Autor Tema: Afere  (Posjeta: 263524 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Afere
« Odgovori #120 : Svibanj 16, 2011, 02:40:23 poslijepodne »
samo još jedna u nizu potvrda kakva smo država, kakvo nam je pravosuđe i kako država vodi brigu o svojim građanima, odnsno da je sve podređeno pojedinačnom a ne opće dobrim interesima, jednom riječju banan država u kojoj smo svi mi u velikoj banani.

Istina. Baš me zanima dali će to napisati u izvješću poglavlja 23.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #121 : Lipanj 06, 2011, 12:09:23 poslijepodne »
Ovako se stvaraju lopovi- Fuks bi trebao svima utim povjerenstvima dati otkaze i da se više nikada ne mogu pojaviti na tak nekoj poziciji.

http://hrvatska-povijest.com/smf/povijest-u-skoli/komentari-drzavnog-natjecanja-iz-povijesti-2010-2011/

Citat:
Natjecanja, pa tako i ona u znanju, oduvijek su služila kako bi se provjerilo tko je u nekom segmentu bolji od drugih, tko se od drugih, koji se u nekom segmentu smatraju krugom najboljih, još više ističe i tko će od njih odnijeti titulu najbolje(g).
Natjecanja u znanju  mjesta su gdje svatko tko cijeni obrazovanost, znanje i predanost radu dolazi na svoje i gdje se najugodnije osjeća - okružen plodovima svoga rada, odnosno većim ili manjim uspjesima, kao i brojnim osobama sličnima sebi. Mjesta su to, dakle, gdje se stječu nova poznanstva, od kojih neka traju cijeli život. Mjesta su to gdje se grade nova iskustva i znanja.
Mogli bismo nabrajati  u nedogled, međutim, ne mogu se ne osvrnuti na nepravdu koja mi je nanesena ove godine na mom završnom natjecanju koje je meni osobno trebala biti dostojan oproštaj od natjecanja, a ostavila je gorak trag ne samo na meni, već i ostalim sudionicima koji su ogorčeni takvim postupkom.   

Riješenost testa na državnom natjecanju sa 100%-tnim iznosom nešto je što se događa. Doduše, ne prečesto, ali događa se.
No pitanje je koliko se često događa da učenik sa 100% točno riješenim testom završi na 4. mjestu?
Slučaj je to ovogodišnjeg državnog natjecanja na kojemu sam sve zadatke točno riješio, a oduzeti su mi bodovi na zadatcima s kronološkim poretkom događaja, gdje sam pored naziva događaja dopisivao godine.
Redni brojevi na crtama predviđenima za odgovore na te zadatke upisani su besprijekorno točno, što se u zadatku i traži.
Međutim, državno povjerenstvo stalo je izmišljati da se godine pored događaja nisu nikada smjele pisati pa tako ni ove godine te ako su mi ti odgovori priznavani, to su propusti povjerenstava. U skladu s tim, mogu napraviti reviziju testova i oduzeti mi sva prijašnja prva mjesta, ali to isto tako znači da "mogu" oduzeti bodove svima koji su pisali godine pored događaja u kronologiji. Na temelju kojeg pravila? Koje je to pravilo koje zabranjuje pisanje godina u kronologiji? Tijekom žalbe sam pitao tajnicu državnog povjerenstva mr. sc. Marijanu Marinović da mi pokaže mjesto u pravilniku gdje se to pravilo nalazi, no ona je odbila to učiniti. Nije mi željela pokazati pravilo jer je to navodno "pravilo koje se samo po sebi podrazumijeva". Kasnije sam ustanovio da to pravilo u pravilniku jednostavno ne postoji te je vjerojatno to razlog zašto mi ga tajnica povjerenstva nije željela pokazati.    Razgovor s članovima državnog povjerenstva i s tajnicom povjerenstva trajao je prilično dugo i u njemu je bilo jednostavno previše neuvjerljivih odgovora, hvatanja slamke, pa čak i kontradiktornih replika. Logičnog objašnjenja za moj gubitak bodova nije bilo, a argumenti su se svodili na mi vas nismo tražili godine,  bitna je forma, a ne samo sadržaj. Ponovno napominjem da nema pravila koje bi određivalo dotičnu "formu".

