Autor Tema: Rat još traje (za neke)  (Posjeta: 81432 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
Odg: Rat još traje (za neke)
« Odgovori #90 : Studeni 24, 2011, 02:06:22 poslijepodne »
Koliko je to različito u odnosu na Jaguara i Koka?
Pa, za neke forumaše znamo svi na čijem su platnom spisku, da se slikovito (?) izrazim. Tu ne treba niš reč. Ali neki opet tvrde da nisu za nikoga, pa se ponašaju isto ko i oni koji su definitivno na jednoj strani.

Eto, tolko je to različito.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #91 : Studeni 24, 2011, 02:09:12 poslijepodne »
Neće promjena vlasti ništa promijeniti glede depresije. Dapače! Ja očekujem da bu neko vrijeme još gore kad HDZ ode i novi vide kaj je HDZ ostavil. Onda bu tek nastupila depresija.

Zato nemojte se zavaravati, ni prerano veseliti. Jer možete se jako razočarati. Ja očekujem samo lošije, bar još iduću godinu. A poslije se tek mogu vidjeti rezultati nove politike. Ak ih uopće bude.  :o
Nadajmo se bar da nebu još lošije, jer i kad čovjek pomisli da više nemre bit lošije - čak i onda može biti lošije.  :(

Slažem se, no ja sam govorio o psihološkom smislu, dakle kada građani vide da se nešto rješava, čisti smeće, netko osudi konačno za kriminal(ovo naglašavam i jako je važno), da se osjeti briga za građanima, ma koliko teško bilo nastupiti će jedan optimizam, koji uvijek umanjuje depresiju, kolika god ona ipak bude u materijalnom smislu. Hrvati su strpljiv narod i spreman i na odricanja, samo trebaju doživjeti da procesi u zemlji i oko njih krenu u pozitivnom smjeru, put će biti vjerojatno dug, jer kada kola odu nizbrdo, treba uvijek i u pravilu puno više vremena, snage  i strpljenja dok se izvuku vani ponovno. Jasno je da će biti teško!

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #92 : Studeni 24, 2011, 02:40:09 poslijepodne »
Koliko je to različito u odnosu na Jaguara i Koka?
Pa, za neke forumaše znamo svi na čijem su platnom spisku, da se slikovito (?) izrazim. Tu ne treba niš reč. Ali neki opet tvrde da nisu za nikoga, pa se ponašaju isto ko i oni koji su definitivno na jednoj strani.

Eto, tolko je to različito.

Kad već ciljaš na mene. da i tebi odgovorim ... nisam ni u jednoj stranci, kome ću dati glas na ovim izborima, moja stvar, samo napominjem, neće to biti ni lijeva ni desna opcija, a to da mi je pun kufer HDZ-a i njihovih pretorijanaca, je, terba ih maknuti da dojde netko drugi koji je imati jaaaaako teški zadatak ...

Nadam se da si pročital, i ti i ovi "Ljubitelji Čačića" koji ga non stop spominju i gdje treba i ne treba.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #93 : Studeni 24, 2011, 03:00:02 poslijepodne »
prvi sam pozvao Habuša na odgovrnost, kaj ne?

Ja nisam pozvao Habuša na odgovornost. Ja smatram da mu se treba oduzeti vozačka i službeni auto a ne skidati s lista.
Ja sam prozvao licemjerje da se Habuša skida sa lista a ubojice kojima prijeti zatvorska kazna ne.

Citat:
dok Vi i dalje tamburate po kukuriku a šutite o HDZ-u i njegovim aferama u stotinama milijardi kuna, pri čemu ste jako nepristrani.

Pa tko je napisao stotine postova o aferama i stotine o recesiji i zašto i kako će biti još gore sa sadašnjom politikom?

