Autor Tema: Afere  (Posjeta: 262870 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Afere
« Odgovori #270 : Ožujak 05, 2012, 08:45:03 poslijepodne »
Pokradeno 57 miliona Eura Uff...

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/180505/Na-prodaji-Srne-i-Pletikose-nestalo-je-3-2-milijuna-dolara.html

"Košta je povodom presude u slučaju transfera igrača Hibića i Mornara, zbog koje je Hajduku zaprijetio stečaj, iznijela tvrdnju da je samo od 1995. do 1996. godine iz kluba nestalo fantastičnih 113 milijuna ondašnjih njemačkih maraka (oko 57 milijuna eura)"

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #271 : Ožujak 07, 2012, 09:20:19 poslijepodne »
Bivša vlada oprostila Todorićevim tvrtkama 400 milijuna kuna duga prema državi

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sve-smo-to-mi-platili-hdz-je-oprostio-todoricevim-tvrtkama-400-milijuna-kuna-duga-prema-drzavi/603065.aspx

VLADA Ive Sanadera kao i Vlada Jadranke Kosor otpisale su tvrtkama koje djeluju u unutar Agrokora, dugove države veće od 400 milijuna kuna. Otpis dugova događao se uvijek po istom receptu, odnosno kada bi Ivica Todorić kupio tvrtku, Vlada bi par mjeseci kasnije opraštala dugovanja. 

Belju otpisano 224 milijuna, a Vrbovcu 72 milijuna kuna

Prema evidenciji kome je sve Vlada u proteklih sedam godina otpisala dug koju je danas objavio Večernji list, tako se našlo Belje kojem je u studenom 2005. godine premijer Sanader otpisao dug u visini od 224 milijuna kuna! Ništa u tome ne bi bilo čudno da ga Ivica Todorić, odnosno Agrokor nije kupio osam mjeseci prije.

No, te 2005. godine Sanader nije bio izdašan prema Todoriću samo za milijunske potpore i oprost duga Belju jer je dug oprošten i PIK Vrbovcu u visini od 72 milijuna kuna koliko su iznosila potraživanja prema državi. Podsjetimo samo kako je Agrokor kupio Vrbovec u ožujku te godine.

A gdje su još i potpore

Vlada HDZ-a i to ona Jadranke Kosor bila je također izdašna prema Todorićevim tvrtkama, s obzirom da je u svibnju 2010. godine, Vupiku oprošteno čak 105,4 milijuna kuna dok je dug od 26 milijuna kuna reprogramiran na tri godine. Todorić je kupio Vupik u studenom 2009. godine za 30 milijuna kuna.

Naime, prema ugovoru o kupnji Agrokor je ispunio svoje financijske obveze prema Vupiku, a država je u skladu s ugovorom i uvjetima natječaja otpisala svoja potraživanja prema Vupiku. Taj otpis duga je proknjižen i te je 2010. godine prikazan kao izvanredni prihod društva. Ukupni prihodi Vupika zabilježili su tada skok od 280 posto, na ukupno 347 milijuna kuna, uz ostvarenu neto dobit od 170 milijuna kuna! Naravno, tada je najavljeno kako će se ovim  slučajem baviti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Bando lopovska ! (ZNA SE na koga se misli ... a osim njih i na sve koji ih podržavaju i prešutno odobravaju da to rade)