Ovo mi, kao što sam već rekao, nije prvo državno natjecanje iz povijesti. Ja sam trostruki državni prvak iz povijesti. Pobjeđivao sam na državnom natjecanju u 1., 2. i 3. razredu, a pobjedom u 4. razredu bio bih četverostruki državni prvak iz povijesti. Ove sam godine isto tako odnio pobjedu na državnim natjecanjima iz geografije i hrvatskog jezika, čime bih, da su mi na povijesti priznati točno riješeni zadatci, postao trostruki državni prvak. Natjecanje iz povijesti / geografije u Poreču 2011. bilo mi je posljednje, 19. državno natjecanje u osnovnoj i srednjoj školi. Je li nekome bilo stalo do toga da ne budem prvak iz povijesti? Je li netko želio progurati nekog drugog na prvo mjesto? Je li nekome toliko smetalo da netko bude četiri godine zaredom prvi na državnom natjecanju?
Kada sam došao na uvid u test, ustanovio sam da su mi svi zadatci s kronologijom isprva priznati te je u kućicama za upis broja bodova stajalo 2 / 2. Naknadno su, međutim, bodovi u kronologijama križani i pored njih se pojavila nula gdje su god prethodno stajala 2 boda. Dakle, moj je test bio besprijekorno točan. Imao bih 71/71 bod, no imao sam 63. Ne znam zašto nisam imao 61 bod s obzirom na to da je 5 zadataka s kronologijom i svaki nosi po 2 boda. To sam uočio tek kasnije, kada je sve bilo gotovo, ali zanimljivo je da čak ni slijedeći svoja izmišljena pravila nisu bili dosljedni te mi je jedan kronološki zadatak, s obzirom na ukupan broj bodova, ipak priznat!

I tako je završilo XII. državno natjecanje iz povijesti. Jedan 100%-tno točno riješen test našao se na četvrtom mjestu, a svi izrečeni argumenti na skinute bodove bili su besmisleni, netočni, pobijali su jedni druge i tvoreni su samo kako bi se zameo trag istini koja nije otkrivena. Treba li nam takvo natjecanje iz povijesti? Trebaju li nam takvi članovi državnog povjerenstva? Trebaju li nam takve osobe na vrhu hrvatskoga obrazovanja? Je li se to i u samo natjecanje iz povijesti uvukao duh obmane, kojemu su članovi povjerenstva širom otvorili vrata te ga ugostili na najfiniji mogući način? Je li ovaj čin državnog povjerenstva bio direktan napad na zagrebačku XV. gimnaziju, koja izvrsne rezultate kao prirodoslovno-matematička gimnazija ostvaruje i na području društvenih znanosti?
Ovo je definitivno velika pljuska moralu cjelokupnog sustava natjecanja iz povijesti koja mora glasno odjeknuti i upozoriti svakoga tko želi na bilo kakav način biti povezan s njim da se vrhunsko znanje kažnjava. Dragi natjecatelji, dragi profesori, kao i svi posjetitelji portala koji ovo čitate, znajte da se ovakva nepravda mogla dogoditi i vama, i vašem učeniku, i vašem djetetu. Znajte da će se takve krađe događati i dalje ukoliko se odgovorni ne kazne zbog ove beskrupulozne krađe neopisivih razmjera koja je, čvrsto vjerujem, tek sjeme zla posijano na njivama znanja najboljih mladih povjesničara Lijepe Naše s mogućnošću da proklije i razvije se u nešto daleko opasnije...

Bilaj

• Gost
« Odgovori #122 : Lipanj 06, 2011, 04:08:48 poslijepodne »

amarkulin

• Gost
« Odgovori #123 : Srpanj 04, 2011, 11:32:37 prijepodne »
Vražji novinari, treba ih zabraniti!  ^-^
Evo još jednoga...

