Autor Tema: Afere  (Posjeta: 262724 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Afere
« Odgovori #225 : Siječanj 29, 2012, 09:02:01 poslijepodne »
Slučaj Bauk: Uz plaće im dajemo i do 8200 kuna mjesečno!
...Prema riječima jednog saborskog zastupnika koji također ne živi u Zagrebu, stvari stoje ovako:

1. Zastupnicima se plaća mjesečno do 2500 kuna za troškove benzina i cestarine (ako na posao na Markov trg dolaze sa svojim autom, a ako ne, moraju predočiti karte javnog prijevoza- autobus, tramvaj ili vlak pa im se novac onda refundira).

2. Zastupnici dobivaju zastupnički paušal, također mjesečno, u iznosu od 1700 kuna, a to im je naknada za rad na terenu.

3. Naknada od 1000 kuna mjesečno za odvojen život.

4. Državni stan na korištenje u iznosu do 2500 kuna mjesečne najamnine.

5. Pokriveno do 500 kuna režijskih troškova za iznajmljeni državni stan.

Ukupno, kad se sve zbroji, za one zastupnike koji ne žive na području Zagreba, odnosno za one koji su 50 kilometara od Zagreba, građani uz njihovu plaću, plaćaju i do 8200 kuna svakog mjeseca! Naravno, ne treba ni zaboraviti da je prirez na plaću takvih zastupnika znatno niži nego kod onih koji su prijavljeni u Zagrebu s obzirom da Zagreb, s prirezom od 18 posto, 'šije' cijelu Hrvatsku.

Vjerojatno u gore navedenim 'dodacima' i leži pravi razlog zašto je i kako je Arsen Bauk uspio u četiri godine uz plaću od 18.620 kuna uštedjeti gotovo 100.000 eura jer, ako su pokriveni svi troškovi stanovanja i automobila, nije problem živjeti od 7000 kuna 'čistog' novca mjesečno, a na stranu stavljati 11.000 ili 12.000 kuna svaki mjesec.

Jer, kako je sam Bauk rekao, mjesečno je trošio između 6000 i 7000 kuna što nije malo, a ono što je ostalo je štedio.

I naravno da Arsen Bauk nije jedini takav slučaj u Saboru, a da bi se nešto i po tom pitanju trebalo napraviti, kao što je napravljeno i sa povlaštenim mirovinama, više je nego potrebno.

I bilo bi u najmanju ruku, pristojno
http://dalje.com/hr-hrvatska/slucaj-bauk--uz-place-im-dajemo-i-do-8200-kuna-mjesecno/411593
wwwg tablice

Bilaj

• Gost
« Odgovori #226 : Veljača 21, 2012, 10:33:14 prijepodne »
Nakon barba luke opet barba luka.

http://www.vecernji.hr/vijesti/partitokracija-vodit-ce-hep-a-upropastio-je-lepu-lepoglave-clanak-379093

U firme se stavljaju opet nekompetentni ljudi kojima je jedina referenca politička podobnost. Uff...

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #227 : Veljača 23, 2012, 04:24:10 poslijepodne »
Bilaj, jesi li ti si spominjao ove jadnike, mljekare?   ... mogao si sinoć gledati "Otvoreno" a sad pročitaj ovo ...

POTPREDSJEDNIK Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka, udruge koja je najradikalnija u blokadama po hrvatskim cestama, Branko Zorić jučer je u emisiji Otvoreno iznio podatak kako godišnje od države za poticaje dobiva oko 700 tisuća kuna, no istina je mnogo drugačija.

Prema podacima Agencije za plaćanje u poljoprivredi Zorićev obrt za poljoprivredu ZOB iz Viškovaca je izravnih poticaja u 2010. godini dobila milijun i 186 tisuća kuna, dok "ostalih" potpora dobio još milijun i 716 tisuća. Znači da je Zorić sve zajedno od države u 2010. godini za svoju proizvodnju "utržio" oko tri milijuna kuna.

No, jučer je u Otvorenom pričao neku sasvim drugu priču. "Po litri mlijeka dobijem poticaja 92 lipe i na površinu dvije tisuće kuna. Ukupno je to oko 700 tisuća kuna", rekao je Zorić koji je izjavio i da godišnje ima oko 750 tisuća kuna kredita. U svojoj računici je kazao oko četiri puta manje nego što je zaista dobio.

