Autor Tema: Završeni pregovori s EU!  (Posjeta: 343698 )

0 Članova i 14 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Završeni pregovori s EU!
« Odgovori #195 : Prosinac 01, 2011, 12:20:15 poslijepodne »
Bilaj kada govorite o konditorskoj industriji objasnite nam onda kako je to moguće da i prije ulaska Slovenije u EU, naši konditorski proizvodi su bili jeftiniji i do 40 % nego u Hrvatskoj.
Kraš, Koestlin dva najveća konditora su izvozili u Sloveniju naprimjer po takvim cijenama a u HR su držali takve cijene kakve su držali?

Kraš godinama svoje kilske napolitanke drži na cijeni oko 24 kune, dok se to isto pakiranje u Sloveniji moglo kupiti i za 14-15 kuna. A da je ta cijena bila u HR vjerojatno bi udvostručili prodaju.

Evo tipičnog crvenog ekonomskog neznalice, koji se čudi ko pura dreku ekonomskim principima koji vrijede oduvijek i svugdje, kao i za SVE vrste roba.

Princip PRISILE iliti UCJENE da bi se nešto prodalo (jer ako ga ne prodaš - propada!) je MUST, ili MORAŠ. Posebice kada to izvoziš na tržište koje nema nikakvih skrupula i potreba štititi tvoje interese, tvoju proizvodnju, tvoju ekonomiju - kada ostaje golo natjecanje za krajnjeg potrošača kojem igru igra samo jedan glavni kriterij - CIJENA. Glavno je prodati - poslije se šlepaš na postprodaju i servis (kod tehničke robe), ili na masovnost i kvalitetu (kod prehrambene) robe.

Zato su naše napolitanke, Vegeta, lijekovi, čokolade, itd itd itd itd - JEFTINIJI VANI nego kod nas. I zato je npr. novi Opel Corsa jeftiniji kod nas negoli u Njemačkoj.

Postoje još i pojmovi koji se zovu "carinska taksiranja" (znači, izvozne i uvozne carine i takse, koje se pak dijele na zemlje u EU, izvan EU, izvan Europe, zemlje trećeg svijeta itd itd), postoje posebne cijene kliringa i lomljenja dugova tipa robno-robne razmjene (što isto formira drugu i nižu cijenu), postoji još jako puno toga što ti nisi ni čuo, a još manje razumiješ, no voliš pametovati o tome. Tvoja logika je niža od principa jugoslavenske komunističke ekonomije, i da je ta cijela priča lako i tako On-OFF shvatljiva, ljudi ne bi studirali ekonomiju dugi niz godina, nego bi si te "jednostavne" principe objasnili uz kavu na terasi kafića pod pauzom na poslu.

No kako i puno pametniji i stručniji ljudi od tebe ne mogu postići da tvoji principi i "logični" zaključci valjaju, možda si se trebao upitati neka jednostavna pitanja - nisu li ipak ONI u pravu, a ja samo ne shvaćam neke stvari, ili si (vjerojatnije) pomislio - "ma svi su oni glupi, samo sam ja pametan, samo što je Zokica u ovom mandatu zaboravio angažirati mene kao ekonomskog stratega kukurikavaca, ali bude jednom"... iako, ruku na srce, kada vidiš što im sadašnji "strateg" laprda - ti bi tamo još i suvislo zvučao!...  ::) ::) ::)
« Zadnja izmjena: Prosinac 01, 2011, 12:41:27 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #196 : Prosinac 01, 2011, 12:43:25 poslijepodne »
Europski parlament prihvatio je ulazak Hrvatske u EU. Dugi pljesak eurozastupnika prolomio se nakon što je prihvaćen pristupni  ugovor Hrvatske i Europske unije, a bio je upućen prema galeriji na kojoj je delegacija Hrvatskog sabora.
564 EU parlamentaraca glasovalo je za pristup Uniji, 38 ih je glasovalo protiv, a 32 zastupnika bilo je suzdržano.
Jučerašnja rasprava pokazala je da je velika većina EU parlamentaraca pozitivno ocijenila ulazak nove članice u Uniju.

U raspravi je bilo svega: neki su kao pozitivan pomak u borbi protiv korupcije spomenuli činjenicu da je i bivši premijer u pritvoru, drugi su spominjali da je Hrvatska najspremniji kandidat kojeg je EU primala u članstvo.

– Dovoljno je teško, samo po sebi, ući u Europsku uniju, ali odredbe koje su nametnute Hrvatskoj tijekom pregovora bile su mnogo strože nego za ijednu drugu zemlju. Zato je Hrvatska danas jedan od najboljih kandidata koje smo ikad imali - rekao je Berndt Posselt, eurozastupnik iz redova njemačke CSU, koji je svoj istup uime kluba Europske pučke stranke završio riječima na hrvatskom jeziku: "Živjela Hrvatska!"

Za riječ se javio i najglasniji euroskeptik u Europskom parlamentu Nigel Farage, zastupnik Nezavisne stranke Velike Britanije koji je upozorio da EU financira nepoštenu kampanju uoči referenduma u Hrvatskoj te da u Hrvatskoj još vladaju "stari komunisti" koji će se obogatiti ako uđemo u EU.

