Autor Tema: Optužnica protiv HDZ-a zbog Fimi medije na sud ide prije izbora?  (Posjeta: 9898 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Optužnica protiv HDZ-a zbog Fimi medije na sud ide prije izbora?
« : Studeni 23, 2011, 02:31:03 poslijepodne »
Prema ZKP-u, istraga mora završiti za godinu dana (+ 6 mjeseci), a iako je istraga u odnosu na HDZ otvorena 25. listopada, prvi nalog u procesu datira iz travnja 2010.
Optužnica protiv HDZ-a trebala bi bi biti podnesena do kraja ovoga tjedna. A ako i ne bude podnesena do petka, ipak će završiti na sudu prije izbora. U to su uvjereni svi odvjetnici optuženika u predmetu Fimi media s kojima smo ovih dana razgovarali.

U USKOK-u o tome ne žele reći ni slova, a odbijaju čak i načelni razgovor o temi krajnjih zakonskih rokova u kojima, prema novom Zakonu o kaznenom postupku (ZKP), mora biti dovršena istraga.
ZKP kaže da USKOK istrage mora završiti i optužnicu podnijeti u roku od godinu dana (samo u iznimno složenim predmetima mogu ih produljiti za još šest mjeseci). U protivnom, cijeli im trud pada u vodu. Iako je istraga u odnosu na HDZ kao 20. optuženog u Fimi mediji otvorena 25. listopada, za HDZ ipak vrijedi rok koji se računa od početka cijelog procesa. Prvi nalog za istragu datira iz travnja prošle godine protiv HDZ-ova rizničara Mladena Barišića. Kao početni može se uzeti i neki kasniji nalog o istrazi, odnosno njezinu proširenju, no svejedno su rokovi za optuženje HDZ-a na izmaku.

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj, na pitanje hoće li se prije 4. prosinca podnijeti optužnica, odgovara da “ni takva pravosudna sramota nije isključena”. Pritom se poziva na takve najave u dijelu medija i dovodi ih u vezu s Državnim odvjetništvom kao izvorom tih informacija.

– Mladen Bajić ponaša se kao da nije svjestan obveze Hrvatske da svojim građanima osigura pravo na pošteno suđenje – kaže Gredelj.

Šiber: Nije simpatično

Smatra da zakonski rokovi u kojima se mora dovršiti istraga nisu razlog za podizanje optužnice prije izbora.

– Tomu se mogu nadati politički protivnici HDZ-a! Duboko sam uvjeren da Bajić to neće učiniti. Ako ipak učini, bilo bi korektno da se učlani u SDP, stavi za nositelja liste, kako bi sve bilo potpuno transparentno – svrstao je HDZ-ov odvjetnik Bajića u lijevi politički tabor. Podizanje optužnice prije izbora Gredelj ocjenjuje kao Bajićevo profesionalno i političko samoubojstvo.

– Šteta je već učinjena, a to što se podiže optužnica samo je logičan korak nakon otvaranja istrage protiv HDZ-a – kaže prof. Ivan Šiber. Smatra da optužnica protiv HDZ-a neće utjecati na izborne rezultate.

– Oni koji su vjerni HDZ-u, bit će i dalje, a oni koji su se pokolebali, ionako su već odlučili dati glas nekom drugom – kaže Šiber, uz napomenu da mu načelno nije simpatično da takva optužnica ide pred izbore.

Njegova kolegica prof. Mirjana Kasapović kaže da optuživanje HDZ-a nije sasvim politički apsolvirana tema.

– Jedno je najava postupka, a drugo kad on doista počne – kaže M. Kasapović. No, dodaje da nema previše sućuti za HDZ “jer su sami odgovorni za to što im se događa”. Uvjerena je i da je bolje podići optužnicu prije izbora nego poslije.

– Bilo bi jako loše da HDZ dobije izbore i da se odmah ide u optuživanje nove vlasti. S druge strane, ako izgube izbore, podizanje optužnice u HDZ-u bi kvalificirali kao političko pakiranje – mišljenje je prof. Kasapović.

