Zato što je njegova, a ne bilo čija druga stranka na optuženičkoj klupi za kriminal, za gangsteraj, za zločin protiv Hrvatske, za zločin protiv građana koji ispaštaju i zbog Karamarkovog nečinjenja. Način na koji je Karamarko poveo borbu protiv kriminala i korupcije jest jalov, pobuđen zbog alibija s kojim danas predsjednik HDZ-a neuvjerljivo maše. Kao jedan od šefova tajnih službi, mogao je i morao davno prije uprijeti prstom u Sanadera i bratiju s kojom danas gradi „novi HDZ“. Kao što je, uostalom, gradio i onaj stari HDZ. Uvreda je zdravoj pameti hrvatskih građana kada lekcije o moralu, o domoljublju i zaštiti hrvatskih interesa dijele HDZ-ovci koji bi u svakoj iole demokratskijoj državi zauvijek nestali iz politike, a dio njih završio na više godina iza rešetaka. No, je li po Karamarku iz mišje rupe izašli Čačić u pravu kada brani HDZ-ovcima da kritiziraju njegove poteze? Nije. Karamarko i HDZ su se ovim doista politikantskim pljuckanjem po namjeri monetiziranja autocesta pokazali u pravom svjetlu, onakvi kakvi jesu, nedosljedni, nedorečeni, bezidejni i s odavno zatupljenim oštricama. U istim prilikama i u isto vrijeme, s malo više hrabrosti, sa sličnim neoliberalnim ideologijama, HDZ i SDP slično razmišljaju i vuku slične, a ponekad i identične poteze, ali različito zbore. Ponekad ih je – stavimo li pretvorbenu i pljačku u Sanaderovoj eri na stranu – teško i razlikovati. Naročito kada je služenje krupnom kapitalu u pitanju.

P.S. P.S. Istina, fali nam optimizma. Prije svega zato što smo u mračnom tunelu u kojemu nema niti jednog lučonoše, pa se niti ne nazire neko bog-zna-kakvo-svjetlo. Pa, ipak, čim je Fitch, jedna od bonitetnih agencija, podigao Hrvatskoj kreditni rejting iz negativnog u stabilni, javio se tračak optimizma. Prije svega – medijski. Što nam se to, zapravo, dogodilo? Ozbiljni ekonomski analitičari kažu - ništa, ništa bitnog. Fitz je dao ocjenu da je Hrvatska trenutno sposobna vraćati dugove te da je novac onih koji su ga Hrvatskoj posudili zasad siguran. Hoće li zbog toga građani živjeti bolje? Neće. Vlada će se zaduživati lakše i uz nešto nižu kamatu. Citirat ću uglednog ekonomskog stručnjaka Željka Lovrinčevića: „Ta ocjena vam zapravo ništa ne znači. Cijeli mandat Vlade Jadranke Kosor proveli smo u ovom rejtingu, a što se u gospodarstvu pozitivnog dogodilo? Ništa... Znate li koja je država u bivšem socijalističkom sustavu imala najbolji rejting? Rumunjska. Zato što je Ceausescu svako malo uvodio poreze, otimao koliko mu se htjelo, ali je uredno plaćao dugove inozemstvu.“

http://www.medjimurje.hr/clanak/2994/2012-09-11/cacic-iz-misje-rupe-karamarko-u-misju-rupu

Miš mi je polje popasel
miš mi je polje popasel, 02:08

Klapa Iskon - Miš

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #111 : Rujan 22, 2012, 01:39:02 prijepodne »
Holy S(D)Pirit...

Sad je postalo jasno zake je Holy slala inkriminerane SPD-ovski ofarbane (prez)imejle:
LINI(Č) PERO(M) OTPUŠČA TEŽAKE

Slavko Linić: Slijedi 20.000 otkaza
Linić je najavio 20.000 otkaza u javnom i privatnom sektoru

BU-NJU(-OTPRD)EL:
DISKRETNI ŠARM BURZ(OAZIJ)E

Otpusti nam d(r)uge (drugove) naše...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/slavko-linic-slijedi-20000-otkaza/638025.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Špiritus Sanctus, 2009
Cinkuši - Nenadejano Bogčije Zveličenje, 06:45

Cinkuši - Nenadejano Bogčije Zveličenje

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #112 : Listopad 02, 2012, 10:44:24 poslijepodne »
HN(S)PD-e vužgal crleno svetlo za štoperajne neovisne istrage o poratnemi zločini.
Vuredu za skrivajne komunističkih zločina znova se smeši opirajne.

