Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343782 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #510 : Siječanj 23, 2012, 10:11:43 prijepodne »
Poštovani Jaguar,ne slažem se da svi oni koji nisu izašli ,podržavaju pobjedničku opciju. Posebno po pitanju ovog referenduma, ja se ozbiljno pitam dali je to pobjednička opcija?
Mi , kao narod ne možemo i ne trebamo ostati izolirani , zatvoreni , kako sugerira koko-vg. Jer ne samo da možemo nešto naučiti od drugih, nego uvjeren sam da itekako možemo naučiti druge i pokazati im zašto smo i mi kao Hrvati sposobni. Pokazati naše vrijednosti i kvalitete koje su utkane u nas kao narod.  Zato nisam zadovoljan sa ovakvim pritiskom i pristupom ,koji je EU primjenjivala za Hrvatsku, praktično vrijeđala nas, kao narod.
Pa to i sami priznaju.
Posebno sam ogorčen na naše političare, koji su nas doslovce prodali za rog, samo da zadovolje svoje ambicije. Kad sve to ispliva na površinu kasno je! Zato sam zagovarao sređivanje stanja u zemlji prije ulaska u EU.
Zato sam se nadao da ćemo kao narod pokazati da imamo dostojanstva i znamo da su nas ponizili.
Bilo bi dobro da sam u krivu!
I na kraju nije narod lijen, samo narod je sit ovakvih laži i licemjerja od političara, a i sada svjedočimo post izbornim lažima, svakodnevno.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #511 : Siječanj 23, 2012, 10:17:52 prijepodne »
Manje od 50 posto upisanih birača izašlo je na referendum o pristupanju Hrvatske Europsku uniju. Nikada manje birača nije izašlo ni na jedne dosada održane nacionalne izbore. Da su se paralelno s tim referendumom održavali i referendumi o svim hrvatskih gradonačelnicima, nijedan od tih ne bi uspio. Ali je onaj o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.
Da se nije promijenio hrvatski Ustav, ovaj referendum ne bi uspio pa da su i svi na njega izašli zaokružili ZA. Pokazalo se da strah nije bio bez pokrića. No, podjednako i zabrinjava i žalosti činjenica da je lakše Hrvatskoj izgubiti suverenost nego što je hrvatskim gradonačelnicima izgubiti fotelju. Primjerice, da bi referendum za smjenu Milana Bandića uspio na njega treba izaći više od 50 posto svih upisanih birača u Zagrebu. Ta restrikcija se nije dirala. Ona se ukidala samo po pitanju hrvatske suverenosti. 
I pokazuje li išta bolje od usporedbe ova dva referenduma što je hrvatskim političarima bitnije ?...

Zagorec BP

• Gost
« Odgovori #512 : Siječanj 23, 2012, 10:25:53 prijepodne »
Manje od 50 posto upisanih birača izašlo je na referendum o pristupanju Hrvatske Europsku uniju. Nikada manje birača nije izašlo ni na jedne dosada održane nacionalne izbore. Da su se paralelno s tim referendumom održavali i referendumi o svim hrvatskih gradonačelnicima, nijedan od tih ne bi uspio. Ali je onaj o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.
Da se nije promijenio hrvatski Ustav, ovaj referendum ne bi uspio pa da su i svi na njega izašli zaokružili ZA. Pokazalo se da strah nije bio bez pokrića. No, podjednako i zabrinjava i žalosti činjenica da je lakše Hrvatskoj izgubiti suverenost nego što je hrvatskim gradonačelnicima izgubiti fotelju. Primjerice, da bi referendum za smjenu Milana Bandića uspio na njega treba izaći više od 50 posto svih upisanih birača u Zagrebu. Ta restrikcija se nije dirala. Ona se ukidala samo po pitanju hrvatske suverenosti. 
I pokazuje li išta bolje od usporedbe ova dva referenduma što je hrvatskim političarima bitnije ?...

Ovim tekstom je dotaknuta tema koja se tiče "uspjeha" ili "neuspjeha" referenduma.
 Za eurofile je uspjeh ako odlučimo "ZA", za euroskeptike je uspjeh ako zaokružimo "PROTIV", a stvarni uspjeh referenduma bi se trebao mjeriti odazivom birača. Ovako je sudbinu hrvatske odlučila 1/3 biračkoga tijela, pa smatram da referendum nije uspio.

Odluka je jedno, a uspjeh referenduma nešto sasvim drugo. Mislim da me razumijete. :D

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #513 : Siječanj 23, 2012, 11:42:44 prijepodne »
Odlično rečeno, Mlačanin!

Ono što se stavlja na teret nama koji smo nekakvi "skeptici" (iako to uvelike nismo, jer ne sumnjamo, nego zdravorazumski razlučujemo da ta EU nije dobro rješenje za Hrvatsku) je da smo bezuvjetno protiv EU.

Siguran sam da to bezuvjetno nije niti jedan čovjek ili zastupnik PROTIV ideje i pokreta, no točno je da smo svi jedinstveni u ocjeni kako ta EU SADA i POD OVIM UVJETIMA i u OVOJ SITUACIJI - nije dobra za Hrvatsku.

To je odlično sublimirala Ruža Tomašić - trebali smo raditi da u EU ne ulazimo kao sluge, na koljenima, nego kao partneri, trebali smo ulaziti u EU da cijeli narod zna što se pregovara i potpisuje (jer i dalje stojim da je cijela ta procedura čista prijevara, čisti kriminal na štetu Hrvatske, prepleten mitom, korupcijom, pogodovanjem i još cijelim nizom stvari za koje se nekima sudi, a nekima plješće). Neka im se sudi, no svakako nema mjesta za pljesak...