« Zadnja izmjena: Ožujak 07, 2012, 09:23:13 poslijepodne koko-vg »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #272 : Ožujak 08, 2012, 06:14:33 prijepodne »
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Afere; Tajni poslovi Hrvatskih šuma
« Odgovori #273 : Ožujak 23, 2012, 09:25:22 poslijepodne »
Tajni poslovi Hrvatskih šuma
Hrvatske šume su u Vodnjanu uredile stari objekt šumarije u luksuznu vilu s bazenom. Problem je, međutim, što je investicija protuzakonita.
... Hrvatske šume javno su poduzeće s gotovo 9000 zaposlenika, a posjeduju oko 1400 raznih nekretnina, od kojih je, međutim, prema posljednjim podacima, uknjiženo samo 400-tinjak!
 U turističkoj ponudi Hrvatskih šuma u Istri su smještaj u objektima u Rovinju, Barbarigi i Dugoj uvali, ali ovog vodnjanskog nema. Ovaj objekt, prema našim saznanjima, nije i jedini ovakve vrste u Istri - luksuzan, izgrađen usred šume, upitne namjene i bespravan
http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska/tajni-poslovi-hrvatskih-suma
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Afere; 2 prijatelja bez natječaja
« Odgovori #274 : Ožujak 25, 2012, 02:51:59 poslijepodne »
2 prijatelja bez natječaja

IGNORIRANJE ANTIKORUPCIJSKOG PROGRAMA
 Linić u HAC-u zaposlio 2 prijatelja bez natječaja: Nismo imali vremena!
http://www.jutarnji.hr/linic-u-hac-u-zaposlio-2-prijatelja-s-kartanja--hac--za-natjecaj-nismo-imali-vremena/1016659/

Novog šefa optužuju da je prije 10 godina sadnicama oštetio HAC
Varaždinska tvrtka Ekol dobila je posao hortikulturnog uređenja, a nije zasadila ugovoreni broj biljki, niti su bile kvalitetne.

http://www.vecernji.hr/vijesti/novog-sefa-optuzuju-da-je-prije-10-godina-sadnicama-ostetio-hac-clanak-382674

http://www.hac.hr/hr/o-nama/

http://www.sisak.info/forum/showthread.php?14109-2-prijatelja-bez-natječaja
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #275 : Ožujak 29, 2012, 12:20:47 prijepodne »
Bilandžić smatra da Hrvatskoj ne prijeti ugroza izvana, nego iznutra: ono što je ugrozilo nacionalnu sigurnost Hrvatske jest sustavna politička korupcija kao način vladanja, kao sredstvo održavanja na vlasti i dominantan obrazac društvenih odnosa. Ona je stvarni uzrok nesposobnosti vitalnih institucija nacionalne sigurnosti, destrukcije društvenih odnosa i moralnog kaosa te bešćutne pljačke i uništenja društvenog bogatstva. Na općoj političko-društvenoj ravni dugoročno potrebno nam je ono što je Nelson Mandela u Južnoafričkoj Republici nakon dolaska na vlast nazvao 'novo domoljublje', zaključio je.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/184685/Hrvatska-vojska-u-katastrofalnom-stanju-hoce-li-nas-NATO-braniti.html

Autopsija stvarnosti.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #276 : Travanj 04, 2012, 10:56:38 poslijepodne »
Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra unutarnjih poslova
http://www.dorh.hr/PodignutaOptuznicaProtivBivsegMinistra
wwwg tablice

Bilaj

• Gost
« Odgovori #277 : Travanj 21, 2012, 12:19:40 poslijepodne »
kao što postoji pravda i "pravda"

Tako možemo vidjeti i sljedeća imenovanja.
http://danas.net.hr/hrvatska/na-celo-fonda-imenovali-zenu-koja-ima-optuznicu

Žena koja je svijedok lopovluka će na kraju ispaštati zbog neodgovornog pravosuđa.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #278 : Travanj 24, 2012, 10:43:05 prijepodne »
Ovo u privitku sam napisao 13. 12. 2010. I onda su neki rekli da nebu niš od toga ... a ako je samo 10 % od iskaza Barišića i Pavoševićke istinito, ne vidim zašto se neki bune kad ih se naziva ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA ?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/iskaz-branke-pavosevic-crni-fond-za-kampanju-jadranke-kosor-iznosio-97-milijuna-kuna/611481.aspx O0

AKO JE vjerovati iskazima Mladena Barišića, u vrijeme vladavine Ive Sanadera dijelilo se i trošilo šakom i kapom. Barišić je USKOK-u ispričao da su u HDZ-u postojale dvije blagajne - jedna kod Branke Pavošević, a druga kod Ive Sanadera. Milijunske iznose koje je nosio gotovo je svaki put uzimao iz Fimi medije - što je više novaca bilo tamo, više je bilo za HDZ. Suđenje se nastavlja danas kada je na redu ispitivanje blagajnice Branke Pavošević koja je priznala krivnju.

