Na, ljudi to razlikuju.
No problem je u tebi, jer prvo sama povežeš te dvije stvari, tvrdnjom da se politika ne odvija tamo gdje se odvija znanost:
oni koji odlucuju o necemu u ovoj drzavi su politicari (imali titulu ili ne), a ne znanstvenici koji rade po fakultetima ili mjestima gdje politika vodi glavu riječ.
a onda ideš raditi odvajanje tih pojmova, iako
ISTI ljudi sjede i rade na oba mjesta... no ako misliš da je neki pojedinac, na svom putu od Sabora do fakulteta zaboravio politiku i da je političar, kao i da je na putu od fakulteta zaboravio da je profesor i znanstvenik, onda si debelo u krivu... ja ti kažem samo da im je sadržaj u glavi isti, način rada isti, i da na fakultetima nisu "politički neuki ljudi, koji nemaju pojma o politici", već da su tamo itekako vezani, a i praksa to potvrđuje nebrojeno puta...
Ja dobro znam razlikovati što je akademska titula, a što je rezultat rada. No povlačenje jednog reza, koji bi politiku i znanost odbojio na crno i bijelo, da bi ti to mogla lakše razlikovati i shvaćati, nije moguće, i u praksi ne postoji.
Davno rekoh da nečiji akademski stupanj, dapače i završen fakultet, ne znače apsolutno ništa, osim činjenice da je isti bio uporan da ga završi...
fakultetska diploma ne znači da dotični istom dobiva kulturu, ljepotu, bogatstvo, sposobnost, spremnost za posao, dapače - najčešće ne dobiva ni stručnost, ni znanje da bi išta znao ili mogao napraviti, a definitivno ništa od toga ne dobiva u imalo većoj mjeri da bi isti mogao samostalno raditi neki stručni posao za koji se školovao...! Dobiva samo papir kojim može zadovoljavati određene službene ili društvene zahtjeve za stručnom spremom, čime se rješava birokratski dio zaposlenja... Tako da su mi tvoji infantilni navodi čudni (infantilni zato jer su tvoji navodi jasni i maloj djeci, pa ne znam zašto mene pitaš takve bedastoće)...
I znam razlikovati stručne od akademskih stupnjeva, tako da ne brineš...
A da znanost i doktorati nemaju veze sa politikom - odmakni se od definicija, možda ti se ukaže cijeli novi svijet... jer ništa nije crno-bijelo, bez obzira što bi ti htjela da bude upravo tako, da ti bude lakše razlikovati... no onda bi i svijet i život bili prejednostavni...