- EU je potrošila milijun eura na kampanju koja želi uvjeriti Hrvate da im je EU jedina sudbina. U Hrvatskoj čak imate i zastave EU izvješene svugdje kako bi se stvorio dojam da je to gotova stvar. Slobodni mediji ne postoje. Raspisana je čak i nagrada od 10 tisuća kuna za onoga tko pronađe makar jedan tekst u bilo kojem mediju koji govori o tome da članastvo u EU nije dobra stvar - rekao je Farage, koji je nedavno bio u Hrvatskoj. A zatim je dežurni briselski euroskeptik kao argument protiv EU spomenuo dugo sanjanu hrvatsku nezavisnost.

- Ova je zemlja tisuću godina tražila nezavisnost. I posljednjih 20 godina ima tu nezavisnost. Izašli su iz propalog političkog eksperimenta koji se zvao Jugoslavija, a ako sada uđu u EU naći će se u novom propalom političkom eksperimentu koji je spreman urušiti se iznutra. Ući će u novu Jugoslaviju - rekao je Farage.

http://www.vecernji.hr/vijesti/dug-pljesak-eurozastupnika-ulazak-hrvatske-eu-clanak-351871
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #197 : Prosinac 01, 2011, 01:01:14 poslijepodne »
znaci li da svi oni koji su za europsku uniju su blesavi kao i onih 200milijuna europskih gradjana koji vec jesu u toj zajednici europskih drzava.

Da, to znači upravo to. PLus još toliko onih koji žele izaći iz EU.

perspektiva za buducnost je bolja nego rasprsenih desetke sitnih drzavica u globalnom svijetu okruzenih izmedju kine, rusije indije, brazila i usa..

Netočno, dapače upravo obrnuto. Zasebna, samostalna zemlja sama određuje vrstu, kapacitet nastupa i ulaganja. Dokaz za to su sve dobrostojeće zemlje Europe kojima ni ne pada na pamet ulazak u EU. Schengenski sporazum im je sasvim dovoljan, članstvo u EU je besmisleno i preskupo. Da tvoje priče drže vodu, onda bi i Švicarska i Norveška letile u EU, no ne lete. Ključ uspjeha je da ti, bez obzira na veličinu, spoznaš svoje relane mogućnosti, resurse i razvojne kapacitete, i da se istima ozbiljno posvetiš, s naglaskom na stratešku i kvalitativno-ekološku važnost.

Konkretno, Hrvatska bi mogla savršeno živjeti od kvalitetnog turizma, ekološke poljoprivrede (kompletno stočarstvo, poljoprivreda, vinogradarstvo, voćarstvo, vodno gospodarstvo i izvoz čiste vode), te razvojnih i proizvodnih čistih tehnologija za budućnost (informatika, robotika, industrija stakla, kvalitetnog namještaja...).

nisam vidio niti jedan argument protivnika ulaska u eu, kakvu si oni hrvatsku zamisljaju van europe, sa kojim prednostima..

Ako nisi vidio, onda čitaj temu od početka, a imaš i kmoju temu EU - pro et contra, ako tu nema dovoljno materijala (a vjerujem da je ovaj forum sigurno jedan od najopremljenijih sa informacijama glede EU, barem onim CONTRA argumentima, sajtovima, linkovima, člancima, video-materijalima itd itd), onda ne znam gdje ima... drugim riječima, nemoj bahato uletavati u temu neinformiran, jer je očito da nisi temu ni čitao, a niti se informirao ima li na ovom forumu uopće nešto na temu EU.

da cujemo te rajske argumente i perspektivu...

Pa reci nam nešto glede toga zašto ući u EU? Na te rajske argumente već dugo nagovaram neke face ovdje, pa mi nitko ništa ne nudi. Daj nam barem ti.

treba navesti da hrvatska punopravno clanstvo u eu niti ne zasluzuje,

Hrvatska ga itekako zaslužuje, dapače puno više i puno bolje od mnogih zemalja koje su već odavno članice (Rumunjska, Bugarska, Grčka, Portugal...), no nije pitanje zaslužuje li ulazak u EU, nego - što će Hrvatskoj ulazak u EU? Jer Hrvatskoj ulazak u EU ne treba.

svakog onog kretena koji dodje sa druge strane karavanki i prica gluposti o nekakvom napretku hrvatske treba ga ovdje zamoliti da ne laze,

Uvjetno rečeno da, no ne i apsolutno. Iako ne štitim ni jednu vladu RH do sada, sigurno nije točno to kaj veliš. Te populističke parole ostavi za mjesta gdje se ne traži argumentacija izrečenog. Mi smo još uvijek bolji i još uvijek u puno boljem stanju nego zemlje kojima je EU podarila svu širinu vlastitih ljepota, a koje sam naveo gore... a u tom redu ima ih još, slijede Italija, Litva, Španjolska, pa Francuska...

za primjer mu dati neka si ide na policiju izvaditi osobnu kartu pa da vidi savrsenstvo kretenizma.

Daj to malo pojasni.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #198 : Prosinac 01, 2011, 02:09:33 poslijepodne »
Evo još malo dokle sežu "slobode" koje NWO implementira tamo gdje mu se to dozvoli, a niti EU nije daleko od toga da počne opasbno ograničavati baš sve što joj se dopadne... Zamislite kakve mogu biti zloupotrebe toga?? Npr., jednogh dana se neki bogataš sjeti da mu se sviđa tvoj kraj i samo hranom, ili uskraćivanjem iste, odluči pomesti pojedinca, njegovu obitelj ili i cijeli kraj sa lica zemlje... zvuči primamljivo?