Tijek ročišta:

10:10 - Novac je isplaćivan: Bianci Matković (8000 kuna), Ratku Mačeku (2000 kuna), Miru Kovačiću (2000 kuna) kao i nizu zaposlenika Vlade RH, koji su dobivali od 1500 do 2000 kuna mjesečno.

"Nije mi rečeno zbog čega im se isplaćuje naknada. No, imala sam dojam da se to radi zato što im je plaća mala, a pomagali su Sanaderu u obavljanju određenih poslova", kaže Pavošević.

TVrdi da je ona morala svaki mjesec isplaćivati navedene naknade, bez obzira jesu li obavljali neke poslove ili nisu. Tvrdi da je naknade isplaćivala i članovima Mladeži HDZ-a, koji nisu bili evidentirani kao zaposlenici HDZ-a.

Mjesečnu naknadu od 2000 kuna dobivala je i Martina Banić. Pavošević kaže da je jednoj osobi mjesečna naknada povećana nakon što je to zatražio Jasen Mesić.

10:06 - "Sve što je bilo potrebno naručivali smo preko Mladena Barišića, a on je sve sređivao preko Fimi-medija. Moj dojam je bio da sve usluge i kompletnu nabavu vrši Fimi-medija", posvjedočila je Pavošević.

"Uvjerena sam da je ovakav način postupanja dogovoren u samom vrhu stranke, po nalogu predsjednika stranke", kazala je Pavošević.

Prepričala je sastanak sa Sanaderom na kojem joj je Sanader rekao da će Bianci Matković i njenim tajnicama do daljnjeg isplaćivati mjesečne bonuse. "Rekao mi je da će se te isplate vršiti iz onih sredstva o kojima nitko ne treba ništa znati. Znala sam da to nije u redu, ali nisam se usudila ništa reći", posvjedočila je Pavošević.

10:00 - "Odnosi između Barišića i Mačeka bili su natjecateljski jer je Barišić želio u posao s HDZ-om uvesti Fimi-mediju, dok je Maček lobirao za društvo Massol", tvrdi Pavošević. Bivša računovotkinja kaže da je Barišić uvjeravao Sanadera da je Fimi-medija znatno jeftinija od Massola.

"Jarnjak mi je rekao da se za sve što trebam obratim Barišiću, te da će on to riješiti preko Fimi-medije. Iz toga sam zaključila da je Barišić uspio uvesti Fimi-mediju u poslove s HDZ-om", stoji u iskazu Branke Pavošević.

9:59 - Pavošević je posvjedočila da je jednom prilikom od Ivana Jarnjaka, nakon što je postao tajnik stranke, dobila paket od dva milijuna kuna. Kaže da joj je Jarnjak rekao da ne želi držati novac kod sebe.

Pavošević je o tom novcu razgovarala sa Sanaderom koji joj je, kako kaže, rekao da novac proslijedi Barišiću.

9:58 - Branka Pavošević tvrdi da je 2005. godine primila donacije od oko 9,7 milijuna kuna. Radi se o novcu koji se trošio za potrebe predsjedničke kampanje Jadranke Kosor.

"Najveći dio je otišao za usluge društva Massol, što je oko pet milijuna kuna. Tvrtka Massol je najviše radila za HDZ. Ratko Maček je posebno urgirao za tu tvrtku. U ime tvrtke Massol je u HDZ dolazio gospodin Soldo, koji je potpisivao isplatnice", posvjedočila je Pavošević.