... a i nije jedini .... ima takvih još ...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mljekarski-vodja-uhvacen-u-lazi-rekao-da-dobiva-700-tisuca-a-utrzio-3-milijuna-kuna-poticaja/600747.aspx
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #228 : Veljača 24, 2012, 11:37:44 prijepodne »
Bilaj, jesi li ti si spominjao ove jadnike, mljekare? ... mogao si sinoć gledati "Otvoreno" a sad pročitaj ovo ...

Eto kaj bi onda rekao Bobe osim da on opet nekaj pita kaj nema veze s realnošću.

Ja nisam spomenuo mljekare, ali on očito opet nekaj insinuira.

Uostalom možda bi bolje bilo da sam počne sebe ispravljati jer ova rečenica ima viška riječi.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #229 : Veljača 24, 2012, 04:00:06 poslijepodne »
Bilaj, jesi li ti si spominjao ove jadnike, mljekare?   ... mogao si sinoć gledati "Otvoreno" a sad pročitaj ovo ...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mljekarski-vodja-uhvacen-u-lazi-rekao-da-dobiva-700-tisuca-a-utrzio-3-milijuna-kuna-poticaja/600747.aspx

Ajde molim te lijepo pošalji mi post ili bilo kaj na temelju ćega se ovim, postom obraćaš Bilaju?
Hvala.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #230 : Veljača 25, 2012, 02:36:58 poslijepodne »
Mčačanin, na temelju ćega, pardon, čega ? Prvo ... o jadnim mljekarima i strahu od uvoza je Bilaj pisao prošle godine kao i o svim aferama i afericama za koje je on smatrao da su važne, a kao drugo, kakve to veze ima s tobom ?   Kad se već svugdje rivleš, i tam gdje treba i tam gdje ne ... prokomentiraj ti ove "mljekarske"blokade.
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #231 : Veljača 25, 2012, 08:26:36 poslijepodne »
Mčačanin, na temelju ćega, pardon, čega ? Prvo ... o jadnim mljekarima i strahu od uvoza je Bilaj pisao prošle godine kao i o svim aferama i afericama za koje je on smatrao da su važne, a kao drugo, kakve to veze ima s tobom ?   Kad se već svugdje rivleš, i tam gdje treba i tam gdje ne ... prokomentiraj ti ove "mljekarske"blokade.

Tvoj komentar može biti zanimljiv, a može biti i bezobrazno zlonamjeran, tvoj odabir!
Prvo tema na koju se pozivaš je pisana 3.11.2011. godine, a ti o tome pišeš  23.02. 2012. Godine. Dakle tri mjeseca kasnije, naravno ništa te ne može u tome spriječiti da se vratiš na stare teme,to je istina.
Ali sam shvatio da si doveo Bilaja u zabuni , čitajući njegov post. Siguran sam da si to napravio namjerno!!
Zato sam te lijepo zamolio da se pozoveš na taj post. Hvala ti kaj si to napravil. Doduše malo si to po običaju zmuljal, ali sa mnom o tome ne treba raspravljati. Ja osobno mislim,a to ti javno kažem ,da namjerno provociraš forumaša Bilaja, a kao moderator slobodan sam zatražiti dodatno pojašnjenje, ništa više.
Dakle ovo prihvaćam kao tvoj odgovor,a način na koji to radiš ne komentiram nego samo zahvaljujem.
I molim te, ne otvaraj dalje polemiku, po tome .
Hvala.

Pročitaj si kaj si napisal, a ostalima mudruješ o pismenosti.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #232 : Veljača 26, 2012, 08:11:07 prijepodne »
Vođa seljačkog bunta Mladen Šolčić osuđeni je otmičar

Glavni vođa prosvjeda mljekara, potpredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Mladen Šolčić, stoji u dokumentima stiglim u Večernji list, u tri je godine primio više od pet milijuna kuna poticaja! Točnije, u vremenu od 2008. do 2011. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se vodi na suprugu Snježanu dobilo je 5.003.238,61 kunu državnih poticaja, odnosno po godini dodijeljeno im je 1.667.746,20 kuna poticaja.

