Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343768 )

0 Članova i 14 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #390 : Siječanj 05, 2012, 05:46:25 poslijepodne »
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=19028

Austrijanci pokrenuli inicijativu za izlazak iz EU-a

Savez austrijskih euroskeptika prikupio je dovoljan broj potpisa za pokretanje izjašnjavanja stanovništva o napuštanju Europske unije.

Dokument s više od 9000 potpisa predan je Ministarstvu unutarnjih poslova, potvrdio je pokretač inicijative Franz-Jozef Plank.

Članovi inicijative kao glavne razloge za istupanje iz Europske unije navode nedemokratski razvoj sporazuma EU, sudjelovanje EU u misijama NATO-a, neoliberalnu ekonomsku doktrinu i razvoj EU-a u saveznu državu.

Planck smatra da austrijski birači nisu dali suglasnost za takvu vrstu razvoja, zbog čega odluke donesene na razini EU u Austriji nemaju legitimitet.

=======================

Svi pametni uče iz tiuđih primjera, jedino smo mi budale koje moraju - i opet! - učiti iz vlastitih primjera... zanimljivo je i kako u Austriji, koja ima dvostruko više stanovnika od Hrvatske, za obvezujući referendum treba 9000 glasova, a u Hrvatskoj 500.000! To dovoljno govori o demokratičnosti i tolerantnosti političara...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #391 : Siječanj 05, 2012, 05:47:41 poslijepodne »
http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=17528%3Aeuropska-unija-priprema-najvei-udar-na-slobodu-pojedinca-u-povijesti-ovjeanstva&catid=86%3Agoran-maji&Itemid=357

Europska unija priprema najveći udar na slobodu pojedinca u povijesti čovječanstva

Zamislite kako noći šetate po gradu pa gledajući na vaš sat shvatite da kasnite na autobus. Vi se odlučite potrčati, kako bi stigli na kolodvor. Iznad vas kruži jedna bespilotna letjelica, koja skenira vaše lice i odmah sazna tko ste vi. Letjelica podatke pošalje na jedno središnje računalo koje uspoređuje sve druge informacije o pješaku. Gdje je bio u poslijednjih nekoliko tjedana, koje mailove je slao, koga je zvao telefonom, i što je sve objavio na internetu?

Što zvuči kao nevjerojatna noćna mora ili scenarij iz filma, moglo bi postati stvarnost - ako će se ići po volji Europske unije.

Ona već od 2009. financira petogodišnji projekt koji nosi naziv Indect („Intelligent information system supporting observation, searching and detection for security of citizens in urban environment“) Prevedeno to znači: "Inteligentni informacijski sustav za podršku praćenja, pretraživanja i ispitivanja za sigurnost građana u urbanim područjima.". Čak 17 institucija iz 9 zemalja rade na tom projektu. Među njima deset sveučilišta, dvije policijske uprave i pet poduzeća.

Opis na stranici Indecta zvuči na prvi pogled besopasan. "Cilj Indecta je razviti platformu", pojašnjavaju nam.

S njom će se svi podaci izmjeniti i osigurati. Radi se o terorističkoj prijetnji, ali i o ozbiljnim zločinima, nasilju i "abnormalnom ponašanju". Da upravo ovaj zadnji izraz zvuči čudan, valjda je i pokretačima projekta jasno.

Tamo stoji u FAQ-u da je taj pojam upravo uveden od Europske unije, i da je uvijek "kontroverzan". "Mi pod tim izrazom razumijemo kriminalno ponašanje".

To je jedan vrlo nejasan pojam na stranici Indecta pa uvijek ostaje pitanje: Kako će se kriminalno ponašanje automatski prepoznati?

Ako neko trči, znači li to da je u bijegu, ili da jednostavno proba stići na autobus?

Indect definira abnormalno ponašanje ovako: "Utrke, predugo sjedenje na jednom mjestu, sastanci sa više osoba, vikanje, sjedenje na podu u javnom prijevozu."

Indect će se u konačnici razviti u potpuni nadzor jednog sveobuhvatnog sustava koji kombinira različite tehnološke izvore u jedan jedini. Jedna ekskluzivna tražilica će automatski prokopavati cijelu tu mrežu, kako bi filtrirali potencijalne prijetnje uz odgovarajuće slike i videa. Indect-software će automatski analizirati postove na stranicama koje proizvode vijesti, u socijalnim mrežama, blogovima i komentarima po forumima i chatu.

Također se uključuju zadržane informacije, koje se spremaju šest mjeseci unazad, primjerice, koga ste zvali, koje stranice ste otvorili, kome poslali e-mail. Pod određenim okolnostima, vlast bi trebala imati pristup tim podacima. U Njemačkoj je ustav npr. zabranio zadržavanje podatka - za sad.

Kombinacija svih izvora za totalnu kontrolu

Sve ove informacije će se zatim usporediti s drugim podacima koji ne potječu iz interneta. To npr. mogu biti snimke s video kamere koja stoji na javnom mjestu ili od letećih kamera. To je jedna nova razina koja do sada nije viđena u povijesti čovječanstva i samo je poznata iz vojnih operacija. Leteće kamere dakle mogu identificirati i pratiti svakog građana.