Bezrezervna gužva u guženju toj EU u ovom trenutku bila je i ostala kompleksaški izljev najnižih strasti, uvelike nesvjesnih građana koji nemaju pojma kuda idu i pod kojim uvjetima, što im to nosi i koliko će ih to i u čemu koštati. Političke elite iskoristile su na najgori način frustraciju naroda, kojem je već dosta svega i svačega (a dosta im je upravo zahvaljujuću upravo tim političarima koji nas sada tješe kako je EU super!), koji želi živjeti i raditi, a politički lopovi iz EU i Hrvatske su predstavili cijelu priču kao da je EU spas za HRvatsku - iako EU nije bila spas apsolutno za nikoga. Izdajice koji imaju legitimitet nekakvih bijednih izbora, gdje je i Pirova pobjeda željeni rezultat, prodaju ono što sami nikada nisu htjeli, željeli i razumjeli, no osobne sinekure i beneficije razumiju i predobro, iako ih prečesti nevješto pakiraju u celofan "općeg dobra i zajedničkih interesa".

A ići tako (bez da poznajete elementarne stvari) bilo kuda, priznat ćete, odraz je gluposti, odraz je primitivizma, odraz neznanja i odraz neinformiranosti i neupućenosti, gdje su ljudi pristali na ogromne ustupke strancima (tolike da možemo govoriti o prodaji države!), a da istodobno nisu dobili ništa konkretno, ništa čvrsto, dobili su hrpu potencijalnih obećanja i hrpu potencijalnih mogućnosti za nešto - što opet ni sami ne znamo što to je... Dali su vrlo konkretne materijalne stvari da naramak obećanja i potencijala - koje ćemo i opet morati sami ostvariti, pa se postavlja pitanje - što mi onda uopće dobivamo??

Ja na neviđeno ne bih kupio ni gaće, no ovaj glupi narod je dao državu, vjerujući političkim elitama koje su rekle da to nije točno, i da je npr. predsjednik "čvrsto uvjeren"... a što ako je to njegovo uvjerenje perazno? Pokaže se potpuno netočnim? Hoće li on - Pusićka, Zoki, bilo tko - onda odgovarati pred sudom ove zemlje, odgovarati za gubitak nezavisnosti, suverenosti, prirodnih bogatstava itd itd?? Hoće li?? I može li se to ikakbvom kaznom namiriti, vratiti ako se pokaže lošim - a što je vrlo izvjesno? Tu i ne treba slušati naše pametnjakoviće - treba slušati strance sa njihovim planovima što će sve sa Hrvatskom. I u tome nisam nigdje pročitao uopće pojmove "hrvatski narod", "blagostanje", "proizvodnja" itd itd... možda i zato jer im to i nije na pameti?! No za takve zaključke trebalo je čitati i slušati "neprijatelja", a ne hraniti se domaćim nadama - jer tako i rade pametni... pustite priče, bitno je ono što kaže druga strana, tamo leži odgovor na naša pitanja, a ne u obećanjima i utjehama domaćih političara koji i sami ne znaju, a ono što znaju nam lažu..

Misli li netko da se može onda predomisliti - kako laprda naš premijer, a iz EU do sada nije nitko izašao ne zato jer ne želi i jer mu je super, nego zato jer je to maltene nemoguće, i još je uvijek u domeni teorije - čak ni EU nema instrumente nekoga izbaciti, iako joj je težak teret, jer ti isprazni EU-idealisti nisu razmišljali niti o jednoj mogućnosti da nešto krene po zlu, da će postojati krize, da će biti ovo i ono...

Planirati tolike stotine milijardi eura i ne predvidjeti obične "osgurače", sustave samozaštite itd - je isto odraz nezrelosti i ishitrenosti same EU, njezine bahatosti i gluposti njezinih vlastitih političkih elita, od kojih one najvažnije nitko ne pozna i iste nikome ne odogovaraju... zamislite samo sebi doma takvu situaciju - da li bi vi to sami sebi doma dozvolili?? Da vam netko određuje do detalja sve kako ćete živjeti, a da vi čak niti ne znate tko on je?? Dozvolili bi to?

I ja mislim da ne bi, ali primitivizam shvaćanja da "država nije moje - moje je samo iza vrata na kojima piše moje prezime" je stari, primitivni, kompleksaški stav ovog naroda, kojeg je prodavao cijelu povijest, i kojega nije ničemu naučilo ni 5 pogrešnih država i udruživanja samo u zadnjih 100 godina (Austrougarska, Kraljevina SHS, tri Jugoslavije...)... glupost stvarno nema granica!, kako reče Einstein... da ne velim da narod koji ne poznaje i ne cijeni svoju povijest, te ne uči iz nje - ima velike šanse da će mu se ista ponoviti i obiti o glavu u najnegativnijem smislu!