Ko je ujamio, je ujamio...
(do je vjamil, je vjamil)
Ko je hudo-jamio, je hudo-jamio... *

20. RUJNA 2012.

Hebrang:
Uredu za otkrivanje komunističkih zločina prijeti zatvaranje.
Time se "stare žrtve ubijaju na nov način".

Mons. Bogovič:
Neshvatljivo da vlada proistekla iz Domovinskog rata, a ne iz Narodnooslobodilačkog rata, može biti tako neosjetljiva da ponovno nameće šutnju o tolikim nevinim žrtvama o kojim je pola stoljeća bio zabranjeno govoriti.

Drži i da će se onemogućavanjem daljnjeg rada Ureda, zbog životne dobi, smanjiti broj svjedoka komunističkih zločina.

Uredu za pronalaženje, obilježavanje i održavanje grobova žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata prijeti ukidanje, upozorio je danas predsjednik njegovog upravnog vijeća Andrija Hebrang ustvrdivši da se time "stare žrtve ubijaju na nov način".
       Hebrang je istaknuo da je cilj Prijedlog zakona o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja nakon drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja ukinuti Ured kao samostalnu pravnu osobu i njegove poslove prebaciti u ministarstvo nadležno za branitelje.
       "Sva daljnja otkopavanja time će biti zaustavljena, jer se na terenu zbog straha svjedoka neće moći dobiti podaci", upozorio je Hebrang na tiskovnoj konferenciji tog Ureda.
       Ukidanje Komisije za ratne i poratne žrtve u Hrvatskoj, čije je djelovanje bivši premijer Ivica Račan, kako tvrdi Hebrang, od straha od mogućih rezultata prebacio u ministarstvo znanosti, dokazuje da će biti zaustavljena daljnja otkopavanja grobišta, jer ih nakon te odluke do početka rada sadašnjeg ureda nije bilo.
       Drži i da će se onemogućavanjem daljnjeg rada Ureda, zbog životne dobi, smanjiti broj svjedoka komunističkih zločina.
       " Ured je osnovan odlukom Hrvatskog sabora u ožujku prošle godine konsenzusom "lijevih" i "desnih" i na temelju zakona usklađenog s rezolucijama Vijeća Europe", naglasio je Hebrang.
       Također je rekao da je nakon promjene vlasti ponudio ostavku premijeru Zoranu Milanoviću, no nije dobio odgovor, kao ni od ministra branitelja Predraga Matića u čijem bi resoru ta problematika bila ubuduće, a kojeg su željeli upoznati s rezultatima rada.
       Hebrang je naglasio kako je temeljna svrha ureda bila vraćanje digniteta žrtvama.

Članica Upravnog vijeća i novinarka Višnja Starešina izvijestila je da je trenutno u obradi 30-ak masovnih grobišta iz poraća na području Velika Gorice, Gračana, Brdovca i Maceljske gore, od kojih je dvadesetak predviđenih za iskapanje.
       Obavljeni su iskopi na lokaciji Obernjak na Sljemenu gdje je pronađeno 36 posmrtnih ostataka s prostrijelnim ranama, a radi se najvjerojatnije o bolesnicima i osoblju bivšeg lječilišta Brestovac. Grobišta je vrlo teško locirati bez neposrednih svjedoka, a probna se iskapanja provode na 12 lokacija od kojih su dva Krivićev brijeg u Gračanima i Harmica u Brdovcu.

Član Upravnog vijeća iz redova Hrvatske biskupske konferencije (HBK) mons. Mile Bogović rekao je kako je doista neshvatljivo da vlada proistekla iz Domovinskog rata, a ne iz Narodnooslobodilačkog rata, može biti tako neosjetljiva da ponovno nameće šutnju o tolikim nevinim žrtvama o kojim je pola stoljeća bio zabranjeno govoriti.

(Hina)
http://dalje.com/hr-hrvatska/hebrang--uredu-za-otkrivanje-komunistickih-zlocina-prijeti-zatvaranje/446594

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

* Ko je hudo-jamio, je hudo-jamio...