Indect piše: Leteće kamere će "pomoći policiji u svojim svakodnevnim ophodnjama ulicama, osobito u gusto naseljenim urbanim područjima, gdje je identifikacija i progon zločinaca pravi izazov."

Prvo testiranje sustava planirano za 2012. na Europskom prvenstvu

Indect će se po prvi put testirati na svjetkom prvenstvu nogometa u Ukrajini i Poljskoj. Na kritiku reagirala je i Europska unija koja je uvela neku vrstu vijeća za etiku. Međutim, potrošačke udruge kritiziraju, da je rad tog vijeća apsolutno netransparentan.

Zaštitari podataka već od početka masivno kritiziraju Indect. Njemački povjernik za zaštitu podataka Peter Schaar kritizira da ne može doći do podataka o projektu: "Nisam informiran o detaljima tog projekta. Svi pokušaji doći do konkretnih informacija, nažalost, nisu bili uspješni.", rekao je za njemački magazin Kontraste na prvom javnom programu. Britanski "Telegraph" nazvao je Indect "Orwellski plan". Njemačka Piratska stranka pokrenula je inicijativu imenom "Stopirajte Indect".

Puno novaca je u igri. Petogodišnji projekt je s 15 milijuna eura financiran do 2014., novcem koji dolazi od poreskih obveznika.

Peter Schaar vjeruje da je takav sustav ilegalan i da nema budućnosti u Njemačkoj, jer ne bi bio kompatibilan s Njemačkim ustavom, ali ga je strah da će taj nadzorni sustav postati eksportni hit u zemlje koje nemaju solidan režim, ili gdje vladaju klanovi ili nečiji korumpiran  lobi.

I ako Schaar vjeruje da se taj sustav neće uključiti u svakodnevno korištenje, trebalo bi ga čuditi da se uopće financira i da je najavljeno testiranje na jednom svjetskom događaju kao Europskom prvenstvu u nogometu. Taj događaj sigurno nije slučajno izabran.

Europska unjija izabrala je nekoliko dana gdje će se iskupiti mnogobrojni pojedinci i narodi na jedno mjesto.

Bilo bi dobro saznati, hoće li Hrvatska vlada tome pridonijeti, uključujući hrvatski nadzorni sustav u projekt Indect.

Već davno smo pod nadzorom

Ne smije se zaboravit kako smo okupirani s tehnologijom koja nas nadzire. Svaki laptop ima WLAN i šalje svoje podatke kroz zrak u okrug od 50 metara. Svaki laptop također nosi ugrađenu kameru koju jedino softwareski možete isključiti, što znači, da je uvijek otvorena napadu koji nju može aktivirati bez vašeg znanja. Svaki laptop nosi u sebi mikrofon, koji se također može samo isključiti softwareski, i da se neko hakira u vaš sustav, vjerojatno ne bi primjetili ništa - ni da vas se snima, ni da prisluškuje. To su kamere koje pokazuju u vašu spavaću sobu, u vaš dnevni boravak. Ako su strojevi stalno ukljućeni, nadzor je u svakom trenutku moguć.

IT-sektor želi biti vlasnik vlastitih podataka

Apple je aktualno uveo svoj novi sustav iCloud, preko kojeg čak možete locirati svoj laptop bilo gdje na svijetu. Ako ga neko ukrade, možete ga čak isključiti "na daljinski". Cloud-computing je postao jedna od najvažnijih strategija za budućnost IT-tržišta. Vaši podaci na tuđim serverima! Vi plaćate jednostavno najam prostora za podatke.

"Homogeniziranje podataka" na višebrojnim strojevima, kao npr. mobitel, stolno računalo, pokretno računalo, sve to čini jedna centrala - sve to čini jedan Veliki brat? To je jedan opasni smjer oduzimanja prava na vlasništvo podataka, koja su i ovako otvoreni napadima.

Tko može garantirati da ih nitko neće "pročešljati" s jednim kontrolnim sustavom kao npr. Indect? Velike korporacije će se vrlo vjerojatno zakonski prisiliti na suradnju s državama ili tajnom službom, kao u slučaju Googlea, koji je morao izdati podatke o suradnicima WikiLeaksa. Poznato je kako Google i sve ostali operateri već surađuju s tajnim službama.

Sami smo krivi

Skoro svaki pojedinac nosi mobitel u džepu - ako je cijeli dan pokretan, nosi ga cijeli dan. Noviji mobiteli imaju čak dvije ugrađene kamere, mikrofon i GPS sustav. SAD je nedavno uveo zakon, da svaki mobitel do 2018. mora imati ugrađen GPS. Svaki nosač mobitela se s GPSom može locirati u metar. Svaki mobitel nosi oznaku imena i adresu nosača.

Nije to sve. Vrle nove igračke također imaju implementaciju "nadzora za bolju igru". Uzmite Microsoft Kinect za Xbox 360. To je jedna kamera koja stoji ispred vašeg televizora u dnevnom boravku, i stalno pokazuje prema vama. Ta kamera snima toplinu i može prepoznati tridimenzionalne objekte u sobi.

Uzmite sve to zajedno pod okom projekta Indect, koji je još na početku! To je kraj sage o  slobodnom pojedincu., to je Novi svjetski poredak kako ga je opisao George Orwell.