Gredelj je uvjeren da bi podizanje optužnice protiv HDZ-a prije izbora kod simpatizera HDZ-a i onih koji su demokratski opredijeljeni stvorilo dodatni motiv da glasuju za HDZ.

– No, istraga još nije dovršena, a zakon dopušta podnošenje optužnice radi potrebe razmatranja rezultata istrage kod najsloženijih predmeta još tri mjeseca nakon dovršetka istrage – zaključuje odvjetnik HDZ-a.

Kako se razvijala USKOK-ova istraga o crnim fondovima

Travanj 2010.
USKOK je otvorio nalog za provođenje istrage protiv HDZ-ova rizničara i šefa Carine Mladena Barišića zbog izvlačenja novca iz državnih tvrtki preko Fimi medije.

25. listopada
USKOK je donio nalog o proširenju istrage u slučaju Fimi medije i na HDZ kao pravnu osobu. Pod istragom su i Sanader, Jarnjak, Maček, Pavošević i Barišić.

Rujan 2011.
Bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević USKOK-u je predočila isplatnice iz crnog fonda koje svjedoče o nelegalnom financiranju HDZ-ovih kampanja.

6. studenoga 2011.
HDZ je odlučio da će ga kao stranku u postupku koji protiv njih vodi USKOK zastupati Damir Sesvečan, predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

Studeni 2011.
USKOK je ispitao sve osumnjičenike, odgovorne osobe u HDZ-u, čime su se stvorili uvjeti za donošenje odluke o (ne)podizanju optužnice protiv HDZ-a.
[/color][/color][/b][/b][/b]

http://www.vecernji.hr/vijesti/optuznica-protiv-hdz-a-zbog-fimi-medije-sud-ide-prije-izbora-clanak-349155
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Optužnica protiv HDZ-a zbog Fimi medije na sud ide prije izbora?
« Odgovori #1 : Studeni 23, 2011, 03:22:17 poslijepodne »
Netko želi reći da Bajić nije točno isplanirao termine kada će glumiti zakonitost?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #2 : Prosinac 01, 2011, 07:08:26 poslijepodne »
VLADIMIRU Šeksu netko je dojavio što je Sanader govorio u tajnom iskazu USKOK-u 21. srpnja, potvrdila je snimka koju je ekskluzivno objavio Index.

"Ja nisam došao ovdje kao neki Zorro osvetnik, nego sam došao reći kako je to bilo", kazao je Sanader u dijelu iskaza, a upravo tu izjavu, o Sanaderu kao Zorrou osvetniku, Šeks je sredinom rujna, dva mjeseca nakon tajnog iskaza. O kojemu, po slovu zakona, ništa nije smio znati.

Nervozni Šeks: Nisam dužan, ne želim i neću vam odgovarati na takva pitanja

Iako ga mnogi tituliraju kao najvećeg domaćeg političkog lisca, potpredsjednik HDZ-a izjavom se uvalio u velike nevolje, jer iskaz nije bio objavljen ni u jednom mediju, pa je do njega mogao doći samo kršeći zakon.

Danas je mnogo jasnije zašto je bio tako nervozan kad su ga novinari pitali da objasni kako je doznao za Sanaderovu metaforu iz  tajnog, zaštićenog iskaza. "Nisam vam dužan, ne želim i neću vam odgovarati na takva pitanja", kazao je tada Šeks.

Zašto ga USKOK nije ispitao kako je došao do tajnog iskaza?

Šeks je upitan i hoće li isto reći i USKOK-ovim istražiteljima, ako ga pozovu na ispitivanje da odgovori otkud mu detalji ispitivanja. "Jeste li čuli što sam vam rekao", ponavljao je iznervirani potpredsjednik HDZ-a i odbio više govoriti o ovoj temi.