Idemo u EU, gdje su neke slične odredbe već donosili!! Tko će imati svoj vrt, dobije metak... morate dozvoliti da ovisite o nekom diktatoru i budali, psihopatu koji doslovno gospodari vašim životom! I još morate biti sretni zbog toga!!

http://matrixworld-hr.com/2011/11/30/novi-zakon-u-novom-zelandu-oduzima-ljudima-osnovno-pravo-uzgajanja-vlastite-hrane/

Alex Jones novinar PRISON PLANET TV-a, objavljuje kako je bio šokiran spoznajom da je New Zealand donio novi zakon prema kojem je uzgajanje hrane postao privilegij, a ne osnovno pravo svakog čovjeka.

Dva aspekta ovog zakona su alarmantna, prvi je opseg i utjecaj koji zakon ima, a drugi – da se to dogodilo jako tiho.  Vrlo je slabo medijski pokriveno.

Prijedlog zakona je donesen zbog WTO – Svjetska Trgovačka Organizacija, koji naravno ima US-FDA – Američka Agencija za Hranu i Lijekove iza leđa i pod velikim je utjecajem velikih kompanija (Monsanto-a i drugih)

To izgleda ovako NZ zakon o hrani će utrti put za smanjenje biljne raznolikosti i poslovanje malih vlasnika u Novom Zelandu, na primjer ; u načinu kontrole zakonitosti spremanja i trgovanje / zamjene / davanje sjemena. Sve će te radnje biti potencijalno nezakonite.

Zbog čega je proizvodnja vlastite hrane postala ilegalna na Novom Zelandu?

Ovdje su neke izvadci:

- Ispada da je ljudsko pravo na uzgajanje i dijeljenje hrane ,za vladu autorizirani privilegij koje se može u kratkom roku opozvati.

- To čini protuzakonitim distribuirati “hranu” bez odobrenja, i on definira “hranu” na takav način da to uključuje hranjive tvari, sjemenke, prirodne lijekove, esencijalne minerale i pića (uključujući i vodu).

- Kontrolom sjemena, zakon preuzima moć da uzgaja hranu daleko od očiju javnosti i stavlja ga u ruke kompanija za proizvodnju sjemena. Ta moć može biti zlostavljana.

- Uzgoj hrane za distribuciju mora biti odobren, čak i za “kućne radinosti”, a takvo odobrenje može biti odbijeno.

- U zakonu o hrani, policija može djelovati kao agenti  za sigurnost hrane i mogu pretresati prostorije bez naloga, koristeći svu oprema koju smatraju potrebnima – uključujući i pištolje (članak 265-1).

- Članovi privatnog sektora također mogu biti pretresani od strane agenata za sigurnost hrane , po točki 243. Tako Monsanto zaposlenici mogu pretresati prostor – uključujući i domoroce  – uz potporu oružane  policije.

- Zakon omogućava agentima imunitet od kaznenog i građanskog progona.

- Vlada je stvorila ovaj zakon kako bi bila u skladu sa obavezama prema  Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (WTO), a  prema međunarodnoj shemi pod nazivom Codex Alimentarius . Tako će ovaj zakon  donijeti u jednom ili drugom obliku.

Jesu li velike kompanije genetski modificirane hrane odlučile upropastiti stare sorte prehrambenih biljaka na koje nemaju patent?

- Zakon će potkopati napore mnogih ljudi da postanu samo-dostatni u svojim lokalnim zajednicama.

- Banke sjemena i mreže razmjena sjemena mogu se zatvoriti ako nisu mogli dobiti odobrenje. Gubitak raznolikosti sjemena otežat će uzgoj vlastite hrane.

- Domaće uzgojena  hrana i neko ili sve sjeme ne može biti razmijenjeno na skali ili frekvenciji potrebnoj za prehranu ljudi u zajednicama u kojima je komercijalno dostupna hrana postala preskupa ili nedostupna (na primjer zbog ekonomskog kolapsa).

- Ograničenja u trgovini hrane i sjemena brzo će dovesti do trajnog gubitka sjemena i maldica starih nepatentiranih sorti i prava njihova uzgajanja, kao i opće smanjenje biljne raznolikosti u poljoprivredi.

- Organski proizvođači starih sorti mogli bi  izgubiti tržišni udio zbog utjecaja velikih poljoprivrednih kompanija s mnogo novca, što će dovesti do povećanja potrošnje slabo hranjivih tvari, i genetski modificirane hrane.

Sarah Connor, where are You?? We have a job to do...
« Zadnja izmjena: Prosinac 01, 2011, 02:17:21 poslijepodne Sledgehammer »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #199 : Prosinac 01, 2011, 02:25:21 poslijepodne »
http://www.index.hr/vijesti/clanak/dramatican-govor-u-bruxellesu-manipulirate-hrvatima-kako-bi-usli-u-jos-jedan-propali-politicki-projekt/585881.aspx

NIGEL FARAGE, dopredsjednik bloka Europskog parlamenta "Europa slobode i demokracije" i čelnik Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva u srijedu je u Europskom parlamentu održao oštar govor o kampanji koja se vodi u Hrvatskoj za ulazak u Europsku uniju.

Karizmatični europarlamentarac istaknuo je kako je u Hrvatskoj u tijeku napadna kampanja za ulazak u Europsku uniju te da se u tiskanim medijima ne može naći ni jedan članak koji govori o tome zašto Hrvatska ne bi trebala pristupiti Uniji. 

Je li postojala odgovarajuća nacionalna debata po pitanju ulaska Hrvatske u Europsku uniju, vodi li se poštena kampanja na tu temu, pita se Farage.

"Shvatio sam da EU čini sve što može kako bi potkupila političku klasu u Hrvatskoj. I to im dobro ide", odgovara.