HRsvijet.net će saboru i vladi uputiti pismo u kojem postavljamo pitanje o sudjelovanju u projekt Indect. Postaviti ćemo pitanje da li je upoznata tim projektom kroz razogovore u pristupanju Europskoj uniji.

Pitanje ulaska Hrvatske u Europsku uniju dobilo je novu dimenziju. Ulazak u Europsku uniju značio bi ulazak u sustav Indect - u totalni nadzor.

Goran Majić
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #392 : Siječanj 05, 2012, 05:49:00 poslijepodne »

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #393 : Siječanj 05, 2012, 07:48:49 poslijepodne »
sada će ispasti kao prigovaranje ali pobogu zašto pusička nije stavila kao svi ostali hrvatsku zastavu u pozadinu:

Jel ono iza nje vane megla..?
Guske su ionak pred ekranom na "treningu"...

V megle il van megle?
Sir z vrjnem vs jeftinši roaming?
Pitajne je sad...
Hmmmm...
Teško se bum odlučil.

Austrijanci pokrenuli inicijativu za izlazak iz EU-a

Idemo počkati pak bumo videli...Ali mislim da bu EK odbila to.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Vlada manipulira - nedostaju osnovne informacije
« Odgovori #394 : Siječanj 05, 2012, 07:52:17 poslijepodne »
Gong upozorava: Vlada manipulira - nedostaju osnovne informacije o prednostima i nedostacima ulaska Hrvatske u EU

Vlada ne provodi informativnu, već propagandnu kampanju za ulazak u Europsku uniju, zaključio je Gong nakon analize Vladinih proeuropskih spotova uoči referenduma.

Ta nevladina udruga ustvrdila je kako u medijskoj kampanji nedostaju osnovne informacije o prednostima i nedostacima ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Stoga od elektroničkih medija traže da se po istim osigura prikazivanje antieuropskih spotova, a da se u prime time debatira o tome što će Hrvatska dobiti ulaskom u Uniju.

U tim spotovima vidjeli smo da se Ministarstvo izrugivalo građanima i njihovim mogućim euroskeptičnim stavovima o mogućim manama i nedostacima ulaska Hrvatske u EU, rekao je prof. Zlatan Krajina sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti o spotovima koji podupiru ulazak u Europsku uniju.

GONG je također zatražio od Vlade da se brošura u kojoj se građane informira o prednostima i nedostacima ulaska u Europsku uniju, tiska u znatno većoj nakladi od predviđenih 14 tisuća primjeraka, jer će materijali koji će građanima doći na kućnu adresu, biti promidžbene naravi.
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=19287:gong-upozorava-vlada-manipulira-nedostaju-osnovne-informacije-o-prednostima-i-nedostacima-ulaska-hrvatske-u-eu&catid=1:politika&Itemid=9

Skupina više od dvije tisuće hrvatskih potpisnika, uglavnom intelektualaca, među kojima su akademici i sveučilišni profesori, uputila je danas zahtjev na hrvatskom i engleskom jeziku vlastima Republike Hrvatske da se referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji održi tek nakon donošenja konačne presude hrvatskim generalima na Međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu.
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=19269:zahtjev-za-odgodu-referenduma-o-eu-do-presude-generalima-u-haagu&catid=1:politika&Itemid=9

Sumrak jedne male države u EU - Portugalski premijer narodu: Iselite se!
Portugalski premijer Pedro Passos Coelho dao je svoje rješenje za rastuću krizu nezaposlenosti predloživši Portugalcima, posebno mladima da odu trbuhom za kruhom prema Brazilu ili Angoli gdje se također govori portugalski.
Prema nekim procjenama, u prošloj godini Portugal je napustilo oko 120.000 ljudi, a najviše mladih ljudi otišlo je upravo u Brazil.
http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=19268:sumrak-jedne-male-drave-u-eu-portugalski-premijer-narodu-iselite-se&catid=5:svijet&Itemid=72

REZULTATI EUROBAROMETRA: Ulazak u EU podupire samo 26% hrvatskih građana
http://razotkrivanje.net/2010/09/02/rezultati-eurobarometra-ulazak-u-eu-podupire-samo-26-hrvatskih-gradana/
wwwg tablice

Zagorec BP

• Gost
« Odgovori #395 : Siječanj 05, 2012, 09:01:13 poslijepodne »
http://hsp.hr/content/view/1664/60/

Zgodno za pogledati, mada su neki video uratci maknuti, a neki privatni.

Zagorec BP

• Gost
« Odgovori #396 : Siječanj 06, 2012, 08:28:09 prijepodne »
THE SHOCKING TRUTH OF THE PENDING EU COLLAPSE!

Još malo informacija (loših) o EU - treba razmisliti.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #397 : Siječanj 06, 2012, 05:40:27 poslijepodne »
http://www.advance.hr/vijesti/u-eu-ili-ne-u-eu-o-referendumu-izolaciji-i-internacionalizmu/

U EU ili ne u EU? O referendumu, izolaciji i internacionalizmu - Ulazak Hrvatske u Europsku Uniju - detaljna analiza.

Odličan članak, pročitajte!!

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #398 : Siječanj 06, 2012, 05:44:12 poslijepodne »
http://www.politickascena.com/index.php?option=com_content&view=article&id=346%3Arecimo-jasno-ne-eu&catid=42%3Anaslovnica-top-clanci

22. siječnja na referendumu recimo jasno NE EU asimilaciji - analitički osvrt ...