Znakovito je da su se upravo HDZ-ovci na čelu s Jadrankom Kosor kontinuirano zadnjih mjeseci žale na činjenicu da detalji tajnih USKOK-ovih istraga cure u medije, pa je Kosorica nekoliko puta priprijetila i istragama, kao i ministar Karamarko. No, kad tajni iskazi iscure prema Šeksu "nije dužan, ne želi i neće odgovarati na takva pitanja".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/iskaz-je-potvrdio-a-seks-mora-odgovoriti-kako-je-znao-da-je-sanader-u-tajnom-ispitivanju-spominjao-zorroa/586050.aspx
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #3 : Prosinac 02, 2011, 09:44:53 prijepodne »
Ma to je i preočito da imaju svugdje svoje plaćenike. I da lažu na svakom koraku.

Definitivno je HDZ jedna zločinačka organizacija, to svi znamo, pa to bi i slepac videl. Zato je trenutak kad se diže optužnica nebitan, samo da bude čim prije. Ak i bude prije izbora, onda su to i zaslužili. Ali sama objava da optužnice bude je već naštetila HDZju, tak da formalno podizanje optužnice nema više puno veze.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #4 : Prosinac 02, 2011, 10:15:40 prijepodne »
Ma to je i preočito da imaju svugdje svoje plaćenike. I da lažu na svakom koraku.

Definitivno je HDZ jedna zločinačka organizacija, to svi znamo, pa to bi i slepac videl. Zato je trenutak kad se diže optužnica nebitan, samo da bude čim prije. Ak i bude prije izbora, onda su to i zaslužili. Ali sama objava da optužnice bude je već naštetila HDZju, tak da formalno podizanje optužnice nema više puno veze.

Definitivno si ti jedan običan jugokomunistički-masonski-amero-eurokratski pizdek...Ono kaj je Sledgehammer napisal da ovo nije N od neovisnog foruma je potpuno u pravu...

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #5 : Prosinac 02, 2011, 11:04:56 prijepodne »

Definitivno si ti jedan običan jugokomunistički-masonski-amero-eurokratski pizdek...Ono kaj je Sledgehammer napisal da ovo nije N od neovisnog foruma je potpuno u pravu...

Hahahahaha!   :D  :D  :D

Kaj tak? Kaj su svi koji su protiv HDZja jugokomunistički-masonski-amero-eurokratski pizdeki? Hahahaha!!!  :D  :D

I ak je jedan član foruma protiv HDZja, onda forum nije neovisan? A ako je brdo članova protiv crvenih, onda je to ok i neovisno? Jao meni, kud će naša Hrvatska s takvim biserima kao što si ti. Sad vidim da Hrvatska nije ni imala izbora, morala je doći tu gdje je. Stvarno žalosno.

Ah, da, nemoj se vaditi na moju funkciju na forumu, jer ja nijednu jedinu poruku nisam ni brisal, ni mijenjal, niti ikako politički motiviran nešto činio. Ali ak bu neko išel, primjerice radi, otkrivati tvoj identitet, onda bum brisal. Tak da se razmemo.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #6 : Prosinac 02, 2011, 11:20:19 prijepodne »
Citat:
BobRock

Meni ti ličiš na plaćenika...svi mi ovdje koji imamo svoje mišljenje a ako drukčije mislimo izloženi smo smo teroru monotone i dosadne jednostranosti predvođenu takvima kao što si ti, koristiš obećavajuće iluzije o budućnosti i prisilno uvjeravaš neistomišljenike
metodama masovne psihologije...
Tako se i sada u predizbornoj Hrvatskoj stvara tipično navijačko političko ozračje. Prema metodi „podijeli pa vladaj“ birače se gura u bojovne navijačke tabore radi još jednog (pred)izbornog sukoba tzv. naših protiv tzv. njihovih. Rezultat je unaprijed lažiran. Građani sigurno gube, a pobjeđuje postojeća struktura oporbenih jugokomunističkih-masonskih-amero-eurokratskih pizdeka...