"Hrvatskoj je EU do sada dala 320 milijuna eura, nazivajući to pretpristupnom pomoći. EU je potrošila milijun eura na razmetljivu kampanju u kojoj se objašnjava Hrvatskoj da im je EU jedina nada. Pametno, Hrvatima su dali i visokoplaćene poslove u Europskom parlamentu i komisiji samo da im pokažu kako će im dobro biti, kako će dobro vladajućoj klasi biti ako im se pridruže", upozorava Farage.

Stari komunisti, nastavlja europarlamentarac, još u Hrvatskoj drže sve pozicije moći i "postat će osobno jako imućni ako se Hrvatska pridruži Uniji".

Što je još važnije, ocjenjuje Farage, nema slobodnih medija u Hrvatskoj, nema nacionalne debate o ulasku u EU te je čak ponuđeno 10.000 kuna nagrade onome koji pronađe članak u hrvatskom tisku o tome kako bi bilo loše pristupiti Europskoj uniji.

Cijela je kampanja korumpirana, nastavlja Farage dodavši: "Vidjeli smo to već od EU, ali mislim da je u slučaju Hrvatske još i gore od onoga što sam do sada vidio".

"Ova je zemlja tisuću godina htjela nezavisnost, i 20 godina je ima. Izašli su iz propalog političkog eksperimenta - Jugoslavije. I ako glasaju o pridruženju Europskoj uniji, glasaju o pridruženju novoj Jugoslaviji, propalom političkom eksperimentu koji će implodirati", zaključuje.

PAMETNOM DOSTA!! - zaključuje i Sledgehammer, i pita sebe i druge - koliko je tu putra nagrabio HDZ, a koliko SDP i HNS u svoje džepove da bi bili tako bezumno i slijepo odani ideji koju nitko normalan ne može progutati?? I kako slijep moraš biti da i ti tako misliš?
« Zadnja izmjena: Prosinac 01, 2011, 02:27:11 poslijepodne Sledgehammer »

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #200 : Prosinac 01, 2011, 05:45:43 poslijepodne »
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #202 : Prosinac 01, 2011, 07:25:24 poslijepodne »
znaci li da svi oni koji su za europsku uniju su blesavi kao i onih 200milijuna europskih gradjana koji vec jesu u toj zajednici europskih drzava.

Da, to znači upravo to. PLus još toliko onih koji žele izaći iz EU.

perspektiva za buducnost je bolja nego rasprsenih desetke sitnih drzavica u globalnom svijetu okruzenih izmedju kine, rusije indije, brazila i usa..

Netočno, dapače upravo obrnuto. Zasebna, samostalna zemlja sama određuje vrstu, kapacitet nastupa i ulaganja. Dokaz za to su sve dobrostojeće zemlje Europe kojima ni ne pada na pamet ulazak u EU. Schengenski sporazum im je sasvim dovoljan, članstvo u EU je besmisleno i preskupo. Da tvoje priče drže vodu, onda bi i Švicarska i Norveška letile u EU, no ne lete. Ključ uspjeha je da ti, bez obzira na veličinu, spoznaš svoje relane mogućnosti, resurse i razvojne kapacitete, i da se istima ozbiljno posvetiš, s naglaskom na stratešku i kvalitativno-ekološku važnost.

Konkretno, Hrvatska bi mogla savršeno živjeti od kvalitetnog turizma, ekološke poljoprivrede (kompletno stočarstvo, poljoprivreda, vinogradarstvo, voćarstvo, vodno gospodarstvo i izvoz čiste vode), te razvojnih i proizvodnih čistih tehnologija za budućnost (informatika, robotika, industrija stakla, kvalitetnog namještaja...).

nisam vidio niti jedan argument protivnika ulaska u eu, kakvu si oni hrvatsku zamisljaju van europe, sa kojim prednostima..

Ako nisi vidio, onda čitaj temu od početka, a imaš i kmoju temu EU - pro et contra, ako tu nema dovoljno materijala (a vjerujem da je ovaj forum sigurno jedan od najopremljenijih sa informacijama glede EU, barem onim CONTRA argumentima, sajtovima, linkovima, člancima, video-materijalima itd itd), onda ne znam gdje ima... drugim riječima, nemoj bahato uletavati u temu neinformiran, jer je očito da nisi temu ni čitao, a niti se informirao ima li na ovom forumu uopće nešto na temu EU.

da cujemo te rajske argumente i perspektivu...

Pa reci nam nešto glede toga zašto ući u EU? Na te rajske argumente već dugo nagovaram neke face ovdje, pa mi nitko ništa ne nudi. Daj nam barem ti.

treba navesti da hrvatska punopravno clanstvo u eu niti ne zasluzuje,

Hrvatska ga itekako zaslužuje, dapače puno više i puno bolje od mnogih zemalja koje su već odavno članice (Rumunjska, Bugarska, Grčka, Portugal...), no nije pitanje zaslužuje li ulazak u EU, nego - što će Hrvatskoj ulazak u EU? Jer Hrvatskoj ulazak u EU ne treba.

svakog onog kretena koji dodje sa druge strane karavanki i prica gluposti o nekakvom napretku hrvatske treba ga ovdje zamoliti da ne laze,

Uvjetno rečeno da, no ne i apsolutno. Iako ne štitim ni jednu vladu RH do sada, sigurno nije točno to kaj veliš. Te populističke parole ostavi za mjesta gdje se ne traži argumentacija izrečenog. Mi smo još uvijek bolji i još uvijek u puno boljem stanju nego zemlje kojima je EU podarila svu širinu vlastitih ljepota, a koje sam naveo gore... a u tom redu ima ih još, slijede Italija, Litva, Španjolska, pa Francuska...

za primjer mu dati neka si ide na policiju izvaditi osobnu kartu pa da vidi savrsenstvo kretenizma.

