Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343669 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #495 : Siječanj 21, 2012, 09:13:29 poslijepodne »
Potrgali ste se od pisanja protiv ulaska u EU ... Večina vas ni ne zna kaj se sve može dobiti a kaj izgubiti ulaskom u uniju, osim kaj čitate na netu gdje "sveznadati" objašnjavaju da više ne bumo smjeli klati doma ni uzgajati svinje, da ne bumo smjeli peči rakiju, o duhanu i šećeru itd. U EU idemo bez obzira koliko se vi trudili, a ja bum i dalje klal doma, kao i svake godine, i hranil svinje, kao i svake godine, a ako šljive rode (zadnjih 3 - 4 godine slabo)  i rakiju ću peči. Inaće, glasal bum ZA, ma koliko to nekome bilo drago ili ne.  Oni kaj misle da nam bu odmah počelo teči med i mlijeko nakon ulaska u Uniju, grdo se varaju. Slušam na radiju daju podatke koliko ljudi ima pravo glasa ... Jedva čekam da se uspostavo Shengenska granica prema jugu, da se konačno uvede reda i tamo. Još kad bi se sredilo papire onih koji imaju dvojno državljanstvo ... gdje bi na bio kraj ... onda nas ne bi bilo skoro kao glasačkih listića ...

.

« Zadnja izmjena: Siječanj 22, 2012, 05:44:38 poslijepodne Mlačanin »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline ivana_vg

• Iskusni član
  • Spol: Ženski
« Odgovori #496 : Siječanj 21, 2012, 11:30:33 poslijepodne »
Referendum je tek toliko  da se  održi,a ispast će 60 posto za,iako u stvarnosti nije tako. + glasovi mrtvih, birački popisi,koji im sad ne smetaju ....
ma baš me briga, neka  nas prodaju za par eura, neka naprave robove,neka dovedu pola milijuna cigana u Hrvatsku,nek prodaju  more,otoke....ma svejedno mi je....
građane se tak i tak ne pita ništa....
a  svi koji misle kak će naći posao u  EU il slično, da,sigurno će  prije uzeti nekog Hrvata  nego svog  zemljaka....
svi koji su   odavde radili vani, Njemačka ili slične zemlje....nitko nije bio vlasnik neke  kompanije...svi su bili obični radnici,robovi  i tak će  nas  i dalje tretirati.....
a  gosp.rast ima samo Njemačka, mi nikad nećemo napredovati jer nemamo  proizvodnju,a to je glavno.
Njemačka ima  Volkswagen, baš mi prije par tjedana rekao jedan poznanik,radi u VW tvornici u  Emdenu, kaže  9000 radnika  na dan  napravi 1200  automobila - uzmimo da  prosječni VW  košta  20000 eura, to je lova. :) 

« Zadnja izmjena: Siječanj 21, 2012, 11:37:23 poslijepodne ivana_vg »

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #497 : Siječanj 22, 2012, 05:45:03 poslijepodne »
Potrgali ste se od pisanja protiv ulaska u EU ... Večina vas ni ne zna kaj se sve može dobiti a kaj izgubiti ulaskom u uniju, osim kaj čitate na netu gdje "sveznadati" objašnjavaju da više ne bumo smjeli klati doma ni uzgajati svinje, da ne bumo smjeli peči rakiju, o duhanu i šećeru itd. U EU idemo bez obzira koliko se vi trudili, a ja bum i dalje klal doma, kao i svake godine, i hranil svinje, kao i svake godine, a ako šljive rode (zadnjih 3 - 4 godine slabo)  i rakiju ću peči. Inaće, glasal bum ZA, ma koliko to nekome bilo drago ili ne.  Oni kaj misle da nam bu odmah počelo teči med i mlijeko nakon ulaska u Uniju, grdo se varaju. Slušam na radiju daju podatke koliko ljudi ima pravo glasa ... Jedva čekam da se uspostavo Shengenska granica prema jugu, da se konačno uvede reda i tamo. Još kad bi se sredilo papire onih koji imaju dvojno državljanstvo ... gdje bi na bio kraj ... onda nas ne bi bilo skoro kao glasačkih listića ...

.

