Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343682 )

0 Članova i 10 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #540 : Siječanj 29, 2012, 08:51:00 poslijepodne »
Što bi Krleža rekao o hrvatskom DA?
Pijana januarska noć 2012.

Od borbe s Mađarima do naših dana, uvijek jedan te isti pravdaški motiv: hrvatstvo traži nekoga da mu se podredi, da potpiše s njime politički ugovor i da se onda buni protiv toga političkog ugovora daljnjih četiristo godina
...U sklapanju glupih političkih paktova, tu su hrvatski puntari stručnjaci vjekovima. Pacta Conventa, Pragmatička sankcija, Nagodba s Mađarima, Krfski pakt, Ženevski pakt, Proklamacija Kraljevine SHS, te napokon radikalsko-seljački Sporazum 1925. - sve su to hrvatski malograđanski politički ugovori sa protustrankama, u vršenju kojih protustranka ima, naravno, krivo, a Hrvati pravo. To što mi Hrvati (najtipičniji malograđanski politički kverulanti na globusu) imamo uvijek pravo, to je upravo ono naše "Hrvatsko pravo", koje je dalo purgarima Hrvatima našu pravašku svijest. Međutim, doista je glupo devet stotina godina gubiti parnice, a imati pravo!
http://globus.jutarnji.hr/komentari/boris-dezulovic/sto-bi-krleza-rekao-o-hrvatskom-da-pijana-januarska-noc-2012
wwwg tablice

Bilaj

• Gost
« Odgovori #541 : Siječanj 31, 2012, 09:34:20 prijepodne »
http://www.vecernji.hr/biznis/domace-kompanije-selit-ce-se-k-susjedima-nakon-ulaska-eu-clanak-371406

Sam nasov govori sve:
Domaće kompanije selit će se k susjedima nakon ulaska u EU

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #542 : Veljača 01, 2012, 10:43:01 poslijepodne »
http://politika.hr/hrvatska/7980-vjerovali-ili-ne-g-ustavni-sud-rh-odbio-prijavu-protiv-eu-referenduma-zbog-necitkog-potpisa-potpisnika

VJEROVALI ILI NE > Ustavni sud RH odbio prijavu protiv EU referenduma zbog nečitkog potpisa potpisnika?!

Donosimo Vam rješenje Ustavnog suda RH s obzirom na zahtjev Dubravka Krčmareka za provođenje nadzora nad ustavnošću i zakonitošću državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji zbog nečitkog potpisa! Pročitajte sami, komentari su suvišni...

Ustavni sud Republike Hrvatske, u sastavu Jasna Omejec, predsjednica Suda, te suci Mato Arlović, Marko Babić, Snježana Bagić, Mario Jelušić, Davor Krapac, Ivan Matija, Antun Palarić, Aldo Radolović, Duška Šarin i Miroslav Šeparović, rješavajući o zahtjevima za provođenje nadzora nad ustavnošću i zakonitošću državnog referenduma, na sjednici održanoj 30. siječnja 2012. donio je

R J E Š E N J E

Odbacuju se zahtjevi Dubravka Krčmareka za provođenje nadzora nad ustavnošću i zakonitošću državnog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, koji je raspisan Odlukom Hrvatskog sabora 23. prosinca 2011. ("Narodne novine" broj 151/11.), a održan 22. siječnja 2012.

O b r a z l o ž e n j e

1. Provođenje nadzora nad ustavnošću i zakonitošću državnog referenduma zatražili su "Udruga Projekt" i "Pokret Građanska solidarnost" zahtjevima nazvanim "Prigovor II Udruge Projekt na referendum o pristupanju Republike Hrvatske u Europsku uniju održan dana 22. 01. 2012 godine kao ne ustavnim i kao takvim ne važećim!" i "Prigovor udruge PROJEKT na cijelokupni proces referenduma 2012."

2. Zahtjev nazvan "Prigovor II Udruge Projekt na referendum o pristupanju Republike Hrvatske u Europsku uniju održan dana 22. 01. 2012 godine kao ne ustavnim i kao takvim ne važećim!" potpisan je nečitko od strane "predsjednice izvršnog odbora Udruge Projekt" i ima pečat "Udruga Projekt Zagreb".

Zahtjev nazvan "Prigovor udruge PROJEKT na cijelokupni proces referenduma 2012." potpisan je nečitko od strane "predsjednika Udruge Projekt", uz pečat.

