Autor Tema: Hrvatska u EU: Pad izvoza cigareta?  (Posjeta: 48063 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Hrvatska u EU: Pad izvoza cigareta?
« Odgovori #90 : Ožujak 01, 2012, 11:49:16 prijepodne »
treba pročitati cijeli dokument ali ono što vidošević kaže:

http://www.business.hr/ekonomija/vidosevic-ako-eu-za-nas-ne-rijesi-sporazum-s-ceftom-gubimo-220-mil-dolara

"Ako EU za nas ne riješi sporazum s Ceftom, gubimo 220 mil. dolara"

To je procijenjeni gubitak ulaska u EU zbog pada izovza u zemlje Cefte.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #91 : Ožujak 01, 2012, 12:16:40 poslijepodne »
To što Vidošević priča me ne zanima ni malo, zanima me samo, kada će konačno biti maknut s te pozicije! 8)

Bilaj

• Gost
« Odgovori #92 : Srpanj 12, 2012, 12:37:36 poslijepodne »
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Steta-od-ulaska-u-EU-Hrvatski-izvoz-izgubit-ce-100-milijuna-eura

Šteta od ulaska u EU: Hrvatski izvoz izgubit će 100 milijuna eura

Pod pretpostavkom da bi Hrvatska na tržištu Cefte mogla zabilježiti pad izvoza sličnim intenzitetom kao zemlje koje su u EU ušle u prethodna dva vala proširenja, procjenjuje se da bi hrvatski izvoz mogao pretrpjeti štetu između 0,1 i 0,2 posto BDP-a, odnosno do 0,1 milijardu eura – izračunali su analitičari Hrvatske narodne banke u najnovijem Biltenu, u dijelu koji se bavi posljedicama pristupanja zemlje Uniji na vanjskotrgovinsku razmjenu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Iz središnje banke poručuju i da je, »osim skretanja trgovine, ulazak spomenutih zemalja u EU, zahvaljujući potpuno slobodnoj razmjeni, rezultirao i dodatnim povećanjem obujma trgovine, a taj je učinak stvaranja trgovine bio posebno izražen na strani uvoza, gdje je dio skuplje domaće proizvodnje zamijenjen jeftinijim uvoznim proizvodima, pa je tako svim novim članicama nakon ukidanja zaštitnih carina uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz EU znatno porastao već u prvoj godini članstva«.

Nužna prilagodba

S druge strane, navode u HNB-u, kod uvoza s dotadašnjih preferencijalnih tržišta nije bilo većih promjena, a nije osobito dinamiziran ni uvoz s trećih tržišta, premda su nove članice nakon ulaska u EU preuzele niz novih trgovinskih sporazuma.

Sudeći prema njihovu iskustvu, Hrvatska bi isto tako mogla ostvariti povećan uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda od oko 0,6 posto BDP-a, odnosno do 0,3 milijardi eura, pri čemu bi se glavnina tog učinka mogla osjetiti već u drugoj polovini 2013..

Iz HNB-a napominju da »nakon što Hrvatska 1. srpnja 2013. postane 28. članicom EU, smanjeni izvoz i povećani uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u prvoj godini članstva mogli bi dovesti do pogoršanja vanjskotrgovinske bilance za oko 0,5 posto BDP-a, odnosno za oko 0,2 milijardi eura«.

– Sudeći prema iskustvima drugih zemalja, može se pretpostaviti kako bi u sljedećim godinama daljnji rast uvoza i pad izvoza na tržišta potpisnica Cefte mogao biti nadoknađen pojačanim izvozom na druga tržišta, pa ne treba očekivati ni snažnije učinke na vanjskotrgovinsku bilancu, vele u središnjoj banci.

Pojačani pritisci

No ako pak Hrvatska ne uspije iskoristiti prednosti zajedničkog tržišta i ne nadoknadi gubitke s preferencijalnih tržišta pojačanim izvozom na nova tržišta, i u sljedećim bi se godinama manjak u razmjeni poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda mogao nastaviti pogoršavati, pa bi se tako u 2014. mogao pogoršati za još 0,3 posto BDP-a, procjenjuje HNB.