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #7 : Prosinac 02, 2011, 11:58:50 prijepodne »
Meni ti ličiš na plaćenika...svi mi ovdje koji imamo svoje mišljenje a ako drukčije mislimo izloženi smo smo teroru monotone i dosadne jednostranosti predvođenu takvima kao što si ti, koristiš obećavajuće iluzije o budućnosti i prisilno uvjeravaš neistomišljenike
metodama masovne psihologije...
Alal si ga sad nasro...
Di sam ja kaj obečaval i stvaral iluzije? Gdje ja prisilno uvjeravam? Koje ja to metode masovne psihologije koristim? Ak su to tvoje metode manipuliranja biračkog tijela, nisu moje. Nemoj izmišljat. To je bezveze i nikam ne vodi. Bubneš i ostaneš živ. Kaj je to tvoj stil diskusije? Kaj ti je sad namera diskreditirati mene? Jadno, jadno, jadno.
Citat:
Tako se i sada u predizbornoj Hrvatskoj stvara tipično navijačko političko ozračje. Prema metodi „podijeli pa vladaj“ birače se gura u bojovne navijačke tabore radi još jednog (pred)izbornog sukoba tzv. naših protiv tzv. njihovih. Rezultat je unaprijed lažiran. Građani sigurno gube, a pobjeđuje postojeća struktura oporbenih jugokomunističkih-masonskih-amero-eurokratskih pizdeka...
Pa to baš tvoji zajedno s tobom delaju, i sad se onda baš ti ideš jadati? Baš jadno!

Evo za primjer - u istom postu gdje se žališ da se birače gura u "bojovne navijačke tabore" koristiš se baš tom istom taktikom i ove koji su protiv tvojeg HDZja nazivaš "jugokomunističkih-masonskih-amero-eurokratskih pizdeka". Pa kaj to nije licemjerstvo na kvadrat? Time sam sebe diskreditiraš, tak za to više ne trebaš nikoga drugoga, ponajmanje mene.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #8 : Prosinac 02, 2011, 12:53:14 poslijepodne »

Prema metodi „podijeli pa vladaj“ birače se gura u bojovne navijačke tabore radi još jednog (pred)izbornog sukoba tzv. naših protiv tzv. njihovih. Rezultat je unaprijed lažiran. Građani sigurno gube, a pobjeđuje postojeća struktura oporbenih jugokomunističkih-masonskih-amero-eurokratskih pizdeka...

E sad si pretjerao u svakom pogledu, ako itko radi podjele su ti i tebi slični, retorikom koju si i ovdje upotrijebio. Konačno i definitivno ti preporučam tekst s www.lupiga.com i sad me tjeraš da se u potpunosti složim s tim tekstom. HDZ tom retorikom čini podjele godinama i vlada, neću se spuštati na taj nivo i tom retorikom ti odgovoriti, no zato taj tekst sa lupiga portala mi je svce vjerodostoniji, jer dosta je optuživanja nas koji ne mislimo kao vi, etiketiranja svim i svačim, što zapravo najviše vrijedi za Vas same, po onoj narodnoj: napad je najbolja obrana. Sram Vas može biti sve koji na takav način komunicirate i kada nemate nijednog pametnog argumenta onda počinjete lijepiti pamflete, iako ti pamfleti koje lijepite drugima naoriginalnije odgovaraju Vama samima. Jedite se, grizite ali ta vremena su iza nas. Jadnici, baš mi Vas je žao!

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #9 : Prosinac 03, 2011, 05:42:01 poslijepodne »
Građani sigurno gube, a pobjeđuje postojeća struktura oporbenih jugokomunističkih-masonskih-amero-eurokratskih pizdeka...

Izvanredno precizno i točno opisano... kako reče Farage, EU je hrvatskoj političkoj eliti platila 320 milijuna eura da Hrvatsku uvede u EU - bez problema, protivljenja ili ičeg incidentnog.