9:53 - "U istoj godini sam od Petra Đukana iz IGH primila nešto više od milijun kuna. Prisutan je bio i Zubović. Sjećam se da je bilo cca 10.000 kuna manje od onoga što je Đukan rekao da predaje kao donaciju", kaže Pavošević.

Dodaje da je Zubović bio prisutan zato što je bio uključen u kampanju, te je zajedno s Mačekom dogovarao poslove.

9:51 - Od Marinka Mikulića iz tvrtke Pan Papir je, kaže, primila iznos od 1,3 milijuna kuna, i to u dva navrata u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Najprije je, tvrdi Pavošević, primila milijun kuna, a zatim 300.000 kuna.

"Maček mi je rekao da će se to utrošiti na plaćanje troškova kampanje", stoji u iskazu kojeg čita sutkinja Čalić.

Tvrdi da je u isto vrijeme od Zvonka Zubaka primila 10,000 eura, a od člana uprave Hrvatskih šuma Longina 30 d0 40 tisuća eura. Ništa od navedenih sredstava nije evidentirano.

Pavošević je posvjedočila da su joj Maček i Mario Zubović obično najavljivali posjete donatora čije donacije ne treba evidentirati.

Kaže da je o svemu informirala Vukelića i Mačeka, te je po njihovim uputama trošila sredstva.

9:48 - Pavošević je posvjedočila i da je novac iz crnog fonda isplatila Bianci Matković, za što ima dokaz u vidu uplatnice na kojoj je njen potpis.

Od Vukelića je dobivala interni dopis na kojem je stajao popis osoba koje su trebale dobiti naknadu za putne naloge. No, u ovom slučaju se radilo o isplatama preko žiro računa.

9:44 - "Najviše novca je dolazilo u vrijeme kampanje, a novac se koristio za podmirivanje skupova, pjevača, plakata i slično", kaže Pavošević.

Tvrdi da je vodila osobnu evidenciju kako bi mogla dokazati da je sredstva proslijedila dalje. Dio evidencija je s vremenom uništila.

"Dio novca sam davala Draženu Žanku, koji je ta sredstva koristio za plaćanje raznih pjevača. Sjećam se da se pjevačima davalo 200 do 300 eura po nastupu", stoji u iskazu bivše HDZ-ove računovotkinje.

9:42 - Za kampanju je, kaže Pavošević, bio zadužen Maček "za kojeg su u stranci govorili da je bog i batina". Funkcija rizničara u to vrijeme nije postojala.

"Maček mi je donosio određene svote novca za koje nikad nije govorio odakle su došle", kazala je Pavošević. Tvrdi da je troškove plaćala kako bi joj Maček naložio.

"Sanader mi je rekao da novce koje dobijem od Mačeka i Branka Vukelića ne evidentiram. To mi je bio šok, takva naredba mi je bila izrazito neugodna. Ali nisam bila u poziciji da bilo što kažem", kaže Pavošević.

Tvrdi da je postupala kako joj je Sanader naložio. Kazala je da joj je i Maček rekao da se sredstva ne smiju evidentirati. Vukelić je u to vrijeme bio tajnik HDZ-a.

9:39 - "Prva sredstva koje sam dobila bili su novci iz studenog 2003. koje mi je predao Ivo Sanader. Radilo se o svoti u devizama od oko milijun kuna. Novci su bili u jednoj poklon vrećici. Rekao mi je da su to sredstva koja su prikupljena u inozemstvu", kazala je Pavošević u naknadnim iskazima.

Kaže da je tim novcima HRT-u platila za spotove koji su se emitirali u kampanji.

9:37 - Pregledava se snimka ispitivanja u Uskoku od 14. srpnja 2011. godine. Na tom ispitivanju Pavošević nije željela odgovoriti na pitanja.

"Po niti jednoj točki se ne osjećam krivom", kazala je Pavošević tom prilikom, dodavši da je u šoku što je od svjedoka postala optuženik.