Sve bi ovo mogli imati i urediti državu da nam funkcionira na pravilan i ispravan način i bez ulaska u EU. Kad bi sve doveli u red, tada se možemo lijepo pogađati sa EU, dali i kako se želimo pridružiti, a ne ući pošto poto.
To je razlika, samo ti to nikako da shvatiš.
Godinama su nas tlačili i ponižavali, vrijeđali, omalovažavali, nametnuli nam uvjete ispod svakog dostojanstva. I sad bi još trebali puzeći ući k njima, nikako! Ali mora se poštivati volja većine,ma kakova bila
Iskreno se nadam da narod nema kratko pamćenje, i odgovor Protiv, bio bi pljuska Evropi, pokazalo bi se da ipak imamo svoje dostojanstvo.
 Pa makar kasnije , na drugom referendumu svi bili za.

I nismo se mi potrgali, nego si ti mogao, barem malo naućiti nekaj važno.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #498 : Siječanj 22, 2012, 06:30:14 poslijepodne »
Vidiš, Mlačanin, nedavno je umro Kim Jong Il, i sve TV postaje su popratile taj događaj. Umro čovjek, pa što, međutim, doprle su i slike jednog naroda koji je u svakom pogledu zatvoren, i fizički i psihički. Sami su sebi bili dovoljni za cijeli život, naravno, i dragi im vođa. Mozgovi isprani dugogodišnjim torturama.  Ti govoriš o poniznosti i klečanju ? Pravila ispod svakog dostojanstva ? Daj barem pojasni to kaj si mislil. 
  Po tebi bi svi trebali biti bogobojazni, ljubiti popovima pete iz strahopoštovanja, čim češće i više, biti "samostalni i zatvoreni" kao S.Korea i sve bi bilo OK ?   
« Zadnja izmjena: Siječanj 22, 2012, 06:31:51 poslijepodne koko-vg »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #499 : Siječanj 22, 2012, 07:17:59 poslijepodne »
Oprosti, ali... daj ne seri više, ne znam kaj bih ti još mogel reći, čitajući tvojih zadnjih para postova zaključujem samo jedno: ti si užasno glupa osoba. Jebiga, nemrem ti niš bolje reći... zalažeš se za nekaj o čemu pojma nemaš - a to mogu raditi samo glupe osobe. A ti si taj.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Vegi

• Iskusni član
« Odgovori #500 : Siječanj 22, 2012, 08:35:44 poslijepodne »
Nema razloga za prepucavanje. Večina izašlih je odlučila i to je u redu.
Svima je bilo omogučeno da daju svoj glas.

Iz rezultata makar još neslužbenih, da se zaključiti da građani Hrvatske jesu za pristupanje u zajednicu europskih naroda ali malen odaziv jasno poručuje da daleko najveća večina hrvatskog naroda šalje jasnu poruku europskim institucijama u smislu "eto nas tu smo al da ste bili korektni i niste, tu smo jer Europi pripadamo, al da je bilo kakove druge mogućnosti ne biste nas vidjeli među vama" i po meni ta većina jasno je to svojim neizlaskom poručila, a i opet nekako sigurna u prolazak sačuvala svoju savjest od eventualno loših budućih dogodovština, što nas kao članicu Eu mogu snaći.
Zaprav rezultati takovi kakvi su bili su očekivani ali/i samo ukazuju na to da velika većina neizašlih na glasovanje jednostavno svoju mogućnost odluke prebacuje na druge pa kako im bude, a u konačnici to nije dobro. Kakva god situacija bila stav se treba zauzeti.

Na osnovu svega rečenog i u tom kontekstu mislim da je za hrvatski narod , ovakov kakav je , rezultat referenduma, ipak puno povoljniji nego da je s istim izlaskom ispalo obrnuto.

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #501 : Siječanj 22, 2012, 08:40:01 poslijepodne »
Oprosti, ali... daj ne seri više, ne znam kaj bih ti još mogel reći

a cuj, nista vise...sad ces imati uskoro novu  milenijsku sansu ..u srbiji uskoro pobjedjuje toma nikolic..to ce biti prava zemlja po tvojoj mjeri..