Pametnom dosta, naivnim poslušnicima nije ni dano da o tome misle...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #10 : Prosinac 03, 2011, 08:55:05 poslijepodne »
Građani sigurno gube, a pobjeđuje postojeća struktura oporbenih jugokomunističkih-masonskih-amero-eurokratskih pizdeka...

Izvanredno precizno i točno opisano... kako reče Farage, EU je hrvatskoj političkoj eliti platila 320 milijuna eura da Hrvatsku uvede u EU - bez problema, protivljenja ili ičeg incidentnog.

Pametnom dosta, naivnim poslušnicima nije ni dano da o tome misle...

Jugokomunistički-masonski-amero-eurokratski pizdeki?
Hrvatska politička elita?

Pa kaj se sad svi naglo slažu ko je kriv za to kaj nam je Hrvatska opljačkana?   :P   :D

No sad se možda kaj promijeni, i ta bivša komunistička organizirana lopovska licemjerska banda više ne bu mogla baš tolko uništavat ovu našu Hrvatsku.
« Zadnja izmjena: Prosinac 03, 2011, 09:20:25 poslijepodne BobRock »

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #11 : Prosinac 14, 2011, 06:01:06 poslijepodne »
"OPROSTITE, imamo drugog slušatelja na liniji", tim je riječima voditelj i urednik emisije Hrvatskog radija "U Mreži Prvog" Darko Labor jutros u "pola rečenice" otpilio iz svoje emisije Jadranku Kosor koja se javila kao slušateljica kako bi prokomentirala temu emisije.
U emisiji se raspravljalo o Fimi-mediji te o bivšem čelniku HDZ-a Ivi Sanaderu, a gost je bio odvjetnik Goran Suić. Osim Fimi-medije, rasprava se vodila i oko toga kada bi Sanader mogao na slobodu te činjenice da je HDZ ostao bez odvjetnika.

No, najbolji dio emisije, koji ide u anale, svakako je javljanje slušatelja među kojima je bio i onaj poznati glas Jadranke Kosor.

"Ja sam se sama javila, iako ste po načelima profesionalnosti morali pozvati nekog iz HDZ-a kada je već to opet tema vaše emisije", krenula je Kosor dodajući kako odlučno opovrgava da je ona uzimala novac iz crnih fondova. Kao bivša novinarka zamjerila je voditelju jer kako kaže, on previše prejudicira oko HDZ-a te ga je zamolila da pričeka da proces oko njene stranke završi te da tek onda daje sudove.
"Lijepo vas molim da kroz medije ne pritišćete pravosuđe", rekla je Kosor dodajući da je HDZ "stranka čestitih i poštenih ljudi".

"A niste se, što je zanimljivo, referirali na neke napise iz medija o Croatia osiguranju, Coningu, davanju kredita i o drugim stvarima. Želim ukazati, kao netko tko se jednom u životu bavio novinarstvom, da biste trebali jednaki pristup imati prema svima, a kada se govori o političkim strankama svakako i ... ", pričala je i pričala Kosor sve dok je urednik i voditelj nije hladno prekinuo riječima "Hvala, imamo drugog slušatelja na liniji".

Urednik i voditelj: Imala je dvije minute

"Gospođa Kosor nazvala je u emisiju kao što to rade svi naši slušatelji, budući da se radi o kontakt emisiji. Pustio sam ju u eter, saslušao, zahvalio, te u eter pustio mišljenje idućeg slušatelja koji je strpljivo čekao na liniji. U svojim emisijama, nikad ne polemiziram sa slušateljima, tako da nisam imao potrebu polemizirati ni s gospođom Kosor. Njezin istup u eteru trajao je nešto manje od 2 minute, što je u radijskoj minutaži i više nego dovoljno za iznošenje mišljenja", rekao je Darko Labor urednik i voditelj na Hrvatskom radiju nakon emisije.

