Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 346248 )

0 Članova i 15 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #435 : Siječanj 14, 2012, 11:41:08 prijepodne »
Na koju foru bi se neubacivanje listića ili njegova nevaljanost mogle pripisati odgovoru NE na referendumu?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #436 : Siječanj 14, 2012, 12:01:37 poslijepodne »
Ako zaokružiš oba ponuđena odgovora, listić je automatski NEvažeći ... ili kak misliš da bi se, ako netko preda nezaokruženi listić, to moglo smatrati da je ZA ulazak u uniju ?
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #437 : Siječanj 14, 2012, 06:32:29 poslijepodne »
Pa koja je razlika između DA i NE ako ništa od toga nije eksplicitno određeno?? Što kaže Pravilnik?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #438 : Siječanj 14, 2012, 08:07:28 poslijepodne »
Za pozitivnu odluku o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju potrebno da od ukupnog broja birača koji su tog dana pristupili referendumu, njih više od 50 posto zaokruži na glasačkom listiću ZA.
Aktaš?
Zaejunci moraju imati 50% od istrčale na refiča.Samo pobeda igra.
Nejuncima igra i pobeda i nerešeno...
A buduči da liste brojiju HDZ,SDP,HNS,...to more biti i malo za*ano...
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #439 : Siječanj 14, 2012, 10:10:16 poslijepodne »
HNS za EU
...Kod građana još uvijek postoje nedoumice, iako je većina već donijala odluku da će glasovati ZA ulazak Hrvatske u Europsku uniju.
http://www.hns-vg.com.hr/

Pa čemu onda refač kad su si več za ..?  (Moreš si misliti!  ;) )
Most su nekteri i "u"...  :P
NEma predaje!
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #440 : Siječanj 14, 2012, 10:13:51 poslijepodne »
Hrvatski san - gdje smo i gdje idemo
http://www.youtube.com/watch?v=gqol_dr_-s8

Republika Hrvatska. Drzavni zavod za statistiku, popis stanovnistva iz 2001. godine:
- 2.86% - bez skole
- 15.76% - nezavrsena osnovna skola
- 21.75% - zavrsena samo osnovna skola
Vise od 1/3 stanovnistva RH ima samo zavrsenu osnovnu skolu ili niti to.

Danas - kada je osnovnoskolsko obrazovanje obavezno - i dalje 18.62% ne zavrsi osnovnu skolu.

Visoku skolu, prvi stupanj fakulteta ili strucni studij zavrsilo - 150 167

Fakultet, umjetnicku akademiju ili sveucilisni studij zavrsilo - 24 715

Samo 7443 osobe ima doktorat znanosti (vecina u dobi izmedju 45 i 70 god.)

12 539 ima magisterij.

Procjenjuje se da je u posljednjih desetak godina od 120 000 do 140 000 mladih i obrazovanih ljudi napustilo zemlju.

Stopa nezaposlenosti mladih je 36,3% od ukupnog broja mladih u RH (HZZ u 2003.god.)

U srednjem školskom obrazovanju stupanj sudjelovanja mladih je 63-65 %, a postotak mladih koji na kraju dobiju nekakvu diplomu je 61,5%.

---

Financijska moc 200 najvecih korporacija svijeta je u 1999. bila veca od BDP-a 182. zemlje svijeta zajedno!

Medju 200 najvecih korporacija svijeta SAD imaju najveci udjel od 82 korp. - 41% (Pliva-Barr), Japan na 2. mjestu s 41. korp., slijede Njemacka s 20 (Deutsche Telekom-T-com) i Francuska sa 17 korp. (BINA Istra).

93% banaka u Hrvatskoj je u stranom vlasnistvu

Ustav Republike Hrvatske, donesen 21. prosinca 1990., odredio je u članku 53. Hrvatsku narodnu banku i njene odgovornosti:
''"Narodna banka Hrvatske je središnja banka Republike Hrvatske. Narodna banka Hrvatske odgovorna je, u okviru svojih prava i dužnosti, za stabilnost valute i za opću likvidnost plaćanja u zemlji i prema inozemstvu. Narodna banka Hrvatske u svom radu je samostalna i odgovorna Hrvatskom saboru. Dobit ostvarena poslovanjem Narodne banke Hrvatske pripada državnom proračunu. Položaj Narodne banke Hrvatske uređuje se zakonom."