RATKO MARTINOVIĆ // POLITIKA.HR

=============================================

Kakve sve prozirne izgovore neće izmisliti bagra kojoj gori pod nogama, jer iz ovoga je jasno tko upravlja sa kime i tko je dobio lovu ispod stola da dogovoreni posao dođe do kraja bez problema... otkada potpis mora biti čitak, otkada tužba li žalba nisu valjane zbog toga??
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #543 : Veljača 02, 2012, 03:43:13 poslijepodne »
Veliki Brat, u režiji svjetskih silnika, počinje sve intenzivnije oživotvorivati scenarije koje smo do jučer samo gledali u filmovima SciFi orijentacije... globalna kontrola hrane, života, pa i zraka, vode i svega do razine da ti se može uskratiti i život ako ne budeš doslovno onakav kakvim su ti drugi odredili da budeš - počinje dobivati svoje obrise... a sada se - kao prvu mjeru - mora uvoditi i potpuno nasilje da bi se imalo instrumente provođenja te politike apsolutne vladavine.

http://www.advance.hr/vijesti/nova-pravila-u-britaniji-od-sada-ce-policija-protiv-izgrednika-moci-koristiti-zivu-municiju/

Nova pravila u Britaniji - od sada će policija protiv izgrednika moći koristiti živu municiju.
Također je zaključeno, ukoliko policija ne bude u stanju kontrolirati situaciju, na ulice će izaći vojska i preuzeti nadzor.

Prema posljednjem zaključku o pravilima i djelovanju u slučaju novih nemira, odlučeno je kako će britanska policija od sada moći koristiti živu municiju u obračunu s izgrednicima.
Ili u pojednostavljenim terminima - idući metak koji završi u glavi potencijalnog izgrednika mogao bi biti pravi, a ne gumeni.

Nakon velikih nemira u Londonu ranije ove godine, mnoga poslovanja, automobili i stambeni objekti potpuno su spaljeni. Nadležne službe zaključile su kako je za sve ponajviše kriva policija, točnije - nemogućnost policije da uzvrati žešćim mjerama.

Sukladno tome zaključeno je kako su vodeni topovi preskupi, a gumeni meci "neučinkoviti". Vrijeme je za uporabu pravog smrtonosnog oružja. Također je zaključeno kako policija mora uvijek imati brojčanu nadmoć nad izgrednicima - u dokumentu je zaključeno kako je imperativ da policije na terenu bude barem 4 ili čak 5 puta više od broja izgrednika.

Ništa se nije prepustilo slučaju u fazi pripreme za nove nerede diljem Britanije. Sukladno tome zaključeno je kako će, ukoliko policija ne bude u stanju kontrolirati situaciju, na ulice izaći vojska i preuzeti kontrolu.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #544 : Veljača 02, 2012, 03:52:07 poslijepodne »
Što mislite kakve bi bile naše šanse da se drznemo štititi svoje interese i misliti svojom glavom? Proklete bile budale koje su nas uvodile u tu tiraniju, i budale koje su za to dale svoj glas... sve izdajice i svi koji rade protiv Hrvatske!

http://www.advance.hr/vijesti/prag-odbio-fiskalni-pakt-pritisci-unutar-i-izvan-zemlje-vec-poceli/

Prag odbio fiskalni pakt, pritisci unutar i izvan zemlje već počeli

Fiskalni pakt ili fiskalnu uniju kritizirali su mnogi unutar Europe, no samo Britanija i Češka najavile su kako ne žele sudjelovati u još dubljoj integraciji Europske Unije.

Zanimljivo je primijetiti da, baš kao i u slučaju Londona, nakon odluke Praga prvi kritičari takve odluke su upravo dominantni domaći mediji.

Češki dnevni list "Hospodářské Noviny" tako je objavio naslov "Niti da niti ne. Češka je sada sama u Uniji."

U tekstu se nastoji prikazati odluka Praga kao izuzetno nepovoljna po zemlju.

Između ostaloga napisano je: "Češka Republika neće sjediti za okruglim stolom, čak niti u čekaoni. Češka očito preferira "slušati" razgovore preko zida iz svoje male minjaturne sobice iz koje neće nikako moći utjecati na odluke i događanja u Europi."

Češki premijer Petr Nečas brani svoju odluku: "Pakt ne donosi nikakve političke beneficije i ne ostavlja prostor da svaka članica podjednako zastupa svoje stajalište na EU summitima". Predsjednik Češke, Václav Klaus, također je protiv bilo kakve dodatne europske integracije.

List "Prague daily monitor" navodi kako su "francuski mediji šokirani češkim odbijanjem fiskalnog pakta". Prenose tekst francuskog poslovnog lista "Les Echos" koji žestoko napada češkog premijera Nečas-a. Tvrde kako je Nečas "pogazio datu riječ" i "odlučio protiv pakta u zadnjem trenutku za vrijeme summita".

Francuski list "Le Figaro" piše kako se očekivala odbijenica Londona, ali Češka odluka je šokirala. "Le Monde" ističe kako češki premijer Nečas nije dao dovoljno dobra objašnjenja po pitanju zašto odbija fiskalni pakt. Britanski BBC piše kako je odbijenica podilaženje euroskeptičnom predsjedniku Vaclav Klaus-u.

Zašto je Prag odbio EU fiskalni pakt?

Češki premijer i predsjednik sada će biti napadnuti svom silom i sa svih strana, uključujući i od strane vlastite političke strukture. Tako se jučer već oglasio i češki ministar vanjskih poslova, Karel Schwarzenberg, koji navodi kako je odbijenica fiskalnog pakta "štetna" za državu. Jasno je kako London jedini ima dovoljno snage i autonomije da odlučuje po ovako važnim pitanjima bez pretjeranog straha od odmazde. U slučaju Praga za očekivati je kako će biti učinjeno sve da se aktualna odluka promjeni u korist "pakta".