Zar vam nije neugodno što ste parole o „novoj pravednosti“, uz koje ste dobili izbore, pretvorili u demagoški bofl, pa one danas imaju vrijednost i značaj muhoserina na prozorskome oknu?

http://pollitika.com/viktor-ivancic-intervju-s-krumpirom-ivo-josipovic

Bilaj

• Gost
« Odgovori #124 : Srpanj 06, 2011, 09:22:33 prijepodne »
Eto još malo afera :-)

Akcija mali maestro gdje je Ekipa i HFP-a suđena za lopovluk je došla do točke da su svi slobodni i da će dobiti odštete.

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Crna-kronika/Oslobodena-trojka-iz-afere-Maestro-sudenje-ce-porezne-obveznike-stajati-1-5-milijun-kuna

Strašno i prestrašno.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #125 : Srpanj 06, 2011, 08:28:52 poslijepodne »
Akcija mali maestro gdje je Ekipa i HFP-a suđena za lopovluk je došla do točke da su svi slobodni i da će dobiti odštete.

Bojim se da će sve afere tako završiti. :-(

amarkulin

• Gost
« Odgovori #126 : Srpanj 07, 2011, 02:12:35 prijepodne »
Neće. Previše toga je već isplivalo - a tek će i isplivati.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #127 : Srpanj 13, 2011, 10:11:14 prijepodne »
koliko nas koštaju sve te afere koje potresau hrvatsku od postanka do sada: 100,000 Eura! svakog pojedinačno!!!  :o

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/143325/Default.aspx

Bilaj

• Gost
« Odgovori #128 : Srpanj 22, 2011, 10:48:51 prijepodne »
Eto sada čitam papirnati večernji i on kaže dvije afere.

Prava je sa Vidoševićem da je ukrao 55 miliona kuna i da sada ide taj slučaj u zastaru. A to se zna oduvijek da je tu bio lopovluk- naravno nitko ništa nije napravio.

A sruga stvar. Onaj seks skandal sa elitnim prostitutkama. Čitam komentare saborskih zastupnika i oni redom govore da je taj seks skandal privatna stvar nekog ravnatelja bolnice. HEJ LJUDI jesu li oni glupi li naprasto pokvareni. To nije privatna stvar. Pristitucija je zakonom zabranjena i kao takva nije privatna stvar nego stvar pravosudnog sustava!!!

Bilaj

• Gost
« Odgovori #129 : Rujan 05, 2011, 09:00:28 prijepodne »
Ovo nije velika afera ali prikazuje tipičnog lopova u državnoj službi.

http://m.vecernji.hr/vijesti/sef-policije-dobio-otkaz-jer-je-uzeo-zaplijenjene-tave-clanak-323735

Ukratko načelnik policije je krao i ulovljen da krade i kada je dobio otkaz tuži državu jer je dobio otkaz.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #130 : Rujan 09, 2011, 10:04:40 prijepodne »
jedan primjer kakvo nam je pravosuđe katastrofalno:

http://www.vecernji.hr/vijesti/zbog-nevidenog-propusta-policajac-lopov-opet-poslu-clanak-325281

Policajac-lopov se vraća na posao i nadzirat će kladionicu koju je opljačkao.

Takvo pravosuđe je samo u hrvatskoj.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #131 : Listopad 12, 2011, 09:36:26 prijepodne »
eto još malo afera:

http://www.vecernji.hr/zagreb/bivsi-direktor-plinare-kolege-pod-istragom-uskok-a-zbog-mita-clanak-335317

Ali naravno, pojeo vuk magare jer je sve u zastari.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #132 : Listopad 14, 2011, 10:04:03 prijepodne »
Evo po čačićevom modelu dodijeljivanja poslova sebi, i milošević dijeli poslove sebi i k tome još izjavljuje da nije u sukobu interesa

http://www.vecernji.hr/vijesti/milosevicu-dali-drzavnu-zemlju-privatni-posao-clanak-336102

Bilaj

• Gost
« Odgovori #133 : Listopad 21, 2011, 11:26:19 poslijepodne »

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #134 : Listopad 22, 2011, 07:03:49 prijepodne »
Prenio si link iz večernjeg lista, a i oni pišu svakakve gluposti i bedastoče ... a da mi netko objasni, kakav je to "plastični rotor" ? (Mislim na rotor, a ne na zaštitnu ogradu)
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.