Člankom 15. Promjena Ustava Republike Hrvatske (studeni 2000.) izmijenjen je spomenuti članak 53. Ustava, koji sada glasi: "Hrvatska narodna banka je središnja banka Republike Hrvatske. Položaj, prava i dužnosti Hrvatske narodne banke uređuju se zakonom. Hrvatska narodna banka u svom radu je samostalna i odgovorna Zastupničkom domu Hrvatskog sabora."
'Nasi' zastupnici su izbacili iz Ustava specifikacije odgovornosti HNB kako bi otvorila nase gospodarstvo manipulacijama MMF-a i Svjetske banke - prijetnji manipulirane inflatorne krize!

Ankete potvrdjuju da vecina gradjana danasnje EU smatraju Euro kao sredstvo kojim trgovci maskiraju neopravdano poskupljenje svih proizvoda.

Jednom u EU - iznosi vasih placa ce biti tocno prevedeni u Eure do centa - za razliku od cijena proizvoda.

I? Sto cete poduzeti oko svega ovoga?
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #441 : Siječanj 15, 2012, 11:21:56 prijepodne »

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #442 : Siječanj 15, 2012, 03:39:44 poslijepodne »
Anketa koju su naručili euroskeptici:

ČAK 57,2 posto Hrvata protivi se ulasku u Europsku uniju, tvrdi organizacija "Vijeće za Hrvatsku - Ne u EU". Ova skupina desničarskih euroskeptika tvrdi da je naručila potpuno nezavisnu telefonsku anketu s pitanjem "Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji?", u kojoj je sudjelovalo 1942 osobe.

Prema njihovoj anketi, 57,2 posto građana protivi se ulasku Hrvatske u EU. Ulazak u EU podržava 42,8 posto građana.

No, bitno je napomenuti da se ovi rezultati odnose samo na one koji su odlučili odgovoriti na pitanje; od ukupnog broja kontaktiranih osoba, čak 802 ispitanika, što predstavlja čak 41 posto, nije se željelo izjasniti. Na referendum ne namjerava izaći 26,8 posto birača.

EU najviše privlači stanovnike Istre i Primorja

Ova analiza, tvrde iz organizacije koja ju je naručila, također pokazuje da će na referendum izaći više žena nego muškaraca, te da je među onima koji su se izjasnili o EU iznimno malen broj neodlučnih birača.

Područja Slavonije, Dalmacije i Hrvatskog zagorja čvrsto su protiv ulaska u Eu, Zagreb i Zagrebačka okolica daju tek malu prednost ulasku, a značajnija podrška ulasku je na području Primorja i Istre, ukazuje ovo istraživanje.

Anketu provela tvrtka iz Kanade

"Ankete koje su provođene od strane agencija plaćenih od strane Vlade Republike Hrvatske u pravilu su ostavljale prostor za manipulaciju kroz relativizirana dodatna pitanja,  poput, da li ste više za jednu ili drugu opciju, dok referendum ne dopušta nikakvo dodatno pitanje. S druge strane, vrlo često su uskraćene dodatne informacije o anketi, a ponekad i sam izvor, što takve ankete čini djelomično ili potpuno nevjerodostojnima", tvrde iz "Vijeća za Hrvatsku - Ne u EU".

Njihovu je anketu, kako kažu, provela tvrtka Business Knowledge Corporation iz Kanade, koju predstavljaju kao "potpuno nezavisnu agenciju, ovlaštenu i tehnički osposobljenu za provođenje anketa, a koja se nalazi izvan Hrvatske i u potpunosti je nezavisna od financijskih ili nekih drugih pritisaka ili ucjena naručitelja".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/anketa-koju-su-narucili-euroskeptici-572-posto-hrvata-je-protiv-eu/593767.aspx
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #443 : Siječanj 15, 2012, 05:32:44 poslijepodne »
Pa ako mogu birati,. sigurno više vjerujem toj anketi nego onoj koju financiramo mi sami, a vlast to zloupotrebljava...

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #444 : Siječanj 15, 2012, 06:12:19 poslijepodne »
Bumo vidli u nedjelju tko je u pravu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #445 : Siječanj 15, 2012, 08:45:24 poslijepodne »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #446 : Siječanj 16, 2012, 12:28:13 poslijepodne »
http://www.vecernji.hr/kolumne/tko-su-hrvatski-izdajnici-kolumna-366356

komentar zašto u EU.

JA bi rekao da mi se to što je napisao sviđa, ali dali sa samim ulaskom ulazimo u ravnopravnu bitku ili EU članice imaju prednosti i to fest puno prednosti a mi tek trebao stizati ih.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #447 : Siječanj 16, 2012, 12:57:14 poslijepodne »
Na taj članak sam napisao Zvonku (autoru i uredniku) slijedeći komentar...:

Članak je loše koncipiran, izdvaja iz konteksta ono što je naručena neobjektivna floskula iz pera urednika, koji tipično može raditi od novina što poželi - istinita informacija nije poželjna, no ona koja je dobro plaćena - JE...