Predsjednik Češke, Václav KlausPostavlja se pitanje - zašto je vlast u Pragu odbila fiskalni pakt? Odgovor se svakako nalazi u činjenici da je češka ekonomija jedna od najstabilnijih u Europi. Financijska kriza zemlju uopće nije snažno pogodila, pogotovo ako uspoređujemo s rasulom koje se desilo u drugim članicama. Bankarski sektor je izuzetno stabilan, razlog tome su manje krize koje su pogodile zemlju kasnih 90-ih. Iz tog perioda Češka je izašla kao daleko "uređenija" ekonomija.
Češki vanjski dug jedan je od najmanjih u Europi. Zbog krize djelomično je smanjen izvoz, ali Češka je još uvijek snažan izvoznik. Zemlja je zadržala svoju valutu, Češku Krunu, tj. nije članica eurozone. Unatoč krizi GDP je rastao, a rast je prognoziran i za 2012. Plaće su također kontinuirano rasle još od 90-ih.

Nezaposlenost je izuzetno niska u usporedbi s ostatkom EU-a, prema posljednjim podacima iznosi svega 6,5%, bez tendencije rasta. Česka je jedna od daleko najstabilnijih članica Europske Unije i sasvim je logično da želi tu stabilnost sačuvati.
Ulazak u "fiskalni pakt" mogao bi ugroziti njihovu stabilnu ekonomiju i jasno je da postoji znatan otpor. Ipak, tek u narednim danima pokazat će se ima li Prag dovoljno snage oduprijeti se monolitnom pozivu Bruxelles-a. Podsjetimo, mnogi lideri EU članica, primjerice iz Danske i Luksemburga, kritizirali su njemačko-francuski plan za stvaranje "fiskalnog pakta", no samo London i Prag rekli su svoje "ne".

Jaguar

• Gost
« Odgovori #545 : Veljača 02, 2012, 05:40:51 poslijepodne »
Citat:
Što mislite kakve bi bile naše šanse da se drznemo štititi svoje interese i misliti svojom glavom? Proklete bile budale koje su nas uvodile u tu tiraniju, i budale koje su za to dale svoj glas... sve izdajice i svi koji rade protiv Hrvatske!

gospon Mlačanin jeli Vi stvarno mislite kako je ova retorika u redu? Jeli netko izdajnik ako glasa za HSP, DC, HDZ ili ako glasa za SDP, HSS, HSLS ili HNS? Ovisno skoje strane se gleda. To je prije svega bolesno a i opasno, unatoč tome što se proziva druge za ono što se upravo čini. Jadno i žalosno!
Svatko je jedinka za sebe, ima glavu s kojom razmišlja na ovaj ili onaj način i prema svojoj savjesti odlučuje, koja god to odluka bila.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #546 : Veljača 02, 2012, 08:42:11 poslijepodne »
Ovo smatram samo jako velikom revoltom i žalom za mnogim stvarima koje smo propustili učiniti. Ne vjerujem da baš stoji tak čvrsto iza svega, ali iščitavam veliki bijes.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Bilaj

• Gost
« Odgovori #547 : Veljača 02, 2012, 09:23:15 poslijepodne »
malo o rezultatima referenduma i matematici.

Brojevi koji počinju sa 1 su češći od brojeva koji počinju sa 2.
Tako i brojevi koji počinju sa 2 su češći od brojeva koji počinju sa 3.
I to pravilo vrijedi za sve brojeve do 9.

To je uobičajno jer su takve eksponencijalne funkcije i tako se priroda ponaša.

E sada zašto to govorim. Rezultati glasovnaja moraju biti tako raspoređeni da su jedinice češće od dvojki, dvojke od trojki itd...

tako ukupni broj glasova za je u skladu sa tim prirodnim zakonom (prvi red su jedinice drugi dvojke itd...)

1592
1403
1157
824
605
447
291
248
111

u tu vidimo kako brojevi padaju.

oni koji su glasovali za NE također su skaldu sa prirodnim očekivanjima:

2370
1251
745
535
447
402
372
316
299

Ali kada dođemo do ukupnog broja glasaća onda imamo sljedeći problem:

2361
836
647
514
519
442
442
464
451

Te nam to govori da glasački popisi nisu u skadu sa zdravom pameču. Brojevi sa 5 su češći od brojeva sa 4.
a brojevi sa 8 i 9 su češći od brojeva sa 6 i 7.
To nam samo govori da ne da je slučajno previše glasaća na popisima nego da ih je netko namjerno napumpavao.
Naime da je slučajno da je negdje viška glasača onda bi se i oni rasporedili eksponencijalno. Ali ako netko namjerno ide dodavati broj glasača onda dobivamo ovakve devijantne podatke.