Očito je da hrvatski narod ima nekakve patološke potrebe uvijek se udruživati sa nekim, svađati se s nekim u toj udruzi, prodavati nekakav mazohizam na svoju štetu, podilaziti kojekakvim uvjerenjima tuđinaca uz istodobno gaženje po vlastitim potrebama i uvjerenjima - i sve je to rezultat debele zaboravnosti i opraštanja - čak i tamo gdje to nikako nema smisla i gdje to nitko na ovom svijetu i ne radi, što je nonsens svoje vrste. Hrvatski narod voli puno pametovati, filozofirati, prodavati priče tipa da je najpametniji na svijetu, presiguran u sebe, da nam nitko ništa ne može, nitko nema nikakvih loših namjera protiv nas, svi nam žele samo dobro i najbolje, pa se i nemamo potrebe sekirati i ne ulaziti bilo gdje, jer "znamo" da nam se ništa neće desiti... ako netko i kaže nešto u smislu geopolitčkog realizma, to su odmah teorije zavjera, besmislice, naivna protupitanja da tko će i što će bilo tko nama napraviti, uz debelo ponižavanje samloga sebe zaključcima tipa da nas nitko i ne treba, ne želi i da nas i nema zašto voljeti, željeti ili trebati. A to je glupost "par excellance"!

Takav vrhunac primitivnih kompleksa manje vrijednosti nije uopće teško i rijetko za sresti - a nepromišljenost (uvelike i kao rezultat neznanja i neulaganja u vlastita znanja i informiranost) - čisti je derivat takvog stanja narodne svijesti. Tome još debelo doprinose i političke elite, svjesne većinske gluposti onih koji su ih izabrali - pa se i na diktate, cenzure i slične stvari nitko ne buni. Informiranost o domaćim sapunicama sa TVa je važnija negoli informiranost o mogućnostima, potrebama i budućnosti vlastite zemlje (to je tema koja većinu "jaaako zamara", možda i jer su glupani koji se nisu pomučili da imaju više škole od osnovne!... a takvih je, po popisu stanovništa, skoro 50% punoljtenih građana ove zemlje), a žutilo u medijima i glupost koja se prodaje su postali standardna razina informiranosti stanovništva. Pusti "Bižuteriju" ili neku cajku (ili nekog sličnog koji je još pred 20 godina snimao pjesme za ubojice i agresore hrvatskog naroda, kao što je Dino Merlin, "velika zvijezda isprane hrvatske pameti"!, sa dva CDa muslimanskih borbenih pjesama financiranih od odreda Al Mujjahadin u svrhu agresivnog širenja islama i ubijanja Hrvata, ili Bajagom koji je držao koncerte četnicima nakon pokolja Hrvata...), daj gajbu pive i nemoj zajebavati... to je misaona razina doobrog dijela hrvatskog glasačkog tijela. I čemu se onda nadati? Nečem pametnom i poštenom?

Iako nam se uvijek takvo razmišljanje o potrebi udruživanja, gdje će nam netko strani krojiti budućnost (naravno, uz vrhunsku naivu da će to raditi bez interesa i ne na našu štetu, samo zato jer nam želi pomoći i dati, ipak smo mi tako slatki i zgodni da tko nam ne bi pomagao i davao!) obilo o glavu i dokazalo kao pogrešno, mi uvijek ispočetka probavamo proći glavom kroz zid, već patološki naivno dajući cijele sebe u posve pogrešne ciljeve i htijenja.

Dok nam se voda ne cijedi u grlo, dok se doslovno ne radi o elementarnom preživljavanju, mi ćemo se radije baviti davno uobličenim formama - koje je popularizirao HDZ u svojim počecima - tipa "u se, na se, poda se" na najnižoj, osobnoj razini, uz istodobno zabijanje noža u leđa svakome tko bi nam se našao na putu ili zasmetao u tom egotripu. O državi i njezinim potencijalima i interesima (koji su u biti temeljni interesi svih nas, jer nam omogućuju budućnost te iste djece za koju patološki grabimo i skupljamo i tako nadmašujemo i hrčke i vjeverice - na žalost, i po pameti i zaboravnosti!) ne vodi nitko računa dok nam čista diktatorska okupacija ne zakuca na ta ista vrata stana ili kuće...

To je porazna činjenica koja nas je do sada kroz povijest koštala puno i previše, no kao narod sa prekratkom pameti i još kraćom memorijom uvijek ćemo biti većinski spremni pokloniti se i izručiti strancima, jer se nadamo kako će umjesto nas uvijek netko drugi raditi, zarađivati, davati nam i održavati nas, a mi ćemo i opet biti najpametniji, jer neka meni i krepa krava - pod uvjetom da susjedu krepaju dvije... tako se i ovaj glas za EU može tumačiti samo kao kompleks kojim ćemo sami sebi dokazivati da smo bolji od Bosanaca i Srba - iako je to usporedba koja nikome normalnome niti treba, niti o njoj uopće razmišlja. Da, sada smo mi njima "pokazali"... kako se prodaje vlastita zemlja za parsto milijuna preskupog kredita i za neki izmišljeni "kreditni rejting" (čitaj: rejting političara koji slobodno čine kaznena djela, te ucjenjuju neupućene glasče ustrašene neimaštinom, a da bi odradili dogovorene isplate ispod stola da Hrvatska bez otpora i problema bude na tacni glavni obrok bogatašima iz EU u slijedećem razdoblju...)...

Iako takav sustav (gdje će ti stranac u tvojoj kući biti dobronamjeran gazda) ne postoji nigdje na svijetu, dapače nije nikada postojao i nikada niti neće postojati! - mi uvijek ispočetka počinjemo sa tom iluzijom i počinjemo sa planovima za provođenje iste, najčešće vrlo kratkovidno zanemarujući činjenicu da njezino oživotvorenje ima jednu malu kvaku - ista, naime, nije ostvariva... ali to i nije važno, to nema veze... mi ćemo uvijek ispočetka pokušavati, ako treba i sto puta, ne mareći za posljedice, i dajući ono što "nije naše", jer eto - to je izvan naših kućnih vrata sa pločicom prezimena... shvaćanje da će našem stanu biti onoliko dobro koliko je to dobro okolici tog stana - preteško je gradivo za kompleksaše ovog naroda.