"Šokirana sam, revoltirana sam da sam od svjedoka došla na mjesto optuženika. Ne osjećam se krivom", kazala je Pavošević.

9:31 - "Branit ću se šutnjom", kazala je Branka Pavošević. Na sudu će se čitati njeni iskazi pred Uskokom.

9:30 - Počelo je ročište.

Barišić je imao ulogu kurira kojem bi Sanader rekao što mu i za koga treba, stoji u iskazima koje je pročitala sutkinja Ivana Čalić. "Niti jedna kuna u stranci nije mogla biti potrošena, a da on to nije znao i da nije dao nalog na koji način potrošiti novac", dio je Barišićeva iskaza.

Milijunske iznose Barišić mu je nosio kući, u Vladu ili stranku. Bivši rizničar svjedočio je i na koji je način financirana obitelj Sanader pa je rekao i da je braći bivšeg premijera, Miroslavu i Vladi odnosno Flaviju, kada bi dolazili iz inozemstva, rješavao troškove i davao im džeparac.

Da se trošilo na sve strane, Barišić je u iskazu USKOK-u potkrijepio još jednom pričom o kupnji 2 old timera na ime Marija Zubovića, vrijedna s porezom gotovo 100 tisuća eura.

Sanadera je, kaže, osobno povezao s prodavačem skupih odijela Brioni, a jedan paket šivan po mjeri stajao bi 3000 eura. Sve je platila Fimi media. Baš kao i Sanaderova ljetovanja sa suprugom na brodu Romanca, a za što je Barišić bio zadužen. Kaže da mu je za to godišnje osiguravao 20-30 tisuća kuna, a taj se iznos trošio na pršut, sir i piće.

Bivši rizničar iskazivao je i o predizbornoj kampanji HDZ-a. Sjetio se da je sam Sanader smislio da se pjevaču Thompsonu plati da ne pjeva za nijednu stranku u kampanji, a posao je dogovorio preko Fra Slavena u čiju je crkvu obitelj bivšeg premijera odlazila na misu. Iako mu je Sanader htio dati do 200, Thompson je zatražio 515 tisuća eura.

"Prenio sam Ivi Sanaderu, a on mi je na to rekao, snađi se kako znaš, neka mu se to isplati."

Uz Thompsona, iznose mimo dogovorenog iznosa dobili su i Mišo Kovač i Nina Badrić. Mišo 80 tisuća eura, a Nina - 40 tisuća eura.

Na suđenju moglo se čuti i da je bivši premijer sredio dečku svoje kćeri Petre Andreju Dojkiću sponzorski BMW. A kad je riječ o stranačkom BMW-u otkrio je i na koji su način dva takva blindirana automobila kupljena za HDZ, odnosno da su kupljena u gotovini.

Barišić je u iskazima spomenuo i bivšeg glasnogovornika Vlade Ratka Mačeka. Rekao je da mu je u nekoliko navrata dao stotine tisuća kuna za predizbornu kampanju HDZ-a. Rekao je i da je 2 milijuna kuna za izgradnju Arene Zagreb 'isisano' za crni fond stranke te da mu je šef rukometnog saveza Zoran Gobac sam potvrdio da je taj novac predan Mačeku. Po izlasku iz sudnice Maček, koji se u sudnici nekoliko puta nasmijao, poručio je: "To su fantazije koje nisu ni ušle u optužnicu. To sve govori, ne treba puno govoriti o tome. To će se lako pobiti", izjavio je Maček.

I Mačekova i Sanaderova obrana u cijelosti su prigovorile Barišićevu iskazu, a Sanader je još jednom rekao da tom čovjeku nikada novac nije dao niti ga primio.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #279 : Travanj 24, 2012, 11:34:10 prijepodne »
Sve ovo je prestrašno slušati i gledati. Ovo je samo glava hobotnice, krakovi idu i sežu do lokalne razine.
Sad je potpuno jasno kako je HDZ imao takve, financijski jake kampanje, kako je mladima plaćao dnevnice za okupljanja, kako je zapravo kupovao vlast, mnogi su to pili, kao pijanci kad im ponudiš loš gemišt!