"Uzdati se u pravednost EU-birokrata jest uzdati se u Drakulu u transfuziji svoje krvi - trajno rješenje za EU je Europa suverenih nacija", prof. dr. sc. Davor PAVUNA - 33 godine poslovnog iskustva i života u zemljama EU.   

"Hrvatsku vidim kao dio Europe, što ona po svemu i jest, ali nisam za ulazak u ovakvu EU-tvorevinu. Jesam za EU-kompatibilnosti (poput Švicarske), ali ne i za EU-ulazak jer se takozvana Unija raspada. To ne znači da će propasti Europa suverenih nacija čiji smo mi integralni dio. Moramo gledati svoju budućnost i usmjeriti se kratkoročnim i dugoročnim ciljevima i to tako da umrežimo naše znalce i domoljube diljem svijeta i prijatelje iz raznih centara moći koji su nam skloni". rekao je prof. dr.sc. Davor PAVUNA u svom nedavnom intervju za Vjesnik (vidi intervju: www.vjesnik.hr).

Nadalje, EU parlamentarac Nigel Farage, 30.11.2011. u svom nadahnutom govoru, usporedivši EU s bivšom Jugoslavijom, izmedju ostalog kazao je: "EU čini sve što može kako bi podmitila političke klase u Hrvatskoj - radi to prilično dobro, zapravo i previše dobro. Imate i spremne pomagače, jer stari komunisti su još uvijek tamo u Hrvatskoj, oni i dalje drže sve pozicije moći i svi oni će se jako obogatiti, ako Hrvatska uđe u Europsku uniju.

Cijela kampanja je korumpirana i manipulirana. Vidjeli smo to i prije od Europske unije, ali mislim da se u Hrvatskoj događa na skali koja je gora od svega što sam vidio prije.

Ova zemlja gotovo tisuću godina je tražila neovisnost. I za 20 godina su imali neovisnost - uspjeli su se izvući iz propalog političkog eksperimenta koji se zvao Jugoslavija - i ako oni glasuju za pridruživanje Europskoj uniji, oni su glasali za ulazak u jednu novu Jugoslaviju - u propali politički eksperiment koji će implodirati".

Gdje je u svemu tome Hrvatska? Mala, Domovinskim ratom, pretvorbom, financijski i gospodarski iscrpljena i pokradena zemlja.

Gdje su u svemu Hrvati? Mali narod kojeg u budućoj EU ima oko 1%.

Neki od razloga našeg "NE" ulasku Hrvatske u Europsku uniju:

1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu.

2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna godišnje.

3.) Poskupljenje električne energije i naftnih derivata.

4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane).

5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju brodicu na mediteranu).

6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su 1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u oružanoj agresiji na nju.

7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u vezi odustajanje od ratne odštete, (samo materijalnih dobara cca 40 milijardi $USA).

8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog zemljišta i dr.).

9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH.

10.) Hrvatska je jedina postkomunistička država koja nije donijela i provela zakon o LUSTRACIJI, nasuprot saborskim deklaracijama i zahtjevima iz EU, u hrvatskoj se odlikuje i javno veliča komunističko-partizanske zločine i počinitelje tih zločina.

11.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #400 : Siječanj 06, 2012, 05:48:08 poslijepodne »
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/oruzjem_cemo_se_suprostaviti_onima_koji_nas_silom_hoce_ugurati_u_eu/521201.html

'Oružjem ćemo se suprotstaviti onima koji nas silom hoće ugurati u EU!'

- Na mjesta za izjašnjavanje poslat ćemo ljude koji će potajno pratiti što se događa i koji će javiti o mogućim prijevarama. Onima koji bez odobrenja naroda Hrvatsku guraju u EU poručujem da će odgovarati za svoje zle namjere – ističe Srećko Cvitanović, čelnik Zdruga hrvatske obrane Nikola Šubić Zrinski.

Nevladina udruga GONG danas je ponovno upozorila hrvatsku javnost da nova Vlada, jednako kao i prethodna, posve nekritički i bez javne rasprave hrvatske građane pokušava nagovoriti da na referendumu o ulasku Hrvatske u EU zaokruže DA, te da sve ostalo prepuste njima.

GONG: Ministarstvo se s visoka izruguje euroskepticima

- U spotovima o EU vidjeli smo da se Ministarstvo izrugivalo građanima i njihovim mogućim euroskeptičnim stavovima o uvjetima ulaska Hrvatske u EU. Spomenuti spotovi imali su oblik pitanja građana, na koja je Ministarstvo odgovaralo skretanjem s teme i zbunjivanjem - izjavio je, između ostalog, autor GONG-ove analize Zlatan Krajina, te dodao kako je vidljivo da se u spotovima prijetilo građanima povratkom u Jugoslaviju u slučaju neulaska u EU te kako su oni rađeni kao reklama u kojima se prikazuju samo prednosti ulaska u Uniju...

U preostalih petnaestak dana do referenduma portal Dnevno stoga će pokušati, koliko god je to moguće, ponuditi i argumente onih koji se protive ulasku Hrvatske u EU, a kojima većina hrvatskih medija vrlo rijetko daje prostora.