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #502 : Siječanj 22, 2012, 09:32:52 poslijepodne »
Oprosti, ali... daj ne seri više, ne znam kaj bih ti još mogel reći, čitajući tvojih zadnjih para postova zaključujem samo jedno: ti si užasno glupa osoba. Jebiga, nemrem ti niš bolje reći... zalažeš se za nekaj o čemu pojma nemaš - a to mogu raditi samo glupe osobe. A ti si taj.

Da bi čovjek suzu spustil ... tvoja kultura spada s onu stranu budučeg Shengena, a da se preseliš tam ?... I kaj sad ? Bute organizirali demonstracije ?  Javno ćete se spaljivati u znak protesta ? Čuj, morti ti se i posreči, pa te po zadatku premjeste nekam prema granici sa Srbijom ... Tam bi se ti snašel ko muha na ... (pristojnost mi nalaže da ne napišem do kraja)

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #503 : Siječanj 22, 2012, 09:51:48 poslijepodne »
a cuj, nista vise...sad ces imati uskoro novu  milenijsku sansu ..u srbiji uskoro pobjedjuje toma nikolic..to ce biti prava zemlja po tvojoj mjeri..

Tebe sam zaboravio - možda i zato jer si potpuno nevažan. A možda i zato jer si jedini gluplji od kokota.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #504 : Siječanj 22, 2012, 09:57:48 poslijepodne »
Da bi čovjek suzu spustil ... tvoja kultura spada s onu stranu budučeg Shengena, a da se preseliš tam ?...

Iz tvog posta se vidi da si glupan koji nema pojma o čemu glasa. Schengen i EU NISU isti pojam, ne podrazumijeva jedno drugo. No takvi glupani i neinformirane neznalice i jesu glasale ZA - jer normalan čovjek, koji je informiran i pročitao je barem jedan pametan argument, sigurno to ne bi napravio.

Mene nitko neće nikuda preseliti, jer do pune implementacije (ako ikada i uđemo u EU!) Schengenskog režima i nakon članstva u EU treba proći najmanje 4 godine... a i da nastupi ovog trena, ja ću opet biti tu i nitko mene neće nikuda seliti, premještati ili ne znam što. Ja apsolutno nemam nikakav strah za svoje radno mjesto, položaj, plaću ili posao.

Da nisi letio ko bijesno pseto pisati odgovore na tuđe postove bez da si iste postove i pročitao, da si si dao bar dva daha vremena pokušati nešto shvatiti, znao bi da si napisao glupost.

Ovaj referendum samo je pokazao kontinuitet povijesne gluposti ovog naroda i udruživanja u pogrešne asocijacije. Neke budale nikada ne nauče.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #505 : Siječanj 22, 2012, 10:11:56 poslijepodne »
Vidiš, Mlačanin, nedavno je umro Kim Jong Il, i sve TV postaje su popratile taj događaj. Umro čovjek, pa što, međutim, doprle su i slike jednog naroda koji je u svakom pogledu zatvoren, i fizički i psihički. Sami su sebi bili dovoljni za cijeli život, naravno, i dragi im vođa. Mozgovi isprani dugogodišnjim torturama.  Ti govoriš o poniznosti i klečanju ? Pravila ispod svakog dostojanstva ? Daj barem pojasni to kaj si mislil. 
  Po tebi bi svi trebali biti bogobojazni, ljubiti popovima pete iz strahopoštovanja, čim češće i više, biti "samostalni i zatvoreni" kao S.Korea i sve bi bilo OK ?   

Da ima pravo Sledgehammer, s tobom se zaista ne može raspravljati. A kaj je najvažnije ,izvrčeš svaki post.

No to nije razlog da ne ostanem pristojan i ne saćekam tvoje odrastanje.
Upučujem ti i čestitku, jer si izgleda dobio ono kaj si priželjkival.