Offline Newbie

• Jezerača
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #94 : Studeni 24, 2011, 03:06:25 poslijepodne »
Vidi ti ovih crvenih kmera, smrdljivih govana, jaguara i koka... e da, moram reci da nisam ni u jednoj stranci, ali svejedno, nabijem ih ne kurac!

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #95 : Studeni 24, 2011, 08:14:03 poslijepodne »
Aaaaaaahaaaahhaaaa.... halal vera, majstore!!

Ne žali ni za čim - bitno je olakšati dušu, posebice ako znaš da si u pravu!!

Jer i ja znam da si u pravu!!

:) :) ;) ;) :D :D :-*
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Bilaj

• Gost
« Odgovori #96 : Studeni 26, 2011, 12:49:32 poslijepodne »
evo još jedan komentar odnosa medija prema Vukovaru i da još uvijek rat traje:

http://www.vecernji.hr/kolumne/prica-vukovaru-otvorena-je-da-bi-se-tudmana-hdz-prozvalo-da-su-ga-prodali-kolumna-350198

Priča o Vukovaru otvorena je da bi se Tuđmana i HDZ prozvalo da su ga prodali

Rašeta na HTV-u, to je kao Eichmann u studiju državne TV u Tel Avivu, ali tako na HTV-u ne misle! U raspravi o presudi Gotovini ugostili su oni i Savu Štrpca

I na kraju metak u čelo Vukovaru! I kad je izgledalo da je 50 tisuća Hrvata u Vukovaru, nošenih nadahnutim riječima kardinala Puljića, i to u izravnom prijenosu HTV-a, podiglo iz beznađa naciju, kad se činilo da se okupila domoljubna Hrvatska željna jedinstva, a ne samo destrukcije, dobila je udarac nogom u glavu. Tuđman je na HTV-u u udarnom dnevniku na obljetnicu 20 godina od pada Vukovara optužen da je izdao i prodao Vukovar, a na HTV-u se pojavio i Andrija Rašeta i kao uvod u tu tezu rekao da su mu naši pregovarači rekli da su spremni prodati i Split i Dubrovnik i Osijek samo da dobiju nezavisnost.

U prijevodu, kako ne bi prodali Vukovar, koji je ionako pred padom! Rašeta na HTV-u – to je kao Eichmann u studiju državne TV u Tel Avivu, ali tako na HTV-u ne misle! Tamo su u jeku rasprave o presudi Gotovini ugostili Savu Štrpca, Martićeva ministra, a sada je HTV uzeo izjavu Andrije Rašete, zločinca zbog kojeg snimatelj iste te TV Gordan Lederer više nije među nama. Kad su Savo Štrbac i Andrija Rašeta našli put do HTV-a, a nitko za to ne odgovara, onda treba jasno reći da smo mi kapitulirali – samo to ovom narodu nitko nije rekao! Jer što još može biti gore?! Da naprave sučeljavanje Martića i Nikice Valentića? Vukovar je neiscrpno mjesto inspiracije pa je mogao ponos 50 tisuća ljudi u Vukovaru i otprilike toliko zapaljenih svijeća širom zemlje za isti taj Vukovar biti drugačije iskorišten. Moglo se progovoriti, recimo, o onim Srbima koji su grad branili! Prilično je neshvatljivo da predsjednik države kod nedavnog odlikovanja vukovarskih heroja nije odlikovao i novinara Branka Polovinu, vukovarskog Srbina koji je ubijen zajedno s Glavaševićem. Zašto ne afirmiramo hrvatske Srbe koji su se borili zajedno s Hrvatima protiv srpskog fašizma, a afirmiramo Stanimirovića? A njegovi su vojnici pucali po Polovini! Moglo se na stotinu načina progovoriti o Vukovaru, ali samo se na jedan način Vukovar mogao staviti u predizbornu kampanju, i to tako da se napadne HDZ frontalno! Tezu o tome da je Vukovar prodan i izdan valja već jednom staviti na stol, ali to treba napraviti istraživački, a ne navijački, tako da čujemo sve aktere. Miro Tuđman tvrdi da je tekst koji je Glavašević čitao o tome da je Vukovar izdan uradak KOS-a i da je to priznao jedan KOS-ovac na suđenju!