Zbog žurbe i oholosti političkih elita, Hrvati bi mogli glasati protiv EU

'Zašto hrliti onima koji nisu dali da se branimo?'

- U razgovorima oko EU namjerno se skreće pozornost s bitnih pitanja. Tako se nitko javno ne pita tko ima pravo pregovarati s onima koji 1991. nisu dali Hrvatskoj da proglasi svoju samostalnost, te s onima koji su uveli embargo na uvoz oružja za hrvatsku obranu. Nitko također ne postavlja pitanje kako se iz Europske unije uopće može izaći. Na ta bitna pitanja hrvatski političari ne nude odgovore, jer će se oni jedini okoristiti ulaskom Hrvatske u EU. Zato i govore da će referendum ponavljati bezbroj puta, sve dok ne uđemo u Uniju. Nitko, međutim, ne govori o tome da, ako referendum ne prođe, Hrvatske ostaje samostalna država. Oni su odlučili da ulazimo i to se više ne može promijeniti. Referendum je, dakle, najobičnija farsa. To vam je kao da skočite s balkona, pa bi htjeli natrag. Nema natrag. Uvjeren sam, stoga, da će pokušati namjestiti rezultat referenduma onako kako njima odgovara. Zato ćemo na mjesta za izjašnjavanje u svojoj režiji poslati ljude koji će potajno pratiti što se događa i koji će javiti o mogućim prijevarama. No, onima koji bez odobrenja naroda Hrvatsku guraju u EU poručujem da će odgovarati za svoje zle namjere uništavanja hrvatske nezavisnosti, da će im se suditi i da će ih dostići zaslužena kazna – vrlo izravno hrvatskoj političkoj eliti priprijetio je Srećko Cvitanović, istaknuti hrvatski branitelj, predsjednik udruge Zdrug hrvatske obrane Nikola Šubić Zrinski, te višestruko nagrađivani hrvatski izumitelj.

Industrija i poljoprivreda su uništeni da bi se uvozila strana roba

- Sva hrvatska industrija i poljoprivreda uništene su da bi se uvozila strana roba. Kad bi ušli u EU, bilo bi još gore, jer im je u interesu prodaja njihove, a ne naše robe. Pogledajte što se događa u Poljskoj. Zatvorili su im čak i brodogradilište u Gdanjsku, najveći poljski spomenik slobode i domovine, mitsko mjesto gdje je počela borba protiv staljinizma. Takav simbol morali su ostaviti, no pod pritiskom EU i to je uništeno. Zamislite onda što bi uopće opstalo u Hrvatskoj – upozorava Cvitanović, te dodaje da Hrvatsku može spasiti samo obnova vlastite industrije i poljoprivrede, te carinjenje uvozne robe.

- Možemo vratiti sve ono što je protuzakonito privatizirano i možemo krenuti ispočetka. Ako treba, možemo ponovno ratovati za hrvatsku slobodu – nedvosmisleno hrvatskim i europskim političkim elitama poručuje čelnik Zdruga Nikola Šubić Zrinski.

A da upozorenja o nasilnom guranju Hrvatske u EU doista stoje, smatra i Emilija Herceg Martić, potpredsjednica HAZU u dijaspori, te budući kontrolor izjašnjavanja u hrvatskom konzulatu u Zurichu.

Hrvati će poput Ilira nestati u roku od 70 godina!

Hrvatima u dijaspori do zadnjeg dana tajili proceduru važnu za referendum!

- Cijela ta priča oko referenduma vrlo je površno predstavljena javnosti. Uvjerena sam, naime, da ovdje nije najvažnije hoće li građani zaokružiti Da ili Ne. Mnogo je važnije ljudima objasniti što je sve ispregovarano, a što dosad nije učinjeno. Zbog toga bi bilo najbolje referendum odgoditi. U Njemačkoj, koja je najjača zemlja EU, vrlo često se vode ozbiljne rasprave o dobrim i lošim stranama Europske unije. Kod nas je, međutim, sve ili crno ili bilo i nigdje ne možete čuti ni vidjeti neke nijanse i dodatna obrazloženja. Ljudi nisu dobili dovoljno informacija oko EU, što znači da posao informiranja nije dobro odrađen. Previše se osjeća miris balkanske površnosti i jednoumlja. Nitko, primjerice, u konzulatu u Zürichu nije znao da se hrvatski građani u dijaspori do 7. siječnja moraju prijaviti u konzulat, da bi uopće imali pravo izaći na referendum. Katoličke misije u Švicarskoj, koje najčešće informiraju Hrvate o svim bitnim informacijama, tu su prevažnu činjenicu doznale tek jučer, što znači da mnogi ljudi neće izaći na referendum samo zato što nisu na vrijeme informirani o nužnoj proceduri. Zbog svega toga mi se čini da je netko namjerno propustio odraditi nužan posao, što bi moglo utjecati i na ishod referenduma – zaključuje Emilija Herceg Martić, potpredsjednica HAZU u dijaspori i kontrolor referenduma u Zürichu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #401 : Siječanj 06, 2012, 05:49:36 poslijepodne »
Odlično blogersko viđenje cijele priče, vrijedno čitanja!

http://slijepepjege.com/

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #402 : Siječanj 06, 2012, 05:56:15 poslijepodne »
http://www.znanost.com/clanak/istina-o-kojoj-se-u-hrvatskoj-suti/#.TwbyMgMbijM.facebook

Istina o kojoj se u Hrvatskoj šuti?