Daj to malo pojasni.

pamflet, pamflet kojima vjeruju samo strucnaci koji zive na jaslama ove nakarade koja se naziva drzavom..upravo zahvaljujuci takvim domoljubima imali smo doktora pukovnika za sveopceg vladara nase nakarade, predsjednika, pardon precednika koji i u Burkina Faso visio bi na banderi za sramotu i stetu koju je cinio deset godina drzavi koja mu je pranja gaca placala.

naveo sam povise gore da se ne cine usporedbe sa norveskom i svicarskom , jer to je uvreda za te zemlje . sve povise navedei argumeti, u stilu mi bi to drugovi trebali, ili moramo , nitko nije branio da hrvati to imaju, naprave i posteno zive od toga.

isto mogu ostvariti kao clanica ujedinjene europe i da se nakon skoro sto godina odvoje od svoje balkanske kaljuze  i vrate doma gdje su nekad i bili.

apropo , zamjena osobne iskaznice prilikom mjenjanja adrese..na tvoju zamolbu opisujem to savrsenstvo kretenizma

ulazim u policijsku upravu, red do ulaznih vratiju, cekam , znojim se , premjestam sa jedne na drugu nogu...i konacno dolazim  blizinu saltera gdje su formulari za ispunjavanje zahtjeva ..ispunim, potpisem, i cekam i cekam..i kad konacno dodjem pred salter  veli cura iz saltera da trebam ici na kiosk i kupiti obrazac za tri kune  jer ovaj nije dovoljno..pitam, uljudno, a zasto te obrasce nemaju tu, jadna cura koja sa tom idiotarijom u biti nema veze , veli, nesmiju prodavati.

i, sto onda ...do prvog kioska kupujem ne jedan nego vise primjerka tog izuma za rezervu...vracam se natrag..opet u red ispunjavam formular u koje unosim iste osobne podatke kao i na onaj listic koji sam prije u redu ispunio..

nakon x- vremena dolazim na red , predajem, cura me trazi i onaj prvi koji prije nije bio dovoljan, imam ga izguzvanog i djepu..veli moze i tako... i onda, veli, evo vam uplatnica i idite na postu platite stopedest kuna i vratite se..i opet u red..da predam , provjerim jej je sve u redu.i konacno..

fazit, dal u ovoj nakaradi od drzave nema ni jedan normalog  da to jebanje u zdrav razum ukine, da na osobnoj karti osim imena i prezimena i osnovnih  podataka za indifikaciju , ali bez te jebene adrese stanovanja , koja apsolutno nicem ne sluzi, taj kretenizam ukine i uvede format osobnih iskaznica kao sto je u svakoj normalnoij drzavi zapadno od karavanki..

eto, kolega, onog kretena koji sere o napretku Hrvatske trebalo bi samo postaviti pred salter bilo koje policijske uprave u nasoj zemlji koja je po tom kretenu napredovala  i neka si izvadi osobnu kartu  i uziva o napretku nase savrsene balknske vukojebine..

i sada izbori, nakn x- godina nesredjeni popis biraca, daleko vise nego stanovnika, potroseni milijuni eura koje smo dobili za sredjivanje istog zala, i sto smo dobili u ovoj nasoj samostalnoj domovini, nista, cak popis biraca vodi se na stari jugoslavinski jmbg..prekrasno..

n

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #203 : Prosinac 01, 2011, 08:58:02 poslijepodne »
http://referendumprotiveu.wordpress.com/2011/11/12/sto-ako-na-referendumu-o-pridruzivanju-eu-glasamo-protiv/

Što ako na referendumu o pridruživanju EU glasamo protiv?

Danas je netko putem tražilice na blogu tražio “što ako referendum ne uspije?“.  Ne znamo tko (niti bismo rekli kad bismo mogli znati), no to je vrlo zanimljivo pitanje.

Kao prvo, valja reći da je pitanje s naše točke gledišta netočno.  Mi bismo pitali “Što ako referendum uspije?“, jer prema našem shvaćanju ovo je referendum protiv pridruživanja EU.  No pretpostavimo da se radi o istom – tj. što ako većina glasuje protiv pridruživanja?

Kao drugo, moramo priznati da nismo znali ni sami (osim da se očigledno ne bi pridružili).  Nakon kraće pretrage nabasali smo na stranicu o norveškom glasu protiv iz 1994.  (ovdje, na engleskom).

Norveški referendum iz 1994.

Norvežani su u 1994. pametno glasovali protiv, i ključ je bio u visokom odazivu glasača – čak 88,6% ljudi je izašlo na referendum, a od tog broja 52,2% bilo je protiv, a 47,8% za.

Zato uvijek kažemo, svaki euroskeptik treba na referendum dovući barem jednog neodlučnog glasača a ako treba platiti mu piće da ga na to privoli (da, to možda nije po zakonu, ali moralno to je sasvim u redu, jer bitange iz vlade rade isto i to tuđim novcem – vidi npr. planove gospođe Pusić da to nastavi raditi i slijedeće godine).