Do leta 2009. skrivana Huda Jama
Jama tisuću smrti
http://www.jutarnji.hr/jama-tisucu-smrti/197125/

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Huda jama
Slovenian Killing Fields of Death more than 1000death!!!! large scale massacre
, 02:51
(Slovenska «vubitačna» pola smrti više od 1000 stradale!! Veliki masaker)

Slovenian Killing Fields of Death more than 1000death!!!! large scale massacre

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #113 : Listopad 02, 2012, 10:53:13 poslijepodne »
Živo, al ne preveč
Allegro, ma non troppo
Lustig, aber nicht zu viel *

(Var)varijacija na (ana)temu Padobranka Veseliča (Branka Lustiga)

Posle predavajna školske dece v negdašne Titine (Jovankine) Korenice, de je povedal da posle Hude Jame (i) Jazovke više ne veruje v crleni, komunistički antifašizem, v partizanščinu i idejnoga je Boga Oca Marxa, Padobranka Veseliča (Branka Lustiga) v kumrovečke škole dočekala je p(o)razna dvorana.

Projekciju filma o Hude Jame (Barbara Rov) ne imal do gledeti. Sramota i špot!

Citat:
Pisma, reagiranja, polemike

Branko Lustig vrijeđa hrvatski narod

Mladen Pavtovković, predsjednik UBIUDR-a Podravke

Udruga branitelja invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorčena je predavanjem zadarskim osnovnoškolcima. Naime, ovaj uvaženi filmski djelatnik, dobitnik Oscara, među ostalim je djeci u školi govorio i podučavao ih da Bog ne postoji jer, da postoji, ne bi bilo holokausta ni Jasenovca. To je velika i neoprostiva uvreda za 89% vjernika u RH, a samim time za našu se državu s pravom može reći da je - katolička. Kad su hrvatski branitelji odlazili u Domovinski rat, oni su odlazili s krunicom oko vrata, a i to dovoljno govori o uvredi i kleveti koju je iznio Lustig. Što nije, primjerice, djeci u nekoj europskoj državi rekao nešto slično o proroku Muhamedu? Što nije rekao da i on ne postoji? Da je to rekao, imao bi velikih problema, poglavito od islamskih vjernika, ali u nas očito može svatko, pa i Lustig pričati i provocirati koliko ga volja i ništa mu se neće dogoditi. Sramno da sramnije
ne može biti!

Rovi, samo rovi....
Partizanski hudojamski holokaust po šumama i gorama:
koljoh-za-gušt, (Žikino) kolo-za-gušt

* Živo, al ne preveč
Allegro, ma non troppo
Lustig, aber nicht zu viel

Citat:
BARBARA ROV - del 1/3, 01:31
http://www.youtube.com/watch?v=EUghRmm79Wk 

BARBARA ROV - del 2/3, 01:38
http://www.youtube.com/watch?v=lB7OT3wBbdQ

BARBARA ROV - del 3/3, 01:32
BARBARA ROV - del 3/3 

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #114 : Listopad 02, 2012, 10:55:53 poslijepodne »

ZAUSTAVITE REUTERS

GLAVNA UREDNICA RADIO SPLITA VEDRANA KRSTIĆ-IVANIŠEVIĆ, CENZURIRALA NAJVEĆEG PJESNIKA NAŠE ERE JER JE DOVEO U VEZU HRVATE I NACISTE

Prekinula sam Dylana u eteru jer su to slušatelji tražili

Podsjetimo, mediji su prošlog petra prenijeli nebuloznu izjavu Boba Dylana danu časopisu "Rolling Stone" za koji on kaže: "Ako u vašim genima, korijenima postoji neki roboviasnik ili pripadnik Ku-Klux-klana, crni ljudi to mogu osjetiti. Baš kao što Židovi mogu nanjušiti nacista ili Srbi nekog Hrvata..."
       Smatrala sam da tu nema ništa sporno jer Hrvatska radio-televizija, kao javna medijska kuća, ima nultu toleranciju na bilo kakvu vrstu nacionalizma, rasizma i bilo kakve diskriminacije. Ne znam zašto bi Dylanove pjesme bile iznad interesa hrvatske nacije koju je on svojim izjavama uvrijedio -drži Vedrana Krstić-Ivanišević.
       Smatram da se nemam komu opravdavati - reći ću i kako u mojem krugu prijatelja ima i Židova - kazala je Vedrana Krstić, aludirajući na židovsko porijeklo Boba Dylana, pravim imenom Roberta Allena Zimmermana.
       Nakon što je objavljeno kako je Dylan "sankcioniran", posjetitelji nekih portala zapitali su se što je s Thompsonom.

