Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343707 )

0 Članova i 11 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #360 : Siječanj 04, 2012, 10:30:59 prijepodne »
I Kokodak i HDZ d.o.o. su za EU. Da protivniki nedu prešli kak HSP na izbore...  ;)
wwwg tablice

Tur

• Gost
« Odgovori #361 : Siječanj 04, 2012, 10:35:12 prijepodne »
I Kokodak i HDZ d.o.o. su za EU. Da protivniki nedu prešli kak HSP na izbore...  ;)
I da, to da su sve važnije stranke pristaše Europske unije isto ne treba zaboraviti. Mislim, valjda vam je jasno da kad Jaca na TV-u veli svojim glasačima da nek glasaju ZA ulazak (jer to tak delaju pravi HDZ-ovci), da onda to znači da si odma ovaj postotak koji je glasal za HDZ može pripisati glasovima ZA na referendumu. Plus još glasači SDP-a koji su u većini ZA ulazak, plus glasači HNS-a koji su u velikoj većini za ulazak itd itd.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #362 : Siječanj 04, 2012, 10:37:40 prijepodne »
mislim da je netko već bio postao ove linkove koji dosta dobro kritički govore o nekim stvarima koji se inače ne spominju.

http://referendumprotiveu.wordpress.com/2011/07/12/prosjacenjem-izborili-oko-e150-po-glavi-istovremeno-dobili-e100-milijuna-novog-duga/

https://referendumprotiveu.wordpress.com/zasto-treba-glasati-protiv-pridruzivanja/

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/114838/Nedostaje-nam-vise-od-200-milijuna-eura-za-clanarinu-u-EU.html

Ali zanimliv mi je onaj dio koji govori o koristi u ulasku u EU. Govori se da će mo dobiti ohoho novaca od EU, ali u realnosti dosta toga će mo morati i platiti. Zato će se iz proračuna hrvatske morati uplatiti u EU proračun određena količina novaca koji će tada faliti u proračunu,  a i kako je proračun u minusu to bi značilo da zbog ulaska u EU moramo dodatno podignuti poreze.

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #363 : Siječanj 04, 2012, 10:42:45 prijepodne »
4.7 mil kuna penez je predviđeno za ref. Ak se ne varam...
Jel de piše za kaj ide kulko od te milijonov?

Slušal sem nekakove ankete i više pol ljudi nema pojma o EU+ i EU-.
Se mi je spodobno k rasprave o GUPu;nigdar ni nikoga na rasprave,uvetno rečeno, a da dojde rođo nekaj delat il skipaju bagere si se sčuđevaju kak pura dreku.
-Pa,kak!??
A igra je odigrana pred 5-6-7 let...
wwwg tablice

hornet34

• Gost
« Odgovori #364 : Siječanj 04, 2012, 10:43:01 prijepodne »
da tu ste u pravu,što se tiće odluke za hrv.narod...imam drugačija iskustva po pitanju izbora koje ste spomenuli,barem po pitanju hdz-a,oni koji su bili za hdz prije,ostali su dosljedni sebi i ostali privrženi hdz-u...vi ste očito okruženi dvoličnim ljudima ili je možda u pitanju ona "kaj god da zaokružim mene bu isto jebiga",iako mislim da to nebi smjelo tak funkcionirati...

