Autor Tema: HDZ-u blokiran račun  (Posjeta: 7855 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
HDZ-u blokiran račun
« : Listopad 27, 2011, 10:11:18 prijepodne »
KAKO doznajemo iz izvora bliskog stranci, HDZ-u je blokiran račun. Nitko iz HDZ-a to nije želio komentirati, vrh stranke izlazeći iz središnjice šutke je prolazio pored novinara i nitko nije želio odgovoriti na to pitanje. Kosorica je odbrusila novinarima "Dajte molim vas, odite raditi". Hebrang je jedini rekao kako "ne zna za takvu informaciju, ali da će provjeriti".

Dva pouzdana izvora potvrdila su za Index jutros da je proširena istraga protiv HDZ-a, a jedan od njih ustvrdio je da to znači da će gotovo sigurno uskoro uslijediti i optužnica protiv stranke! Naime, kako nam je objašnjeno, s obzirom da je u HDZ stigla službena obavijest da se istražuje kaznena odgovornost HDZ-a, očito je da nadležne institucije već imaju sve potrebne dokaze da bi se podigla optužnica te je to samo pitanje vremena. Obavijest je, prema našem izvoru, samo formalnost, da bi se mogla podignuti optužnica. Ako već nisu, pozive će dobiti Jarnjak i Maček, ali i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, kao odgovorna osoba.

U središnjicu HDZ-a stigla je hrpa novinara, glasnogovornica stranke rekla im je da će nakon izjave moći Kosorici postaviti maksimalno dva-tri pitanja. Na katu se nalaze svi ministri u Vladi, cijeli vrh HDZ-a.

Kosor: Najteži trenuci u povijesti stranke

"Pozvala sam vas zbog proširenja odnosno provođenja istrage protiv HDZ-a. Ovo je iznimno težak trenutak u našoj stranci, najteži u povijesti. Ovo je pretposljednja stanica križnog puta koji prolazimo, od 1. srpnja 2009. godine, od trenutka kad sam preuzela HDZ, kad je bivši predsjednik otišao s tog mjesta. Od tog trenutka počinje žestoka borba. Ovaj nalog ni za milimetra neće limitirati našu borbu protiv korupcije. Mi smo jedina stranka koja je počela borbu protiv korupcije i nećemo posustati u tome. Svi članovi stranke će dati svoje iskaze ako bude potrebno", najavila je predsjednica HDZ-a.

"I u ovom trenutku mi pokazujemo da su nam interesi naroda iznad stranačkih intesrea. Mi ćemo postaviti pitanje zašto pravosudni sustav, istrage koje moraju biti tajne, zašto cijeli taj proces u  uskočkim predmetima koji mora biti potpuno tajan, nije tajan, zašto i odakle cure informacije? Moramo urediti taj sustav jer Hrvatska neće biti pravna država dok to ne sredimo. Netko će odgovarati zašto se mjesecima nanosi šteta HDZ-u? Mjesecima nas pljuju različitim iskazima.", govorila je Kosor.

"I dalje dajemo punu potporu odlučnoj borbi protiv kriminala", ustvrdila je!

"Ne bojimo se istrage, dogodit će se što se ima dogoditi. Mi se kao stranka možemo vratiti od nule, moćemo početi ispočetka iz baraka na Jarunu! Nećemo dopustiti da ovo što se događa utječe na nas. Različite stvari iz različitih izvora idu prema HDZ-u, HDZ je velika stranka, 220 tisuća ponosnih i časnih ljudi imamo, iz ovoga ćemo izaći kao čvrsta stranka koja je prva počela borbu protiv korupcije i protiv kriminala. I dalje ćemo tražiti odgovore na pitanja što je s istragama, što je s činjenicom da je državna revizija otkrila da je novac potrošen nenamjenski", rekla je Kosor.