Vedrana Krstić-Ivanišević, glavna urednica Hrvatskog radija Studija Split, našla se na ledu nakon što se doznalo da je njezinom odlukom prošlog petka naglo prekinuta pjesma Boba Dylana "Duquesne Whistle" koja se emitirala nekoliko puta dnevno kao hit tjedna na spomenutoj postaji. Da je glazba američke legende nepoželjna na valovima Radio Splita glavna je urednica procijenila nakon što su je, prema njezinim riječima, slušatelji bombardirali pozivima, šokirani što je u eteru još uvijek pjevač koji je Hrvate izjednačio s nacistima. Podsjetimo, mediji su prošlog petra prenijeli nebuloznu izjavu Boba Dylana danu časopisu "Rolling Stone" za koji on kaže: "Ako u vašim genima, korijenima postoji neki roboviasnik ili pripadnik Ku-Klux-klana, crni ljudi to mogu osjetiti. Baš kao što Židovi mogu nanjušiti nacista ili Srbi nekog Hrvata..."
       - Točno je da je to bila moja odluka, ali nakon što su slušatelji našega radija konstantno zvali i negodovali što taj hit još uvijek puštamo, u kontekstu, naravno, njegove izjave. U podne Dylanova pjesma uopće nije išla, a nakon poslijepodnevnog dnevnika prekinuta je jer ju je tehničar greškom pustio. Smatrala sam da tu nema ništa sporno jer Hrvatska radio-televizija, kao javna medijska kuća, ima nultu toleranciju na bilo kakvu vrstu nacionalizma, rasizma i bilo kakve diskriminacije. Ne znam zašto bi Dylanove pjesme bile iznad interesa hrvatske nacije koju je on svojim izjavama uvrijedio -drži Vedrana Krstić-Ivanišević.
       Premda javnost ne dvoji kako su Dylanove izjave za svaku osudu, prevlada mišljenje kako se one, ipak, ne bi smjele dovoditi u kontekst s glazbom. Biljana Romić, glavna urednica Hrvatskog radija, izjavila je kako će zatražiti službeno očitovanje VedraneKrstić-Ivanišević jer se ne slaže s njezinom odlukom o gašenju hita tjedna.
       -Po tom principuHRT bi mogao "počistiti pola programa"-izjavila je Biljana Romić.
       - Neću to komentirati za medije jer poštujem svoju kuću i želim stvari rješavati unutar nje. Želim naglasiti da Dylan nije zauvijek izbrisan s programa Radio Splita; njegova je pjesma iste večeri emitirana u okviru naše top-liste. Osim toga, i sama sam velika obožavateljica njegove glazbe, iako smatram da se nemam komu opravdavati reći ću i kako u mojem krugu prijatelja ima i Židova - kazala je Vedrana Krstić, aludirajući na židovsko porijeklo Boba Dylana, pravim imenom Roberta Allena Zimmermana. Na pitanje smatra li da će joj zbog ovog biti poljuljana pozicija, odgovara: "Radio Split i mene sustavno se napada, ali ja znam odakle to dolazi. Mandat nije krvna loza i neću plakati ako me smijene. Smatram da sam jako puno pridonijela kvaliteti programa, a tko radi, ima pravo i na pogrešku", govori tako Krstić-Ivanišević, a mi je pitamo znači li to da, ipak, smatra da je pogriješila, na što ona odgovara kako će Uprava odlučiti je li u pitanju bila greška, ishitrenost ili nešto treće..." Nakon što je objavljeno kako je Dylan "sankcioniran", posjetitelji nekih portala zapitali su se što je s Thompsonom. -Thompson nikada nije bio hit tjedna i uopće rijetko vrtimo njegovepjesme u svojem programu iako mi je to stvarno degutantno komentirati-ističe glavna urednica Radio Splita koju smo pitali je li točno da ju je Uprava HRT-a kaznila s 20 posto manjom plaćom, navodno zbog primjedbi na račun potpredsjednika Vlade Radimira Čačića koje su išle od strane komentatora Sinjske alke.
       - Neću ništa reći - to je između mene i HRT-a - kazala nam je.                 