– Osim što se zbog povećanja konkurentnosti proizvoda iz EU mogu očekivati pojačani pritisci na vanjskotrgovinsku bilancu u smislu rasta uvoza, zbog promjene trgovinskih režima valja računati i s nižim prihodima državnog proračuna s osnove carina. Hrvatska je s osnove uvoza iz EU u 2011. ostvarila 69 milijuna eura carinskih prihoda, bez kojih će ostati u potpunosti, dok će nakon pristupanja 75 posto svih carinskih prihoda ostvarenih s osnove uvoza iz ostalih zemalja postati prihodom Europske zajednice. Pristupanje Hrvatske EU u drugoj polovini 2013. godine moglo bi rezultirati manjim priljevima u proračun RH za 0,2 posto BDP-a ili za 0,1 milijardi eura, zaključuju u HNB-u.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #93 : Rujan 01, 2012, 11:11:14 prijepodne »
Jedan od boljih komentara sa Facebooka:

Za 10 mjeseci svi glasači u RH ulaskom u EU gube glas, on postaje bez vrijednosti.

Pljačka privatizacije, monetarna pljačka ulaskom u EU postaje nepromjenjiva stvarnost, jer nama upravlja EU komisija a pravna procedura izlaska iz EU ne postoji, što se saznalo na primjeru Grčke.

Znači sve ostaje kako je danas, zauvijek.

Mnogi skeptici govore o propasti EU iz razloga što ne razumiju cilj navedene tvorevine, cilj kreirane krize od centralnih bankara i nije im jasan događaj porobljavanja EU-ropskog tipa.

Da zaključim mi imamo 10 mjeseci da učinimo zadnji pokušaj da igru okrenemo u svoju korist, svi koji tvrde drugačije su u krivu.

Cilj kreacije EU ima nekoliko skrivenih zamki :

1. osiguranje blokade narodne banke svake članice sa ciljem zaduživanja stanovništva na kamatu ( za RH 7,5%+) !

2. pljačka privatizacije dobiva pravni okvir zaštite i ista je nepovratna i bez mogućnosti odgovora na istu NACIONALIZACIJOM jer društvena imovina nije državna jer nije izvršena transakcija da bi ona to i postala.

3. stanovništvo kreacijom novca sa 7,5% kamata se pretvaraju u dužničke robove koji nikad ne mogu vratiti niti kamatu a kamoli glavnicu.

4. EU se pobrinula da i blokira razvoj svake od članica sa kvotama i tako zadrži sve kolonije / članice u EU-ropskom položaju.

5. Lokalni političari zemlje članice dobivaju za izdaju izdašne provizije

a) za blokiranu narodnu banku,

b) za privatizciju

c) za samo raspolaganje novcem u proračunu

6. za stanovništvo je postavljen pakleni plan iscrpljivanja stanovništva sa ciljem da isto pod uvećanim porezima, novim porezima, inflacijskim porezima zvanim poskupljenja ne mogu pratiti troškove života i taj program (već viđen u CIA operacijama po J. Americi i Aziji ) proizvodi +80% stanovništva u lutajuću sirotinju bez krova nad glavom.

I tu je igri kraj, zar nije žalostan ?

Što mi možemo učiniti za sebe i svoje obitelji ?

1. imamo glas koji vrijedi još 10 mjeseci i moramo ga iskoristiti !

2. moramo se ujediniti i u referendumu odnijeti većinsku pobjedu

3. većinska pobjeda donosi izbore

4. u Izborima glasati za program ZAJEDNO sa ciljem da se postave naj stručniji ljudi koji moraju za Vas učiniti ovo :

PROGRAM RAZVOJA EKONOMIJE +6%
==========================

* KREIRANJE NOVCA U HNBu BEZ VANJSKOG ZADUŽIVANJA
REVIZIJA VANJSKOG ZADUŽIVANJA RH SA POSTUPCIMA

* REVIZIJA PRIVATIZACIJE JER DRUŠTVENA IMOVINA NIJE DRŽAVNA
SA POSTUPCIMA PROTIV POČINITELJA

* PONIŠTENJE UGOVORA O PRISTUPANJU U EU.
SA POSTUPCIMA PREMA POČINITELJIMA

* POLITIKA NEUTRALNOSTI I NESVRSTANOSTI PREMA NATO SAVEZU KAO I POKRETU BRICS.