"O opasci gospođe Kosor o tomu koga sam trebao zvati u emisiju, nemam što reći, osim da kao i svaki urednik, imam pravo birati sugovornike", komentirao je na kraju. 

Voditelj otpilio Kosor iz emisije

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kosor-se-javila-u-program-hra-sad-cu-ja-vas-nauciti-hvala-imamo-drugog-slusatelja-na-liniji-/588419.aspx

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #12 : Prosinac 15, 2011, 06:54:08 poslijepodne »
News Bar - 5 - Dosadna Jaca opet u eteru - PARODIJA

Dvoumio sam dal da stavim filmić u ovu rubriku, rubriku vicevi ili blamažu godine .... :P

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #13 : Siječanj 29, 2012, 08:34:08 prijepodne »
HDZ-ov ministar jednom od pokajnika nakon iskaza USKOK-u: 'Zašto si rekao istinu? Idi u p... materinu!'

... Petnaest ljudi nestrpljivo ga čeka u uredu Vlade, redom direktori i članovi uprava najvećih državnih kompanija.
Na stolu ispred njih rokovnici i fascikli s dokumentima. Većina sjedi, razgovaraju neobavezno, a neki šeću oko stola i tipkaju po mobitelima.

Sat pokazuje 15.30.

Sanader užurbano ulazi u prostoriju i sjeda na čelo stola. S desne mu strane sjeda Mladen Barišić , šef Carine i rizničar HDZ-a, a s lijeve šef kabineta Ratko Maček.

- Momci, oprostite što kasnim, zadržao me jedan veleposlanik, rekao je Sanader odmah na početku.

Jedan od prisutnih direktora opisuje nam atmosferu.

- Pomalo smo strepili od njih. Nismo znali što nas čeka, kaže.

Tako je 4. travnja 2007. godine, u sunčanu i neuobičajeno toplu srijedu, s tridesetak minuta zakašnjenja počeo sastanak u Banskim dvorima zbog kojega će tri godine i osam mjeseci poslije Državno odvjetništvo podignuti optužnicu protiv samoga državnog vrha, bivšeg premijera i HDZ-a.

Točno 40.701 stranica spisa.

13.483 dokaza. 352 ispitana svjedoka.

Sastanak je Vlada proglasila tajnim, a tužiteljstvo ga je zbog osjetljive istrage skrivalo od odvjetnika.

No, tamo je sve počelo.

Suđenje, čiji je početak zakazan za 10. veljače, trebalo bi detaljno razjasniti kako je bivši premijer osnovao paralelni sustav vlasti i dokle je sezala njegova hobotnica kojom je izvlačen novac iz državnih firmi i punio se crni fond HDZ-a, ali i privatni džepovi nekih aktera.

Sve to sudionici sastanka u travnju 2007. još nisu znali.

Premijerova je tajnica prethodni dan telefonom redom zvala sve sudionike. Poziv je tako stigao i u ured Damira Mihanovića, tada člana Uprave Croatia osiguranja.

- Jesu li rekli koja je tema sastanka?, pitao je Mihanović tajnicu, a ona mu je obećala da će provjeriti.

- Sastanak nema temu, ubrzo mu javlja. To ga je iznenadilo.

Javlja se šefu, Hrvoju Vojkoviću, pa kreće put Markova trga, noseći veliku količinu dokumenata, brojna izvješća i statistike.

Ako ga slučajno budu rešetali pitanjima, on će, odlučio je, biti spreman. Nije znao da će, osim njega, pozvati još 14 direktora. Ali nije bio ni jedini koji se pripremao. I drugi su ponijeli izvješća o poslovanju.

U zgradu Vlade Mihanović stiže prvi; štreberski je ušetao 25 minuta ranije i krenuo prelistavati svoje spise.

Za njim su ubrzo počeli dolaziti i ostali.

Dubravko Tkalčić, tadašnji generalni direktor JANAF-a, dolazi odmah nakon njega, a slijede Vinko Mladineo, direktor Fonda za zaštitu okoliša, pa Ivica Mudrinić u ime T-HT-a i drugi.