Vozač kamiona iz Slovenije je negdje na TV-u rekao kako radi dnevno po 16-18 sati za golu plaću, bez plaćenih prekovremenih sati, bez plaćenog toplog obroka. Kad bi se pobunio, kaže, to njegov gazda jedva čeka, jer bi ga poslao na burzu i uzeo Rumunja koji bi mu vozio u pola cijene, ali gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki mjesec kupi novi kamion.

Bugarin (poslovni partner) priča kako je Bugarska živjela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok se država sve više zadužuje.

Mađari pričaju kako su postali najamni radnici u (do jučer svojim) vinogradima, jer su ih Francuzi najprije uništili s niskim (dampinškim) cijenama, da bi, kada Mađari nisu više mogli vraćati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac) nalaze u vlasništvu Engleza.

U Češkoj je EU prisilila vlasnike šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na burzi, a sve zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato jer ga EU uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada.

Njemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kyota, veliki dio prljave industrije prebacila u Češku. Jedini čovjek koji je zbrojio dva i dva je češki predsjednik Klaus koji tvrdi da je ulazak Republike Češke u EU čisti promašaj i u znak protesta ne dozvoljava da se zastava EU izvjesi na njegovu rezidenciju.

Prošle godine u veljači sam jedne nedjelje u vijestima na radiju u osam sati čuo u špici krajnje uznemirujuću vijest – U Mađarskoj građani nezadovoljni s EU izišli su na ulice i krenuli prema parlamentu, policija napravila barikade, očekuje se ono najgore. Uključio sam radio da čujem vijesti , međutim Mađarska se nije više spominjala. Navečer sam s nestrpljenjem čekao dnevnik na TV, o spomenutom događaju ni riječi. Znači da je saborska komisija za informiranje već reagirala. Nakon par dana stjecajem okolnosti sreo sam se s nekim Mađarima pa sam upitao što je to bilo. Najprije nisu shvaćali na što mislim, a kada sam im objasnio što je bilo na vijestima, odmahnuli su rukom i rekli “Ma kod nas su stalno neke demonstracije protiv EU”. E pa sada se pitam gdje je demokracija, gdje je sloboda štampe, kojom se toliko busamo u prsa.

Tvrdim da je to zato jer bi protiv EU bilo ne 50% građana RH, već 90% da se ovakve vijesti prikažu na našoj televiziji. Bojim se da na kraju građani neće niti glasovati o ulasku u EU, već će do tog vremena Sabor promijeniti Ustav, pa će Sabor mjesto nas donijeti najbolje rješenje, a to je ulazak u EU, jer znaju da su im izgledi da narod glasa za EU veoma mali.

Tako je bilo u Nizozemskoj i Sloveniji, kada su kroz ispitivanje javnog mijenja shvatili da će narod biti protiv ulaska u EU. Kada se puk pobunio što se nije izišlo na referendum, odgovor je bio: “Vi ste glasali za našu stranku, koja je u svom programu imala ulazak u EU i mi sada samo izvršavamo ono što smo vam u predizbornoj kampanji obećavali”. Nadalje, zašto Ustav EU nije prošao u Francuskoj i Nizozemskoj, zašto su pribjegli Lisabonskom sporazumu, zašto Lisabonski sporazum prihvaćaju parlamenti, zašto ga ne daju na referendum? Zato jer bi prošli kao u Irskoj, a u Irskoj znamo nisu prošli.

Da li su naši političari svjesni toga što čine ovom narodu? Da li su svjesni toga da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra prijeći u vlasništvo bjelosvjetske mafije i da će naš narod biti najamna radna snaga, bolje rečeno robovi. Oni nisu svjesni da kada vlasnik plati porez na dobit, ostatak dobiti završava van granica RH. Samo ako je vlasnik Hrvat ta dobit se opet investira u RH. Znam dobro o čemu pričam, jer sam donedavno radio u stranoj tvrtci i znam koliko novca je svake godine vlasnik odnosio iz RH.

Što je to potaklo sve naše stranke da u svojim programima gotovo svi (osim nekih malih stranaka) imaju ulazak u EU? Kao jedini logični odgovor nameće mi se misao da su kupljeni, jer bogatoj EU (s velikim osjećajem za pronalaženje zlatnog rudnika) nije problem podijeliti našim političarima stotinjak milijuna eura da bi ovi napravili sve što se od njih traži. Njima investirati taj novac je kao meni dati prosjaku 5 kuna.

Zar nitko ne vidi da su vodeće članice EU (Engleska, Francuska, Nizozemska, Portugal, Španjolska i Njemačka), sve od reda bile kolonijalne sile, da su kolonije osvojili ratom, da su u tim ratovima poubijali milijune ljudi i opljačkali sve što se opljačkati moglo? Ali sve što su oružjem dobili, oružjem su i izgubili. Sada imaju muzeje pune umjetnina, zlata, bjelokosti i dragulja, ali imaju i izdajnike (one koji su za njih ratovali u vlastitoj domovini protiv vlastitog naroda), koji su im sada problem (U Francuskoj: Marokanci, Tunižani, Alžirci, Mauri i.t.d.). London ima preko 50% obojenog stanovništva, a da ne pričamo o tome na što sliči Nizozemska) i izvor su kriminala. Sada imaju i jedno veliko iskustvo, pa su poučeni Aljaskom, koju su SAD kupile od Ruskoga cara došle do zaključka: što se otme oružjem, oružjem se može vratiti, ali što se kupi, može se samo kupnjom vratiti, pa su sada krenuli osvojiti sv ijet na novi način: globalizacijom.