Tur

• Gost
« Odgovori #365 : Siječanj 04, 2012, 10:51:40 prijepodne »
da tu ste u pravu,što se tiće odluke za hrv.narod...imam drugačija iskustva po pitanju izbora koje ste spomenuli,barem po pitanju hdz-a,oni koji su bili za hdz prije,ostali su dosljedni sebi i ostali privrženi hdz-u...vi ste očito okruženi dvoličnim ljudima ili je možda u pitanju ona "kaj god da zaokružim mene bu isto jebiga",iako mislim da to nebi smjelo tak funkcionirati...
Možda sam okružen dvoličnim ljudima, ali pogledajte internet portale, forume, ma probajte pitati bilo koga na ulici što misli o HDZ-u. Nigdje nećete cuti da netko podržava HDZ. Ako i hoćete, to će biti u omjeru 1:100. Naravno, u svakom gradu/selu postoji nekoliko ljudi za koje se zna da su HDZ-ovci, obično se radi o lokalnim močnicima ili neinformiranim i neobrazovanim seljacima. Pa ipak, HDZ je i dalje druga najjača stranka, a ako ova vlada nastavi ovako uskoro će opet biti prva.
« Zadnja izmjena: Siječanj 04, 2012, 10:53:56 prijepodne Tur »

hornet34

• Gost
« Odgovori #366 : Siječanj 04, 2012, 10:59:56 prijepodne »
slažem se s vama,molim Boga da se to promjeni po pitanju ulaska u eu i da ljudi odluče i zaokruže onako kako govore...

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #367 : Siječanj 04, 2012, 12:01:54 poslijepodne »
http://www.advance.hr/vijesti/vodeci-ekonomist-ubs-grupacije-u-slucaju-raspada-eurozone-opskrbiti-se-konzerviranom-hranom-i-nabaviti-malokalibarsko-oruzje/

Vodeći ekonomist UBS grupacije: "U slučaju raspada Eurozone – opskrbiti se konzerviranom hranom i nabaviti malokalibarsko oružje"

Glavni ekonomski strateg UBS grupacije: "Kada me kolege i drugi ljudi pitaju što bi bilo pametno napraviti u ovom trenutku, predlažem svima da dio novca investiraju u plemenite metale poput zlata, a s ostatkom da se opskrbe konzerviranom hranom i oružjem malog kalibra."

Koliko je stanje u Europi zaista alarmantno pokazuje i savjet jednog od vodećih ekonomista švicarske međunarodne financijske grupacije UBS. Larry Hatheway savjetuje kako bi se u slučaju raspada Eurozone najbolje bilo opskrbiti hranom u konzervama i oružjem malog kalibra. Također navodi kako bi bilo pametno zalihe novca na vrijeme prebaciti u neke plemenite kovine, primjerice zlato.

Larry Hatheway je glavni ekonomist i ekonomski strateg UBS grupacije sa sjedištem u Zurichu. UBS je osnovana 1854. i danas je najveća banka u Švicarskoj.Larry Hatheway, zajedno s istaknutim ekonomistima kao što su Paul Donovan i Stephane Deo, još u rujnu naveo je katastrofalne posljedice ukoliko samo jedna zemlja istupi iz okvira Eurozone.

U tom slučaju, prema njegovim analizma i analizma njegovih suradnika, države kreditori (npr. Njemačka) doživile bi pad od oko 20% BDP, dok bi zadužene države imale pad od čak 40%.

Unatoč lošim prognozama koje je iznio u rujnu ove godine, g. Hatheway danas upozorava na još mnogo opasnije posljedice.

"Moji proračuni su u najmanju ruku konzervativni – prava katastrofa mogla bi biti znatno veća od prognozirane. Razlog tome je što nakon raspada europske (i svjetske) ekonomije, slijedi velika depresija koju nijedna odluka ili pravilnik neće spriječiti. Slomljeni financijski sustav i uništene ekonomije uvode nas u trajnu nestabilnost ili još i gore."

Hatheway navodi kako su problemi s Europskom Unijom postojali još od samog početka. Trenutačno se nalazimo u nestabilnom periodu u kojem se na sve moguće načine pokušava spasiti aktualna monetarna unija. Unatoč očigledno teškom položaju za mnoge, ovo je tek uvod u puno bolniji period koji bi nastupio konačnim slomom.