"Tražit ćemo dogovor na pitanje što je s izjavom gospodina Čička o tajnim računima SDP-a u inozemstvu. I to je temelj za pokretanje istrage, ali ništa se nije dogodilo. Također, svi šute, pa i vi, o Sisačko-moslavačkoj županiji. Nastaviti ćemo tražiti odgovore na pitanja, nećemo se umoriti. Borba protiv kriminala i korupcije je temeljno načelo Vlade kojoj sam na čelu, i upravo to je jedan od razloga zašto smo završili pregovore", rekla je Kosor te prepustila riječ Ivanu Jarnjaku: "I on je osjetio potrebu da vam se obrati".

Ivan Jarnjak: Ići ću na razgovor i otkloniti sve sumnje

"Apsolutno podržavam sve što je rekla predsjednica! Što se tiče mene ja nisam dobio takva pitanja, ali odazvat ću se svakako na razgovor i otkloniti sve ono što mi se stavljana teret! I na taj način razriješiti i taj problem", rekao je Jarnjak.

Nakon Jarnjaka uslijedila su novinarska pitanja Kosorici.

"HDZ kao stranka će razmišljati da je ovaj tajming izabran da se naštetio stranci, ali vjerujem da Uskok i DORH rade u najboljoj namjeri te dajemo punu potporu Cvitanu i Bajiću", rekla je Kosor ali je optužila Kukuriku koaliciju da iz njihovih redova dolaze vrlo opasne prijetnje DORH-u i Bajiću. Pozvala se na intervju kojega je dao Linić Globusu gdje je izjavio da će paziti što i kako radi Mladen Bajić. Također je dodala da su mediji jako naštetili i HDZ-u i borbi protiv korupcije a novinaru koji je upitao hoće li dati ostavku iz morlanih razloga osorno je odgovorila: "Vi niste istražitelj". Na pitanje o njenoj ostavci glasno su negodovali i članovi predsjedništva HDZ-a koji su iz zadnjih redova kao jastrebovi promatrali što će stranačka šefica odgovoriti na vrlo neugodna pitanja.

Kosorica se prilično iživcirala zbog pitanja hoće li dati ostavku iz moralnih razloga jer je njen potpis u predsjedničkoj kampanji iz 2005. koju istražuje Uskok. Odgovorila je da naravno da neće dati ostavku i da je spremna odazvati Uskoku a ne o tome govoriti novinarima jer su tako odredili zakoni.

"To nije bila moja kampanja nego kampanja HDZ-a. Mi smo moćna stranka, imamo puno novca iz donacija i članstva. I danas smatram da je ta kampanja bila financirana apsolutno legalno.", ustvrdila je Kosor.

HDZ-ovci nedostupni, Kosorica u 9:30 sazvala izvanrednu press-konferenciju

Obavijest o proširenju istrage o crnim fondovima stigla je navodno i službeno u stranku, pa su HDZ-ovci odlučili da više nema smisla to demantirati. Predsjednica stranke Jadranka Kosor zakazala je u 9:30 sati izvanrednu konferenciju za novinare. Ona nije na popisu osumnjičenih, ali je sumnjivo financiranje njene predsjedničke kampanje 2005. godine.

Ovo je prvi put u 21 godinu demokratske Hrvatske da se na ovaj način istražuje jednu stranku. Sve je počelo prije otprilike godinu dana kad je bivši šef carine Mladen Barišić u svom iskazu priznao da je svaki mjesec dio novca davao Sanaderu, a dio je nosio Branki Pavošević u HDZ.

Zašto je HDZ pod istragom: Iz crnog fonda su uzimali sebi, ali su financirali i rad stranke

Da će se istraga proširiti i na HDZ kao pravnu osobu, postalo je jasno nakon Pavoševićkinog iskaza, koji je samo još uvjerljivije ponovio ono što je Barišić tvrdio.

Uskok je očito utvrdio da veliki dio novca iz Fimi-medije nisu koristili pojedinci poput Mladena Barišića, nego su ga davali za stranačke potrebe.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/potvrdio-je-darko-milinovic-hdz-je-pod-istragom/579548.aspx
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
Odg: HDZ-u blokiran račun
« Odgovori #1 : Listopad 27, 2011, 11:42:37 prijepodne »
Napokon.
Bar se nadam da to ne ispadne samo farsa.