Ako se i pojavi netko tko je nacionalno osvješten, netko tko se - u biti - ponaša onako kako je to normalno ponašati se i kako se i ponaša cijeli svijet kada je riječ o vlastitim interesima! - koji onu sintagmu "u se, na se i poda se" provodi na razini državnih, a ne osobnih interesa, osiguravajući time da ti interesi i na osobnoj razini sasvim realno funkcioniraju - onda se toga proglašava rigidnim, zaostalim nacionalistom, ograničenom osobom koja ne vidi "širinu i mogućnosti" koje se nude - iako najčešće tu širinu i mogućnosti ne vidi ni sam taj koji se za tu širinu i mogućnosti bori i glasa za njih!, niti ih zna nabrojati, a sigurno ne zna apsolutni NIŠTA konkretno o njima, ali obećanja dobro zvuče... i za ta obećanja će ti ljudi "sa širinom" pogleda biti spremni dati i cijelu državu ako treba, samo da bi njihov sluganski mentalitet došao do izražaja, očekujući kao dobro dijete da će tuđin doći i pohvaliti te iste izdajice zbog njihovog shvaćanja "viših ciljeva" - koji ne postoje, ali niti to nije bitno... oni se nadaju zahvalnosti koju ne mogu dobiti, jer ne shvaćaju da izdajice svog naroda ne cijeni nitko - a ponajmanje taj kojemu se žele dopasti!
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #514 : Siječanj 23, 2012, 12:55:04 poslijepodne »
Razumijem sve opreze i sam  sam oprezan, ali volio bi da mi netko objasni što mi to sve do sada nismo izgubili i bez EU? odnosno koliko su nas pokrali i uništili naši, da naši Hrvati, bez EU?

Svoju privatnu kuću ili zemljište ste mogli prodati i do ulaska u EU a moći ćete podjednako i nakon ulaska u EU?
Suverenitet? Što je to? Jel to jaka i bogata zemlja, sretnih i zadovoljnih građana ili je to ojađena, opljačkana i pokradena zemlja? Objasnite mi što je to suverenitet, jel to kad ja vičem kako imam državu koju volim dok me oni koji vode tu državu bičuju i tuku svaki dan, svim i svačim i na sve moguće načine?

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #515 : Siječanj 23, 2012, 01:12:54 poslijepodne »
Ulaskom u EU dobili smo iluziju, naime Hrvatska narodna kaže da ukoliko želimo nešto pod svaku cijenu pri tom ne birajući sredstva da do toga dođemo tada dobijemo samo iluziju.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #516 : Siječanj 23, 2012, 02:19:09 poslijepodne »
Da citiram mojeg Face-frenda Cobru:

Kao što sam nedavno već napisao, uz nas same, neprijatelj nam nije ni potreban. Mogu samo poručiti onima koji su glasali za ulazak u EU pljunuli ste na grobove preko 15 000 mahom mladih ljudi koji su dali svoj život za slobodu koju ste tako lako i jeftino prodali. Pljunuli ste u lice nama oko 20 000 ratnih vojnih invalida, koji smo u najboljim godinama ostali bez zdravlja i dijelova svojih tijela. Hvala ti hrvatski narode na tome.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #517 : Siječanj 23, 2012, 02:21:55 poslijepodne »
Razumijem sve opreze i sam  sam oprezan, ali volio bi da mi netko objasni što mi to sve do sada nismo izgubili i bez EU? odnosno koliko su nas pokrali i uništili naši, da naši Hrvati, bez EU?

Svoju privatnu kuću ili zemljište ste mogli prodati i do ulaska u EU a moći ćete podjednako i nakon ulaska u EU?
Suverenitet? Što je to? Jel to jaka i bogata zemlja, sretnih i zadovoljnih građana ili je to ojađena, opljačkana i pokradena zemlja? Objasnite mi što je to suverenitet, jel to kad ja vičem kako imam državu koju volim dok me oni koji vode tu državu bičuju i tuku svaki dan, svim i svačim i na sve moguće načine?

Sramota je da netko normalan (navodno) postavlja takova bezvezna pitanja, koja nikako nisu relevantna i usporediva, a kamoli da bi služila kao izgovor za glasanje ZA EU.

Želiš li reći da zato jer su nas pljačkale domaće političke elite - sada to onda treba dati i stranima, jer je to - eto, po tebi - očito svejedno?? Drugo se iz tvoje plitke relativizacije i ne nazire... sramota!

Uz samo dvojicu koji tako misle u državi - neprijatelj ti i ne treba. Jednostavno, nije dorastao toj dvojici.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #518 : Siječanj 23, 2012, 02:34:05 poslijepodne »
http://www.dnevno.hr/kolumne/zvonimir_hodak/a_zasto_ste_glasali_za_taj_zajeb/546611.html

TARZANOV URLIK IZ BUDUĆNOSTI

A zašto ste glasali za taj zajeb?

Kad se poput Tarzana počnemo lupati o prsa i počnemo urlikati o našem velikom hrvatstvu, duboko u sebi počet ćemo razmišljati tko bi nam mogao biti novi zaštitinik i gospodar. Naravno, kad se jednog dana probudimo od EU hipnoze, više nećemo imati u vlasništvu niti jednu banku, nijednu osiguravajuću kuću, MOL će biti 100-postotni vlasnik INE, nad pitkom vodom koncesiju će imati UAE...