Linda Perić
Slobodna Dalmacija, 01.10.2012.

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #115 : Listopad 02, 2012, 11:01:02 poslijepodne »
Wagner music concert in Israel:
is real, or?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Koncert Wagnerove glazbe pak otkazan v Izraelu

11.06.2012   (Die Presse)

Posle otkazivajna Sevučilišča Tel Aviv prepalo je i iskajne zamenskoga mesta za koncert z Wagnerovum glazbum. Osečaje osob preživele holokaust treba kakti vuvažavati.

Više (na nemačkomu):
http://diepresse.com/home/kultur/klassik/764827/WagnerKonzert-in-Israel-wurde-abermals-abgesagt

* * * * * * *

RUŽNA SJEĆANJA
Wagner nepoželjan u Izraelu

"Ovo je emocionalna tortura za preživjele žrtve holokausta i širu publiku u Izraelu", stoji u pismu čelništvu sveučilišta u Tel Avivu koje je otkazalo koncert s Wagnerovim djelima

Sveučilište u Tel Avivu otkazalo je održavanje koncerta s glazbom Richarda Wagnera nakon što su se preživjele žrtve holokausta požalile da ta glazba za njih predstavlja "emocionalno mučenje", javlja u srijedu Reuters, prenosi Hina.
       Izraelski orkestri rijetko izvode Wagnerovu glazbu zbog njegova antisemitizma i Hitlerove sklonosti toj glazbi. Povremene izvedbe Wagnerove glazbe izazvale su u Izraelu osude i kontroverze.
       "Ovo je emocionalna tortura za preživjele žrtve holokausta i širu publiku u Izraelu", stoji u pismu čelništvu sveučilišta i premijeru Benjaminu Netanyahuu koje je poslao zamjenik predsjednika udruge preživjelih holokausta Uri Chanoch.
       Yonathan Livni, utemeljitelj Izraelskog Wagnerova društva, angažirao je 100 glazbenika kako bi, kako je rekao, zaobišao politiku izraelskih državnih orkestara koji izbjegavaju izvoditi Wagnerova djela i namjeravao održati koncert na telavivskom sveučilištu.
       Usprkos izbjegavanju Wagnera, njegova se glazba ipak izvodila u Izraelu pa je tako 2001. Zubin Mehta, ravnatelj Izraelske filharmonije, osudio poziv parlamentarnih zastupnika da se zabrani izvedba Wagnerovih djela pod ravnanjem maestra Daniela Barenboima. Barenboim, Izraelac rođen u Argentini, publici je na koncertu najavio da će orkestar izvesti dio iz opere "Tristan i Izolda", nakon čega je nekoliko desetaka ljudi napustilo koncertnu dvoranu uz povike "fašist" i "odlazi kući".

06.06.2012.

http://metro-portal.hr/wagner-nepozeljan-u-izraelu/71716

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #116 : Listopad 03, 2012, 11:33:55 poslijepodne »

HN(S)DP-ovi (ne samo nominalni) pajdaši z našoga komšijskoga sokaka

Evo kak to v Australije iliti Jugozemske, Juge* Srbije delaju člani SPS-a premijera Ivice (Koko)Dačića

*terra australis = južna zemla, Jugozemska, Juga

OBJAVA: 19.09.2012.

Šef naprednjaka Aleksandar Vučić namjerava pohapsiti partnere iz Socijalističke stranke

Premijer Dačić poludio: Pa nismo valjda lopovi samo mi socijalisti?

Socijalisti su amateri u odnosu na neke druge, kaže Ivica Dačić, a mnogi misle da je Vučić zapravo preuzeo kormilo u vladi

Piše: sp

Kako se u Srbiji uvozila struja, naručivao remont elektropostrojenja, što se radilo sa subvencijama za umjetno gnojivo, zašto Srbijagas uzima toliko posrednika pri ugovaranju poslova?

