Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343751 )

0 Članova i 14 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #330 : Prosinac 22, 2011, 06:09:51 poslijepodne »
Dečec, odi malo napljugaj se do sitosti, onda si smotaj nekaj bunike u novinski papir, i par puta preplivaj septičku jamu, Sve to skupa dat će ti barem neke natruhe ljudskog lika... bit ćeš nula, to je jasno, ali i ta nula će biti puno više od toga kaj si sada...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #331 : Prosinac 22, 2011, 06:11:10 poslijepodne »
http://politika.hr/protiv-ulaska-hrvatske-u-eu/7677

Predstavljeno VIJEĆE ZA HRVATSKU - NE U EU > Udružene političke opcije protiv EU

Dana 22.12. 2011. predajom  zajednički supotpisanog zahtjeva Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske, s kojim se traži sudjelovanje u nadzoru predstojećeg referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, javnosti su se predstavile snage okupljene pod imenom „VIJEĆE ZA HRVATSKU – NE U EU“.

Vijeće je udružena politička snaga koje djeluje sa zajedničkim ciljem očuvanja suvereniteta Republike Hrvatske. U sudbonosnim trenucima za Hrvatsku članice vijeća odlučile su u drugi plan staviti ideološke različitosti i zajednički stati u obranu suvereniteta Hrvatske.

Predaja zahtjeva DIP-u prvi je zajednički korak, a nakon njega uslijedit će niz argumentiranih zahtjeva s kojima se od odgovornih čimbenika hrvatskog društva traži poštivanje civilizacijskih
i zakonskih normi s ravnopravnim uvjetima u javnoj raspravi o eventualnom pridruživanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Izostanak javne rasprave i ne transparentnost pregovaračkog procesa opravdano daju za sumnjati da vladajuće „elite“ pred javnošću kriju pravu istinu o Europskoj uniji i posljedicama koje bi pridruživanje imalo za Hrvatsku. VIJEĆE ZA HRVATSKU – NE U EU će od nadležnih institucija Hrvatske države zatražiti cjelovit sadržaj i kvalitetno tumačenje već potpisanog ugovora, s projekcijom posljedica ugovornih točaka te odgodu referenduma do završetka kvalitetne javne rasprave. Bit će zatražena ravnopravna medijska zastupljenost vjerodostojnih predstavnika pro i kontra opcije ulaska Hrvatske u Eu, te ravnomjerno financiranje obiju strana.

Riječ je o sudbonosnoj odluci koja ne smije biti moderirana uzurpiranjem medijskog, političkog i promidžbenog prostora, a sve je to financirano novcem građana, koji zahtijevaju i zaslužuju točnu i vjerodostojnu informaciju. Među poreznim obveznicima koji financiraju proračun RH, nalaze se i euroskeptici i eurofili, pa bi shodno tome i raspodjela novca predviđenog za propagandu trebao biti ravnomjerno raspoređen, a ne diskriminirajući, eurofilima sve, a euroskepticima ništa.

VIJEĆE ZA HRVATSKU – NE U EU

Političke stranke:
Hrvatska stranka prava
Akcija za bolju Hrvatsku
Volim Hrvatsku
Hrvatska čista stranka prava
Nacionalni demokrati
Savez za promjene
Demokratska stranka žena
Obiteljska stranka
Jedino Hrvatska
Stranka hrvatskih branitelja
Nova Hrvatska
Hrvatski demokratski centar – Stranka mladih

Udruge i neformalne grupe građana:
Pokret građanska solidarnost
Udruga HVIDRA Črnomerec
Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata RH, Grada Zagreba i Zagrebačke županije
Udruga projekt
Hrvatsko društvo za promicanje ljudskih prava
PND
ZUM Zagreb
Hrvatski nacionalni pokret
Društvo Tugare „Mogu bolje“