U svom izvješću također objašnjava zašto Europa ne može jednostavno izbaciti Grčku iz Eurozone, što zagovaraju brojni ekonomisti: "Kada jedna zemlja napusti Eurozonu, stanovnici ostalih nestabilnih država bi logično zaključili kako i njih očigledno uskoro čeka ista sudbina. Sukladno tome desio bi se stampedo na banke jer bi svi stanovnici nastojali svoj novac što prije povući i prebaciti ga u neke druge, eventualno stabilnije države izvan Europe. Takav scenarij odmah bi slomio financijski i ekonomski sektor te zemlje."

Larry Hatheway nastavlja u ozbiljnom tonu: "Kada me kolege i drugi ljudi pitaju što bi bilo pametno napraviti u ovom trenutku, predlažem svima da dio novca investiraju u plemenite metale poput zlata, a s ostatkom da se opskrbe konzerviranom hranom i nabave oružje malog kalibra."

“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #368 : Siječanj 04, 2012, 12:05:36 poslijepodne »
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=145677&cHash=e28a2b70d4

Zahtjev za odbacivanje ugovora o pridruživanju EU

Skupina stranaka, udruga i istaknutih pojedinaca, okupljenih u "Vijeće za Hrvatsku - ne u EU", uputila je državnim institucijama zahtjeve za poništenje odluke o raspisivanju referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji 22. siječnja te za provedbu javne rasprave na kojoj će ravnopravno biti zastupljene i financirane obje opcije, za i protiv pristupanja Hrvatske Uniji.

Zahtjeve, upućene Hrvatskom saboru, Vladi, predsjedniku Republike, Državnom izbornom povjerenstvu, Ustavnom sudu, HRT-u i svim medijima iznijeli su na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavili i kampanju za odbacivanje ugovora o pridruživanju RH EU na referendumu 22. siječnja.

Plasiranje jednostranih promidžbenih poruka

Supotpisnici zahtjeva, 11 stranaka, 11 udruga i neformalnih grupa građana te šest istaknutih pojedinaca, navode da su se okupili kao vjerodostojne snage u obrani suvereniteta Hrvatske pod imenom "Vijeće za Hrvatsku - ne u EU" te zajednički i koordinirano provode aktivnosti informiranja građana kroz, kako ističu, blokiran medijski prostor.

Devetnaest dana prije dogovorenog roka za provedbu referenduma u Vijeću ocjenjuju nedopustivim korištenje nacionalnih i lokalnih medijskih koncesija za plasiranje jednostranih promidžbenih poruka te informativnog programa za promociju isključivo jedne teze, koju smatraju iznimno opasnom za Hrvatsku.

Građani će lošije živjeti ako Hrvatska uđe u EU

To nije demokratska javna rasprava, nego najobičnija podvala jer se u devetnaest dana ne može raspravljati o temi napisanoj na 100-tinjak tisuća stranaca, upozorio je predsjednik udruge "Volim Hrvatsku - ne u EU" Roko Šikić. Građanima se mora jasno reći da će lošije živjeti ako Hrvatska uđe u Uniju, upozorio je Željko Sačić (Stranka za bolju Hrvatsku). Samo fiksni trošak ulaska Hrvatske u EU stajat će nas 4,1 milijardu kuna, upozorava Sačić.

Da Hrvatska ima dovoljno uvjeta da opstane sama i neovisna poput Švicarske smatra Dean Golubić, predsjednik Nacionalnih demokrata, koji je upozorio na opasnost da postanemo samo jeftina radna snaga u državi koja neće biti naša. Vijeće najavljuje veliki skup 14. siječnja na Trgu bana Jelačića na kojemu će građane upoznati sa svim relevantnim argumentima protiv pristupanja Uniji.