Međusobno se kurtoazno pozdravljaju.

Mudrinić je pitao Mihanovića zašto je CO odustao od usluga T-HT-a i prešao u VIP, a on mu uzvraća protupitanjem: - Zašto je T-HT iz Croatia osiguranja prešao u Allianz? Darinko Bago drugom kolegi govori o nekom poslu u Indiji.

A onda se konačno pojavio dobro raspoloženi Sanader i ispričao zato što kasni.

- Kao što znate, izborna je godina, jel’ sve u redu kod vas, možemo li vam kako pomoći?, pitao je okupljene.

Prvi je krenuo Darinko Bago, predsjednik Uprave Končar grupe. Pričao je o izvozu, kaže jedan od sudionika sastanka. Tražio je Sanadera da pomogne hrvatskim izvoznicima tako što će ministarstva podržati projekte koje oni budu nudili.

Sanader je kimnuo glavom i kratko dodao: - Dobro, to je tema za Polančeca, prenijet ću mu. Dalje?

Sljedeći je govorio Ivan Mravak, tada direktor HEP-a, naširoko objašnjavajući što investicije HEP-a znače za hrvatski energetski sustav. Govorio je najdulje od svih, a na kraju je i Niko Bulić, dugovječni direktor Hrvatske turističke zajednice, kratko komentirao pripreme za nadolazeću turističku sezonu.

Uspješne su i ovaj put, rekao je.

Tada se Sanader ponovno obratio svima za stolom.

- Moramo napraviti sve da rezultate javnih poduzeća prikažemo u što boljem svjetlu. Izborna je godina, treba marketinški pojačati aktivnosti, objasnio je.

I tada je krenuo u bit sastanka.

- Momci, ovako, javit će vam se ovih dana Mladen... Barišića svi poznajete, jel’ tako?, pogledao ga je Sanader, a šef Carine je kratko kimnuo glavom.

Međutim, nitko nije znao koliko su bivši premijer i šef Carine povezani. Subotom su često zajedno pili kavu, ručali u Baltazaru i susretali se u sjedištu HDZ-a, no o njihovu se prijateljstvu i zajedničkim planovima znalo malo ili ništa.

Kada bi se sa stranačkim ili poslovnim suradnicima okupili oko stola u nekom restoranu, Sanader je bio taj koji je pričao. Prvi državni carinik samozatajno je šutio i uglavnom samo promatrao.

Barišić je do toga trenutka bio Sanaderova najbolje čuvana tajna.

- Odazovite se, on će vam objasniti sve oko... oko… kako se ono zove tvrtka koja želi pomoći, Mladene?

- Fimi-Media, pomalo nerazumljivo i tiho, onako više za sebe, odgovorio mu je Barišić.

Neki ga direktori nisu niti čuli.

Neki su mislili da je riječ o varaždinskoj Fimi.

Neki su se pobojali da se kreće u spajanje hrvatskih poduzeća po modelu Zagrebačkog holdinga.

Neki su za ime Fimi-Medije znali, ali im tada još nije ništa značilo.

Uostalom, nikakve izravne naredbe na tom sastanku nije bilo pa su mnogi na početku opasku prečuli kao nebitnu.

Sanader je još kratko govorio, Barišić se povremeno uključivao, a Ratko Maček je cijelo vrijeme šutio i promatrao okupljene.

Sastanak je trajao kratko, 20-ak minuta.

- Dulje smo čekali Sanadera nego što je sastanak potrajao - kaže nam jedan od direktora. Društvo se razišlo, neki su ušli u svoje automobile jer su ih čekali vozači, a drugi su, poput Damira Mihanovića, otpješačili do svojih kompanija.

Vrijeme je bilo stvarno lijepo, pravo proljetno.

No, kad su se vratili u svoje urede, mnoge od njih već je dočekao termin za novi sastanak u četiri oka s Mladenom Barišićem u Carinskoj upravi.