Istaknuti pojedinci:
dr.sc.Srećko Sladoljev
mr. Karino Hromin Sturm
dr.med. Aleksandar Soltyšik
Vladimir Biondić
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #332 : Prosinac 22, 2011, 09:34:04 poslijepodne »
Ove kaj si nabrojil ... sve zvučna imena ...    Pravaši se nemreju ujedinjiti u jednu pravašku stranku, a ovi drugi, "neformalni" isto se kuže u ulazak u EU ko Marica u grbavu mrkvu.  Hvidra Črnomerec je udruga za sebe i istupa mimo Đakićevih odluka ? Isto je i s udovicama. Ovi treći, istaknuti pojedinci ... Srećko Sladojev ... očito mu smeta jer su u Europi strože kazne za mlačenje žena (on je osuđen - pola godine uvjetno) , Karino Hromin Sturm razrađuje teorije u stilu "KAKO POSTIĆI STOPU RASTA OD 20 %" ili "KAKO POSTIĆI RADNIČKU PLAĆU OD 2000 $" sve relno od realnijeg a Vladimir Biondić i ovi njegovi Bosanci, (pardon, hrvati iz Bosne) iz HKV-a ...  KOd njih je sve po pravilu: Bog, Domovina, Rvacka, , Franjo, Hercegovci prije svih ... još kad se sjetim njegovog (Biondićevog) teksta o OTCU domovine Anti Starčeviću ... Tam gdje je učio tako pisati nek i predaje u školi ... tko kaže da mora u Europu ?
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #333 : Prosinac 23, 2011, 05:17:32 poslijepodne »
Volio bih da si takove elaboracije radio i o onima koji nas "uvode" u "Jevropu"...  >:D

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #334 : Prosinac 27, 2011, 08:21:16 poslijepodne »
Ulaskom u Merkator se ne ulazi na tržište od 2 mil nego na tržište od 20 mil .(SLO, HR, Srbija, BiH,.......dakle cijelo područje bivše YU)
No ova priča potvrđuje kako Slovenci znaju štiti svoje nacionalne interese.
Jasno je da je Merkaotr vukao njihovu proizvodnju koju je plasirao u svojim prodajnim centrima u Sloveniji i van Slovenije.

Imamo nekakovo slično kokodakanje kak i da su gladni hrvaši zašli v Elan,ponos Slovenije.

Objavljeno u Nacionalu br. 379, 2003-02-19;
...
Kako nam je objasnio Petar Pećina, prokurist Elan Commercea, Elan je završio u stečaju zbog financijskih makinacija direktora koji su se prvi bavili financijskim inženjeringom. Elan je tada bio dužan oko 400 milijuna tadašnjih njemačkih maraka. “Posuđivao je novac od različitih onodobnih društvenih subjekata uz mjesečnu kamatu od 15 posto, a morao je posuđivati sve više i više kako bi mogao vraćati kamate”, rekao je Pećina. Nikada nije razjašnjeno gdje je nestao dio novca iako je slučaj završio u Sloveniji i na sudu.

“Hrvatski vjerovnici odlučili su kupiti Elan jer su shvatili da tako mogu dobiti najviše od svojih potraživanja”, nastavio je Pećina. “Slovenska firma Komel, dakle komisionari Elana, objedinio je financijsku većinu vjerovnika iz Hrvatske i onda ih zastupao. Komel je novcima iz Privredne banke kupio Elan u stečaju, a umjesto da joj vrati dug, pripisao joj je 70 posto dionica. Privredna banka nije bila dobar gospodar pa je Elan ponovno počeo tonuti da bi se prije dvije godine opet našao pod stečajem.”

Elan je prošle godine kupila slovenska država preko svog Fonda za privatizaciju i povjerila ga stručnom timu menadžera, kojemu je na čelu Uroš Korže. On je postavio za generalnog direktora Primoža Finžgara, nekadašnjeg skakača čiji je otac osnovao Elan davne 1948. kao seosku zadrugu. Pećina je dodao da je taj tim našao dobre bankare i počeo posao ispočetka. Elan ima tvornice i trgovine u Austriji, Švicarskoj, Americi, Kanad i Japanu, a odnedavno i u Obrovcu gdje je kupio hale bivše tekstilne industrije i na proizvodnji malih čamaca zaposlio 60 ljudi. “Danas Elan ide potpuno novim smjerom o čemu govori da je prošle godine imao gotovo pet milijuna eura dobiti”, kaže Pećina.
http://www.nacional.hr/clanak/13381/elan-proizveo-revolucionarne-skije-s-ugradenim-vezovima