Hrvatski list dodaje da je tekst što ga je Glavašević čitao došao do njega preko tajnice redakcije vukovarskog radija, čiji je muž radio u KOS-u. Ne bi li istraživačko novinarstvo trebalo obraditi te teze? Umjesto toga, u tipičnoj manipulaciji na HTV dovode Glavaševićeva sina koji naravno misli da je nemoguće da se KOS infiltrirao u vukovarski ratni radio. Tvrditi nakon svih ratova i uloga obavještajaca u ratovima da utjecaja KOS-a u Vukovaru nije bilo posve je nevjerojatno. To prije jer je KOS-ovac Čandić sam rekao na suđenju da su se bavili upravo montiranjem telefonskih razgovora Jastreba i Zagreba. Što još treba čovjek priznati? Tuđman tvrdi da su audiozapisi Tuđmana i Jastreba nastali u radionici KOS-a i da je to dokazano na suđenju KOS-ovcima 1994.! Ništa od toga HTV dva tjedna prije izbora nije pustio! Samo optužbe! General Tus ističe da mu je Tuđman zabranio proboj kroz Marince, ali ne otkriva da su dva ranija proboja kroz Marince propala s desecima mrtvih na našoj strani i da je stoga Tuđman bio skeptičan prema trećem proboju. HTV je otvorio ovu temu, ali nismo čuli nikoga iz ratne Vlade koji su nekoliko dana prije pada Vukovara pozvali Tusa da im objasni može li se vojno pomoći Vukovaru i da im je Tus rekao da ne može! Temeljem te procjene politika više i nije vukla nikakve poteze! To nismo čuli! Je li točno da je 50% oružja išlo za Vukovar, a ostalih 50% na sva druga ratišta? Je li točno da su u vrijeme pada Vukovara iz Dubrovnika stizali prijedlozi o demilitarizaciji, što je drugo ime za predaju? Vukovar teško krvari, u Dubrovniku se razmišlja o predaji, Gospić se drži krajnjim naporom, u Zadru su na prilazima grada četnici već stigli, a u zapadnoj Slavoniji se vode ključne bitke da se ne zaokruži velika Srbija. To je jeziva situacija koju Tuđman ima na stolu, ali to HTV ne prikazuje! Kakvo je to novinarstvo u kojem vojnik neprijateljske vojske optužuje naše pregovarače da su bili spremni prodati Split, Dubrovnik i Osijek a da u istoj emisiji ne čujemo ni Hebranga ni Granića koji su s Rašetom pregovarali? Sve je to moguće jer priča o Vukovaru nije otvorena da bi se istražilo što se događalo, već da se Tuđman, odnosno HDZ prozove da su prodali Vukovar! Jer je cilj postignut, s tom će se temom sada stati! Do sljedeće potrebe!

Jaguar

• Gost
« Odgovori #97 : Studeni 26, 2011, 01:47:02 poslijepodne »
Što se piše a što prenosi na HTV-u (kaj to HDZ nema više utjecaj na HTV?) je jedno a drugo je što govori
živući nam turopoljac Borković. Borković kao direktni sudionik  je relevantan da o obrani Vukovara govori.
A znamo što je govorio i što govori. Politika? Kao i uvijek je manipulirala pa i tada. Stoga me upće ne zanima što govori onaj ljigavac Granić i ala takvi Granići.

Objektivno ima istine kad je u pitanju bilo cjelokupno ratšte i rastegnutost Hrvatske u to doba od Iloka do Dubrovnika, no kada je u pitanju naoružanje, treba spomenuti i činjenicu da je veliki dio naoružanja poslan u Hecegovinu odakle su se naoružavali Hrvati i Muslimani u BiH. To da je 50% ukupnog naoružanja tada završilo u Vukovaru naprosto nemože biti istina.