No, što se dogodilo s Norveškom, je li nestala s lica kugle zemaljske?  Baš i nije.  Naprotiv, Norveška super stoji, hvala na pitanju, a s EU je povezana koliko joj to odgovara.  Kroz EFTA sporazum i EEA (Europska ekonomska zona) koji je dio EFTA-e, Norveška s europom posluje bez problema.  I ne samo to, Norveška sudjeluje u važnijim programima EU – Schengen, Europol (europska verzija Interpola), itd.

A kakva je podrška pridruživanju u Norveškoj ovih dana?  Hvala na pitanju, jer ona nikad nije bila niža.  Pogledajte kretanje podrške (ovdje, na engleskom) i u desnoj koloni vidjet ćete da je sad čak 72% ispitanika protiv.

Moguće je da će jednog dana Norvežani opet na referendum, no gledajući ankete i kakav cirkus je EU do sad postala (a bit će još i gore), sumnjamo da će se to uskoro dogoditi.

Hrvatska nije Norveška, a nismo ni približno toliko bogati.  Ostanak izvan EU ne bi nam donio skandinavski životni standard, ali očuvao bi našu slobodu i omogućio nam da sami odlučujemo o tome kako živimo, a to je najvažnije od svega.

Ako većina građana glasuje protiv, neće nam biti gore, u stvari bit će sigurno da ćemo izbjeći najgori mogući scenario, a to je neuredni raspad EU.  Najgore što nam se može dogoditi izvan EU je bankrot zemlje (a to će se vjerojatno dogoditi i mnogim članicama EU).

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #204 : Prosinac 01, 2011, 09:45:26 poslijepodne »
Citat:
Što ako na referendumu o pridruživanju EU glasamo protiv?

To bi nam bilo najbolje!

Ionako gubimo,a ako ostanemo izvan mislim da je gubitak manji.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #205 : Prosinac 01, 2011, 10:17:30 poslijepodne »
Znam da je ovaj tekst već viđen ovdje!!

Ali mi rado zaboravljamo, a to su razlozi zašto!!

Zašto ne slušamo one koji su sa one strane u "blagostanju"??

Zašto je bolje da smo svoji??

NEKE CRTICE O EUROPSKOJ SVAKODNEVICI

> Vozač kamiona iz Slovenije je na TV-u rekao kako radi dnevno po
> 16-18 sati za golu plaču, bez plaćenih prekovremenih sati, bez
> plaćenog toplog obroka. Kad bi se pobunio, kaže, to njegov gazda jedva
> čeka, jer bi ga poslao na burzu i uzeo Rumunja koji bi mu vozio u pola
> cijene, ali gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki
> mjesec kupi novi kamion. Bugarin (poslovni partner) priča kako je
> Bugarska živjela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok
> se država sve više zadužuje. Mađari pričaju kako su postali najamni
> radnici u (do jučer svojim) vinogradima, jer su ih Francuzi najprije
> uništili s niskim (dampinškim) cijenama, da bi, kada Mađari nisu više
> mogli vračati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo
> sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac)
> nalaze u vlasništvu Engleza. U Češkoj je EU prisilila vlasnike
> šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na burzi, a sve
> zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato jer ga EU
> uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada. Njemačka je zbog
> prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kijota,
> veliki dio prljave industrije prebacila u Češku. Jedini čovjek koji je
> zbrojio dva i dva je predsjednik Klaus koji tvrdi da je ulazak
> Republike Češke u EU čisti promašaj i u znak protesta ne dozvoli da se
> zastava EU izvjesi na njegovu rezidenciju.

> Prošle godine u veljači sam jedne nedjelje u vijestima na radiju u
> osam sati čuo u špici krajnje uznemirujuću vijest - U Mađarskoj građani
> nezadovoljni EU izišli na ulice, krenuli prema parlamentu, policija
> napravila barikade, očekuje se ono najgore. Uključio sam radio da čujem
> vijesti, međutim Mađarska se nije više spominjala. Navečer sam s
> nestrpljenjem čekao Dnevnik na HTV, no o spomenutom događaju ni riječi.
> Znači da je saborska komisija za informiranje već reagirala. Nakon par
> dana stjecajem okolnosti sreo sam se s nekim Mađarima pa sam upitao
> što je to bilo. Najprije nisu shvaćali na što mislim, a kada sam im
> objasnio što je bilo na vijestima, odmahnuli su rukom i rekli 'Ma kod
> nas su stalno neke demonstracije protiv EU'. E pa sada se pitam gdje
> je demokracija, gdje je sloboda štampe, kojom se toliko busamo u prsa.
> Tvrdim da je to zato jer bi protiv EU bilo ne 50% građana RH, već 90%
> da ovakve vijesti prikažu na našoj televiziji. Bojim se da na kraju
> građani neće niti glasovati o ulasku u EU, već će do tog vremena Sabor
> promijeniti Ustav, pa će Sabor mjesto nas donijeti najbolje rješenje,
> a to je ulazak u EU, jer znaju da su im izgledi da narod glasa za EU
> veoma mali. Tako je bilo u Nizozemskoj i Sloveniji, kada su kroz
> ispitivanje javnog mijenja shvatili da će narod biti protiv ulaska u
> EU. Kada se puk pobunio što se nije izišlo na referendum, odgovor je
> bio Vi ste glasali za našu stranku, koja je u svom programu imala
> ulazak u EU i mi sada samo izvršavamo ono što smo vam u predizbornoj
> kampanji obećavali.