LASTNIŠTVO / OWNERSHIP:
PDP, d.d. 66,3216 %
KAD, d.d. 8,5757 %
Triglav naložbe d.d. 25,0527 %
http://www.elan.si/ELAN_ID.pdf
wwwg tablice

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #335 : Prosinac 29, 2011, 10:00:28 prijepodne »
Ugledni Le Monde 'opalio' po Europi zbog Hrvatske

'Moram reći da kada bih u ovome trenutku bio Hrvat, da bih bio protiv Europljana i EU, odnosno protiv njihovih čelnika, te bih bio u iskušenju da im nakon toliko neumjesnosti, bezobrazluka i aljkavosti svima kažem da prošetaju.'

Piše to u članku koji je objavio francuski Le Monde, u tekstu koji potpisuje François de Bernard, voditelj GERM-a, studijske i istraživačke skupine o mondijalizaciji. U tekstu se žestoko kritizira ponašanje EU prema Hrvatskoj, odnosno način na koji je Hrvatska dočekana kao budući 'dvadeset i osmi kotač europske kočije'.

http://danas.net.hr/svijet/page/2011/12/29/0027006.html?pos=n0

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #336 : Prosinac 29, 2011, 12:07:50 poslijepodne »
Stižu promjene
Potpis je 'pao', slavlje je prošlo i što sad?
...
Kako je već puno puta istaknuto, nulta stopa PDV-a nije u skladu s europskom regulativom, pa najkasnije danom ulaska u EU Hrvatska mora uvesti PDV na kruh, mlijeko, knjige, znanstvene časopise, lijekove i medicinske implantate. No, osim najmanje stope od pet posto, druge stope EU ne propisuje, pa Vlada može, primjerice, kao svojevrsnu kompenzaciju, uvesti stopu PDV-a manju od 23 posto na druge proizvode, poput mesa i slično.
...
Svaka zemlja članica ima pravo uvesti prijelazno razdoblje za hrvatske državljane tijekom kojeg se oni neće tretirati kao radnici iz EU-a, nego iz tzv. trećih zemalja (odnosno, kao sada), a to može trajati najkraće dvije i najduže sedam godina. Dosad su Italija i Austrija u neslužbenim kontaktima najavile uvođenje takvog ograničenja. Hrvatska burza rada postat će dio Euresa, najveće svjetske burze rada koja u ovom trenutku nudi 1,2 milijuna oglasa za razne poslove.

Nove registracije

Najviše sedam godina od pristupanja Uniji zabranjena je prodaja poljoprivrednog zemljišta državljanima EU-a. Jedna od novosti je da će se postupno mijenjati registarske oznake na vozilima. Nove "registracije" dobit će, vjerojatno, i znak EU-a (žute zvjezdice na plavoj podlozi). Do 2013. bit će uvedena vozačka dozvola u kartičnom obliku, ali je rok za povlačenje starih vozačkih dozvola tek 2033. godina. Putovnice ostaju iste, dok se osobne iskaznice zasad neće mijenjati, mada će s vremenom, radi razvoja elektroničkog poslovanja, biti zamijenjene elektroničkim osobnim iskaznicama.
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/12/10/0047006.html

Kak se mene več fajn dugo čini a utvrđeno je i potvrđeno iskustvenum metodum z posebnem osvrtom na Murphyev zakon...Ima da na* ko Žuti na Kosovu!
wwwg tablice

Bilaj

• Gost
« Odgovori #337 : Prosinac 29, 2011, 12:23:37 poslijepodne »
Najviše sedam godina od pristupanja Uniji zabranjena je prodaja poljoprivrednog zemljišta državljanima EU-a.

To je i nije istina.
Neće Hans moći doći i kupiti zemljište, ali može doći Hans d.o.o. i kupiti zemljište.
Ali Hans može kupiti kuću sa okučnicom.

