I naravno, plaši se ljude da će EU ukoliko referendum ne prođe vjerojatno strpati Hrvatsku u neki paket zemalja tzv. "Zapadnog Balkana". Sada se koriste oružjem kojeg su toliko pljuvali kada je to isto tvrdio HSP i slične stranke. Veli Pusićka da nam je isto i u Uniji i izvan nje, samo ćemo imati više novca na raspolaganju u EU. Pitanje je čime smo mi zaslužili taj novac? Svojim dobrim ponašanjem? Joj, dejte najte. Evo baš EUropljani imaju viška penez, pa si misliju zakaj nebi dali malo i Hrvatima? Istina je da smo mi neodgovornim pregovaranjem i lizanjem razno-raznih guzica u zadnjih 10 godina prodali sve što smo prodati mogli. Možda je bolje koristiti riječ "dali" od "prodali", jer kada nešto prodate onda se podrazumijeva da ste zamijenili jednu vrijednost drugom, a ono što smo mi dobili zauzvrat su sve samo ne vrijednosti. Kada sve to uzmemo u obzir, lako je shvatiti da čak kad bi i povukli sav novac iz tih fondova, i dalje si ne bi mogli ni izbliza naplatiti štetu. Niti ćemo je ikada naplatiti. Isto tako vjerujte da su se gospoda pobrinula i da u budućnosti dobro zarađuju na nama, a ne obratno.