Pročitajte malu plavu knjižicu EU-a, koja se zove Ustav EU-a, u kojoj sve piše… I sada su te zemlje lansirale priču o globalizaciji. Što se to krije iza globalizacije? Globalizacija je kolonizacija bez ispaljenog metka. I mi nasjedamo tim hohštaperima, koji nas uče što je to demokracija, što je dobro, a što je zlo, a do jučer su sijali smrt širom svijeta. Istrijebili su cijele civilizacije. Najveći demokrati na ovome svijetu, SAD, donedavno su imali robove, a do jučer se nisu vozili u istim autobusima sa crncima, dok je Dubrovačka republika 1642. godine donijela zakon o ukidanju ropstva, dakle u vrijeme kada je Sjeverna Amerika još bila engleska kolonija i nije postojalakao država (SAD su oformljene kao država 1776. godine). I sada im je taktika da žrtvu najprije bace na koljena (najčešće kroz financijska zaduženja), a onda dolaze s kovčezima novca, odvjetnicima i ugovorima, pa sve vrijedno kroz k ratko vrijeme promijeni vlasnika, naravno za sitan novac, jer i kralj u pustinji, kada umire od žeđi, daje kraljevstvo za kap vode.

Ja jesam za EU, ali ne EU s ovakvom politikom, politikom koju vode kapitalisti, a ne političari. Kakva je to politika kada su kapitalisti zbog svoje gramzljivosti, pohlepe i nepresušne želje za što većim bogatstvom svoj kapital radi veće zarade prebacili u Kinu (gdje radnik radi za 1 $ dnevno), a radnike uz čiju pomoć su stekli taj isti kapital šalju na burzu, da bi robu proizvedenu u njihovim tvornicama u Kini dopremili u EU da je prodaju svojim dojučerašnjim radnicima, koji sada žive od socijalne pomoći. Tako su do sada uništili tekstilnu industriju u EU, obućarsku industriju, načeli drvno-prerađivačku industriju, automobilsku industriju i.t.d.

Tvrdim da ovakva politika EU nije dobra, da se bazira samo na kapitalu, a za čovjeka više nitko ne brine. Sada više nije dovoljno raditi radnim danom što bi rekli Zagorci od ve do ve, već je potrebno raditi i subotom i nedjeljom, ali to samo kod nas, dok ti isti centri u svojim matičnim državama nedjeljom ne rade (Austrija i Njemačka).

No, ta politika je politika rezanje grane na kojoj se sjedi, jer kada 50% radnika u EU završi na burzi, a druga polovica više ne bude mogla plaćati socijalu radnicima na burzi, ponovo će poteći krv potocima. Da li će se to krvoproliće zvati Oktobarska ili Francuska revolucija nije bitno, ali to je s ovakvom politikom EU neminovno.

Bogataše u EU kod nas najviše zanima Slavonska ravnica, izvori pitke vode i naša obala zajedno s otocima. Industrija ih ne zanima, to imaju kod sebe u Koreji, Kini, Vijetnamu, Turskoj i Indiji. Njih naša industrija koja im konkurira smeta. Nju treba uništiti. Pogledajte samo kakav pritisak rade na našu vladu u vezi brodogradilišta. Naša brodogradilišta im smetaju jer konkuriraju Korejskima, koja su u njihovom vlasništvu. To opravdavaju slobodnim tržištem i zaštitom tržišnog natjecanja. Kad smo već kod slobodnog tržišta, da kažem i to da je njihova teorija da sve što nije profitabilno, dakle što ne može na tržištu opstati, treba propasti. Ali to pravilo važi samo za neke, iako tvrde da smo svi jednaki (sve svinje su jednake, samo su neke jednakije, Orwell), pa pitam se zašto onda sada u ovoj krizi nisu pustili da propadnu sve banke u EU i SAD-u, jer su po toj logici trebale propasti, zašto su automobilskoj industriji dali financijsku injekciju, zašto je samo Amerika, da spasi svoje gospodarstvo, žrtvovala preko tisuću petsto milijardi USD? Zar mi dotacijama ne spašavamo svoje gospodarstvo? Zar nije bolje da im pomognemo sa dva tri milijuna USD, nego da ti radnici završe na burzi, gdje će koštati proračun desetak puta više?

Dakle mi sve slijepo vjerujemo tim bjelosvjetskim lažovima.

Možda ćete reći da sam pregrub u iznošenju svojih ocjena. Ne nisam pregrub, ja sam očajan, mogu ovo pismo poslati i u novine ali one ga neće objaviti.