Ali za divno čudo , kad pobijedi ,recimo Dinamo, ili kad su pobijedili naši rukometaši, sve se orilo od veselja ,vatromet radosti.....
A sad zgleda da su svi kak ti veliš.....kao Koreanci svi šute  ni čuve ni duve!??
Jako čudno, ako smo ostvarili "vjekovni " san.
 da se dopunim, i svi ovu ljudi imaju isprane mozgove? Zgodno misliš, ali nek ti bude http://www.index.hr/vijesti/clanak/dalmatinci-najveci-euroskeptici-na-splitskom-i-dubrovackom-podrucju-preko-40-posto-protiv/595119.aspx
« Zadnja izmjena: Siječanj 22, 2012, 10:18:58 poslijepodne Mlačanin »

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #506 : Siječanj 22, 2012, 10:13:13 poslijepodne »

Mene nitko neće nikuda preseliti, jer do pune implementacije (ako ikada i uđemo u EU!) Schengenskog režima i nakon članstva u EU treba proći najmanje 4 godine...

ajd bar malo optimizma..i ja vjerujem da ce te zadrzati..uz bosansko-srpsku granicu trebat ce lovaca na azilante..

ipak , savjetujem ti  da poradis malo vise  na opciji buduce izborne pobjede tome nikolica. :-*

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #507 : Siječanj 23, 2012, 06:36:28 prijepodne »
Mlačanin, kad ja, "odrastem" ti buš već gledal zelenu travu s druge strane . Iskreno, boli me briga za to. Tko kaže da se nije slavilo ? Ne znam kod tebe na Mlaki, ili kod Sledgehamera u Mraclinu, ali kod mene je bilo veselo ... desetak ljudi, nazdravljanje i čestitanje.

Sledhehammer, moj nick je koko-vg (ako su ga mogli zapamtiti i pisati razni drugi ... možeš i ti) Tvoj "prijatelj" ministar policije  veli da će trebati pun kufer policije na vanjskoj granici Schengena, a da ih po Zagrebu i na dromu ima previše. Tko veli da te možda ne zapadne ta "sreća" da čuvaš EU na granici, koju toliko voliš ?

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #508 : Siječanj 23, 2012, 07:46:45 prijepodne »
Mlačanin, kad ja, "odrastem" ti buš već gledal zelenu travu s druge strane . Iskreno, boli me briga za to. Tko kaže da se nije slavilo ? Ne znam kod tebe na Mlaki, ili kod Sledgehamera u Mraclinu, ali kod mene je bilo veselo ... desetak ljudi, nazdravljanje i čestitanje.

Još jednom se ispričavam, sad tek vidim da se nisam spustio dovoljno nisko da dođem do tvoje dobne granice. Kak veli Vis Perideri......"nema veze bum popravil".....

No kak bilo da bilo ipak sam ja u pravu, 30% ljudi odlučuje dok ostali nisu ni htjeli izaći na glasanje.
Da nisu ranije promijenili zakon , a da nisu, jer su znali, referendum nebi prošao!
Kako može nekaj biti obvezujuće u državi , kada na biralište izađe manje od 50% upisanih birača?

Vidimo da može??

Znali su naši nositelji Đona, umjesto obraza, kaj narod misli o njima pa su zato donosili takav zakon.

Gle, na kraju ne treba se držati izolirano od ostalih naroda i svijeta! Ali da nam stalno drugi kroji, prosuđuje, uči me svemu i svaćemu......
Pa nisu svi u ovoj državi nedonošće poput tebe!
Pazi ovo nije uvreda, pa sam si napisao da si zelen i mlad!!

Jaguar

• Gost
« Odgovori #509 : Siječanj 23, 2012, 08:07:04 prijepodne »
vidim vodi se rasprava svugdje o onima koji nisu izašli, zanimljivo.
Svi oni koji nisu izašli i šutjeli su, indirektno podržavaju uvijek i u pravilu pobjedničku opciju izašlih, ma koja to opcija bila i ma što to bilo. Stoga svi oni koji nisu izašli prećutno su podržali ulazak Hrvatske u EU.

Inače da su bili protiv, izašli bi i jasno zaokružili PROTIV i referendum ne bi prošao.

Tako da pitanje legitimeta referenduma uopće ne dolazi u pitanje.

@Mlačanin, zakon o referendumu je mijenjan radi bilo kojeg referenduma (ovaj je došao prvi na red)
Jer kako vidimo koliko smo lijeni kod nas nijedan ne bi uspio po starim pravilima, bez obzira na ishode referenduma.

To što se protivnici love za to, oni bi uvijek našli razlog zbog kojeg bi se lovili, ovako ili onako.
« Zadnja izmjena: Siječanj 23, 2012, 08:10:11 prijepodne Jaguar »