Da se razmemo. Nemam nisch proti nikjednoga naroda niti zemle. Proputoval sem pol sveta i segdek sem videl sega i sechega. Imel sem i profesionalnih i ekonomskih uspehov segdek tak da ovo kaj bum rekel nima nikakve veze s eventualnim loschim iskustvima ili "straha od nepoznatog".
Zakaj nas evroplani ocheju k sebe? Iz istog razloga zakaj nas vech 1300 let ocheju.
Kaj bumo mi dobili? Trzhischte - am vech se od njih kupujemo skoro se a tak i tak im nimamo kaj prodavati osim vode i drugih prirodnih bogatstvov kaj moremo i sad.
Bumo mogli iti vun delat? Malo zutra. Oni kaj buju mogli, a to su mahom obrazovani i struchni ljudi, moreju i sad. Jedini kaj si vani nebi mogli najti ni najslabesche plachenog posla su naschi politichari, zato su i navalili tolko na tu EU nebili se dochepali Brisela

Ocheju naschu vodu, zemlu i prirodna bogatstva.
Kakva je to samo birokratska maschinerija, tera pojma o stajnu stvari na terenu nima, kaj se i vidi da im je pred nosom pol derzhav otischlo v bankrot da nigdo ni ni trepnul osim svojemi okicami. I sad isto tak nemaju pojma kak da se to se razreschi. Buju nametali poreze i raznorazna pravila o zakrivlenosti banana i okruglosti jabuk, ko kaj smije i nesmije sijati, zheti, saditi, brati i tak dale. Iz povesti nam je videti da si takove tvorevine ke su z jenoga centra schtele se kontrolerati su neslavno propale u muci i jadu vechine gradjanstva.
Buduchnost je u malim uredjenim zemljama a na u megadrzhavama poput SSSR-a USA-a i EU-e v terima je birokracija postala preglomazna, samoj sebi svrha, te se pod patronatom kapitala, korporacija i bankara ustolichila ko nova vladajucha kasta.
Od koga su Baroso, van Rumpoy i ostali birokrati zebrani, komu su odgovorni i chiju volu sprovodiju? Od nikoga, nikomu i zna se.
Na konto probijanja duga buju se dochepali prava nad prirodnim resursima ter ih buju iskorischtavali za svoju korist.
V iduchih dvajst let nam buju naselili milion socijalnih sluchajeva i useljenikov ze svojih bivschih kolonija da si napraviju mesta doma za sebe. I tak bumo za dve generacije postali beskucnici i manjina v svoje zemle. Pardon, nebu vische bila nascha. Schvabama je drugach, njih je puno i treba im lebensrauma. Nas je premalo i jednostavno se bumo razvodnili i nestali.
Selektinim porezom na nekretnine budu malo po malo razvlastili Hrvate i potisnuli sa svih atraktivnih delova zemle.
Osobno sem videl, ne v jedne zemle v Europe i Sveta, de su ljudi morali prodati dedovinu jer nisu mogli plachati poreza na hizhu jer su im v susedstvu bogatuni naredili vile pak je i njiove hizhe vrednost narasla ali s njum i porez teri obichni radnik chak ni s dobrom plachom ni mogel platiti.
I v Rimu Rimljanima bilo dobro, ali mi nismi bili rimljani nek barbari ili josch lepsche sclavi.
I v Franackom carstvu je Frankima bilo dobro, ali smo mi bili ilirci.
I v Otomanskom je carstvu Turkom bilo dobro, ali smo mi bili raja.
I v Austro-Ugarske je Austrougrima bilo dobro, ali mi nismo bili ni Oesterreicheri ni Madjari.
Tak bu i v EUrope dobro za Europlane, a sakomu je jasno da se to na nas ne odnosi.
Najbolschi put v buduchnost je na osnovama Dubrovachke republike: zadrzhati svoju slobodo teru smo nakon tulikih let tak teschko stekli, narediti lustraciju i pozatvarati lopove, narediti mostove pram Kinezov, Indijcov, Rusov pa i Europejcov i posvetiti se zaschtiti Eko okolischa, proizvodnji zdrave hrane, turizmu i znanosti.
Kak vu onoj prichi o darovima, gda je Bogek sakomu narodu podaril nekakov talent. Kak su Hrvati zakesneli ni im imal kaj za dati.
Sejeno, mu je bilo zhal pak je rekel: "Dal vam bum najlepschi dio Zemle kaj sem si chuval za se." I tak vevo i denes chetiri miliona bedakov nas zhivi na najlepschem delu Sveta i nezna kaj bi.