To je samo dio sumnjivih poslova koje pokušava raščistiti nova srbijanska vlada, ali na čelu te čistke nije Ivica Dačić, premijer i ministar unutarnjih poslova, nego ministar obrane, prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić, kojem snagu daje liderska pozicija u najbrojnijoj stranci vladajuće koalicije, Srpskoj naprednoj stranci. Na udaru su redom direktori iz Dačićeve stranke, koji je ministar unutrašnjih poslova bio i u prošloj vladi.

Naravno, u Srbiji se to odmah komentira kao pokazatelj tko je pravi premijer iako se tvrdi i da je teško koja tvrtka u Srbiji gora od Elektroprivrede. Potkraj kolovoza uhićen je Radoslav Sekulić, financijer Dačićevih socijalista, zbog navodno nevraćenih 52 milijuna eura kredita Agrobanci. Ta je banka oštećena za čak 300 milijuna eura, a njezin šef Duško Antonić spreman je ispričati kako su se i kome ti "krediti" dijelili. Na tapetu su ministra obrane Vučića, osim Agrobanke i Srbijagasa, i Galenika, Elektroprivreda.

Nijedna od tih tvrtki nije na popisu tvrtki kojima se bavi Vijeće za borbu protiv korupcije, a nisu to ni sporne privatizacije čije raščišćavanje zahtijeva Europska komisija. Dačić na sve kaže kako se aferama želi kriminalizacija socijalista i svađa s naprednjacima. – Socijalisti su amateri u o odnosu na neke druge – kaže premijer Dačić.

http://www.vecernji.hr/vijesti/premijer-dacic-poludio-pa-nismo-valjda-lopovi-samo-mi-socijalisti-clanak-454954

Citat:
Predsednik vlade za Hrvatsku veli da je „slučajna država“ i, prevedeno na srbski, pripoveda:
“Ko nas, bre, rastavi?! Najbolje greje centralno grejanje.”

Milanović ovako vidi nastanak rata u bivšoj državi, kako je iznio na sastanku eurosocijalista u Rijeci gdje se govorilo o krizi eurozone: “Eurozona mora imati jedinstveniju fiskalnu politiku i čvršću povezanost, inače ništa od toga. Znamo kako su autonomije u bivšoj državi dovele do kaosa. Svak je vukao na svoju stranu i zato je došlo do rata.” Eto, Milanović smatra da je do rata prije 22 godine došlo zbog velike autonomije republika. Prema Milanoviću, kao i prema Miloševiću, Jugoslavija bi opstala bez tih autonomija i da svatko nije vukao na svoju stranu, odnosno da je bila “centralizovana država” kakvu je želio Milošević. I tako ne bi došlo do rata! U Bosni bi rekli, mašala premijeru!

http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg45751/#msg45751

Letovanic Pajdashi, 1:44

Croatian Song III

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #117 : Listopad 03, 2012, 11:35:19 poslijepodne »
Milanovič kak (d)obermann
(pesek hranitel, čuvar il policijski pesek)

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Milan Ivkošić
21.09.2012

Rodoljubna zanovijetanja

Nadčovjek Milanović: trijumf nesposobnoga nad kukavicama!

Sjećate li se tko je najviše upotrebljavao riječ “polusvijet” kojom je Milanović pljuskao po Saboru? Boljševici!

Važno je što je on u Saboru tobože trijumfirao nad oporbom, pogotovu nad HDZ-om, a kad trijumfiraš nad “kontrarevolucionarnim polusvijetom”, trijumfirao si i nad siromaštvom u koje si doveo zemlju. Tko je bivšu državu doveo do vožnje par-nepar, do nestašica zbog kojih se pola stanovništva opskrbljivalo u inozemstvu i u švercera, do toga da je koju godinu prije raspada Jugoslavije hrvatski Savez komunista najavljivao otpuštanje 300.000 radnika?

Doveli su je, kad je o Hrvatskoj riječ, komunisti koji su uklonili nacionalistički “polusvijet”, koji su trijumfirali nad Savkom, Tripalom i Hrvatskim proljećem, koji su ih pomeli baš kao što je svoje pitače u Saboru pomeo Milanović.