Iz ovog ja mogu samo reč- DIP treba raspustiti ako ne može osigurati biračke popise koji su ok.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #548 : Veljača 02, 2012, 10:06:44 poslijepodne »
Nova pravila u Britaniji - od sada će policija protiv izgrednika moći koristiti živu municiju.
Sukladno tome zaključeno je kako su vodeni topovi preskupi, a gumeni meci "neučinkoviti". Vrijeme je za uporabu pravog smrtonosnog oružja. Također je zaključeno kako policija mora uvijek imati brojčanu nadmoć nad izgrednicima - u dokumentu je zaključeno kako je imperativ da policije na terenu bude barem 4 ili čak 5 puta više od broja izgrednika.
Hmmm...Jel de ima za kupiti defenzivne bombe? Da vidimo kak su si z "pijanem ustašum"...
Bila je vojska i milicija brojna na kosovu `88 ali je des Kosovo... z druge strane grane.
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #549 : Veljača 03, 2012, 04:56:32 poslijepodne »
ima glavu s kojom razmišlja na ovaj ili onaj način

Problem je kaj oni koji su glasali za EU ne razmišljaju. Jer da razmišljaju, dali bi barem jedan KONKRETAN argument zašto ući u EU. Na ovom forumu na to pozivam već mjesecima, no odgovora nema! Zašto ga nema, zar netko pametan ne može ponuditi nešto više od pušenja praznih obećanja? A znamo što su obećanja - ludom radovanja! na žalost, dalje od ludosti nismo otišli, i zato sam u tom stavu ja u pravu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #550 : Veljača 03, 2012, 04:58:04 poslijepodne »
http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=12754%3Anajgora-nona-mora-drube-bilderberg-jest-mogunost-da-se-zemlje-lanice-eu-vrate-nacionalno-orijentiranim-politikama-1-dio&catid=9%3Apolitika-i-drutvo&Itemid=11

Najgora noćna mora Družbe Bilderberg jest mogućnost da se zemlje članice EU vrate nacionalno orijentiranim politikama - 1. dio

Zadnji put, u zbirci primjera totalitarizma u malim koracima, stali smo kod ovih, kako ih nazivaju, „tehnokrata“. Zanimljivo je da po internetu uopće ne nedostaje tekstova koji prepoznaju taj obrazac, čak se nekih naznaka može naći i u nekim kolumnama.

No, vijestima ipak dominiraju neozbiljni tekstovi u kojima se, recimo, o Montiju ili Merkel piše kao o uglednim ljudima. Ja nekako mislim da se ugled mora zaslužiti, nije dovoljno samo da te instaliraju, obuku i da pristojno razgovaraš. Recimo, dobar način da se stekne ugled jest dobronamjernim djelovanjem, a nikako poltronstvo i sluganstvo u službi nehumanih ciljeva. Iz tog razloga danas mi je teško smatrati uglednima većinu prvaka u politici i drugdje. Tako da je teško smatrati uglednim Montija, koji se u vijestima pojavio u studenom 2011. kao šef „prijelazne „talijanske vlade, zajedno s viješću da je Lucas Papademos novi premijer Grčke. Brzo je su mnogi autori prepoznali činjenicu da su obojica kadrovi Unije (jedna je bivši viceguverner Europske središnje banke, a drugi bivši europski komesar), obojica su i članovi Trilateralne komisije, a Monti je uz to i istaknuti član Družbe Bilderberg, koja je tako napustila svoje dosadašnje „diskretno“ pozadinsko djelovanje, bacila karte na stol i ušla pod svjetla europske političke pozornice. Ne, „nije nam namjera ovdje raspredati o nekoj teoriji zavjere“, pisalo je u internetkom članku koji se bavio ovom temom, jer „ovo nije teorija zavjere nego njena praksa.”

Tako jest, ali tako ne piše posvuda.

Recimo, jedan tekst je prenosio naslove iz njemačkih medija: „Merkel dobila konkurenciju, zove se Mario Monti”. Kao da njih dvoje ne pušu u isti rog i kao da nisu izgmizali iz istog mračnog roga. Neke rečenice su i istinite, ali samo uz upotrenu navodnike u velikoj mjeri.

Recimo: ‘…posjet novog talijanskog premijera Marija Montija njemačkoj kancelarki Angeli Merkel predstavlja „novo” poglavlje u „rješavanju” „krize” eura’. Tako pišu njemački mediji. Još pišu da „dok je Silvija Berlusconija manje-više cijela politička Europa smatrala klaunom, Montija se uzima vrlo ozbiljno”, što je zapravo vrlo neozbiljno jer su obadvojica u istoj nogometnoj momčadi, samo na raznim pozicijama. Ako netko stvarno misli da će taj Monti učiniti išta dobroga, grdno će se prevariti, kao i puno puta do sad. To jest. napravit će dobro za planove nadnacionalnih struktura, ali za ljude se, kao i obično, sprema jedna velika friška figa. U trenutnoj fazi plana cilj je stvaranje i produbljivanje krize eurozone. To je mnoge zavaralo, pa su pomislili kako će se Europska unija raspasti. Ali nije se pedesetak godina zakulisno gradila da bi se sad raspala, o, ne. Riječ je o kontroliranom „rušenju“, koje se neće pokušati riješiti rasformiranjem eurozone natrag na države, već će se kriza iskoristiti kao povod za uspostavu nekih još moćnijih svjetskih tijela, kao uvertira u uključenje EU u svjetsku, centraliziranu, nedemokratsku, elektronički nadziranu državu.