Offline koko-vg

• Jezerača
ispravak ... do sad im nisu blokirali račune ... niti jedan od 26 !
« Odgovori #2 : Listopad 27, 2011, 07:39:33 poslijepodne »
NITI jedan od 26 računa koje koristi HDZ, na današnji dan nije blokiran što je službeni podatak iz Financijske agencije (FINA) .

Četiri glavna računa HDZ-a kod Zagrebačke i Privredne banke na današnji dan nisu bila blokirana, kao ni ostala 22 koje koriste njihove podružnice s HDZ-ovim OIB-om. Recimo i kako pet računa koje koristi HDZ ide preko Zagrebačke banke, a ostatak financijskog poslovanja obavlja se putem Privredne banke Zagreb.

Naime, pojavila se informacija kako pokretanje istrage protiv HDZ-a ujedno i znači blokiranje računa stranke. O neslužbenoj informaciji šefica HDZ-a Jadranka Kosor nije htjela govoriti na konferenciji za novinare već je na izravno pitanje o blokadi, odbrusila prema novinarima.

"Ajde, idite raditi svoj posao", rekla je jutros. Eto, odradili smo. HDZ ima 26 računa preko kojih obavlja financijsko poslovanje, i ni jedan nije blokiran. Ni zbog ovršnog postupka a ni zbog istrage.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sluzbeni-podatak-hdz-ima-26-racuna-i-ni-jedan-nije-blokiran-/579661.aspx
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #3 : Listopad 27, 2011, 08:13:39 poslijepodne »
Jel se teri račun zove "Halb trinken, halb Šarcu geben"?
Kaj ni taj ni blokeran?
Most ima ABS!  ;D
wwwg tablice

hornet34

• Gost
« Odgovori #4 : Listopad 28, 2011, 08:38:45 prijepodne »
kunta,abs+esc...trinken na knigu,pa im za to netreba rechnung,a šarac je na zaprtom(mislim konzerveran)...

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #5 : Listopad 29, 2011, 06:41:24 prijepodne »
Tomislav Karamarko kao ministar unutarnjih poslova iz redova HDZ-a u sukobu je interesa kad je u pitanju istraga u HDZ-u o crnim fondovima stranke - ocjenjuje za Slobodnu Dalmaciju bivši pomoćnik ravnatelja policije Željko Cvrtila.

- Stoga bi se - kazao nam je Cvrtila - kriminalistička obrada HDZ-a kao pravne osobe morala u potpunosti izuzeti iz MUP-a kako bi se spriječile zloporabe podataka do kojih će doći istražitelji.

- Istragu bi trebali voditi Državno odvjetništvo ili USKOK uz pomoć nekoliko policijskih istražitelja koji bi bili odgovorni samo DORH-u ili USKOK-u, a MUP treba isključiti iz njihove komunikacije. To se može organizirati za što postoje uporišta u pripadajućim zakonima i pravilnicima - navodi Cvrtila.

U nekim normalnim okolnostima, prema riječima našeg sugovornika, ne bi bio problem to što je ministar unutarnjih poslova član stranke koja je predmet kriminalističke obrade, no u Hrvatskoj, kaže, nije taj slučaj.

- Sustav nije postavljen prema načelima neovisnosti rada policije. Hijerarhija u MUP-u i u policiji nije postavljena prema stručnim kriterijima, a ministar se u nas ne bavi samo nekim strateškim pitanjima i protokolom, nego raspolaže i podacima iz istraga. Odatle proistječe njegov sukob interesa u konkretnom slučaju. Da ne bude zabune, policija nije nikakva iznimka. Ni rad tužiteljstva ni rad istražnih sudaca u Hrvatskoj nije postavljen prema načelima neovisnosti rada svake od tih institucija - komentira Željko Cvrtila.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/153500/Default.aspx

Bilaj

• Gost
« Odgovori #6 : Listopad 29, 2011, 09:32:16 prijepodne »
Ma ovo su političke igrice kao i one sa ne radom sabora i raspisivanjem prijevremenih izbora- tjedan dana prije očekivanih izbora.