Dok pišem ovu kolumnu cijenjeni građani RH glasovali su na referendumu za ulazak u EU. Malo je nezgodna koincidencija što u isto vrijeme kad su građani oduševljeno usmjerili HR prema Europi pada i datum jednog drugog povijesnog dana, a to je 20 godina od službenog priznanja RH. Puno smo krvi prolili da izađemo iz jedne zajednice u kojoj su nas 70 godina držali za gušu i čvrsto stiskali da bi sada ovako ležerno ušli u drugu zajednicu koja se inače trese uzduž i poprijeko.

1918. godine mogli smo birati i zna se što smo izabrali i kako smo prošli. 1945. godine mogli smo birati između jama u sjevernoj Hrvatskoj i Sloveniji i sretne zajednice bratskih naroda. 2012. godine opet smo u poziciji da biramo i opet smo izabrali međunarodnu zajednicu kojoj se divimo, koje se bojimo i u kojoj ćemo po običaju opet ponosno ispoljavati svoj poltronski, kmetski mentalitet. Ali nakon godinu dvije po starom dobrom običaju počet ćemo demonstrirati i tvrditi da smo izigrani, prevareni i da su nas u tu asocijaciju na prevaru gurnuli crveni ili crni.

Mi Hrvati!

Kad se poput Tarzana počnemo lupati o prsa i počnemo urlikati o našem velikom hrvatstvu, duboko u sebi počet ćemo razmišljati tko bi nam mogao biti novi zaštitinik i gospodar. Naravno, kad se jednog dana probudimo od EU hipnoze, više nećemo imati u vlasništvu niti jednu banku, nijednu osiguravajuću kuću, MOL će biti 100-postotni vlasnik INE, nad pitkom vodom koncesiju će imati UAE, a za HEP ćemo se boriti da novi vlasnik ne stekne 75% dionica jer bi nas to moglo dovesti u poziciju da postanemo država bez struje i vode. Norvežani se npr. nikada nisu tako busali o prsa i derali se na nogometnim utakmicama „MI HRVATI“.

Ali su zato između EU raja i bakalara, lososa i nafte u Sjevernom moru izabrali bakalar, naftu i losos. Euro idioti će odmah skočiti i sa sažaljivim smiješkom tvrditi da mi nemamo Sjeverno more i analogno tome ni bakalar, losos ni naftu. Ali zato imamo more s kojim se nijedno more na svijetu ne može mjeriti, imamo prirodne izvore pitke vode i plina, imamo Slavoniju koja godišnje može prehraniti oko 20 milijuna ljudi, imamo lovišta, otoke, šume, imamo prokleti kompleks još od kralja Zvonimira po kojem uvijek cijenimo tuđe, a po svojem lagano pljuckamo. No dobro.

Kad jednog dana veselo i ponosno izađemo na ulice kao što to sada rade Grci, Talijani, Rumunji, Španjolci, Portugalci i Irci, a sve više i Slovenci, barem mi nitko neće moći bijesno skresati u lice i reći, a zašto ste glasali za taj zajeb. Ako pak nekim čudom Hrvatska procvjeta i Lijepom našom poteče med i mlijeko osobno ću se posipati kantom pepela po glavi, a svoj McBook ću usitniti i pojesti.

Jedina prava šansa da Hrvatska ipak uspije u EU sastoji se u tome što sam ja nažalost čitav život očajno loš prognozer, s druge strane kad znamo kakve je sreće inače Hrvatska bojim se da ću izuzetno ovaj puta i ja pogoditi.

No štogod bilo neće biti sudnji dan.

Albert Camus je napisao: „ Ne čekaj sudnji dan, svaki je dan sudnji“

Nesuđena Margaret Thatcher

Do sredine ove godine imat ćemo novo ili staro vodstvo HDZ-a, stranke koja je stvorila državu, obranila državu, ali je po svemu sudeći izgleda i opljačkala državu. HDZ je nadalje stranka koja ima raritetnu predsjednicu koja nikada u svojoj karijeri na personalnoj osnovi nije dobila izbore. Kad je u jednom trenutku prije dvije godine iz strane izbacila „Dragog Ivu“, 72% anketiranih Hrvata pružilo joj je bezrezervnu podršku. I to je bio povijesni trenutak njezine političke karijere jer bi svaki i ispodprosječni političar u tom trenutku znao da treba odmah provesti unutarstranačke izbore i zatim zakazati izvanredne parlamentarne izbore i to bi bilo to. Hrvati bi danas imali svoju inačicu Margaret Thatcher. No Jadranka je u tom trentuku bila sigurna da ima puno važnijeg posla. Nije bilo lako svaki dan izabrati novi broš, dogovarati s Miloradom Pupovcem novu SAO Krajinu u Istočnoj Slavoniji, fascinirati naciju prekrasnom romantičnom pričom s Pahorom i sličnim tričarijama.

I tako zapetljanoj u niz banalnosti vrijeme joj je prošlo i danas je dočekala da je HDZ na izborima u Slavoniji dobio 16% glasova. Pazite, u Slavoniji, koja je prošla najgora ratna razaranja i koja je slamku spasa u najgorim trenucima uvijek vidjela u HDZ-u. I što sad?