Goebbels, Hitlerov šef propagande je za ove današnje managere propagande bio dječji vrtić. Ovi danas su učenici Američkog agresivnog marketinga rođenog u potrošačkom društvu. Marketing, što je to ustvari? Jedna definicija kaže da je potrošačko društvo izgradilo marketing, koji je sposoban čovjeka uvjeriti da kupi nešto što mu ne treba, za novac koji nema (karticu). To pak znači da čovjeka treba nagovoriti da se što više zaduži, jer je onda s njime lakše vladati. Ako čovjek nikome ništa ne duguje, tada si može puno toga dopustiti, ali ako duguje, za auto, za kuću ili stan, dovoljno mu je priprijetiti otkazom i čovjek šuti, jer ako ostane bez posla, ostat će bez svega, a nitko ne želi ostati bez egzistencije i dobara koja je stjecao mukotrpnim radom, pogotovo kada iza sebe ima obitelj, koja je svakom radniku svetinja.

Koliko su lažljivi, sjetit ćete se i sami, kada Vas podsjetim na obećanja stranih banaka. Dok nisu imali pristup u RH, onda su nas uvjeravali da ako im otvorimo vrata, da ćemo imati kamatu istu kao i u njihovim matičnim državama (kod njih je sada kamata 3%, a kod nas 13%). Kada su ušli obećavali su tvrtkama, koje pređu k njima iz tadašnjeg SDK, da će im platni promet raditi besplatno. No naše tvrtke na to nisu nasjedale, pa su onda dr. Šošić i dr. Đodan javno popljuvali SDK, nazvavši SDK komunističkim mastodontom, koji treba ukinuti (jer takvo što ne postoji nigdje u svijetu), a poslovne subjekte prebaciti u poslovne banke. Napokon su donijeli zakon koji je tvrtke prisilio da račune i novac prebace u poslovne banke, ali tog časa više nijednoj banci nije palo na pamet održati obećanje o besplatnom platnom prometu, štoviše cijena platnog prometa je poskupjela otprilike pet puta. U tim istim ba nkama danas možete dobiti kredit za auto, kamion ili bilo što drugo proizvedeno na zapadu u roku par sati do par dana, dok za recimo farmu krava kredit će naš seljak ganjati par godina.

Naša vlast je po meni učinila najveći propust 1992. godine, kada je u pretpristupnim ugovorima s EU potpisala da će otvoriti naše tržište europskim proizvodima i da će prodati banke. Tim potezom smo uništili domaću industriju, poljoprivredu i tržište novca – ili rečeno šahovskom terminologijom, poklonili smo protivniku kraljicu i topove. Da nastavim sa šahovskom terminologijom: naša vlada igra šah s EU, a ima znanje početnika, koji zna samo kako se vuku figure, dok protivnik zna desetak poteza unaprijed i unaprijed zna gdje će nas navući na tanki led i matirati, odnosno postići sve ono što su naumili.

Za ulazak u EU najprije su nam uvjetovali suradnju s Haškim sudom. Zatim smo morali izručiti generala Gotovinu, pa smo morali prihvatiti ZERP, sada ćemo morati dati Slovencima 90% onoga što traže i tako malo po malo, najednom ćemo se naći na koljenima bez hlača. Ako se samo malo suprotstavimo, izvući će asa iz rukava, a to je da će preko noći zatražiti povrat svih dugova, što je ovoga časa oko 50 milijardi USD.

I što mislite što nas onda čeka? Čeka nas jedino moguće, a to je uvođenje maksimalnih poreza na sve moguće i nemoguće, od poreza na rogatu stoku za seljake, porez na višak stambenog prostora, porez na vikendice, aute (neke od tih poreza već imamo, ali će sada biti nekoliko puta veći), porez na porez – i do čega će to dovesti? Dovest će do drastičnog pada cijena nekretnina i do općeg kolapsa u zdravstvu, školstvu i trgovini. I sada je jasno zašto EU inzistira na brzom sređivanju gruntovnice i zemljišnih knjiga.

Prošle godine, naš bivši premijer je rekao da je Hrvatska jedna velika obitelj, s čime se ja u potpunosti slažem, samo se pitam da li je u njegovu malu obitelj dolazila policija i centar za socijalni rad raditi reda ili je taj red radio sam, pa se pitam zašto mu u velikoj obitelji EU treba raditi reda?

Nadalje, mnogi besplatni programi EU su izmišljeni za to da pripreme teren za dan D. Npr. program po kojem emisari EU uče naše lumene kako gospodariti društvenom imovinom, a za to im trebamo dati popis društvene imovine s procjenom vrijednosti. Da li Vam to što govori?

Autor teksta je stručnjak za gospodarstvo pod inicijalima N.N., a Znanost.com djeluje isključivo kao medij te se ograđuje od bilo kakvih autorskih prava vezanih za ovaj članak.

Izvor: http://www.znanost.com/clanak/istina-o-kojoj-se-u-hrvatskoj-suti/#ixzz1ihLI3C73

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #403 : Siječanj 06, 2012, 10:29:23 poslijepodne »
Sledgehammer, ponavljaš već objavljeni post!
Zagorec BP , ponavljaš već objavljeni post!
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #404 : Siječanj 07, 2012, 09:24:29 prijepodne »
Je, taj post je odavno poznat iz mailova, no sada se zna tko ga je napisao, kada, gdje i na toj stranici ima i drugih, dopunskih materijala na taj tekst. Mjesta, valjda, ima na ovom forumu za to...