Ja se samo bojim kako bi sudac Turudić opet mogao napraviti "proceduralnu" grešku kako bi se svi onu mogli opet izvući pod onom krilaticom "tresla se gora, rodio se miš".

Giljotina bi bila preblaga, za sve ove kriminalce, posebno i one koji se kriju iza Ive Sanadera!

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #280 : Travanj 24, 2012, 12:16:46 poslijepodne »
Sjećam se  tv zapisa o privođenju ekipe s Knežije, pa si mislim ... budu li koga od danas spomenutih privodili na takav način ?       ... nameće se pitanje ... hoće li (naravno, ako im se dokaže) morati vratiti sve ono što su protuzakonito stekli ? Razni Milinovići, Thompsoni i ostali pretorijanci ?  Gdje ste sad, svi vi koji ste za njih glasali i busali se o prsa te pričali priče o velikom hrvatstvu, neprijateljima Hrvatske, koji misle drugačije nego vi ???

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #281 : Travanj 24, 2012, 11:20:32 poslijepodne »
(pretpostavla se da se i nep(r)ozvani moru javiti)

(Kvi)zovi, samo (kvi)zovi!  :)

Neki (z)laburisti tumače ovak:
Citat:
kad već HDZ-ova Vlada nije hvatala lopove dok su krali, Milanovićeva je Vlada počela hvatati lopove koji su ukradeno potrošili na jahte, skupe automobile, avione, stanove, vile... Istina, nije to ideja Vlade, već opozicije, najglasnije, ali je dobro što Vlada prisvaja tuđe ideje. Kad svojih nema.

http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg43009/#msg43009

Po-jnemu sledi sv. Stjepan ...

Rit neke "bre-tor-i-janjcov", velke “Hrvatske” Narrodne St(r )ancov, još čeka da dojde na stran (na šakret).

Citat:
Mesić i dalje šuti o tome odakle mu novac za stanove
http://www.forumgorica.com/politika/sdp-i-hns-pr(e)dmet-sprdne-(hrvatski-bog-marx)/msg43267/#msg43267 
« Zadnja izmjena: Travanj 24, 2012, 11:38:17 poslijepodne Ljudevit Kaj »
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #282 : Travanj 30, 2012, 01:00:29 poslijepodne »
SVJEDOČENJE GLAVNOG STRANAČKOG MESARA
Iskaz Stjepana Fiolića USKOK-u: Svaki sam tjedan Šukeru nosio 20 kilograma mesa!
Svjedočenje je do te mjere oduševilo istražitelje da su sami tražili Fiolićevo puštanje prije završetka ispitivanja
http://www.jutarnji.hr/fiolicev-iskaz--svaki-sam-tjedan-sukeru-nosio-20-kilograma-mesa/1024868/
wwwg tablice

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #283 : Travanj 30, 2012, 01:23:57 poslijepodne »
Iskaz Stjepana Fiolića USKOK-u: Svaki sam tjedan Šukeru nosio 20 kilograma mesa!

Ajde, dajte mi recite, nakon svega toga kaj smo čuli, a sigurno nismo sve čuli, jel se more reć da je HDZ zločinačka organizacija? Jel nekom treba više?

Ili ima kojih koji budu tvrdili da je ovo sve do sada skroz izmišljeno?

Ajde rečete nekaj.

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #284 : Travanj 30, 2012, 01:36:46 poslijepodne »
Nekaj.  :D
Dok se večina, od vrha do dna, ne reši i penezi ne vrneju niš od toga. Ak budu si teretili Velog Ivu i pristajali na suradnju, po "zapovedne odgovornosti" se gubi smisao. Tovari se Don Ive a si drugi prejdeju ovlaš.
wwwg tablice