Možda EU je MJESTO, no nije VRIJEME, nije NAČIN; nije PARTNERSTVO, nije - u biti - NIŠTA BITNO da bi Hrvatska morala liječiti komplekse mnoštva svojih političkih nepismenjakovića ulaskom u EU, i da se onda oni sami sebi intimno mogu busati u prsa "ipak smo bolji od Srbije i Bosanaca..."... već je i sama takova usporedba pogrešna, jer se ne bavi onim čime bi se trebala baviti - BOLJITKOM građana Hrvatske i Hrvatske kao nezavisne države.

Da je EU danas imalo ono što je bila pred 10 godina, kada smo pokretali pregovore, vjerojatno ne bih ništa ni rekao. No danas je to nešto sasvim drugo od onoga što smo htjeli i čemu smo se nadali kada smo počinjali sa EU-pričom pred desetljeće. No to nitko - a svi se busaju u prsa kao "neovisni i objektivni" - od tih novinara ne govori i ne daje nikakve argumente ZA EU - stvaraju klimu "mi jednostavno MORAMO tamo ući i gotovo, to nam je sudbina, to nema alternative" i još cijeli niz maloumno-ispraznih razloga koji to i nisu... da je tako, nitko izvan EU ne bi ni živio, ni radio, ni disao, raja bi krepavala od gladi, jada, besposlice... no svima je jasno da je istina daleko od toga, i da - sic! - takovi scenariji upravo puno više tresu one u EU nego one izvan EU...

Da bi se kritički i objektivno bavili sa stvarnim šansama i stvarnim položajem Hrvatske u EU, njezinim šansama, da su proučili potpisano i izrekli gdje smo sve, koliko i kako najebali i isplati li se dati cijelu zemlju sa svim slobodama za to - takvog nečeg NEMA... i dok nema, sve te članke i sve te savjete laganini nabijem na neko mjesto, ostavim na zahodu i potegnem vodu, jer nisu drugo nego populistička sezonska rasprodaja laži - za koje su dobro plaćeni.

Zvonko, koliko moram ja platiti da napišeš da je EU niš koristi za Hrvatsku i da pozoveš građane da glasaju protiv?
« Zadnja izmjena: Siječanj 16, 2012, 01:02:02 poslijepodne Sledgehammer »

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #448 : Siječanj 16, 2012, 01:24:16 poslijepodne »
Na stranu propusti koje su godinama unazad učinili naši političari, na stranu političke barikade koje su nam postavljane tijekom približavanja EU, na stranu stupanj naše (ne)pripremljenosti za ulazak u EU...
Na stranu "ko vas * prije, * vas opet"...

Jesu li nacionalni izdajnici oni koji ulaskom u EU žele...
Žele... I ja bi puno toga

I kako bi onda prosječnom hrvatskom građaninu moglo biti gore ulaskom u EU?
Nadam se da bu pamfletić sličnoga tipa napisal i za leto dan.Ak mu daju...

A kad se svemu ovome doda još i naša geopolitička pozicija, naše susjedstvo sa Srbijom, dovoljno je argumenata da se odlučimo za ulazak u Europsku uniju.
Aha,čem zajdemo v Ejuniju mi se selimo od Srbije!
Pa-pa,balkanci!
"a poslije mora dalje u svijet
 samo se hrabri dokopaju slave
 a onda zbogom barake na Breci
 viknu Zuga i kasetas odvrnu jace
 dobit cete razglednicu
iz africke zemlje Safari, zbogom zohari"
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #449 : Siječanj 16, 2012, 02:36:17 poslijepodne »
http://politika.hr//protiv-ulaska-hrvatske-u-eu/7849-politika-ekskluzivno-otvoreno-pismo-josipovicu-john-blundell-g-deset-vaznih-pitanja-o-eu

POLITIKA EKSKLUZIVNO: Otvoreno pismo Josipoviću - John Blundell > Deset važnih pitanja o EU (Ponedjeljak, 16 Siječanj 2012 12:49)

Politika ekskluzivno objavljuje sadržaj pisma koje je prije nepunih pola sata poslano na adresu predsjednika Hrvatske Josipovića od strane Johna Blundella, poznatog britanskog političara i autora, koji u deset pitanja naglašava zabrinutost pri ulasku RH u EU.

London, 16.01.2012.