Tako da ova regulativa samo djelomično ograničava kupnju.

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #338 : Prosinac 29, 2011, 12:55:07 poslijepodne »
Nekak mi se čini da je bilo nekaj na baze reciprociteta,il je to sad, do pred jeno dve lete.Prije toga su najbole i najatraktivneše zemle i hiže kupovale firme kaj su imale 1-2 transakcije v svem celokupnem poslovanju.Onda je to ukinuto i sad moreju slobodno delati kaj hočeju a firme su zaprli.Ali ak pogledaš oglasnik više nemreš najti v Istre staru stanciju il hižu na osame, samo "novokomponovano" il hiže v nizu z 12m2 dvorišča il vrta.

trendovi 2006
TRŽIŠTE ILI NEŠTO DRUGO?

-Sugerira li politika građanima da ne prodaju nekretnine a sama je rasprodala sve što vrijedi.
-Sve je započelo 1995 g. a utemeljeno u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima u čl. 356, čime je omogućeno strancima da temeljem reciprociteta mogu sticati vlasništvo nad nekretninama u Hrvatskoj.
-S obzirom da je postupak izdavanja dozvola za mnoge strance bio  kompliciran i pun neizvjesnosti, krajem devedesetih su učestala osnivanja hrvatskih firmi u vlasništvu stranaca, pa su stranci na ovaj način nesmetano i bez ograničenja mogli kupovati i veće posjede. Posebno se to odnosi na naše susjede Italiju i Sloveniju koje nisu imale pravo reciprociteta.
I. Polić,  07.11.2006.
http://www.berlin-immobilien.hr/cms_view.asp?articleID=39

Mišlejne na temu jednoga od dvoje ljudi čije pisajne cenim.
« Zadnja izmjena: Prosinac 29, 2011, 01:23:24 poslijepodne kuntakinte »
wwwg tablice

Bilaj

• Gost
« Odgovori #339 : Prosinac 30, 2011, 12:53:17 poslijepodne »
Naletih i na ovo dole. Možda nije sve zbog pristupa EU ali bome je sve istinito.

http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/ostalo/prilozi-graana/10075-referendum-o-eu-prigoda-za-sprjeavanje-prodaje-hrvatske.html

Hrvatska je zapala u velike nevolje zbog ugađanja volji Europske komisije tijekom takozvanih pristupnih pregovora. Pregovori su bili diktat, kojime su hrvatskim vlastima nametnuti unutarnja i vanjska politika, vođenje gospodarstva, pravosudna praksa i sigurnosna politika, a narodu nametan tuđi liberalistički sustav uvjerenja, kojime je zatirano hrvatsko narodno životno zajedništvo. Posljedice tog postupka su:

- uvođenje nakaznog političkog sustava, koji sprječava da se vodi nacionalna politika;

- povlačenje države iz gospodarstva putem liberalizacije vanjske trgovine, privatizacije državnih poduzeća i prirodnih izvora te putem odustajanja države od uređenja domaćih tržišta robe, usluga, rada i novca;

- potpuna deindustrijalizacija Hrvatske, čime je spriječen rast gospodarstva, stvorena vojska nezaposlenih ljudi, opao izvoz dobara i usluga te osiromašen golem dio hrvats-kog pučanstva;

- odustajanje države od zaštite ljudi i naroda, rada i vrijednosti rada, nacionalnog prostora i prirodnog blaga te okoliša i klime;

- pravna nesigurnost građana te izloženost političara i branitelja Domovinskog rata sudskom progonu tuđih pravosudnih tijela;

- uništenje obrazovnog sustava i unakaženje nacionalne kulture;

- srozavanje razine fizičke sigurnosti građana, obitelji i cijelog naroda;

- razaranje uvriježenog hrvatskog sustava uvjerenja, koje uništava hrvatsko obiteljsko, zavičajno i narodno životno zajedništvo, bez kojega nema opstanka naroda i njegova ostanka na njegovoj zemlji.