U voznom parku: Novi traktor od 150.000 eura, passat i terenac
Taj najveći proizvođač mlijeka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prije nekoliko tjedana kupio je novi traktor od 240 konjskih snaga vrijednosti 150.000 eura. U voznom parku Šolčićevih nalaze se vw passat star šest godina i kupljen polovan te toyotin terenac. Glavni lider prosvjeda koji traju već 13. dan lani je u Bjelovaru otvorio mljekomat.

Dužnici prijetio smrću
Mladen Šolčić član je HDZ-a, a u listopadu 2011. nepravomoćno je, pak, osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci (uz rok kušnje od dvije godine) i zbog kaznenog djela otmice.

Naime, kako stoji u presudi Općinskog suda u Bjelovaru on je 22. ožujka 2011. godine oko 11 sati u Bjelovaru u Ulici Matice hrvatske prišao s leđa Ljiljani Čunović, uzeo joj je iz ruku mobitel i ključeve vozila, te je ugurao u njezin automobil, prijeteći joj smrću ako ne vrati novac koji je uzela sa žiroračuna njegove obitelji. Istodobno je tražio potpisivanje izjave o povratu zadužnice, kao i otkazu ugovora o zastupanju. Bojeći se prijetnji, Lj. Čunović je pristala na njegove zahtjeve. Potom je kod bilježnika ovjerila tražene izjave i vratila novac s računa svoje tvrtke “Miholjanske mljekare”, na račun obitelji Šolčić, nakon čega ju je on pustio.

– Ja jesam ušao u sukob s tom gospođom, ali to nije bila otmica. To su gluposti – kaže M. Šolčić navodeći da je sve dobivene poticaje uložio u OPG koji je supruga osnovala prije sedam godina.

Prve su godine proizveli 100.000 litara mlijeka, danas proizvode 1,7 milijuna litara godišnje.
– Nemam ni stan ni apartman, ni vilu ni vinograd. Imam samo ono što se nalazi na OPG-u – zaključuje

http://www.vecernji.hr/vijesti/voda-seljackog-bunta-mladen-solcic-osudeni-je-otmicar-clanak-380765

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/02/25/0363006.html?pos=n0

p.s.  Baš me zanima zašto nitko od njih par,  koji stalno objavljuju sve i svašta, prezentirajući aferu za aferom, nisu ovim prosvjedima poklanjali nikakvu pažnju ... ?
« Zadnja izmjena: Veljača 26, 2012, 08:39:21 prijepodne koko-vg »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #233 : Veljača 26, 2012, 11:42:45 prijepodne »
... o jadnim mljekarima i strahu od uvoza je Bilaj pisao prošle godine kao i o svim aferama i afericama za koje je on smatrao da su važne...

Eto ja sam prenio link a ti si sve hrvatske mlijekare nazvao jadnicima.

Druga stvar kada me se opet proziva. Što koko-vg kao društveno odgovorna osoba nije otvorio temu o prosvijedima nego je to ugurao pod afere samo kako bi ocrnio jednu jedinu osobu u tim prosvijedima.

A bome ima i iskrivljenu percepciju što se tu spominje pod aferama. Sve šta je naveo je napad na jednu osobu s očitim ciljem diskreditacije jedne osobe a ne predstavljanje problema ili afere.

U takvom politikanstvu ja ne želim pisati nego o puno konkretnijim stvarima.
Žao mi je da na forumu imamo takvu osobu koja se bavi jeftinim politikanstvom i provokacijama.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #234 : Veljača 26, 2012, 12:53:20 poslijepodne »
Vidiš Bilaj, baš su ispali jadnici jer ih bivša vlast koristi za borbu protiv sadašnje vlasti. Kad je HDZ-u trebala glasačka mašina, djelili su šakom i kapom (hoćeš poljoprovrednike, hoćeš branitelje, da ne nabrajam dalje ...)
Ti smatraš da sam nekoga ocrnio ?  Nisu Zorić i Šolčić jedini koji se okoristili poticajima (jer im je to bivša vlast dala) Već sutra možemo očekivati imena još par njih koji su poprilično glasni u prosvjedima, poticaje dobivaju po veličini parcela a ne po urodu (a ne radi se o par stotina kuna već o milijunima) Krivo ti je što sam ovo počeo pisati u temi "Afere" ili što sam tebe spomenuo u svom postu, kao osobu koja je prije 3 mjeseca spominjala mljekare (u vezi uvoza), a i kao osobu koja je napisala pun kufer postova u ovoj temi.  Ako za tebe ovo nije konkretna stvar, i misliš da ove muljaže s poticajima (i za branitelje i mljekare itd) ne treba objelodaniti i skresati u korjenu, onda ne znam tko ima iskrivljenu percepciju. Isto tako, napisao sam Mlačaninu da prokomentira ovo o mljekarima (kao forumaš), ali me očito ne doživljava, ali (kao moderator) uredno opominje.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #235 : Veljača 26, 2012, 01:10:22 poslijepodne »
Vidiš Bilaj, baš su ispali jadnici jer ih bivša vlast koristi za borbu protiv sadašnje vlasti.
Upravo je ovo politikanstvo jer bo za HDZ političare su mljekari SDPovci a SDPovcima su mljekari HDZovci i upravo tvoje pisanje to potvrđuje.