Došlo se dotle da je današnji HDZ sa sadašnjim vodstvom najveća nada i uzdanica SDP-a. U SDP-u smatraju da je za njih najbolja varijanta da predsjednica stranke i dalje treba ostati Jadranka Kosor jer dok ona vodi ovaj HDZ, SDP ni slučajno ne može izgubiti izbore, a kad za četiri godine HDZ opet popuši od SDP-a, onda ni novo vodstvo koje će morati zamijeniti sadašnje više neće moći pomoći.

Kola će nezaustavljivo početi kliziti nizbrdo, a kako su HDZ-u sada okrenuli leđa Slavonci, tako će im i za četiri godine okrenut leđa i Ličani i Dalmatinci. I talijanski socijalisti i demokršćani godinama su bili uvjereni da su vječni, 45 godina nisu imali pravu konkurenciju, i gdje su sad? Na karti političkih stranaka u Italiji uzalud ćete ih tražiti. Problem ovog HDZ-a je njegova oktroirana predsjednica. S demokratskim kodom koji je donijela iz partijske škole u Kumrovcu ostala je iznenađena i uvrijeđena na samu pomisao da bi se još netko osim nje mogao kandidirati za čelno mjesto u stranci. Bijesno je poručila da će je svaki kandidat koji želi biti predsjednik stranke morati osobno pogledati u oči.

Vladimir Šeks je hrvatski Leo Messi

Nisam siguran da su joj zavodljivo treptali očima Milinović, Karamarko, Milošević i najnoviji kandidat dr. Drago Prgomet. Kad smo već kod Prgometa, evidentno je da doktor ima besprijekornu biografiju. Čitav rat je bio na bojištu, dva puta ranjavan, diplomirao i doktorirao medicinu u Zagrebu, profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i Osijeku.

No već kruže glasovi da je dr. Prgomet trojanski konj legendarnog demokrata Vladimira Šeksa koji je također doktorirao na dva opća Sabora HDZ-a 2000. i 2003. godine na temu kako otvoreno prevariti političke protivnike. Doduše sada više nema Glavaša i Borboša pa bi metode mogle biti suptilnije i sofisticiranije, ali rezultat bi morao biti isti.

Leo Messi je nedavno po treći puta izabran za najboljeg nogometaša svijeta. Ako Vladimir Šeks i treći put zaredom prevede žedne preko vode protukandidate za predsjednika stranke Jadranke Kosor, onda je on hrvatski Leo Messi. Šeki može odmah početi tražiti od izbornika Bilića da ga povede na Europsko prvenstvo u Poljsku. Ako je pak priča da iza Prgometa stoji Šeks uobičajeni hrvatski politički trač, onda bi on bio vrlo ozbiljan kandidat za šefa stranke, biografija mu je bolja od bilo koga drugoga, a o Jadranki Kosor da i ne govorimo. Dobro je Večernji list napisao da je dr. Prgomet favorit iz sjene, no glavni problem je upravo ta sjena. Tko sve iza doktora čuči u njoj? Ako tu čuči Šeks, onda je tu i Jadranka pa to odmah postaje priča za jedan dan.

Ako pak u prvi plan izbije Domagoj Milošević, tada će živnuti naši dragi ljevičari Hedl, Kuljiš i Butković jer će im to biti evidentan dokaz da su bili u pravu kad su pisali da je Tuđamn šurovao i sve dogovorio s Miloševićem. Evo sad i Miloševićeva reinkarnacija dolazi na čelo HDZ-a, a predsjednik države imat će opet priliku odlikovati Dragu Hedla, ovaj put za dalekovidnost. Još ako bi ga nakon ovog odlikovanja mogao poslati na rad u tvornicu dalekozora, to bi bio pravi potez.

Tko je kasnio u barake?

Iz samog HDZ-a dolaze glasine da je Miloševićeva najveća mana što je tek nedavno ušao u HDZ. Nitko se ne pita koliko je Milošević imao godina kad je Tuđman HDZ osnivao, pošto je u to vrijeme bio maturant, vjerovatno je morao osnovati maturantski HDZ u svom razredu da bi se danas mogao ravnopravno s Jadrankom Kosor boriti za sam vrh stranke. Jadranka Kosor je stara HDZ-ovka koja i danas misli da se HDZ osnivao u barakama na Jarunu iako su barake bile na Savskoj cesti, a na Jarunu restoran, to zna čak novopečeni HDZ-ovac Milošević, ali naša oktorirana predsjednica ne zna.

Domagoj Milošević je isto kao i dr. Prgomet diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, bio je jedno vrijeme i moj klijent. Impresionirao me svojim smislom za biznis, jasnim stavovima oko strategije i taktike u poslovnim planovima i evidentno je da je uspio. Ako on dođe na čelo stranke neće sigurno krasti jer je već danas najbogatiji HDZ-ovac, a sve je po mojim saznanjima stekao vlastitim sposobnostima i poslovnim talentom. Al' što ćemo kad se 1989. godine nije našao u pravo vrijeme na barakama na Savskoj cesti, doduše, nije ni Jadranka.

Ona je u to vrijeme još bila član Centralnog komiteta SKH. Kako se kolokvijalno kaže, da su danas crveni na vlasti, to bi ujedno trebalo biti velika Jadrankina prednost jer su faktično na vlast došli njezini pa joj članstvo u Centralnom komitetu SKH može pribaviti mnoge simpatije u SDP-u. Moj Ličanin Milinović i „špijunčina“ Karamarko po moj se procjeni moraju odlučiti koga će podržati, Jadranku ili Miloševića. A možda i dr. Prgometa, ako nije lažnjak.

