Autor Tema: Izborni plani i programi  (Posjeta: 336725 )

0 Članova i 20 Gostiju pregledava ovu temu.

Jaguar

• Gost
Odg: Izborni plani i programi
« Odgovori #315 : Studeni 08, 2011, 02:01:47 poslijepodne »
To nema veze s komunistima ali ima itekako s općim nezadovoljstvom, što je sasvim razumljivo u ovoj situaciji u kojoj se građani nalaze, osim toga, to su potezi koji su u predizborno vrijeme česti i naručivani od strane političkih protivnika.

Možda su i neki naši kolege forumaši angažirani po gradu, nema ih dugo na forumu, rukopis izgleda nekako poznat. ;D

Bilaj

• Gost
« Odgovori #316 : Studeni 08, 2011, 02:05:39 poslijepodne »
To nema veze s komunistima ali ima itekako s općim nezadovoljstvom...

O itekako ima. Tamo ima i simbol radničke borbe što je komunistički pokret. (to ti je ono malo crno što je poljepljeno po simbolima stranaka.)

Oliti imamo simbole komunističkog pokreta.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #317 : Studeni 08, 2011, 02:11:44 poslijepodne »

Oliti imamo simbole komunističkog pokreta.

Ja bar ne vidim, moguće.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #318 : Studeni 08, 2011, 02:16:34 poslijepodne »
 Za nas nema nikakvog izgleda da se izvučemo iz svih ovih sumornih dubina ako ostane na vlasti HDZ, a niti ako pobijedi SDP. Imali smo vremena ,a i prigode vidjeti na koji su način radili „dugovječniji“ i oni sa kraćim mandatom. Rasprodaja imovine, prazna obećanja o povećanju proizvodnje, afere na tekućoj vrpci, nitko ne odgovara ,a država sve jače zadužena!
I jedna i druga strana imali su prilike i vremena da nekaj naprave, ali ne oni se nakon izbora, po godinu dana prepiru kaj je koji napravil, namješta podobne u razne službe i samo galame kak su oni prošli sve uništili.
Kada dobe prigodu da pred narodom na dalekovidnici iznesu svoje konkretne ideje i prijedloge, onda se konkretno posvade i vrijeđaju. Nema potrebe dalje sa nabrajanjem njihovih vještina, koje su nas dovele u dužničko ropstvo.
Nisu stvorili planove i programe kaj da naši poljoprivrednici siju, sade, kako da na hrani koja najviše košta , dobro zaradimo jer je važno dobro uvesti. Školujemo mlade naraštaje bez planova, samo da ih u školi čuvaju da nisu na ulici, jer kad završi škola ionako nemaju gdje raditi.
Ma sve je uništeno, i sada bi još htjeli i jedni i drugi da glasamo za njih. Najprije penzičima maznu lovu, daju im po 100 kuna milostinje mjesečno, pod sramotnim uvjetima im vračaju to kaj su maznuli, i sada traže da na osnovu toga ti isti penzići glasaju za njih??
Sramota da ne može biti veća! I pitam se tko je od njih sposoban nekaj dobroga ponuditi? Napravili smo auto ceste i sad ih treba dati nekome drugome, izvana da zarađuje na koncesiji!? Em smo svi na temelju toga zaduženi, em plaćanjem veće cestarine nekom novom koncesionaru plaćamo njegovu zaradu.
 Pitam se tko je tu lud?!
Očito mi, narod koji sam sebi ne vjeruje da je to sve istina.
Bilo bi najbolje za nas da jedni i drugi jednostavno nestanu, jer ovak nas ni Turci nisu razbaštinili.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Jaguar

• Gost
« Odgovori #319 : Studeni 08, 2011, 02:26:53 poslijepodne »
jer ovak nas ni Turci nisu razbaštinili.

Bogme nisu.
Pa čak i Tito koji je činio i određene nepravde,  ali je gradio, stvarao, zapošljavao i svi su lijepo živjeli, pošteno od svog rada. Bio je Goli otok za sve koji bi se drznuli i bio je mir. Danas? Dobro velite mlačanin.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #320 : Studeni 08, 2011, 02:31:04 poslijepodne »
Ja bar ne vidim, moguće.

To su one male kockice a i tamo se ne vidi baš dobro jer je simbol sa tamno sivim crtama na tamnoj podlozi (dizajner za poludit.)

Bilaj

• Gost
« Odgovori #321 : Studeni 08, 2011, 02:54:48 poslijepodne »
Pa čak i Tito koji je činio i određene nepravde,  ali je gradio, stvarao, zapošljavao i svi su lijepo živjeli, pošteno od svog rada.

Baš i nisu.
Zanemarimo onu opasku tvoju o golom otoku, malo statistike:
Čitao sam knjigu od Dušana Bilandžića o uvjetima u poljoprivredi u jogoslaviji od 48 do 58. U tim godinama prosječno je seljak proizveo 11,3 tone pšenice a u prosjeku se u državu trebalo uplatiti 13 tona pšenice.

Znači uzmu ti sve što proizvedeš, traže da još moraš. Moraš prodavati pa kupovati pšenicu od države da bi ponovo dao državi pšenicu te ako se buniš onda te progalse državnim neprijateljem i reakcionarom.

Nije svima bilo dobro. Selu je bilo strašno i prije a ni sada nije bolje.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #322 : Studeni 08, 2011, 03:14:22 poslijepodne »
I za takvo stanje seljaka od 48 do 58 je isto kriv SDP ili možda HNS ? Pričekajmo da Kosorica počne spominjati a onda i ostali za njom kako se teško živjelo za vrijeme Franje Josipa, a SDP nije ništa poduzimao po tom pitanju.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #323 : Studeni 08, 2011, 04:23:55 poslijepodne »

Nije svima bilo dobro. Selu je bilo strašno i prije a ni sada nije bolje.