> Nadalje, zašto Ustav EU nije prošao u Francuskoj i Nizozemskoj, zašto
> su pribjegli Lisabonskom sporazumu, zašto Lisabonski sporazum
> prihvaćaju parlamenti, zašto ga ne dadu na referendum? Zato jer bi
> prošli kao u Irskoj, a u Irskoj znamo nisu prošli.
> Da li su naši političari svjesni toga što čine ovom narodu? Da li su
> svjesni toga da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra prijeći u
> vlasništvo bjelosvjetske mafije i da će naš narod biti najamna radna
> snaga, bolje rečeno robovi. Oni nisu svjesni da kada vlasnik plati
> porez na dobit, ostatak dobiti završava van granica RH, dok ako je
> vlasnik Hrvat ta dobit se opet investira u RH. Znam dobro o čemu
> pričam, jer sam donedavno radio u stranoj tvrtci i znam koliko novca
> je svake godine vlasnik odnosio iz RH. Što je to potaklo sve naše
> stranke da u svojim programima gotovo svi (osim nekih malih stranaka)
> imaju ulazak u EU. Kao jedini logični odgovor nameće mi se misao da su
> kupljeni, jer bogatoj EU (s velikim osjećajem za pronalaženje zlatnog
> rudnika) nije problem podijeliti našim političarima stotinjak milijuna
> eura da bi ovi napravili sve što se od njih traži. Njima investirati
> taj novac je kao meni dati prosjaku 5 kuna. Zar nitko ne vidi da su
> vodeće članice EU (Engleska, Francuska, Nizozemska, Portugal, Španjolska
> i Njemačka), sve od reda bile kolonijalne sile, da su kolonije
> osvojili ratom, da su u tim ratovima poubijali milijune ljudi i
> opljačkali sve što se opljačkati moglo. Ali sve što su oružjem dobili,
> oružjem su i izgubili. Sada imaju muzeje pune umjetnina, zlata,
> bjelokosti i dragulja ali imaju i izdajnike (one koji su za njih
> ratovali u vlastitoj domovini protiv vlastitog naroda), koji su im
> sada problem (U Francuskoj: Marokanci, Tunižani, Alžirci, Mauri
> i.t.d., London ima preko 50% obojenog stanovništva, a da ne pričamo o
> tome na što liči Nizozemska) i izvor su kriminala. Sada imaju i jedno
> veliko iskustvo, pa su poučeni Aljaskom, koju su SAD kupile od Ruskoga
> cara došle do zaključka: što se otme oružjem, oružjem se može vratiti,
> ali što se kupi, može se samo kupnjom vratiti, pa su sada krenuli
> osvojiti svijet na novi način: globalizacijom. Pročitajte malu plavu knjižicu
> EU-am koja se zove Ustav EU-a u kojoj sve piše...
> I sada su te zemlje lansirale priču o globalizaciji. Što se to krije
> iza globalizacije? Globalizacija je kolonizacija bez ispaljenog metka.

> I mi nasjedamo tim hohštaperima, koji nas uče što je to demokracija,
> što je dobro, a što je zlo, a do jučer su sijali smrt širom svijeta.
> Istrijebili su cijele civilizacije. Najveći demokrati na ovome svijetu
> SAD donedavno su imali robove, a do jučer se nisu vozili u istim
> autobusima sa crncima, dok je Dubrovačka republika 1642. godine
> donijela zakon o ukidanju ropstva, dakle u vrijeme kada je Sjeverna
> Amerika još bila engleska kolonija i nije postojala kao država (SAD su
> oformljene kao država 1776 godine). I sada im je taktika da žrtvu
> najprije bace na koljena (najčešće kroz financijska zaduženja), a onda
> dolaze s kovčezima novca, odvjetnicima i ugovorima, pa sve vrijedno
> kroz kratko vrijeme promijeni vlasnika, naravno za sitan novac, jer i
> kralj u pustinji, kada umire od žeđi, daje kraljevstvo za kap vode.

> Ja jesam za EU, ali ne EU s ovakvom politikom, politikom koju vode
> kapitalisti, a ne političari. Kakva je to politika kada su kapitalisti
> zbog svoje gramzljivosti, pohlepe i nepresušne želje za što većim
> bogatstvom svoj kapital radi veće zarade prebacili u Kinu (gdje radnik
> radi za 1 $ dnevno), a radnike uz čiju pomoć su stekli taj isti
> kapital šalju na burzu, da bi robu proizvedenu u njihovim tvornicama u
> Kini, dopremili u EU i da je prodaju svojim dojučerašnjim radnicima,
> koji sada žive od socijalne pomoći.
> Tako su do sada uništili tekstilnu industriju u EU, obućarsku
> industriju, načeli drvno prerađivačku industriju, automobilsku
> industriju i.t.d. Tvrdim da ovakva politika EU nije dobra, da se
> bazira samo na kapitalu, a za čovjeka više nitko ne brine. Sada više
> nije dovoljno raditi radnim danom što bi rekli Zagorci od ve do ve,
> već je potrebno raditi i subotom i nedjeljom, ali to samo kod nas, dok
> ti isti centri u svojim matičnim državama nedjeljom ne rade (Austrija
> i Njemačka). No, ta politika je politika rezanje grane na kojoj sjede
> i kada 50% radnika u EU završi na burzi, a druga polovica više ne bude
> mogla plaćati socijalu radnicima na burzi, ponovo će poteći krv
> potocima. Da li će se to krvoproliće zvati Oktobarska ili Francuska
> revolucija nije bitno, ali to je s ovakvom politikom EU neminovno.
> Bogataše u EU kod nas najviše zanima Slavonska ravnica, izvori pitke
> vode i naša obala zajedno sa otocima. Industrija ih ne zanima, to
> imaju kod sebe u Koreji, Kini, Vijetnamu, Turskoj i Indiji. Njih naša
> industrija koja im konkurira smeta. Nju treba uništiti. Pogledajte
> samo kakav pritisak rade na našu vladu u vezi brodogradilišta. Naša
> brodogradilišta im smetaju jer konkuriraju Korejskim, koja su u
> njihovom vlasništvu. To opravdavaju slobodnim tržištem i zaštitom
> tržišnog natjecanja. Kad smo već kod slobodnog tržišta da kažem i to
> da je njihova teorija da sve što nije profitabilno, dakle što ne može
> na tržištu opstati, treba propasti. Ali to pravilo važi samo za neke,
> iako tvrde da smo svi jednaki (sve svinje su jednake samo su neke
> jednakije, Orwell), pa pitam se zašto onda sada u ovoj krizi nisu
> pustili da propadnu sve banke u EU i SAD-u, jer su po toj logici
> trebale propasti, zašto su automobilskoj industriji dali financijsku
> injekciju, zašto je samo Amerika, da spasi svoje gospodarstvo
> žrtvovala preko tisućupetsto milijardi USD. Zar mi dotacijama ne
> spašavamo svoje gospodarstvo? Zar nije bolje da im pomognemo sa dva
> tri milijuna USD, nego da ti radnici završe na burzi, gdje će koštati
> proračun desetak puta više.