Tur

• Gost
« Odgovori #340 : Prosinac 31, 2011, 08:52:34 prijepodne »
Za sebe ne mogu reći da sam euroskeptik, a niti eurofil. Jer, biti euroskeptik znači imati unaprijed formiran stav u kojem je EU načelno loša stvar za mene (ili Hrvatsku). Kroz tu prizmu pristalica euroskepticizma gleda na sva pitanja vezana uz Uniju, pritom ignorirajući dobre stvari koje ona donosi. S druge strane, eurofil ima suprotan stav, ali u suštini mozak mu funkcionira na sličan, usudio bih se reći identičan način. Ja u ovakvim raspravama i dvojbama nastojim zauzeti najneutralniji mogući stav jer smatram da mi isključivo takav pristup problemu nudi realno sagledati stvar. Jer, složit ćete se, EU nije ni isključivo dobra, niti isključivo loša stvar.

Iz tog razloga nastojim izbjegavati web stranice krcate euroskepticizmom, jer znam da tamo mogu naići samo na negativne segmente ulaska. Ako posjetite stranicu koji promovira ulazak, budite sigurni da nećete pročitati niti jedno slovo gdje se ista ne hvali na sva usta. Najidealnija opcija mi se isprva činila ona gdje posjećujem i jedne i druge, sve dok nisam uvidio u kolikoj se mjeri manipulira informacijama. I to (vjerovali ili ne) ne samo na stranicama potpore članstvu, već i na onima koji Uniju prikazuju kao čudovište koje za večeru jede male Hrvatice i Hrvate. Sve to me pomalo razočaralo jer nadao sam se da ću u toj silnoj gomili ljudi naići na nekoga tko razmišlja slično kao ja. Nažalost, nisam uspio.

« Zadnja izmjena: Prosinac 31, 2011, 08:54:13 prijepodne Tur »

Bilaj

• Gost
« Odgovori #341 : Prosinac 31, 2011, 09:19:22 prijepodne »
Ja prvenstveno mislim da je problem u hrvatskim političarima jer isti neču moći/znati/htjeti iskoristiti prednosti EU i ona kada imamo takvu vlast onda nam ni najidealnija unija neće koristiti.

A EU kao i sve unije je interesna unija pa ako naši političari ne znaju se izboriti za Hrvatske interese- biti će nam loše.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #342 : Siječanj 01, 2012, 09:31:14 prijepodne »
Bilaj - naši političari se nikada i nisu borili za hrvatske interse, već samo za svoje vlastite, a oni koji i jesu - razapinjalo ih se kao zločince...

==================================

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2011/12/30/0247006.html?pos=n1

Niste za EU, a ne znate se izraziti?

U Hrvatskoj je konačno pokrenut suvisao portal koji se bavi i negativnim stranama EU: bogaćenjem najbogatijih, krahom industrije i poljoprivrede, te sudbinama rubnih zemalja tog svemoćnog sustava. Bilo je i vrijeme budući da Vlada plaća jedino propagandu za EU.

http://www.protiv-eu.org/

Offline kuntakinte

• Jezerača
« Odgovori #343 : Siječanj 02, 2012, 10:34:48 prijepodne »
„Svi su čuli za probleme sa Željezarom Sisak. Oni između ostalog proizvode i čelične cijevi. Da smo u ovom trenutku članica Europske Unije, one bi bile konkurentne na europskom tržištu i moglo bi ih se prodavati, a 800 ljudi ne bi ostalo bez posla." - istaknula je Vesna Pusić, nova ministrica vanjskih poslova, gostujući u dnevniku Nove TV govoreći o referendumu za ulazak Hrvatske u Europsku Uniju.

Na pitanje novinara Mislava Bage kako vjeruje da se, vjerojatno, isto tako ne želi sijati iluzije da ćemo imati pozlaćene ulice do Bruxellesa i da ćemo jesti srebrnim beštekom, ministrica Pusić je odgovorila: „Ništa od toga, ali recimo, često se čuje: ah sve će poskupjeti i bit će grozno, dok ljudi u isto vrijeme odlaze preko granice u Sloveniju kupovati gume za aute jer su jeftinije, ili u Mađarsku po špeceraj, a to je Europska Unija."
http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/1748-je-li-eu-nada-za-zeljezaru.html

Odlaze i v Bosnu i Srbiju a to ni eunija...