* PLAN RAZVOJA RH BAZIRAN NA ULAGANJU NOVCA KREIRANOM U HNBu U NOVA RADNA MJESTA I SMANJENJU POTROSNJE ADMINISTRACIJE SA CILJEM PUNE ZAPOSLENOSTI STANOVNIŠTVA.

* USPOSTAVA NADSTRANACKOG EKONOMSKOG VIJEĆA KAO CENTRALNOG TIJELA VLASTI KOJI KROJI POLITIKU ZEMLJE

JER EKONOMSKI INTERES SVIH NAS JE KROVNO UPRAVLJANJE PLANOM I PROGRAMIMA SA NAJVIŠEG NIVOA SA PROJEKTIMA NOVE INDUSTRALIZACIJE, ELEKTRIFIKACIJE PRIRODNIM IZVORIMA,
ULAGANJE U TEHNOLOGIJE I TRANSFERE TEHNOLOGIJE SA CILJEM PUNE ZAPOSLENOSTI KROZ AKTIVNOSTI U INDUSTRIJI, POLJOPRIVREDI, TURIZMU I INDUSTRIJI SERVISA SA POSEBNIM NAGLASKOM NA NOVE TEHNOLOGIJE U PROIZVODNJI ENERGIJE KAO I AKTIVIRANJE PATENTNIH PROJEKATA NAŠIH IZUMITELJA KOJI SE VRAĆAJU SA SAJMOVA SA PREGRŠT ZLATNIH MEDALJA.

* USPOSTAVA EGOVERNMENTA, JEDNOSTAVNOST PROCEDURA, POSTUPAKA I ZAKONA, S CILJEM DA SE NAJVIŠI BROJ POSLOVA S DRŽAVOM MOŽEMO OBAVITI PREKO RAČUNALA A VIŠAK ADMINISTRACIJE DA DOBIJE RADNA MJESTA U INDUSTRIJI, POLJOPRIVREDI I USLUŽNOM SEKTORU ŠTO JE KRAJNJI CILJ TOG PROJEKTA.

* RAZVIJANJE EKONOMIJE PO PLANOVIMA GRADOVA I REGIJA.

* SMANJENJE POREZA I NAMETA KAO I TROŠKOVA POSLOVANJA ZBOG REFORMI U POTROŠNOJ STRANI RH KAO I U CIJENAMA VODE, PLINA, GORIVA, OKOLIŠA I VODA I UVAĐANJE NOVE POREZNE POLITIKE TE POKRETANJE PROJEKATA SLOBODNIH ZONA ZA SVE INVESTITORE ČIJA PROIZVODNJA JE EKOLOŠKI PRIHVATLJIVA SA POSEBNIM STATUSOM.

Ovo nije šala, ovo je zadnja šansa.

Molim da ovu vijest koju nikada nećete naći u medijima pošaljete svima poznatima putem email.a, putem facebooka jer ovo je pitanje Vas samih i Vaših obitelji.

Da skratim,

Vi možete birati da živite u RH koja ima ekonomski rast +6% i teži punoj zaposlenosti sa visokim standardom

ili

možete birati da živite u EU-rospkoj Uniji i da nas 80% nema šta jesti i krov nad glavom i da nam korporacije preuzmu sva bogatstva a da banke nam uzmu sva vlasništva i da imamo logor njemačkog tipa.

" Sada imamo hrvatsku pušku na američkom ramenu i hrvatski novčanik u njemačkom džepu."

Razmislite, provjerite, pitajte i spoznajte da imamo do referenduma za DAN NEOVISNOSTI 08.10. malo dana da se obranimo od svega ovoga a da naš glas glasača ima rok trajanja do ulaska u EU-ropsku Uniju i onda postaje bezvrijedan kao i mi sami.