Kako se od sramote pravi trijumf, od uvreda argumenti, od neuspješnog premijera veliki državnik, od umišljenosti superiornost - pokazao je dio medija koji je hvalospjevima i gromoglasnim oduševljenjem popratio odgovore Zorana Milanovića na pitanja oporbe u Hrvatskom saboru. Neutralni i neobaviješteni promatrač sa strane mogao bi pomisliti kako je riječ o predsjedniku vlade u zemlji koja cvate zahvaljujući uspješnoj vlasti, a ne u zemlji koju je ta vlast dovela do najbjednijega mogućega stanja. Ako su ti Milanovićevi odgovori i smjer kojim će ubuduće ići njegova politika, onda nam je budućnost “izvjesna”: dok Hrvatska bude propadala, jačat će kult vlasti.

Kad Milanović HDZ-ovu zastupniku Stieru kaže kako želi iz njega izvući najbolje, ali toga u njemu nema, kad cijelu oporbu proglasi polusvijetom, kad je odgovore na svako pitanje političkih suparnika počinjao čuđenjem nad gluposti pitača, onda je riječ o osobi nepopravljivo zaljubljenoj u svoju pamet i osobi koja jednako nepopravljivo sebi daje za pravo da druge podcjenjuje, omalovažava, niječe. U stjecaju ekstremnih okolnosti takav stav vodi i u ekstremne postupke s političkim protivnikom, kakve je prakticirao naraštaj njegovih partizanskih djedova koje kadšto zna spomenuti. Bez milosti - tim riječima ispisanim velikim slovima u jednom slavljeničkom izvještaju iz Sabora izrečena je bit Milanovićeva vlastohleplja.

To jest, vlast u zemlji koju po svim pokazateljima vodi u gospodarsku katastrofu spreman je štititi i održavati bez milosti i za njezine stanovnike i za svoje političke oponente. Jer nitko ne može čovjeku koji je tako silno umišljen da je sposoban i pametan reći bilo što što bi tu “istinu” nijekalo. Tko to kaže, pripada polusvijetu koji je priroda uskratila za vrline koje on ima. Sjećate li se tko je najviše upotrebljavao riječ “polusvijet” i druge kojima je Milanović pljuskao po Saboru? Komunisti, pogotovu boljševici. Jer, njima je najviše trebalo da ocrne i ogade protivnika kako bi opravdali svoju nezajažljivu težnju za vlašću. Oni nikad bit svoje politike nisu izražavali po mjerilima stvarnosti, jer je stvarnost kojom su upravljali redovito bila bijedna - uvijek su je izražavali odnosom prema političkom protivniku. Ni za Milanovića ni za cijelu Kukuriku koaliciju, a kad je riječ o oporbi, ni za većinu medija, nimalo nije važno što nikad nije tako rastao broj nezaposlenih, što nikad nije bilo tolikih poskupljenja, što nikad nije tako rastao broj siromašnih, što se nikad tako silno nismo zaduživali u inozemstvu, što Hrvatska nikad nije bila u jadnijem stanju. Važno je što je on u Saboru tobože trijumfirao nad oporbom, pogotovu nad HDZ-om, a kad trijumfiraš nad “kontrarevolucionarnim polusvijetom”, trijumfirao si i nad siromaštvom u koje si doveo zemlju. Tko je bivšu državu doveo do vožnje par-nepar, do nestašica zbog kojih se pola stanovništva opskrbljivalo u inozemstvu i u švercera, do toga da je koju godinu prije raspada Jugoslavije hrvatski Savez komunista najavljivao otpuštanje 300.000 radnika?

Doveli su je, kad je o Hrvatskoj riječ, komunisti koji su uklonili nacionalistički “polusvijet”, koji su trijumfirali nad Savkom, Tripalom i Hrvatskim proljećem, koji su ih pomeli baš kao što je svoje pitače u Saboru pomeo Milanović. Dakle, drugovi Bakarić, Bilić, Vrhovec, Dragosavac, Baltić. I Milka Planinc kao premijerka koju Milanović uvelike kopira. Svi totalitaristi, crveni ili crni, obuzeti su sobom kao osobama s posebnim poslanjima, kao nadljudima. I u Saboru smo gledali i slušali nadčovjeka Milanovića, mora se priznati, neobično vještoga u polemici, okretnoga u pobijanju protivnika, ali nadsave umišljenoga, šovinistički uvredljivoga i sanaderovski bahatoga. Nije li HDZ u njemu i vidio Sanadera pa ga se uplašio te je na njegove žestoke boksačke udarce odgovarao škakljanjem, a na njegove uvrede žalopojkama kakvima dijete slini pred majkom kad mu vršnjak podmetne nogu!? Koja hrvatska politika: trijumf nesposobnoga nad kukavicama!

http://www.vecernji.hr/kolumne/nadcovjek-milanovic-trijumf-nesposobnoga-nad-kukavicama-kolumna-455506

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kukavica, 01:07
Do popeva, zlo ne misli

Kukavica

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #118 : Listopad 03, 2012, 11:40:53 poslijepodne »
Gde ja stadoh, ti produži....