Tekst s portala nas je obavještavao i o tim činjenicama, mada bez pravog konteksta što one zapravo znače i čemu služe: „Talijanski premijer je zagovornik uvođenja euroobveznica, povećanja novčanih sredstava za stabilizacijski fond EFSF, a zagovara i veći angažman Europske centralne banke u ovoj situaciji, otprilike na tragu onoga što predlaže i nobelovac Paul Krugman.“ To je ono isto što sam napisao maloprije, radi se samo o daljnim koracima prema uspostavi svjetske financijske vlasti, koja će svima dominirati pomoću elektroničkog novca koji će zamijeniti fizički novac, pa će nas tako držati za jaja.

Može li zato biti čudno što je Montijeva bilderbeška kolegica Merkel „na zajedničkoj press konferenciji pohvalila Montijeve mjere”. To si oni sami sebi čestitaju. Još je pisalo da „njemački mediji također o talijanskom premijeru pišu s velikim poštovanjem”, a „konzervativni Frankfurter Allgemeine Zeitung konstatira da Monti zaslužuje sve pohvale”. Pohvale za što? Od koga? Sve je to samo jedan veliki performans, koji mnogi umovi još uvijek smatraju stvarnim. Istina je potpuno drugačija – ti ljudi služe zločinačkim ciljevima, i ni po čemu ne zaslužuju da ih se smatra uglednim ili da ih se poštuje na bilo koji način.

Jedna druga vijest s kraja 2011. obavještavala nas je da su talijanski zastupnici usvojili paket ekonomskih reformi koje je tražio EU i omogućili stvaranje tzv. „prijelazne vlade“ neizabranog tehnokrata Montija, a na ulicama glavnoga talijanskog grada okupljeni su prosvjednici slavili ističući talijanske zastave te transparente na kojima piše „Bye-bye Silvio“ ili jednostavno “Nestani!“ i „Konačno!“. Jadni ljudi počeli su se radovati jer su odlaskom Berlusconija vidjeli „svjetlo na kraju tunela“, pa misle da će „sada konačno biti bolje“. Teško, prijatelji, ‘odite doma i spakirajte zastave za neku bolju priliku.

Mario Monti, „uvaženi“ 68-godišnji ekonomist, potpuna je suprotnost, pisalo je, bivšem raskalašenom i bahatom premijeru Silviju Berlusconiju. Tako radi elita. Kad stvari „dođu do kraja“, kad netko od aktualnih „odradi svoju dionicu“, onda ga zamijene naizgled finijim i poštenijim čovjekom, pisao je jedan internetski pisac. Tako je, napisao je, nakon blentavog i ratnički raspoloženog Georgea W. Busha došao fini Obama i ponudio „promjenu“ (kojom ništa nije promijenio) i dobio čak Nobelovu nagradu za mir kojeg nije ostvario. Slična je situacija i u Grčkoj, gdje je također imenovan (odnosno od strane Unije nametnut) novi premijer, čija bi vlada trebala uvesti dodatne mjere štednje kako bi Atena dobila novu rundu međunarodne pomoći i tako izbjegla bankrot.

Monti nije došao nakon izbora, nego kao predsjednik „prijelazne“ vlade, a o njemu se svuda piše da je vrhunski i neovisni stručnjak. Ali on nije nikakav „neovisni“ stručnjak. On je do srži čovjek Europske unije. Tijekom čak deset godina, od 1994. do 2004., obnašao je dužnost europskog komesara za tržišno natjecanje. Tko ga je predložio na tu dužnost? Njegov prijatelj Silvio Berlusconi. The Economist ga je 2000. u uvodniku naslovljenom „Super Mario“ ocijenio kao „jednog od najmoćnijih europskih birokrata“. To je pravi naziv za tog čovjeka „bez mane“.

Europskim komesarom, valja znati, postaju samo osobe koje su duboko odane nedemokratskim idejama unije. Europski komesari predlažu sve zakone unije (i brinu se da ih Vijeće, a ne Parlament, usvoji) te za to primaju plaće od preko 20.000 eura mjesečno. Europska je komisija neizabrani diktatorski komitet čije je prijedloge vrlo teško (recimo gotovo nemoguće) oboriti u Parlamentu, pa je tako Komisija pravi motor Unije, a njeni komesari njeni pravi vladari.

Monti je i član Upravnog odbora grupe Bilderberg, nezvaničnog kluba 120 do 140 najuticajnijih ličnosti iz Europe i Sjeverne Amerike, bio je i prvi predsjednik grupe Breugel, think-tank organizacije, “bruxelleskog, europskog i globalnog laboratorija”, koja se bavi istraživanjima, analizama i raspravama o problemima međunarodne ekonomije, a u čije članstvo su uključeni pojedinci iz EU, nacionalnih vlada i velikih međunarodnih korporacija. Osnovana je u Bruxellesu 2005. po dogovoru francuskog predsjednika Chiraca i njemačkog kancelara Schroedera. Trilateralna komisija, Trilaterala, neoliberalna think-tank organizacija, koju je 1973. osnovao David Rockefeller, za predsjednika europske sekcije izabrala je istog tog Montija.

