Poanta svega je što Milanoviću taj Čačić uopće ne treba, mislim da bi SDP bez njega u koaliciji dobio i više glasova negoli je dobio, jer je i mišljenje mnogih unutar SDPa isto takovo - Čačić im je prije balast negoli korist, posebice zbog sranja koja je nanizao unutar zadnjih godinu dana.
U svim predizbornim anketama i procjenama, pa i u onima agencije Ipsos Puls - koja je najpreciznije analizirala i predvidjela rezultate izbora - taj Čačić sa svojim HNSom nije prelazio 2,5%, što je realnost vrijednosti HNSa, i što znači samo dvije stvari:
1. Kukuriku bi i bez HNSa požnjeo isti uspjeh (samo tko bi to mogao znati pred godinu dana, vjerujem da je Milanović mogao to predvidjeti pred godinu dana, ne bi nikakve usluge ni tražio, no ziher je ziher, nagomilati konjicu unaprijed je pametno...), jer da je HNS išao na izbore sam, kao samostalna stranka, pridružio bi se društvancu zvanom "stranačka povijest mlade hrvatske države", koju sada čine najnoviji članovi HSP, HSLS... obzirom nema nade ni šanse da bi prešao izborni prag.
2. Čačić je napravio pametnu procjenu vlastite vrijednosti kada je išao u koaliciju (koja za njega nije baš najprirodnija, obzirom HNS i SDP baš i nisu previše srodne stranke), jer je time bio siguran da će gledati Sabor, a vrlo vjerojatno i Vladu, jer bi bez koalicije on bio stvar prošlosti, skupa sa Pusićkom i cjelokupnih HNSom - što uopće ne bi bilo loše, dapače, bilo bi puno pozitivnije i za Kukuriku, a i cjelokupni dojam o Kukuriku bi bio privlačniji većem broju glasača... dapače, mislim da bi dobili više bez HNSa negoli su dobili sa njime i njegove mizerije od cca 2,5%, iliti mislim da je SDP više postotno izgubio sa HNSom negoli je to HNS uspio kompenzirati vlastitim glasovima.
Čačić u svojoj bahatosti ni ne želi shvatiti tu relanost, pa zato i ne čudi njegovo beskrupulozno traženje kruha preko pogače, iako da Zoki naperja tog krupaliju van iz Koalicije - mislim da mu nitko ne bi ništa rekao.
Iako ja niti tada ne bih bio ni izbliza simpatizer SDPa - jer je moje tradicionalno uvjerenje i opredijeljenje izrazito prohrvatsko u smislu nacionalnosti i nacionalnih interesa i njihove zaštite - sam SDP bi mi bio privlačniji, bar simpatičniji zbog svojih umnogome mladih ljudi, neiskvarenih i ne previše opterećenih prošlošću, jer donosi novu, svježiju krv i potencijale, no tu krv umnogome septičnom čini baš dvojac Čačić-Pusić. Mislim da se to i vidjelo u mojim komentarima, jer koliko se sjećam - cijelu kampanju ja jedva da sam spomenuo ikoga iz SDPa, pa tako niti Milanović nije bio baš na mojoj tapeti.... no ovo dvoje "buđavih opanaka" jesu, a tako će biti i nadalje.