Po meni odluka je lagana, jednostavna i jasna.

Uz odluku ako ne obavijestite sve prijatelje i ovaj poziv ne uputite svima NIŠTA NISTE NAPRAVILI jer

AKO NEMAMO VEĆINU - NEMAMO OBRANU SVOG INTERESA !
=====================================

Hvala
ZAJEDNO
Dinko Bartulović

http://www.facebook.com/groups/276162812493214/
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #94 : Rujan 01, 2012, 12:18:34 poslijepodne »
Surova istina, kako god izgledalo nestvarno!

Da je sve barem znanstvena fanstatika, ali nije.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #95 : Rujan 01, 2012, 05:36:27 poslijepodne »
Neki to zove surova istina, neki osobna interpretacija, a moglo bi se nazvati i svjesno manipuliranje narodnih masa. Mada ja to više vidim kao još neku od mnogih manje ili više glupih teorija zavjere. Svi oni gledaju u kristalnu kuglu i misle da kao jedini znaju kam to sve vodi.

Tak su se i poljaci žalili da bu ih EU zgazila, no međutim u zadnjoj krizi poljaci su jedna od rijetkih država imali pozitivan BDP. I prošli tjedan u Dubrovniku ja sam osobno steko dojam da su tam skoro sve sami poljaci. I kaj sad?

Naravno da Grčka može izači iz EU, to sad čak i neki njemački političari vide kao jednu ne samo moguću, nego vrlo vjerojatnu opciju, tak da taj koji je to pisao očito da iskrivljuje činjenice samo da pašeju njegvim tezama.

Činjenica je da proces izlaska iz EU nije nigdje definiran jer to nije nikad bilo predviđeno, ali ak neko ko Grčka ima krizu i nemre izaći iz nje, onda joj je tak svejedno kaj budu druge države mislile. Ak nekaj nemreš platiti, onda nemreš. Men se čini da bu Grčka prije ili kasnije izjavila da je u bankrotu i da nemre više niš plaćati, i to je to. The end.

I istovremeno novi početak.

Glede ovih teza da sve ostaje kao danas, i to još "zauvijek", to samo dodatno dokazuje da se se piscu tih teza ne smije eto baš niš povjerovati. Takve izjave me odma demotiviraju od daljnjeg čitanja. I mala deca znaju da se svaki dan nešto mijenja, kako u Hrvatskoj tako i u EU, tak da je ta teza skroz bezveze. A u "zuvijek" ne vjeruju više ni mala djeca, a kam pak ljudi sa imalo razuma.

Bezveze.  Da je bar naučna fantastika, ali meni je više ko samo fantastika, jer to s naukom nema niš zajedničkog.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #96 : Rujan 01, 2012, 06:44:41 poslijepodne »
Kad si iz Hlebina, drugačije osim fantastike ti to i nemre izgledati.

Duboka promišljanja nisu za svakoga. Osobito ne za one koji sve rezoniraju po principu "ovo mi je vjerojatno, a ovo ne...". Za više od toga ipak nekaj treba i znati. Ostalima život projde u veselju.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #97 : Rujan 01, 2012, 07:37:39 poslijepodne »
Duboka promišljanja nisu za svakoga.
Slažem se, no ti buš to svejedno i dalje pokušaval. No, ak ti to stvara veselje, samo se ti dalje veseli.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #98 : Rujan 01, 2012, 08:00:11 poslijepodne »
 Da, bili smo u komunizmu, totalnom mraku, kako ga neki vole nazivati. Nije nam bilo lijepo moram odmah reći, meni posebno jer nisam bio nimalo podoban. Ali preživjelo se.

Međutim , financijska situacija, a i socijalna bila je drugačija nego danas, mada daleko od onakve kakvu smo priželjkivali i za koju smo se nadali da će se ostvariti u slobodno Hrvatskoj.