Ima još detalja iz biografije Maria Montija koji bacaju svjetlo na pravu istinu. Taj sin bankara iz Lombardije završio je postdiplomske studije na Yaleu, bio je međunarodni savjetnik Coca Cole, a također i globalne investicijske banke Goldman-Sachs, jedne od glavnih pokretača „financijske krize” i divovske lignje koja je svojim pipcima obuhvatila svijet. I kakve li podudarnosti, i kako je svijet nevjerojatno mali, za tu banku radio je i novi direktor Europske centralne banke, bivši talijanski guverner Mario Draghi. I još: za banku Goldman-Sachs radio je i novi grčki premijer Lukas Papademos. Neki talijanski listovi sada pišu o zori ere “vlade Sachsa” i nisu u krivu. “Vlade ne vladaju svijetom, svijetom vlada Goldman-Sachs”, rekao je u sličnom tonu jedan broker na BBC-ju.

U časopisu Vreme Milan Milošević svoj je tekst naslovio „Lutkarsko kazalište Europske unije”, a Montija nazvao „talijanskim premijerom Goldman-Sachsa”. Napisao je da je Berlusconi “odradio ostavku” i kroz parlament koji više nije kontrolirao progurao paket povećanja PDV-a sa 20 na 21 posto, povećanja cijena goriva, uvođenja posebnog poreza u energetskom sektoru, zamrzavanja plaća u javnom sektoru do 2014, pomicanje starosne granice za umirovljenje muškaraca na 67 godina, a žena sa 60 godina u 2014. do 65 godina u 2026… Slično kao što su u Grčkoj tri operatera – Kosmote, Vodafon-Panafon i Vind – na hitnoj aukciji dobili licence na razdoblje od 15 godina po cijeni od 380,5 milijuna eura, i Italija se obavezala na hitnu prodaju državne imovine u vrijednosti od 15 milijardi eura, a to je bio već treći paket štednje prošle godine u Italiji: 15. srpnja i 14. rujna talijanska vlada je uvela mjere štednje radi smanjenja troškova za 124 milijarde eura. Italija trenutno troši pet posto svog BDP-a na otplatu kamata na vladine obveznice – više nego Grčka, Španija, Portugalija i Irska zajedno.

Etiketa “bruxelleskog guvernera” prati i novog grčkog premijera Papademosa. Stratos Jorgulas, sociolog sa Egejskog univerziteta, to je formulirao ovako: “Da je Papademos najbolja osoba da vodi Grčku kažu bankari, ljudi iz biznisa i kapitala… On nije političar. On je bankar. On nije jedan od nas.”

Montija je talijanski predsjednik Giorgio Napolitano imenovao doživotnim senatorom, a riječi hvale na njegov račun nije štedjela ni glavna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde, još jedna vrlo „ugledna” sumnjiva persona o kojoj je već bilo riječi, i i za koje također stoje financijsike malverzacije. Naravno, nije izostala ni podrška vrhovnog europskog komesara Barrosa, kao ni Angele Merkel koja nije propustila dodati da je u okviru EU-a potrebno „produbiti političku uniju”.

I Monti i Papademos su dakle članovi Trilateralne komisije, a Monti je i član Družbe Bilderberg, organizacija koje su se do sada trudile da se ne ističu, premda su njihovi članovi odavno sudjelovali u kreiranju unijske i svjetske visoke politike. Kada bi se o tome pisalo, one koji bi isticali da se radi o paralelnom (odnosno stvarnom) upravljanju državama od strane neizabranih organizacija optuživalo se da se bave nekakvom „teorijom urote“. Sada se čak i središnjim TV-dnevnicima objavljuju vijesti da su oba navedena unijska gubernatora zapravo članovi navedenih organizacija. S obzirom da Elita ne reagira na događaje nego slijedi scenarij, zanimljivo je zapitati se i zašto su ove organizacije otvoreno stupile na europsku scenu.

Da malo osvježimo pamćenje vezano uz družbu Bilderberg. Kao jedna od najmoćnijih političkih, medijskih, ekonomskih poslovnih grupa, osnovana je 1954. u hotelu Bilderberg u gradu Oosterbeeku kraj Arnhema u Nizozemskoj, a sastaje se na raznim lokacijama jednom godišnje radi raspravljanja o budućnosti svijeta. Putem svojih članova – šefova država, ministara, vlasnika korporacija, bankara, industrijalaca i predstavnika medijskih kartela (ovi posljednji su nazočni u svojoj korporatokratskoj funkciji, upravo kako ne bi objavili ništa sa sastanaka) upravlja svijetom preko Europske unije, G-8, Svjetske trgovinske organizacije, Svjetskog ekonomskog foruma itd. Za vrijeme sastanaka koji traju 3-4 dana zakupe obično jedan luksuzniji hotel u nekom lijepom mjestu, nabiju jako policijsko i zaštitarsko osiguranje i “otvoreno i slobodno”, u miru, bez nazočnosti novinara (nema ni konferencije za tisak poslije sastanka), “blisko koliko je to moguće raspravljaju kao zabrinuti rukovodeći građani s obje strane Atlantika, iz Zapadne Europe i Sjeverne Amerike, o problemima od kritične važnosti.” Tako sami navode na svojoj službenoj web-stranici.

