I opet se ti razbacuješ sa grubim riječima, etiketama i uvredama, a očito (i opet) nemaš pojma o čemu se radi.
Zašto bi to bila sramota ikoga - osim te budale koja je uhićena kasnije (i zbog toga pitam zašto sramota - policije??
Policija je svoj dio posla - odradila, profesionalno i na vrijeme, sviđalo se to tebi i ne...)?? Frajer je još dobro i prošao, jer su bili ispunjeni uvjeti da ga se malo potpraši i sa metkom.
A da je njuška pala i ubila se - tko bi onda bio kriv? I što bi Indexovi mentalni retardi onda pisali? A tek kako bi ti to shvaćao?? Bolje ni ne misliti...
Može li i smije li policija - i temeljem ČEGA - nekoga spriječiti da sada sjedne u auto ili na motor i da se ponaša kao zadnji kreten?? Koliko znam, još nemamo čitače misli da bi znali što neka budaletina sprema i želi napraviti, a i da znamo - za takve stvari ne postoji preventiva a da ima zakonsku pozadinu...
Policija nikoga ne može unaprijed uhićivati i kažnjavati bilo čime, jer za to nema zakonske osnove (znaš, postoji nekoliko zakona, zovu se Zakon o kaznenom postupku, Kazneni zakon RH i Zakon o policijskim poslovima i ovlastima - pa se malo interesiraj, nemoj se sramotiti citiranjem isto takvih neznalica u vidu novinara...), jer da to radi - onda bi ti opet zagalamio da kakva je ovo policijska država, teror i kaj sve ne...
Policija radi po zakonu, radi u Europi a ne na Divljem Zapadu, tako da to kaj ti bi i nebi - okači mačku o rep. Za to kaj navodiš treba imati i pokriće u zakonu - ili sam i opet u pravu kada velim da o zakonu pojma nemaš?? U hrvatskim zakonima NEMA kaznenih odredbi oduzimanja motornog vozila za prometne prekršaje - a što ja mislim o tome je nevažno.
Ne branim pravosuđe, ali pozdravljam suca koji se odlučio na tako relativno veliku kaznu, koja za promet nije nimalo uobičajena u Hrvatskoj za takove stvari - 6800 kuna, 15 dana zatvora uvjet, 10 mjeseci zabrane upravljanja...

Inače,
i pravosuđe ne reže kazne koje hoće, nego koje su mu propisane zakonom, kojeg pak to isto pravosuđe - ne donosi! Tako da si i opet fulao maksimalno...
Gledajući sve to -
ispravno bi bilo reći da je jedina sramota ovdje taj novinar, koji nema pojma kao niti ti, a kao drugo - takve neznalice imaju vlast trovati javno mnijenje sa svojim senzacionalističkim idiotarijama. To je jedina sramota ovdje, što takvi egzistiraju po redakcijama.
A jad i bijeda će sada biti i tom kretinjosu, koji je dobio kaznu valjda kao njegove pune dvije mjesečne plaće zaštitara, ako ne i više. Pa neka se onda pita - tko je tu "popušio", i tko će kome "pušiti"...
BTW, ovaj tvoj članak po ničemu ne spada u ovu temu, koja se zove "Afere", jer ovo nema veze sa nikakvim aferama (valjda znaš što "afere" jesu?)... ovo je običan prometni prekršaj, istinaibog - malo žešći, no ne služi ničemu osim trollanju po forumima...