Predsjednik Republike Hrvatske
Gospodin Ivo Josipović
Pantovčak 241
10000 Zagreb
Hrvatska

OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU HRVATSKE IVI JOSIPOVIĆU

Poštovani Predsjedniče,

Deset važnih pitanja na koja trebate odgovoriti prije nego što predate svoju zemlju

Imao sam priliku posjetiti Hrvatsku i blisko pratiti događaje u Vašoj zemlji tokom prošlog desetljeća. Potencijal Vaše zemlje je jasno vidljiv.  Međutim, zabrinut sam što srljate u EU. Dopustite mi da s Vama podijelim deset pitanja koja bi si svaki Hrvat trebao postaviti i biti u stanju na njih odgovoriti prije nego što svoju zemlju i upravljanje njome predate Briselu. 

1. Zašto biste se željeli odreći upravljanja Vašom zemljom?

Konačno, niste ga baš predugo imali. Naravno, reći će Vam da pripadnost EU ni na koji način ne znači odbacivanje suvereniteta Vaše zemlje. Suverenitet je ustavna neovisnost zemlje, njezina ekskluzivna politička vlast. Ona se ne može dijeliti ni udruživati. Ali, razmislite o sljedećem! Kad jednom bude članica EU, Vaša zemlja bit će podložna višoj političkoj vlasti - u Briselu. EU će nadvladati politiku Vaše vlade u vanjskoj politici, sigurnosti, poljoprivredi, ekonomskoj politici i mnogo više toga.  To se čini jednako neugodnim kao i odricanje od vlasti u Vašoj zemlji. Ne možete je istovremeno predati i zadržati. Biti suverena nacija je isto kao i biti djevica - ili jeste ili niste. 

2. Želite li više pravila i propisa? 

EU ima jaku želju za "usklađivanjem" kako bi izgladila razlike između država članica. Način na koji ona to radi je izmišljanje propisa. Već ih sada ima stotine tisuća, a pokrivaju raznovrsna područja, od zagađenja, pa do toga kako zapošljavate, odnosno dajete otkaz ljudima, s tim da Vam više od 5.000 novih dolazi svake godine iz Brisela. Zemljama nije uvijek lako udovoljiti tim zahtjevima, a za mala poduzeća to je ponekad nemoguće. Ako mislite da već imate dosta propisa, još niste ništa vidjeli! 

3. Bi li Vas usrećilo pridruživanje korumpiranoj organizaciji?   

Nema sumnje da je EU pokvarena do srži. U svibnju 2004. britanski nacionalni revizijski ured (NAO) podnio je izvješće o 10.000 slučajeva prevare u EU u 2002. godini što je stajalo 700 milijuna funti, i više, u odnosu na 5.482 slučaja koji su stajali 386 milijuna funti u 2001. godini, a što znači da se broj slučajeva prijevare udvostručio u samo jednoj godini. No, brojke poput ovih predstavljaju tek vrh ledenjaka - one se odnose na stvari za koje nacionalne vlade znaju i koje su spremne otkriti. Puno je gora procjena da oko pet posto proračuna Komisije - ili skoro 4 milijarde funti - nestaje svake godine. To je Vaš novac, usput rečeno. Osjećate se ogorčeni? I trebate. No, ne možete učiniti ništa u vezi s tim. Ne možete čak ni glasovanjem izbaciti krivce iz državne službe. 

4. Smatrate li da su ograničenja u trgovini dobra stvar?

Pa, trebali biste, jer to je ono što ćete dobiti kad uđete u EU. Bit će tu, naravno, i prednosti kad dođe do trgovanja s drugim zemljama članicama, ali što je sa svim drugim zemljama, kao npr. SAD-om? Hrvatska mora biti otvorena za svijet, ne samo za svoje susjede. Bili ste dugo zatvoreni u Titovom socijalizmu; nije vam potrebna Briselska verzija iste pogreške. 

5. Mislite li da je zabavno imati visoku nezaposlenost? 

Ako uživate u perspektivama sporog rasta, rigidnog tržišta rada, povećanju nametljivih propisa, visokim i rastućim porezima, i visokoj razini strogo zaštićene trgovine u nekim sektorima, tada je EU pravo mjesto za Vas. Dokaz tome je visoka nezaposlenost koju Europa proživljava već više od desetljeća. Nije slučajno da dvije najnaprednije europske zemlje, Norveška i Švicarska, nisu u EU. 

6. Što mislite u ulasku u najneučinkovitiji sustav potpore poljoprivredi ikad osmišljen? 