Ta “kritična pitanja” kojima se bave obično su: postavljanje šefova država (primjerice odabiranje kandidata za predsjednike Amerike i Europe, podređenih država Europske unije itd.), upravljanje svjetskom ekonomijom, izazivanje i upravljanje krizama, napredovanje globalizacijskog procesa, razvoj depopulacijskih planova i tome slično. Sastanku uvijek nazoči oko 130 članova – okrunjenih glava, multimilijardera, transnacionalnih kapitalista, bankara, najviših državnih dužnosnika, medijskih mogula itd. Čvrstu jezgru Družbe čine njen spiritus movens Henry Kissinger i „počasni savjetnik“ David Rockefeller. Sustav Družbe Bilderberg vrlo je dinamičan, a mnoge su javne osobe iz vrhova svjetske politike i gospodarstva bile ili jesu članovi Družbe Bilderberg: Margaret Thatcher, Lord Peter Carrington, Juan Carlos I., Kraljica Beatrix, Bill Clinton, Zbigniew Brzezinski, Tony Blair, Colin Powel, Princ Charles itd

Za Družbu je produžetak svjetske financijske krize od velike važnosti zbog toga što žele stvoriti globalno ministarstvo financija pod upravom Ujedinjenih naroda. Ova ideja je kao namjera Družbe predstavljena na sastanku 2009. u Grčkoj, ali su je uspjeli blokirati europski i američki ”nacionalisti”. Pod “nacionalistima” Družba razumijeva sve one koji se protive podvrgavanju nacionalnih suvereniteta globalnoj upravi, u čemu je najdalje otišao talijanski predsjednik Giorgio Napolitano proglašavajući sve one koji se protive ideji Europske unije ni manje ni više nego fašistima. Izvor iz AFP-a je ukazao na govor francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja 29. ožujka 2010. na sveučilištu Columbia: “Trebali bismo izmisliti novi svjetski monetarni poredak”. Sarkozy je očito mislio na nedavno predložen općesvjetski “Treasury Department” tj. Ministarstvo financija. I MMF je predlagan za novu općesvjetsku banku, a tom se pozivu za uspostavljanjem jedne središnje svjetske banke (i jedne svjetske vlade) u najnovije doba pridružio i papa Ratzinger.

Sestrinsku organizaciju Trilateralnu komisiju 1973. osnovali su David Rockefeller i Zbigniew Brzezinski s ciljem stvaranja “novog ekonomskog poretka”. Grupa se inicijalno sastojala od 180 elitnih članova iz SAD, Europe i Japana. Članovi su iz reda državnih dužnosnika, međunarodnih bankara, medija i multinacionalnih korporacija. U svojoj knjizi “Between Two Ages” Brzezinski je istaknuo kako nacionalne države sve više prestaju biti temeljna jedinica ljudskog života i svoju ulogu sve više prepuštaju međunarodnim bankama i korporacijama. To jest, tako bi barem htio on i njegovi nevidljivi šefovi. Deset Obaminih savjetnika su trilateralci, tako da ih nikad ne manjka, a većina ih pak stiže (kao i kod svih njegovih prethodnika) iz Vijeća za vanjske odnose, još jedne Elitine organizacije, ali one su ionako sve međusobno umrežene.

Ideje Družbe Bilderberg o jednoj svjetskoj vladi i jednom monetarnom sustavu s jednom svjetskom valutom u permanentnom vlasništvu neizabranih oligarha koji se samostalno biraju između sebe potvrdio je i imenovani (ne i izabrani) predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy, koji je na samitu lidera G-20 u Kopenhagenu o klimatskim promjenama (za kojeg se nakon izbivanja skandala “Climate-Gate” otkrilo da je samo još jedan u nizu pokušaja krađe novca poreznih obveznika) sebe i ekipu predstavio kao “globalnu vlast“, a godinu 2009. označio kao prvu godinu “globalne vladavine”. Rompuy je, inače, protivno svim demokratskim načelima postavljen za predsjednika Europskog vijeća odnosno za predsjednika pola milijarde Europljana 12. studenog 2009. na večerici koju je organizirala Družba Bilderberg u dvorcu Hertoginnedal na briselskoj periferiji. Kasnije imenovanje od strane Europskog vijeća bila je tek formalnost.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #551 : Veljača 03, 2012, 05:05:51 poslijepodne »
ima glavu s kojom razmišlja na ovaj ili onaj način

Problem je kaj oni koji su glasali za EU ne razmišljaju. Jer da razmišljaju, dali bi barem jedan KONKRETAN argument zašto ući u EU. Na ovom forumu na to pozivam već mjesecima, no odgovora nema! Zašto ga nema, zar netko pametan ne može ponuditi nešto više od pušenja praznih obećanja? A znamo što su obećanja - ludom radovanja! na žalost, dalje od ludosti nismo otišli, i zato sam u tom stavu ja u pravu.