(D)obermannov (Milanovičov) prethodnik Mr. Ob(e)rovac, Jure Bilič

Jen od isteknute protivnikov prolečarskoga pokreta z početka sedamdesete let prešloga stoletja bil je hrvatski i(l) „hrvatski” komunist JUre Bilič.
Zafalujuč Karađorđ(ev)u od leta 1971. zauzima partijske i državničke oberpoložaje.

Bil je vupleten v gradnju tvornice glinice v Obrovcu, sinonima za jenu od najvekše propale investicij bivše države (posle zgradnje vustanovilo se da za-jnu v okružejnu nema sirovine).

Jenum prilikum je, odgovarajuč na pitajne novinara jenoga omladinskoga glasila o tomu kuliki je negov politički vudel v forserajnu gradne tvornice glinice v Obrovcu, povedal: 0, 01 %.
Drugi dan je v spomenute novina zišel članek z podnaslovom „Jure Bilič oštetil društvenu zajednicu za „tuliko-i-tuliko” milijonov / milijardi.
Isti dan zabrajneno je tržejne te novin, a mladi novinar je bil kaštiguvan.

Gda je Bilič leta 2006. mrl neki su špekulerali da bi se v Obrovcu mogel napraviti spomen park "Biličevo".

http://hr.wikipedia.org/wiki/Jure_Bili%C4%87

Oni stareši se (ne) sečaju sledečoga vica o Jure Biliču
(Milanovičovi politički protivniki pripovedaju da se njegov komunikacijski «stil» crpi z duhovne ostavščine Jure Biliča):
Citat:
http://www.forumgorica.com/general-discussion/vicevi-1/msg46287/#msg46287

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #119 : Listopad 03, 2012, 11:45:12 poslijepodne »
iPad 2.2

Pad BDP-a* (SDP-a*) još gori nego što se mislilo
(* bezvučivajne, jednačejne po zvučnosti il neke slično)

U drugom kvartalu minus od 2,2 posto!

KLJUČNI PODACI

■ BDP je u drugom kvartalu pao za 2,2 posto
■ Prva procjena je bila da je pao za 2,1 posto

Piše: J.C.

Objavljeno 2012 09 20

Hrvatski BDP u drugom kvartalu ove godine nije pao za 2,1, već za 2,2 posto. Državni zavod za statistiku danas je korigirao svoju izvornu procjenu, objavljenu krajem kolovoza.
       Radi se o najvećem padu od drugog kvartala 2010. godine, kada je BDP pao za tri posto. U prvom kvartalu ove godine BDP je, podsjećamo, pao za 1,3 posto.

Kućanstva troše sve manje

Sve komponente BDP-a u drugom kvartalu 2012. zabilježile su pad, navodi se u izvješću Državnog zavoda za statistiku. Izdaci za potrošnju kućanstva, što je najveća kategorija u BDP-u, pali su za 3,4 posto.
       Radi se o najvećem padu od prvog kvartala 2010. godine, kada je potrošnja kućanstava pala za čak četiri posto.

Sve pada

Smanjila se i potrošnja države, i to za 0,2 posto. U prvom kvartalu ove godine potrošnja države je, s obzirom na isto razdoblje prošle godine, smanjena za 1,5 posto.
       Izvoz je u drugom kvartalu pao za 1,8 posto, dok je uvoz pao za 3,3 posto. U svim važnim djelatnostima zabilježen je pad: građevinarstvo za 10,9 posto, industrija za 5,9 posto, poljoprivreda i trgovina za tri posto...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pad-bdpa-jos-gori-nego-sto-se-mislilo-u-drugom-kvartalu-minus-od-22-posto/637983.aspx

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Sem opal vu blato debelo ...

Žlabrava baba.avi
, 01:28

Žlabrava baba.avi