A s ovog kaj kažeš da te je moje pitanje potaklo dali su svi branitelji isti. Za mene nisu.
Za mene ne može Jadranka Kosor biti u istom rangu branitelja sa Blagom Zadrom- oni nisu isti.
I opet brkaš.
Ti si pitao:"Zar ti zaista smatraš da oni koji su bili po Minhenu moraju imati ista prava kao i oni koji su bili po rovovima?".
Čitaj još jednom pažljivo jer očito brkaš pojmove. Tu pišeš o
pravima, a ne o povlasticama, ugledu, zaslugama. Pravno gledajući su svi isti, bar bi trebali biti. I to je o čemu se ovdje na ovoj temi radi. Zato sam ti i dao jedini mogući odgovor.
Ako si htio pitati o povlasticama, ugledu ili zaslugama, onda si se trbao tako i izraziti, jer to nije isti kao i
pravo.
Niti su svi branitelji isti. Neki su više odradili nego drugi, jer su tako htjeli, ili jer su se u tom trenutku na tom mjestu našli. Dok neki nisu ništa odradili. Mislim - da nisu isti to se već vidi i po njihovim fizičkim karakteristikama - neki su veći, neki manji, neki deblji, neki mršaviji, itd. Tako da bi i malo dijete moglo potvrditi da nisu svi isti. To je tolko trivijalno da je skroz bezveze takvu izjavu delati.
A to kaj sad u drugoj rečenici govoriš o "rangu", tu bi se moral malo konkretnije izjasniti kaj ti misliš o kakvom rangu se tu radi? Da ima perspektiva po kojima nisu isti, i to je logično, samo se ti nekak nemreš izjasniti o čemu se kod tebe radi? Nauči se biti konkretniji, jer inače nisi eto baš niš rekel.
Imam dojam da si zapravo štel nekaj izjaviti o zaslugama, jel tak?
Ali ne zaboravi da je zasluge teško mjeriti. Neki nisu puno pridonjeli u ratu jer nisu imali mogućnosti, a htjeli su, dok drugi možda nisu ništa šteli doprinjeti, ali su imali nesreću biti baš u krivo vrijeme na krivom mjestu, i igrom slučaja puno doprinjeli. Da li je sad 100% ok ovog prvog gledati kao lošeg branitelja ili Hrvata, a ovog drugog kao dobrog?
No, ni to nije tema. Ajmo radije natrag do tih generala.

Veliš:
S tim da ovo u prošlosti mora biti potpuno nepovezano s današnjim događajem odnosno događajem za koji se sudi.
A zakaj? Ak je neko (onak skroz teoretski) sam samcat oslobodil neko mjesto od srba, i sad u tom selu sebi kao "nagradu" uzel recimo iz vatrogasnog društva neki stroj, jel to po tebi ok?
Ili ak ti je neko u ratu spasil život, jel ti ga sada ima pravo uzeti? Ili te ucjenjivati, izrabljivati?
Ne mora biti potpuno nepovezano, zakaj bi?