O tome će ovisiti njihova pozicija nakon izbora jer ako pobijedi Jadranka, ona i željezni demokrat Vladimir Šeks temeljito će pročisti Augijeve štale u HDZ-u pa će voda s ostalim izmetom odnijeti i njezine oponente za predsjednika stranke.

Nada je san budnih

HDZ je od 1998. godine na ovamo uvijek imao samo jednog vođu. To je na sreću Hrvata prvih 10 godina bio mrki i konzekventni dr. Franjo Tuđman koji je kriv za epidemiju čireva na želucu ljevičarske novinarske falange. Ljevičari i danas obožavaju dragog druga Tita, a s druge strane Tuđmanu nikako ne mogu oprostiti što je bio Titov general i što je jednostavno jednog dana progledao.

Drugi vođa HDZ-a od 2000. godine postao je ni kriv ni dužan čovjek koji se kroz čitav rat isticao kao zamjenik ministra vanjskih poslova, ministar vanjskih poslova pak postao je poznat po legendarnoj rečenici: „Pola meni, pola tebi i pola Bagi“, što samo po sebi znači da je njegov zamjenik imao od koga učiti o vrhunskom biznisu. Izgleda da je najveća Tuđmanova greška bila što u 10 godina nije prepoznao kako talentiranog zamjenika ima njegov ministar vanjskih poslova. No kad se Sanader uz pomoć Glavaša, Šeksa i Borbaša dočepao vlasti, svima je pokazao kakvi se talenti kriju u njemu, bio je predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade i generalni menadžer stranke i pri tome odmah pokazao izuzetan talent u prepoznavanju vrijednih i lojalnih suradnika. Pa je tako jednog dana prepoznao Jadranku Kosor kao osobito lojalan kadar. Kako se lojalna Jadranka odužila, to je već svima poznata ljubavna priča s dramatičnim završetkom.

U svakom slučaju, današnji HDZ ima jednu jedinu priliku da afirmira svoj pridjev „demokratski“ - samo ako uspije na vrh stranke dovesti potpuno novu garnituru. Traže se mladi, uspješni i neopterećeni ljudi koji će zamijeniti one koji se od 90-te godine pa do danas smucaju kroz stranku i od kojih niste mogli čuti niti jedan jedini glas kada je 2000. godine počela tzv. detuđmanizacija koju je u stranci provodio Sanader, a izvan stranke njegov prijatelj Stipe Mesić. Ti šutljivi HDZ-ovci, kako bi rekli Dalmatinci, mučali su, a danas bi mucali o demokraciji i dijelili stručne procjene tko bi trebao biti novi predsjednik stranke, kako bi ga odmah mogli obožavati i diviti mu se.

Nama koji uvijek vozimo desno preostaje samo nada da će HDZ-ovi dinosaurusi napokon nestati sa scene.

Još je Aristotel rekao: „Nada je san budnih.“

Jaguar

• Gost
« Odgovori #519 : Siječanj 23, 2012, 04:33:22 poslijepodne »

sada to onda treba dati i stranima, jer je to - eto, po tebi - očito svejedno??

Ne to ja ne želim reći, to si rekao ti.
Ono što je dobro napravljeno u ovoj zemlji, napravljeno je pod pritiskom EU zakona, sve što je loše napravljeno, napravili smo mi sami.

Da li ćemo mi nekome nešto dati, ovisi od nas samih i do sada bez EU smo davali i kapom i šapom.
Možda sada prestane, ili se smanji na razumnu mjeru kao što je i unutar same EU, nemojmo se zanositi da toga tamo nema ali nema ni u približnim količinama u kojima su nas naši pokrali.

Napredak se vidi i od samih pregovora, zar netko stvarno misli da bi Jadranka Kosor "započela" borbu protiv korupcije da to nije bio pritisak pregovora i EU zakona? EU nije idealna tvorevina i u poteškoćama je, ni kako si puno puta naglašavao kako si obišao Evropu, pa prenesi nam ta iskustva, po pitanju jednakosti, birokracije, rada i zaštite radnika, socijalnih prava i svih drugih, o civiliziranosti i uljuđenosti nije ni potrebno trošiti slova.

No ti bi radije možda sa Srbijom na Balkanu. 8)
« Zadnja izmjena: Siječanj 23, 2012, 04:35:25 poslijepodne Jaguar »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #520 : Siječanj 23, 2012, 05:28:37 poslijepodne »
Ne to ja ne želim reći, to si rekao ti.

Da, ti si to dsamo mislio i izrekao malo drugačijim riječima. A ništa te ne spriječava niti da nam pojasniš "stvarno značenje tvojih riječi" - naravno, ako sam ja slučajno nešto krivo protumačio... no ako nisam, sram te može biti, rekao ti to ili ne...

Ono što je dobro napravljeno u ovoj zemlji, napravljeno je pod pritiskom EU zakona, sve što je loše napravljeno, napravili smo mi sami.

To je odraz kako si potpuna neznalica, partijski aparatčik koji nema svojeg mozga ni koliko ga ima pile, i koji uporno belebeće stvari koje su mu drugi rekli, jer sam niti nema muda ni sposobnosti doći do imalo referendtnog zaključka.