Ali!  Došli su Veliki Hrvati i pojeli male hrvate. Uništili sve ono kaj se moglo uništiti. Nije sve rat uništio. Mnogo toga je smišlje4no uništeno, to se sad vidi. I još nas dalje uništavaju, sistematski, malo po malo, gore nego  vrag griješnu dušu.
I svaki dan je nakaj novoga, Bobe! Svaki dan nam je sve gore.
Pa nismo mi narod ljenčina i neradnika!
Nismo mi narod koji bi stalno čekao da mu se nekaj dade!
Zar je tako teško kod nas pokrenuti proizvodnju koja bi uposlila naše radnike, hranila obitelji?
Nije! Ali se to namjerno ne želi. Pitam se zašto??  Kao da je sve kužno u ovoj Hrvatskoj.

Mi smo narod koji je na svojim leđima othranio najmanje tri države do sad,kroz povijest. Sve su nam uzimali, ali nisu nam mogli uzeti dušu!  Sve smo ih pregrmjeli, svaki nam je oteo dio koji nam i danas govori, to su Hrvati stvorili, od Mlečana na dalje!
Bili su to sve tirani, osvajači.
Ali kad ti tvoj uzima i stvara od tebe sirotinju, to najviše boli. A to nam baš rade. Ili to samo ja tako doživljavam?
Možda nisam normalan?
Ne znam više kaj da mislim. Ali zajedno sa cijelim narodom osjećam posljedice . Ti ne?

Kaj se unije tiče, i danas bi Nijemci rado izašli van, radije od Grčke. Ali ne mogu. Englezi tak vole uniju ,da su si zadržali Funtu , ne žele Euro.
Ovih je dana poduzetnicima u toj isto Njemačkoj sa računa u bankama, skinuta određena svota Eura koji se šalju kao pomoć u Grčku.  Nisu pitali, samo su uzeli.
  Poljaci su znali reći ne. I Evropi i svojim političarima. Nisu sami sebi uništili zemlju poput naših vladara.
Zemlja koja je Bogom dana , sa svim svojim prirodnim resursima i morem tone u glib, marom naših vrlih gospodara- slugana.
Sramota.

Kak je bilo na GO?
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #99 : Rujan 01, 2012, 08:41:33 poslijepodne »
da ne citiram...to bas ne volim

ali, veliki  Hrvat nemoze pojesti malog Hrvata i to jos u zemlji ciji narod svi Pape obozavaju..

vec ima nesto drugo..a to je zalupanost , i to zalopanost do zla dragog Boga..

nakon svega sto je bilo, stoljetne zelje za samostalnost, slobodu, Hrvatskom vladaju potomci iz najmracnije njezine povjesti..

a za to nisu krivi udbaski skotovi, vec oni koji takve biraju...sve ostalo nema opravdanja.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #100 : Rujan 01, 2012, 10:47:32 poslijepodne »
Živio HDZ @franjo@ ;D

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #101 : Rujan 02, 2012, 01:54:21 poslijepodne »
I svaki dan je nakaj novoga, Bobe! Svaki dan nam je sve gore.
Ali mi još uvijek ne shvaćamo ko nam je za to kriv. Pogleć kaj je franjo napisal.

U situaciju u kojoj se nalazimo doveli su nas Hrvati, Hrvatine! Takvi koji su još uvijek ponegdje na vlasti. I dalje se na očigled (i šutnju) sviju, događaju strašne stvari. Jel pratiš vijesti? Ono sa Pelješkim mostom nije za povjerovat. Jel nam je EU za to kriv?

No sad se ide pljuvati na one druge koji tek budu krivi za našu propast, a za ove koji su nam već doveli ovu situaciju, oni su još uvijek "pravi Hrvati". Oni su izgleda ok, malo su se obogatili, ali jebajga - ko ne bi?

I dal se kaj promijenilo? Nije. I dalje se priželjkuju Hrvatine na vlasti. I da ti velim da budu opet i došli. Takav smo mi narod, bolje nismo ni zaslužili.

Ne velim da bu EU "dobar", ali kaj nije pravi i prvi problem već tu, u sadašnjosti, među nama?