Čemu takva žurba, pitali su se.

Ubrzo će doznati.

Jedan po jedan odlazili su sljedećih dana prema rasporedu u Carinsku upravu, u Barišićev ured na Trnju. Baš kao i pri dolasku na sastanak u Vladi, i tamo su se, što će se poslije pokazati bitnim, upisali u listu posjetitelja, a snimile su ih i nadzorne kamere.

U uredu bi ih, prema priči dvojice od njih, dočekivao Mladen Barišić, u elegantnom Brioni odijelu, zavaljen u crvenu fotelju, a pokraj njega je sjedila Nevenka Jurak, dotjerana plavokosa vlasnica tvrtke Fimi-Media.

- Sve je bilo jasno kada biste ih vidjeli zajedno. Sjedili su jedno pokraj drugog, pili kavicu, gotovo se dodirivali ramenima. Barišić je puno pričao, ali je često zaljubljeno gledao u Nevenku, opisuje jedan od direktora.

- Bilo je očito da su u najmanju ruku jako bliski, dodaje.

Barišić je ponavljao istu priču koju su čuli na sastanku, ali Sanadera imenom nije spominjao.

- Kao što vam je poznato, surađivat ćemo s tvrtkom Fimi-Media, oni mogu pomoći, govorio je Barišić, ne spominjući direktno ime bivšeg premijera. Ipak, svi su shvatili na koga se pozivao.

Bilo je vidljivo da se pritom pravi važan pred Nevenkom Jurak. Često ju je emotivno pogledavao.

Suradnja je s većinom pozvanih krenula glatko, čak i danas mnogi od direktora tvrde da nisu znali da su upleteni u kriminalne radnje. Mnogi od njih su mislili da je riječ o još jednom poslu.

Nešto za opće dobro.

Jurak ih je sljedećih tjedana samostalno obilazila i dogovarala poslove, uglavnom marketinška zastupanja, a zapelo je samo u Croatia osiguranju.

Naime, Mihanović je sve što je čuo na sastanku s premijerom isti dan prenio svom šefu Hrvoju Vojkoviću.

Shvatili su da se Fimi-Mediji pokušavaju namjestiti poslovi bez javnog natječaja i odlučili su se oduprijeti tome. U tom trenutku ni oni nisu bili svjesni da je to najmanji problem.

Jer, namještanje posla preko preporuke bio je samo uvod u veliku krađu novca, kako bi se državni proračun pretvorio u stranački bankomat ...

http://www.jutarnji.hr/sokantna-istina-o-aferi-fimi-media--suti-i-budi-pametan--budi-pametan----ponavljao-je-tadasnji-ministar-ivan-suker-jednom-od-svjedoka/1003036/

Nije valjda naš bivši ministar, "kapitalac", kak su ga neki od milja zvali, veliki zaslužni goričan, nekome spominjao mater ???
Nastavak danas, u emisiji, Nedjeljom u 2.

(Ovo je komedija,  samo po sebi, a da sam još malo poboldal tekst, pa malo ofarbal u koju drugu boju, onda bi fakat bio pravi cirkus)
« Zadnja izmjena: Siječanj 29, 2012, 08:36:21 prijepodne koko-vg »

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #14 : Siječanj 29, 2012, 09:03:17 poslijepodne »
Duje Marasović: Nema šanse da je HDZ jedini kriv za crne fondove, to imaju sve stranke
27.10.2011
Nema šanse da bi samo HDZ bio kriv oko crnih fondova, kada znamo da se svi služe tajnim računima. Ja se ne pitam zašto se ne zove SDP zbog računa u Austriji, to neka rade ovi čiji je to posao. Ne znam ja tko je izvlačio i otkuda.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/duje-marasovic-nema-sanse-da-je-hdz-jedini-kriv-za-crne-fondove-to-imaju-sve-stranke-/579651.aspx
wwwg tablice