Od oslobođenja zemlje pa nadalje - velika većina stvari je naopravljena usprkos željama tih bahatih moćnika, koji nam nisu dali niti da se branimo, a sada bi nam predavali o slobodi... mnogo toga lošega je direktan rezultat politika koje su ucjenjivale i loše željele ovoj zemlji, a u podforumu gospodarstvo sam dao jedan post sa člankom kako funkcionira ta "dobropnamjerna pomnoć" i MMFa, i kako te naše političke elite za lovu ispod stola prodaju i majku Božju sa oltara...

Da li ćemo mi nekome nešto dati, ovisi od nas samih i do sada bez EU smo davali i kapom i šapom.

Da li ćemo dati ili ne ovisi o EU koja ucjenjuje što moramo i koliko moramo dati i na koji način. Drugim riječima, to što pričaš je potpuna laž.

Možda sada prestane, ili se smanji na razumnu mjeru kao što je i unutar same EU, nemojmo se zanositi da toga tamo nema ali nema ni u približnim količinama u kojima su nas naši pokrali.

Što će se smanjiti?? Onda kada nemaju odriješene ruke će nešto raditi više negoli onda kada mogu slobodno raditi što hoće? Kakva je to perverzna, umobolna logika? Ti si stvarno plitak do bola...

Napredak se vidi i od samih pregovora, zar netko stvarno misli da bi Jadranka Kosor "započela" borbu protiv korupcije da to nije bio pritisak pregovora i EU zakona?

Opet netočno. Da HDZ nije želio to početi, ne bi to ni počeo, i nikakva EU tu ne bi mogla ništa srati i određivati. Primjeri zemalja koje jesu u EU govore da sam u pravu (Rumunjska, Bugasrak, Grčka, Portugal), i da tu nikakva EU ne može ništa određivati i boriti se protiv korupcije. Jer da može, riješila bi mnoge probleme - problem je što to NE ŽELI. A zašto ne želi, bedasto ti je objašnjavati kada se ti boriš i sa puno jednostavnijim stvarima. No reći ću da ne želi zato jer joj red i nije na pameti, obzirom da u uređenim državama ne može cvasti divlji kapitalizam i bankari ne mogu nekažnjeno i bez limita uništavati zemlju. A ako nisi znao, EU i jesu osnovali krupni bankari i kapitalisti, a ne Crveni Križ. EU ne služi da bi nekome pomagala - naravno, osim samoj sebi, što ne znači njezinim članicama, već njezinoj osnivačkoj i vladajućoj srži.

EU nije idealna tvorevina i u poteškoćama je, ni kako si puno puta naglašavao kako si obišao Evropu, pa prenesi nam ta iskustva, po pitanju jednakosti, birokracije, rada i zaštite radnika, socijalnih prava i svih drugih, o civiliziranosti i uljuđenosti nije ni potrebno trošiti slova.

Sve to što ta Europa ima (namjerno velim Europa, a ne EU, jer to i nije isto - to je isto samo u lažljivim gubicama naših potplaćenih političara, kojima naivci kao ti slijepo vjeruju i puše ih do boli...) ima ne zbog EU (jer je to imala i prije EU!), nego zato jer to njihove unutarnje političke elite i volja naroda žele imati. I to je krucijalna činjenica - i da bi i mi nešto imali (o tome govorim stalno cijelo vrijeme kampanja), ne treba nam EU, jer nama EU neće donijeti nikakav red; treba nam samo politička volja, koju nikakva EU opet ne može nametnuti.

Sve što EU može - već je napravila u Hrvatskoj kroz usklađivanje zakona i pretpristupne pregovore. Više od toga niti smije, niti može, pa se onda pitamo ono što se ne smije pitati naše političare - ako mi to već imamo, koji će nam qrac EU??

Da bi Hrvatska bila uređena država, ne treba biti članica EU, jer to nisu niti mnoge druge itekako uređene države. No daj ti to objasni takvima kao što si ti?

No ti bi radije možda sa Srbijom na Balkanu. 8)

Takve priče mogu pušiti samo totalne iskompleksirane budale.

Ja ne bih bio s nikime - jer to i ne trebam biti! Nitko niti nas ne sili da moramo biti bilo gdje ako to nećemo.

Mogu biti sa svakim taman toliko koliko mi treba - i za to ne moram viriti iz ničijeg šupka. No to ti ionako ne shvaćaš.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #521 : Siječanj 23, 2012, 05:56:19 poslijepodne »
Dečki..,meša je gotova. Nemate se više zakaj klati.
wwwg tablice

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #522 : Siječanj 23, 2012, 08:40:23 poslijepodne »

A zašto ste glasali za taj zajeb?[/b][/color]

Kakve veze ima njegovo razmišljanje o HDZ-u i njegovoj desnoj orjentaciji s rezultatima jučerašnjeg referenduma, osim naslova ?

Glavno da si ti to prenio, malo poboldao, malo pofarbao. Naravno, opet slijedi komentar da nigdo ništa ne kuži samo ti (i još par njih)
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #523 : Siječanj 23, 2012, 10:34:20 poslijepodne »
Glavno da vam sad Pussy bu dala...penzije.
wwwg tablice

Jaguar

• Gost
« Odgovori #524 : Siječanj 24, 2012, 08:28:29 prijepodne »
.......

Blago tebi kad znaš predpostaviti što ja mislim.
I ne samo to, nego i kako si najpametniji.  ;D

http://www.gorica.hr/2012/01/dvije-trecine-velikogoricana-za-ulazak-hrvatske-u-eu/#more-10461

Naprosto sam oduševljen takvim veličinama, upravo radi takvih mi je drago što su rezultati ovakvi.