Kao i danas, zapravo ne vidim razliku od tada i danas, jer i ja kad poplaćam 250 parafiskalnih nameta ništa mi ne ostane kao ni tadašnjem seljaku. Samo je razlika tada i sada, tada se podizala država iz pepela a danas?
popaljena. 8)

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #324 : Studeni 08, 2011, 07:14:16 poslijepodne »
a SDP nije ništa poduzimao po tom pitanju.

To bi stvarno bila laž.

Komunisti - kao tadašnji SDP - su itekako puno poduzeli.

Dapače. zemlju su ODUZELI, tako da seljaci nemaju više briga, ostatak nacionalizirali, i ponašanje kao da si u vlastitom supermarketu je bilo stvarno super - njima, ali ne i svima...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #325 : Studeni 08, 2011, 08:23:27 poslijepodne »
... izvlačiš iz konteksta ... daj barem citiraj cijelu rečenicu ... ili tvrdiš da je i za vrijeme Franje Josipa SDP postojao i mislio drukčije nego kak ti misliš ?
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #326 : Studeni 08, 2011, 09:35:44 poslijepodne »
Cr(k)vena zvona   (1)

Podravski svečenik i po-Sav(s)ka S(K)-več(e)nica   

Citat:
Jaguar:
.... pravi katolik mogu biti i doma, 7 dana u tjednu, 365 dana u godini a ne u Crkvi, samo za vrijeme nedjeljne mise.
http://www.forumgorica.com/politika/izborni-plani-i-programi/msg38659/#msg38659

Za hrvatskoga protuletja okoli leta 1971. je Savka (Dabčevič-Kučar), unda predsednica SKH, dvadesetek let posle HNS-ovka, pozivala lude da se čem masovneše vučlane v partiju, tumačeč da samo kak „insajderi” (nutri-cionisti) moru neke napraviti.
Sledeč tu logiku nezadovolniki z denešnum crkvenum „politikum” trebali bi ostati v cirkve i znutra promicati cr(k)vene ideje.

Vide(l)o:
(Lojtrice i lest) Vice (z)Vukov
Vice Vukov- Protuletje Se Otpira, 02:35

Vice Vukov- Protuletje Se Otpira
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #327 : Studeni 08, 2011, 09:41:31 poslijepodne »

Cr(k)vena zvona   (2)

Podravski svečenik i cr(k)veni S(K)-več(e)nik

Citat:
Jaguar:
Podravski svećenik:
Nemojte slučajno dati glas crvenima, nevjernicima, bezbošcima i agnosticima!
Najte slučajno” bi se moglo tumačiti i kak„dejte cilano”....
.... glas cr(k)venem, never-cr(k)ve-nem, bez(crleno)božnem i (crk(v)enem vr)agnostikem!

(poručuje z crlene katedrale* Ma(n)t(ij)o Cr(k)venac, cr(k)veni S(K)-več(e)nik

* Crlena katedrala:
zgrada društveno-političke organizacij v Zagrebu -negdašne sedište CK SKH od leta 1968. do 1990.
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:Zgrada_Kockica_Zagreb.jpg

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Đuro Bel: i ateisti (neverniki, bezbošci) su verniki – oni veruju da Boga ne.

Fala Bogu da sem ateist
obče-n(arod)ska, občinska iliti komunistička par(ab)ola
(pojam komunist mu dojde od pariške komune iliti občine z leta 1871.)

Vide(l)o:
Cr(k)veni iliti črleni je lajbek moj
Joj mene joj - Kvartet Gubec, 02:03

Joj mene joj - Kvartet Gubec
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #328 : Studeni 08, 2011, 09:45:24 poslijepodne »

Cr(k)vena zvona   (3)

(pok)vârijâcijě na temu...

Citat:
Jaguar:
Sramota za Crkvu, Crkva se ne smije miješati u politiku i politički opredjeljivat, ona predstavlja sve katolike u Hrvatskoj ma u kojoj poličkoj stranki bili.

Neki su sě pâk (vu medvremenu penzionérani) velečâsni ovak méšali v poritiku:

Citat:
Pred nama se parlamentarni izbori, a Hrvatska je kao nasukan brod. Do toga nas je dovela nesposobna i kleptokratska klika dužnosnika i njihovih umreženih ortaka. Vrijeme je za korijenite promjene a ne za još jednu izbornu kozmetiku, prijevaru i laž. Ne smije biti 'jednakijih' i politički privilegiranih. Oni koji su nas u ovakvo stanje doveli ne mogu nas iz njega izvući! Kod nas su i koalicija na vlasti i oporba ideološki sijamski bliznaci!

Zvir/obširnešě:
Don Ivan Grubišić: Don Kihot, donky hot il nekě trejto?
(oslekova klûpa / Eselsbank / magareča klûpa)
http://www.forumgorica.com/politika/trejti-put-b(l)og-pomaze/

Vide(l)o:
Hraščanski Čestitari-Sijem Žito, 03:54

Hraščanski Čestitari-Sijem Žito

Bilaj

• Gost
« Odgovori #329 : Studeni 08, 2011, 11:46:57 poslijepodne »
Kao i danas, zapravo ne vidim razliku od tada i danas, jer i ja kad poplaćam 250 parafiskalnih nameta ništa mi ne ostane kao ni tadašnjem seljaku.

Prvo danas ti ne oduzmu sve i tako ti oduzimaju sve 10 godina. Baš sve.

Drugo ti možeš danas slobodno govoriti lopovska država.
Tada si zbog toga završio u zatvoru a mogli su ti i oduzeti svu zemlju- a mnogima su u slavoniji oduzimali skoro svu zemlju.