Karamarko je sada samo u tehničkoj vladi dok ne dobi otkaz.
Ako Čačić nije bio u sukobu interesa kada je kao ministar dodijeljivao poslove svojoj firmi onda bome nije ni karamarko kada procesuira svoju stranku.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #7 : Listopad 29, 2011, 10:25:04 prijepodne »
Citat:
Bilaj
Ma ovo su političke igrice

Dakako da su političke igrice, naime da je Bajić ovo napravio prije 5-6 mjeseci imalo bi još nekakvog smisla no sada sam uvjerenja da kupuje, tj. produžuje svoj mandat u KUKURIKU vladi...isto tako važno je istaći da se sve radi pod paskom evropske politike i dijela svjetskih moćnika koji sukreiraju tu i takvu politiku..nije bez veze da državni odvjetnik odlazi po mišljenje u strana poslanstva po mišljenje...da li je to dobro?..teško je reći, no imam dojam da se nastavlja podanička politika koja mi se nimalo ne sviđa...neki dan slušam Josipovića koji kaže da ovime dokazujemo našim prijateljima u Evropi da smo na dobrom putu...pitam se ja kojim prijateljima=?...Berluskoniju, Sarkoziyu .. likovima ogrezli u sve vrste političke i ine korupcije, likovi koji su najprije koristili Gadafijev novac da bi dobili izbore a nakon toga tog istog Gadafija uz pomoć svojih isto takvih prijatelja opljačkali...he...svašta...

hornet34

• Gost
« Odgovori #8 : Listopad 30, 2011, 06:27:19 poslijepodne »
Jel istina da je većinski vlasnik Unicredito banke Gadafi?...

Bilaj

• Gost
« Odgovori #9 : Listopad 30, 2011, 07:00:30 poslijepodne »
Jel istina da je većinski vlasnik Unicredito banke Gadafi?...

Što je bilo bilo je :-)
ak se dobro siječam on je bio davao neke novce belusconiju kada je trebalo novaca dati bankama 2008 godine.

valjda je sada trebalo vratiti novce pa je isti ucmekan

ali kaj čitam: http://www.vecernji.hr/vijesti/dorh-zatrazio-a-zupanijski-sud-odobrio-blokadu-imovine-hdz-a-clanak-341737

Kaj to znači da su blokirani bankovni računi HDZ-a.
ako je tako onda se može reči da je napakon Milanović postao pravi političar jer je uspio izbacit HDZ iz preizborne trke i osigurati pobjedu.

Prošli put je same sebe izbacio i izgubio izbore a sada se ipak osigurao. Valjda će hrvatska dobiti političara koji će malo više u naprijed misliti.
Budemo vidli.

Ako se sada svi računi zamrznu onda će hdz imati ogromne gubitke odnosno biti će Kraj HDZ i doći će sigurno do raskola u stranci.
« Zadnja izmjena: Listopad 30, 2011, 07:06:30 poslijepodne Bilaj »

hornet34

• Gost
« Odgovori #10 : Listopad 30, 2011, 07:35:19 poslijepodne »
Bez obzira na sve mislim da ipak ne treba podcjenjivati HDZ-e...mislim da oni na ovaj način mobiliziraju svoje biračko tijelo..

Bilaj

• Gost
« Odgovori #11 : Listopad 30, 2011, 07:38:44 poslijepodne »
Bez obzira na sve mislim da ipak ne treba podcjenjivati HDZ-e...mislim da oni na ovaj način mobiliziraju svoje biračko tijelo..

Čuj ako nakon svega HDZ opet dobije izbore oda bi trebalo stvarno zatuč Milanovića.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #12 : Listopad 30, 2011, 07:44:59 poslijepodne »
A kaj mislite zakaj je pak Šuki v milosti JK?
Ak negdo zna zacoprati da penezi nestaneju il se pojave onda je to Podstanar.  ;D
wwwg tablice