A ti sad plači kaj dolazi EU i zaboravi ko te je doveo u ovu situaciju.
Citat:
Pa nismo mi narod ljenčina i neradnika!
Nismo mi narod koji bi stalno čekao da mu se nekaj dade!
Ima nas svakakvih, ali kaj se ne čita svugdje da svi očekuju da im "država" nekaj da? Samo bi se sisala cica od majke države, a niš se ne bi štelo delati. I takvih nije malo.
Citat:
  Poljaci su znali reći ne. I Evropi i svojim političarima.
O ćem ti pričaš? Alo? Poljaci su već godinama u EU.
Citat:
Kak je bilo na GO?
To bi ja rajše na PP.  :)

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #102 : Rujan 02, 2012, 03:06:55 poslijepodne »
U situaciju u kojoj se nalazimo doveli su nas Hrvati, Hrvatine! Takvi koji su još uvijek ponegdje na vlasti.

Hrvatine nisu nikada otkada je Hrvatske bile na vlasti, Osim ako ne misliš posprdno. Žalosno je što se sve koji stvarno hrvatski i nacionalno promišljaju unaprijed odbacuje i ismijava kao nešto zaostalo.

Jel pratiš vijesti? Ono sa Pelješkim mostom nije za povjerovat. Jel nam je EU za to kriv?

Kaj to nije za povjerovat?

I dalje se priželjkuju Hrvatine na vlasti. I da ti velim da budu opet i došli.

Treba priželjkivati Hrvate na vlasti, a Hrvatine stjerati u ropotarnicu povijesti, kamo i spadaju, jer je njima biti Hrvat bilo zanimanje. A to nije dobro sa koje god strane dolazilo.

Ne velim da bu EU "dobar", ali kaj nije pravi i prvi problem već tu, u sadašnjosti, među nama?

Je, u glupiosti da se ne raspoznaje i ne razlikuje budala od preobučene budale.

kaj se ne čita svugdje da svi očekuju da im "država" nekaj da? Samo bi se sisala cica od majke države, a niš se ne bi štelo delati.

Pa svi očekuju zato jer je dražava sama stvorila takvu klimu kroz obećanja i podilaženja na mjestima i u stvarima u kojima to nikada nije smjela.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #103 : Rujan 02, 2012, 04:36:50 poslijepodne »
Osim ako ne misliš posprdno.
Mislim. Hrvat za mene nije onaj koji se pravi da voli Hrvatsku dok ju istovremeno potkrada.
Citat:
Kaj to nije za povjerovat?
To je tolko očiti lopovluk i kriminal da je stvarno teško povjerovat da se to događa naočigled sviju upućenih i da se niš ne mijenja.
Citat:
Treba priželjkivati Hrvate na vlasti, a Hrvatine stjerati u ropotarnicu povijesti, kamo i spadaju, jer je njima biti Hrvat bilo zanimanje.
E pa upravo o tim Hrvatinama ja pričam, vidiš da znaš o čem pričam.
Citat:
Pa svi očekuju zato jer je dražava sama stvorila takvu klimu kroz obećanja i podilaženja na mjestima i u stvarima u kojima to nikada nije smjela.
Ja smatram da to nije stvorila sadašnja država. To su to razmišljanja koja su postojala u socijalizmu, i koja se, na žalost, još i dan danas provlače po glavama jedne većine, a skoro sve bivše vlade su taj način razmišljanja koristile da bar na kratko zadovolje narod i da se tako održe na vlasti.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #104 : Rujan 02, 2012, 09:25:50 poslijepodne »
U situaciju u kojoj se nalazimo doveli su nas Hrvati, Hrvatine! Takvi koji su još uvijek ponegdje na vlasti.
Hrvatine nisu nikada otkada je Hrvatske bile na vlasti, Osim ako ne misliš posprdno. Žalosno je što se sve koji stvarno hrvatski i nacionalno promišljaju unaprijed odbacuje i ismijava kao nešto zaostalo.
Sve se ovo svodi na "Kurtu i Murtu", *š takov rođendan. Da se popneju na Vlastu "zaborave sve zajedničke akcije, zaborave sve zajedničke derneke..." i ono kaj jem piše v Programu i kaj su obečali.
I nastave de su "bivši" stali.
wwwg tablice