Da li bi se Vukovar obranio pitanje je, najvjerojatnije ne bi, no nije se dovoljno pokušalo i to je činjenica.
Nebi iz razloga jer je udar bivše JNA bio toliki da se nije moglo ni obraniti, Hrvatska je u tom trenu bila nedovoljno jaka da bi obranila Vukovar.

Za mene je otvoreno samo pitanje, je li se moglo ranije i na vrijeme evakuirati civile? Moglo i moralo se da žrtve ne budu tolike kako među starijim građanima tako posebno među djecom.

Ova tema zasiguno nikad ne bi bila otvarana na ovaka način da nije opet licemjerstva politike, na način da se Vukovara sjeti samo na godišnjicu, kada svi pohrle u Vukovar dok tijekom godine i svih ovih godina tako Vukovar im nije ni u primisli.

Nakon 20 godina Vukovar zaslužuje da bude pozlaćen a mi i danas tamo gledamo još uvijek ruševine, jad i bijedu njegovih građana. I u tome je dodatni grijeh iz kojeg se onda otvaraju ovakve teme i na ovakav način.

Koliko se pokralo, da je samo 10% zvaršilo u Vukovaru, kakav bi danas bio Vukovar.
« Zadnja izmjena: Studeni 26, 2011, 01:49:47 poslijepodne Jaguar »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #98 : Studeni 27, 2011, 03:05:51 prijepodne »
Objektivno ima istine kad je u pitanju bilo cjelokupno ratšte i rastegnutost Hrvatske u to doba od Iloka do Dubrovnika, no kada je u pitanju naoružanje, treba spomenuti i činjenicu da je veliki dio naoružanja poslan u Hecegovinu odakle su se naoružavali Hrvati i Muslimani u BiH. To da je 50% ukupnog naoružanja tada završilo u Vukovaru naprosto nemože biti istina.

Koja je to tvoja činjenica da je velik dio naoružanja poslan u hercegovinu i gdje s unaoružavani Hrvati i Muslimani. O kakvim ti nebulozama govoriš.

Jesi li išta pročitao temi što sam pisao o Bitci za Vukovar.
http://www.forumgorica.com/povijest/bitka-za-vukovar/
Još jednom pročitaj i malo misli.

Glede oružja za Vukovar uzmi samo primjer najbitnijeg topa/haubice od 130mm. U listopadu Hrvatska je imala samo 6 takvih topova. 2 na sisačkom bojištu, 2 u zapadnoj slavoniji i 2 za Vukovar i te je onda još jedan prebačen za Vukovar. To je taman 50% najmočnijih topova.

A za hercegovinu to su takve laži da je to nenormalno. U hercegovinu je otišlo minimum oružja koje je imalo samo jednu jedino zadaču- rušenje mostova na Neretvi kako bi se spriječila JNA divizija koja se okupljala sa istočne strane Neretve prijeđe na zapadnu i napadne Imotski i nastavi prema Splitu. Svako noramalan bi rađe srušio par mostova u Bosni nego se borio da cijelom divizijom na još jednom pravcu borbe.

Oružje za hercegovinu je počelo odlaziti tek 92 godine daleko nakon što je pao Vukovar.

Ponavljam. Pročitaj cijelu temu o Bitci za Vukovar prije nego išta dalje ideš pričati o toj temi.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #99 : Studeni 27, 2011, 08:20:40 prijepodne »
Opet brkaš pojmove ...  Kao prva ne znaš da li se radi o TOPOVIMA ili HAUBICAMA. U ovom slučaju se radi o topu kako si kasnije i sam prepisao od nekuda. Što  to misliš pod pojmom "najbitnijeg  i najmočnijeg" topa ?  .