Citat:
Ti smatraš da sam nekoga ocrnio ?

Naravno. Što si napisao konkretno osim da si počeo ocrnjivati jednog od prosvijednika.

Citat:
Ako za tebe ovo nije konkretna stvar, i misliš da ove muljaže s poticajima (i za branitelje i mljekare itd) ne treba objelodaniti i skresati u korjenu...

Gdje je tu muljaža?
To što čovijek ne zna napamet koliko je dobio poticaja a istovremeno to je podatak javno objavljen na stranicama agencije za plačanja u poljoprivredi - (to je javno dostupan podatak za razliku od popisa branitelja).

Jesi li gdje naveo gdje je taj konkretan čovjek ukrao na poticajima? Gdje je smuljao nešto? Gdje je nešto dobio mimo javne procedure? Gdje je nešto bjelodano da je krađa?

Nisi ništa od toga naveo.
Kada pišeš o ovim konkretnom lopovluku onda piši a ne bavi se samo politikanstvom.

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #236 : Veljača 26, 2012, 01:21:54 poslijepodne »
Ako pažljivo čitaš, promjetit ćeš da već dvojica ne znaju koliko su poticaja dobili (spominjem ih ja u prošlom postu, a možeš pročitati u svim novinama te na svimportalima) ZORIĆ i ŠOLČIĆ

Bilaj

• Gost
« Odgovori #237 : Veljača 26, 2012, 01:49:48 poslijepodne »
Ako pažljivo čitaš, promjetit ćeš da već dvojica ne znaju koliko su poticaja dobili (spominjem ih ja u prošlom postu, a možeš pročitati u svim novinama te na svimportalima) ZORIĆ i ŠOLČIĆ

Ne znaju napamet kada ih se pita.
Istovremeno ta informacija se može provjeriti odmah u agenciji za plačanje u poljoprivredi te je javno obljavljena.

Stvarno afera nad aferama.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #238 : Veljača 26, 2012, 02:41:06 poslijepodne »
Vidiš Bilaj, baš su ispali jadnici jer ih bivša vlast koristi za borbu protiv sadašnje vlasti. Kad je HDZ-u trebala glasačka mašina, djelili su šakom i kapom (hoćeš poljoprovrednike, hoćeš branitelje, da ne nabrajam dalje ...)
.... Isto tako, napisao sam Mlačaninu da prokomentira ovo o mljekarima (kao forumaš), ali me očito ne doživljava, ali (kao moderator) uredno opominje.

Koko-vg čitaj.... "Kad se već svugdje rivleš, i tam gdje treba i tam gdje ne ... prokomentiraj ti ove "mljekarske"blokade."

Ovo si ti napisao, ne ja.

Moj je posao pokušati održati red na forumu, a to mi je bila namjera sa onim postom! I shvati taj post tako.
Potrudi se molim te. 

Hvala!

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #239 : Veljača 26, 2012, 04:42:22 poslijepodne »
Mlačanin, nisam te pital kao moderatora nego kao forumaša da prokomentiraš. Potrudi se, molim te ...

Bilaj ... za tebe je ovo očito događaj bez nekog velikog značaja, pa žali bože truda.
« Zadnja izmjena: Veljača 26, 2012, 04:44:32 poslijepodne koko-vg »