-

Novi zakoni
S prvim danom nove godine na snagu su stupili novi zakoni i pravilnici. Primjerice, Stočarska inspekcija počinje nadzor usklađenosti mesa peradi s propisanim tržišnim standardima.

Dopunjeni su i Zakon o strancima te zakoni o mirovinskom osiguranju i dodatku na mirovine. Umirovljenici će od sada dodatak primati kao sastavni dio mirovine. Pravo na oko 350 kuna mjesečno ima oko 300 tisuća umirovljenika.

Prema Zakonu o strancima, ubrzava se postupak odobravanja boravka i rada stranaca u Hrvatskoj. Hrvatsko će državljanstvo moći steći ako u našoj zemlji neprekidno borave, umjesto dosadašnjih 5, 8 godina.

S prvim danom nove godine na snagu stupa Zakon o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja. Njime se, među ostalim, zabranjuje korištenje javne rasvjete koja raspršuje svjetlo iznad horizonta izvan graničnih vrijednosti i rasvjetljavanje oglasnih površina uz prometnice nenaseljenih mjesta.

30 kuna plaćat će se nove sudske pristojbe poput onih za ispise iz baze zemljišnoknjižnih podataka. Uvode se i sudske pristojbe na neke procesne radnje kao što su imenovanja stalnih sudskih vještaka i tumača, pristojbe na žalbu protiv presude.

Neće se plaćati pristojbe na sudsku nagodbu donesenu tijekom prvostupanjskog postupka. Prisilnu naplatu sudskih pristojbi provodit će Fina umjesto Porezne uprave.
http://www.portal53.hr/vijesti/hrvatska-i-svijet/103-hrvatska-i-svijet/1749-novi-zakoni.html
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #344 : Siječanj 02, 2012, 11:02:10 prijepodne »
Još jedan primjer podle i proračunate retorike vladajućih i svih koji bezglavo jurišaju u EU - vađenjem iz konteksta i selektivnim serviranjem točno određenih detalja želi se zamračiti cjelokupna slika i istina o prednostima EU, a jasno je već mnogima da tih prednosti - NEMA, ili su toliko mizerne da se ne isplati prodati zemlju i odreći se svega čega se odričemo da bi bili u EU. Najgluplja retorika se prodaje u reklamama, gdje se navode najčešće stvari koje već odavno postoje i imamo ih na uživanje kao nešto "novo" i "revolucionarno", a ustvari je stara poznata stvar upakirana u EU. A prva priča koja je žrtva te retorike je da je EU = Europa i da je Europa = EU. A istina je svjetlosne godine daleko.

Točno je da ljudi kupuju gume i špeceraj u Sloveniji i Mađarskoj - no to čine zbog povrata PDVa!, kojeg neće dobiti natrag kada budemo u EU! (a taj "detaljčić" ministrica vrlo svjesno prešućuje!).

Ja sam kupio gume pred mjesec dana kod Lašića iza Dobove - no da nisam imao cca 85 eura povrata PDVa, nisam baš ziher da bi mi se jako isplatilo zajebavati sa Janezima, platiti 150 kuna put, prelaziti granicu i štrumfati sa našom carinom trošak na tri ili četiri računa! I Slovenci kupuju špeceraj kod nas - upravo zbog postojanja PDVa, a ta kupovina je dobar promet i dobit za sve dućane uz granicu (mnogo puta je parking pred King Crossom, Metroom, City Centrom One itd itd - pred blagdane i početkom mjeseca prepun slovenskih automobila, koji dolaze u shopping po špeceraj, tehniku itd itd), a time je i dobra stvar za brojna radna mjesta u tim centrima. Naravno, bez PDVa sa bilo koje strane granice, taj biznis propada, no pogrešno je sada tu pomišljati na reciprocitet - jer njega neće biti.
« Zadnja izmjena: Siječanj 02, 2012, 11:21:06 prijepodne Sledgehammer »