"Haubica je vrsta topničkog oružja za gađanje ciljeva koji se nalaze na otvorenom prostoru i u zaklonu. Karakterizira je relativno kratka cijev, veliki kalibar, relativno malo eksplozivno punjenje, mala početna brzina projektila te oštra silazna putanja. Prema klasifikaciji topničkog oružja u europskim vojskama 18., 19. i 20. stoljeća, haubica je obično između topa (kojeg karakterizira duga cijev, velika punjenja, male čahure, velika brzina i relativno ravna putanja) i minobacača (koji ima mogućnost ispaljivanja projektila sa strmim uzlaznim i silaznim putanjama)."

Govoriš o "nešto malo" oružja da bi se porušilo par mostova u Bosni... ma da, koliko je to po tebi "malo" ?
« Zadnja izmjena: Studeni 27, 2011, 08:22:13 prijepodne koko-vg »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #100 : Studeni 27, 2011, 10:40:09 prijepodne »
Govorimo o najmočnijem oružju na tom području koji se koristio u domovinskom ratu bilo riječ o haubicama ili topovima ili top-haubicama.
Govorimo i o dijelovima knjige koja je navvedena i na početku opisa i na kraju- Zar nit čitati ne znaš da ne vidiš reference na početku i na kraju teksta. http://www.forumgorica.com/povijest/bitka-za-vukovar

Ali najprije definirajmo pojmove koje očito ti ne znaš.
Ja sam pisao o bitci za Vukovar - to je dio domovinkog rata - istog onog koji je za tebe završio prije dvadesetak godina, a na današnji dan prije dvadeset godina je bio veliki napad na Pakrac koji je trajao sljedeća tri dana, a sam Pakrac je postao narazrušeniji grad nakon Vukovara.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #101 : Studeni 27, 2011, 11:14:17 prijepodne »
Bilaj ... ne prosipaj pamet okolo bez veze ...
Govorimo o najmočnijem oružju na tom području koji se koristio u domovinskom ratu bilo riječ o haubicama ili topovima ili top-haubicama.
Govorimo i o dijelovima knjige koja je navvedena i na početku opisa i na kraju- Zar nit čitati ne znaš da ne vidiš reference na početku i na kraju teksta. http://www.forumgorica.com/povijest/bitka-za-vukovar

Da si malo bolje proučio ili se raspitao, saznao bi ponešto i o HAUBICAMA kalibra 203 mm. To ti nije poznato ?

Na ovom terenu (Kupa) Imali smo neko vrijeme 2 komada na raspolaganju ... Pošto je svaka dobila ime, tako su i ove dvije ... "BEBICA" i "URAZUMITELJ" ...   

Na slikama dolje možeš vidjeti kako su te haubice (ne topovi) izgledale nekada. Bile su neko vrijeme "uskladištene"u pogonu Jedinstva na Samoborskoj cesti, ali da li su još uvijek tamo, ne znam.

... Po ne znam koji put pukušavaš dokazati neke stvari koje osobno nisi ni doživio ni proživio ni osjetio, ali je netko o tome nešto napisao. Napisano ti je koja je razlika između topa i haubice, ali ti očito znaš bolje i točnije o čemu se radi (ko da ti je , neću mu spominjati nick, brat rođeni ...)

Podatak o onoj "maloj količini" oružja za rušenje 2-3 mosta u Bosni, još nisi pronašao ?

Bilaj

• Gost
« Odgovori #102 : Studeni 27, 2011, 01:44:01 poslijepodne »
Bilaj ... ne prosipaj pamet okolo bez veze ...

Da malo misliš onda bi znao da bi iste bile potpuno neupotreblijve na Vukovarskom području jer im je domet bio premali.