Kaj tebi nije jasno kako se nitko ne želi svađati s tobom, jer na sve što bi netko rekao ili iznio, ti bi pokušao pronaći bar stotinu nerealnih, kadkad i realnih razloga protiv i još bi ga vrijeđao. Koliko znam svi smo ovdje bili i ostali svjesni prednosti i nedostataka, glasali po svojoj savjesti, kaj bi sada, trebali s tobom se svađati ovdje? Ili se spuštati na tvoj nivo pa se vrijeđati? Jesi ti čuo nekad za onu: kako pametniji popušta?

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #552 : Veljača 03, 2012, 07:51:59 poslijepodne »
Tvoja razina je emocionalno prepucavanje tipa dupeglavaca, moja je tvrdi realizam bez populističkih parola i ispraznih obećanja i spika.

Zato ti nemreš odgovoriti niti na jedno konkretno pitanje koje postavim, jer ja ne pušim nekakve priče koje vise u zraku, već tražim činjenice, argumente i realnost.

Kako ti veli i moj potpis, ne zanima me da li tebe nešto vrijeđa, jer mene ne zanima forma, mene zanima sadržaj.

To ti je kao ona priča u kojoj jedan vozač napravi prometnu nezgodu tak da nabije drugog vozača. Drugi izađe van i pošalje ga u materinu, ovaj prvi to doživi kao tragediju - umjesto da se bavi osobnom krivicom i počinjenom štetom, njega smeta što ga je ovaj izvrijeđao... eto, u tom sam slučaju ja vozač broj dva, a ti broj jedan. Tebe zanima forma, mene sadržaj. Zato mi je tvoja spika o nekakvoj savjesti vrijedna samo sprdnje i podsmijeha.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #553 : Veljača 03, 2012, 08:06:26 poslijepodne »
I opet si samo dokazao moju tvrdnju, pa čak i na primjeru tih vozača.
Tko još normalan može uopće reagirati u takvoj situaciji, na takav način?
Ti, o tome sam i pisao, toliko o tome i tebi!

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #554 : Veljača 04, 2012, 11:04:43 prijepodne »
Oprosti, ti si očigledno bedast, jer očito nisi razumio što sam ja napisao...

===============================================

http://www.braniteljski-forum.com/forum/content.php?r=8046-Talijanska-vlada-osnovala-ratni-sud-protiv-nevinih-Hrvata

Talijanska vlada osnovala ratni sud protiv nevinih Hrvata

Talijanska vojska i policija, čuveni carabinieri i financijska policija, prijete likvidacijom nevinim Hrvatima u Italiji. U gradu Molinelli kod Bologne već su likvidirali četiri nevina Albanca, o čemu je opširno izvijestio svjetski tisak.

U istom je gradu Hrvatskom državljaninu talijanska vlada, u suradnji sa sucima M.L.Golfieri, A. Cricchio, A. Costanzo, odvjetnikom M. Sartiem, javnim bilježnikom G. Forniem i administratorom palače Gallettiem, opljačkala imovinu veću od 10 milijuna eura. Čak i talijansko veleposlanstvo i konzulat iz Splita pismeno odbijaju vratiti imovinu.Talijansko državno tužilaštvo iz Rima, tužilac M.L.Golfieri, izdao je optužnicu i istražni zahtjev protiv vlasnika Hrvata, samo zato što je preko odvjetnice zatražio povratak imovine.

Vlada Italije, više puta obaviještena o ovom kriminalnom sudu, uporno šuti, potiče i ohrabruje članove ove kriminalne skupine.Zato su svi dokumenti proslijedjeni OLAF-u u Bruxelles i uredu Interpola u Zagreb. Pošto se radi o teškim kriminalnim i kaznenim djelima namjerno organiziranim od talijanske vlade, protiv predsjednika Montia je pripremljena optužnica za Međunarodni kazneni sud u Hagu.

Sav će dokazni materijal biti proslijedjen, u kojem se nalazi i odluka predsjednika suda u Bologni, A. Cricchia, u kojoj kriminalnog prekršajnog suca Costanza naziva "jednim od najboljih sudaca uopće", pljačku imovine opravdava i zahtijeva kazneni progon vlasnika Hrvata i njegove odvjetnice.

Nakon što je pljačka imovine od 10 milijuna eura "regulirana" na prekršajnom sudu u Imoli kod Bologne, državni tužitelj iz Rima M.L.Golfieri podnosi optužnicu protiv nevinih Hrvata, i zahtijeva financijsku odštetu za članove kriminalne organizacije, i,takodjer, zatvorsku kaznu za Hrvate.

Dokazi na gornjem linku.

============ Naravno, naša kilava, prodana Vlada o ovome šuti, o tome se piše svugdje samo ne kod nas, pa treba pitati Pussyćku kaj je s gtim, hoćemo li opet prešutno dozvoljavati fašistima da marširaju i kod sebe i kod nas?