Zajednička agrarna politika je bila plemenita zamisao: subvencionirati poljoprivrednike da bi se održale visoke plaće na selu i zaustaviti odlazak ljudi sa sela u gradove u potrazi za bolje plaćenim poslovima. Ali, nije uspjelo, a nastradali su obični građani - kao rezultat svega plaćaju više za hranu i veće poreze. I zamislite - ruralna područja su i dalje u opadanju.
Čujem da se Vaša zemlja odriče mogućnosti uzgoja i proširenja profitabilne industrije vina odmah nakon ulaska u EU - na taj način ubijajući potencijal čitave industrije za prodaju svojih proizvoda svijetu? Na žalost, hrvatska bogata tradicija uzgoja i proizvodnje odličnih vina je u visokom riziku. 

7. Smeta li vam što odustajete od izgradnje demokracije?

Vaši građani žele izraziti svoje poglede na ono što se događa u Vašoj zemlji glasovanjem. Na putu izgradnje demokracije hitno ćete se morati riješiti oko 917,000 ilegalnih glasova kako biste ostvarili legitimnost odluka glasovanjem. Međutim, ulaskom u EU, stvari se mijenjaju. Za EU bi politička demokracija značila imati europski narod, europsko javno mišljenje i priliku da se glasuje za ono što se događa u Europi. Ali, Europa nema zajedničkog naroda, niti ima zajedničke spone savezništva i obveza, što znači da građani vjerojatno ne bi prihvatili odluke većine za koje vjeruju da ih diskriminiraju ili pak nepravedno idu u prilog drugima. Upravo zato će europske političke elite i birokracije odlučivati o vrlo važnim europskim pitanjima, šio će: naravno, imati utjecaja i na ono što se događa u Vašoj zemlji. Tako je jednostavnije, čak i kad je cijena za to demokracija. 

8. Kako vam se sviđa biti sitna riba u velikom europskom moru?   

Prema ustavu EU, veću moć glasovanja imat će države s većom populacijom i tamo će biti više većinskih odluka, nego onih koje se temelje na jednoglasnosti. To znači da će Vaši izabrani predstavnici imati malo utjecaja na ono što se događa u Europi. I kao što svi znamo, Francuzi i Nijemci slažu se u mnogim važnim pitanjima. Oni su velike ribe u europskom moru. Vaša zemlja, na žalost, je tek jedna od sitnih riba. I kad već govorim o ribama, odluka Hrvatske da se odrekne svog jedinstvenog gospodarskog pojasa na jadranskom moru dovest će do kraja obiteljski vođenih biznisa koji su stoljećima vodili računa o prirodnim resursima i opskrbljivali ribom naciju i izvan nje. Štoviše, gubitak milijardi eura potencijalnih izvora iz podmorja jadranskog mora će dodatno nanijeti štete hrvatskoj ekonomiji i njezinoj budućnosti. 

9. Jeste li sretni što ćete odustati od svoje valute?

Jednostavna sentimentalna veza s Vašom valutom može biti dovoljno dobar razlog da ne odustanete od nje, ali ima boljih. Ako vaša zemlja prihvati euro, gubi kontrolu nad svojim vlastitim gospodarstvom. Pogledajte samo kako danas stoje zemlje koje su usvojile Euro.  Europska centralna banka će donositi odluke o kamatnim stopama. Vaši financijski stručnjaci i političari više neće moći odlučivati što će biti s Vašim novcem. Umjesto toga, Vaše gospodarstvo će krenuti na nemoguće putovanje: napustiti će zemlju i otići prema sjeveru, gotovo 1000 km do Frankfurta, ali će istovremeno biti brzo povučeno prema jugu. Vaše će gospodarstvo patiti jer je nemoguće odrediti jednu kamatnu stopu koja će odgovarati svim zemljama u Europi. Ako trebate još dokaza, imajte na umu da države koje najbolje napreduju nisu prihvatile EU. 

10. Smeta li Vam što ćete, nakon svega što ste prošli, ući u zajednicu koja ima neugodne paralele s bivšom Jugoslavijom?

Nedavno ste postali građani u nezavisnoj državi. Prije toga ste bili prisiljeni biti dio skupine zemalja u kojoj su bili zajedno ugurani ljudi različitih jezika i kultura. Jedina stvar koja je narodima te federacije bila zajednička je da im je sve to bilo nametnuto od strane nereprezentativne političke elite. Zapravo, nalik EU.

Veselim se Vašim skorim odgovorima.

S poštovanjem,

John Blundell
Istaknuti Stariji suradnik, Institute of Economic Affairs (IEA), London
Istaknuti član Savjetodavnog odbora, Adriatic institut za javnu politiku, Rijeka
Autor knjige, “Margaret Thatcher - portret čelične dame”
Autor knjige, “Vođenje rata idejama”

Institute of Economic Affairs
2 Lord North Street
Westminster, London SW1P 3LB

OBJAVIO: RATKO MARTINOVIĆ // POLITIKA.HR