Daj malo misli, uostalom zašto bi iste bile korištene u istočnoj slavoniji kada je za tebe rat završio prije dvadesetak godina, dok je prije dvadeset godina na cijeli jučerašnji dan bili napadi na Vinkovce.
« Zadnja izmjena: Studeni 27, 2011, 01:45:42 poslijepodne Bilaj »

Jaguar

• Gost
« Odgovori #103 : Studeni 27, 2011, 02:17:20 poslijepodne »

Koja je to tvoja činjenica da je velik dio naoružanja poslan u hercegovinu i gdje s unaoružavani Hrvati i Muslimani. O kakvim ti nebulozama govoriš.

Nebuloze veliš? E pa Bilaj ovo su informacije iz prve ruke, o kojima se malo zna i malo piše u javnosti.
U Hercegovini su bila velika skladišta naoružanja odakle se oružje distribuiralo po cijeloj BiH gdje se naoružavalo Hrvate i Muslimane, tako da su po oružje dolazili zajedno Hrvati i Muslimani, s tim da je Muslimanima bio ograničen ulazak u skladišta, oni su ostajali vani i čekali ispred skladišta, dok se kamioni utovare, Hrvati su bili prisutni utovaru i u skladištu. Po islasku su zajedno nastavili put prema svojim odredištima gdje je oružje dijeljeno Muslimanima i Hrvatima, za obranu od agresora. To je u pravilu bilo sitno pješadijsko naoružanje, ručne bombe, mine, a ne topništvo i haubice. Da ne bi bilo zabune ali radilo se ipak o velikim količinama takvog sitnog, pješadijskog naoružanja. I to je istina, koja je u BiH javna tajna.

Je li to ima veze s Vukovarom, teško je reći, mislim da i ne, kao što sam rekao Vukovar se teško mogao obraniti u tom trenutku, ali civile je trebalo spasiti i evakuirati na vrijeme. No činjenica je da su ti ljudi žrtvovani.

No činjenica je da je i velika količina naoružanja završila u Hercegovini. A možda će i to jednog dana ugledati svjetlo dana kao uostalom i mnoge druge stvari koje do jučer nismo znali a s vremenom pomalo saznajemo.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #104 : Studeni 27, 2011, 02:39:54 poslijepodne »
Nebuloze veliš? E pa Bilaj ovo su informacije iz prve ruke, o kojima se malo zna i malo piše u javnosti.
U Hercegovini su bila velika skladišta naoružanja odakle se oružje distribuiralo po cijeloj BiH gdje se naoružavalo Hrvate i Muslimane, tako da su po oružje dolazili zajedno Hrvati i Muslimani, s tim da je Muslimanima bio ograničen ulazak u skladišta, oni su ostajali vani i čekali ispred skladišta, dok se kamioni utovare, Hrvati su bili prisutni utovaru i u skladištu. Po islasku su zajedno nastavili put prema svojim odredištima gdje je oružje dijeljeno Muslimanima i Hrvatima, za obranu od agresora. To je u pravilu bilo sitno pješadijsko naoružanje, ručne bombe, mine, a ne topništvo i haubice. Da ne bi bilo zabune ali radilo se ipak o velikim količinama takvog sitnog, pješadijskog naoružanja. I to je istina, koja je u BiH javna tajna.

Vremenski slijed!!!

U Hercegovinu je oružje išlo na šlepere tek u 1992 godini. U vremenu do studenog 1991 kada govorimo o oružju koje se moglo iskoristiti u obrani Vukovara nikakvo oružje u nije u zančajnijem obimu išlo u Hercegovinu. A kamo li govora o Muslimanima. Pa njihova službena politika je bilo "Ovo nije naš rat", O kakvim ond redovima Bošnjaka govorimo da su čekali pred skladištima kada niti službeno ne očekuju rat.

Želiš li ti reči da si 1991 kada su se vodile največe bitke za obranu Hrvatske a u Bosni je bio mir- da si ti tada bio u tim skladištima i dijelio Hercegovcima i Bošnjacima oružje?
« Zadnja izmjena: Studeni 27, 2011, 02:41:53 poslijepodne Bilaj »