“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Tur

• Gost
« Odgovori #369 : Siječanj 04, 2012, 12:23:21 poslijepodne »
Roko Šikić je lik koji na jednoj TV raspravi nije znao kada je Irska pristupila Uniji, a pokazao je i niz rupa u znanju u mnogim područjima funkcioniranja EU-a. Od tada ga ne smatram kompetentnim. Isto tako, nakon što sam se nekoliko puta uvjerio da širi dezinformacije počeo sam i sumnjati u njegove dobre namjere. Htio bih mu vjerovati, ali ne mogu.
« Zadnja izmjena: Siječanj 04, 2012, 12:28:27 poslijepodne Tur »

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #370 : Siječanj 04, 2012, 12:41:27 poslijepodne »
volio bi cuti od ponekih mlatimudana kakvu oni perspektivu vide hrvatske van europske unije..

molim , molim jos jednom bez uspredbe sa norveskom i svicarskom , jer u zemlji gdje 90posto krkana niti nezna gdje su te zemlje..

Bilaj

• Gost
« Odgovori #371 : Siječanj 04, 2012, 01:02:22 poslijepodne »
Kakva je sada perspektiva Hrvatske, takva će i biti ako ne uđemo u EU.

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #372 : Siječanj 04, 2012, 01:30:34 poslijepodne »
opskrbiti se konzerviranom hranom i nabaviti malokalibarsko oružje
Malokalibarsko? Čemu?

Pravi mali arsenal oružja nelegalno je kod kuće posjedovao 47-godišnji Z.Š. iz Žažine. Glasnogovornica Policijske uprave Sisačko-moslavačke Iva Hranitelj nam je kazala da su policajci kod njega pronašli 1 357 komada raznih metaka, sedam ručnih bombi, četiri improvizirane te dodala što je još na popisu:

„Sedam kapisli, pet spremnika za automatsku pušku, tri vojna noža, dvije protuavionske granate, dvije trenutne tromblonske mine, četiri metra sporogorećeg štapina, 1,6 kilograma vojnog eksploziva TNT 1,5 kilograma baruta, suzavac te pištolj ručne izrade takozvano penkalo."

Sve pronađeno je oduzeto, a kriminalističkim istraživanjem policajci su utvrdili da je Z.Š. oružje nabavio za vrijeme Domovinskog rata i od tada ga nezakonito držao u kući. Od njega je također oduzeto pet pušaka i pištolj koje posjeduje na dozvolu, ali ih nije držao sukladno Zakonu o oružju.
http://www.portal53.hr/vijesti/sisacko-moslavacka-zupanija/98-smz/1764-arsenal-oruzja-u-zazini.html

Budući da smo v zajdne 100 let živeli v "preko nekoliko" države,nijena ni bila "naša",... kak zajti z eunije i kulko to košta?
wwwg tablice

Tur

• Gost
« Odgovori #373 : Siječanj 04, 2012, 01:48:07 poslijepodne »
slažem se s vama,molim Boga da se to promjeni po pitanju ulaska u eu i da ljudi odluče i zaokruže onako kako govore...
Po mojem mišljenju, jedina bitnija razlika između parlamentarnih izbora i referenduma će biti veći odaziv birača na potonjem.

Zagorec BP

• Gost
« Odgovori #374 : Siječanj 04, 2012, 02:55:25 poslijepodne »
Pusička je svjesna kako smo se ugurali u govna srljajući u EU, a ovi iz EU nas jebu ko magarac konja.

Nisu nam davali informacije na što pristaju, pa bi sada u dva tjedna da nas "navuku" i nagovore na pristanak za ulazak. Prijete nam, lažu, zavaravaju, obmanjuju jer njima i njihovoj guzici treba EU. Odbacili bi suverenitet, vlastiti novac, vođenje industrijskog razvoja, poljoprivrede, ribolova i puuuno, puuuno toga što čovjek ne može nabrojati odjednom.

Kradu ribu iz našeg mora, ne daju da proizvodimo rakiju i vino doma, prodaju našu vodu, a strani vlasnici izvlače dobit iz RH brzinom koja je za plakati...

http://www.poslovni.hr/vijesti/ne-na-referendumu-stajat-ce-nas-16-milijardi-eura-193908.aspx