> Dakle mi sve slijepo vjerujemo tim bjelosvjetskim lažovima. Možda ćete
> reći da sam pregrub u iznošenju svojih ocjena. Ne nisam pregrub, ja
> sam očajan, mogu ovo pismo poslati i u novine ali one ga neće
> objaviti. Goebbels, Hitlerov šef propagande je za ove današnje managere
> propagande bio dječji vrtić. Ovi danas su učenici Američkog agresivnog
> marketinga rođenog u potrošačkom društvu (Marketing, što je to
> ustvari? Jedna definicija kaže da je potrošačko društvo izgradilo
> marketing, koji je sposoban čovjeka uvjeriti da kupi nešto što mu ne
> treba, za novac koji nema-karticu). To pak znači da čovjeka treba
> nagovoriti da se što više zaduži, jer je onda s njime lakše vladati.
> Ako čovjek nikome ništa ne duguje, tada si može puno toga dopustiti,
> ali ako duguje, za auto, za kuću ili stan, dovoljno mu j e priprijetiti
> otkazom i čovjek šuti jer ako ostane bez posla ostat će bez svega, a
> nitko ne želi ostati bez egzistencije i dobara koje je stjecao
> mukotrpnim radom, pogotovo kada iza sebe ima obitelj, koja je svakom
> radniku svetinja.

> Koliko su lažljivi, sjetit ćete se i sami, kada Vas podsjetim na
> obećanja stranih banaka. Dok nisu imali pristup u RH, onda su nas
> uvjeravali, da ako im otvorimo vrata, da ćemo imati kamatu, istu kao i
> u njihovim matičnim državama (kod njih je sada kamata 3%, a kod nas
> 13%), kada su ušli obećavali su tvrtkama, koje pređu k njima iz
> tadašnjeg SDK, da će im platni promet raditi besplatno. No naše tvrtke
> na to nisu nasjedale, pa su oda dr. Šošić i dr. Đodan javno popljuvali
> SDK, nazvavši SDK komunističkim mastodontom, koji treba ukinuti (jer
> takvo što ne postoji nigdje u svijetu), a poslovne subjekte prebaciti
> u poslovne banke. Napokon su donijeli zakon koji je tvrtke prisilio da
> račune i novac prebace u poslovne banke, ali tog časa više nijednoj
> banci nije palo na pamet održati obećanje o besplatnom platnom
> prometu, štoviše cijena platnog prometa je poskupjela otprilike pet
> puta. U tim istim bankama danas možete dobiti kredit za auto, kamion
> ili bilo što drugo proizvedeno na zapadu u roku par sati do par dana,
> dok za recimo farmu krava kredit će naš seljak ganjati par godina.
> Naša vlast je po meni učinila najveći propust 1992. godine, kada je u
> pretpristupnim ugovorima s EU potpisala da će otvoriti naše tržište
> europskim proizvodima i da će prodati banke. Tim potezom smo uništili
> domaću industriju, poljoprivredu i tržište novca ili rečeno šahovskom
> terminologijom, poklonili smo protivniku kraljicu i topove. Da
> nastavim sa šahovskom terminologijom: naša vlada igra šah s EU, a ima
> znanje početnika, koji zna samo kako se vuku figure, dok protivnik zna
> desetak poteza unaprijed i unaprijed zna gdje će nas navući na tanki
> led i matirati, odnosno postići sve ono što su naumili. Za ulazak u EU
> najprije su nam uvjetovali suradnju sa Haškim sudom. Zatim smo morali
> izručiti generala Gotovinu, pa smo morali prihvatiti ZERP, sada ćemo
> morati dati Slovencima 90% onoga što traže i tako malo po malo,
> najednom ćemo se naći na koljenima bez hlača. Ako se samo malo
> suprotstavimo izvući će asa iz rukava, a to je da će preko noći
> zatražiti povrat svih dugova, a to je ovoga časa oko 50 milijardi USD.
> I što mislite što nas onda čeka? Čeka nas jedino moguće, a to je
> uvođenje maksimalnih poreza na sve moguće i nemoguće, od poreza na
> rogatu stoku za seljake, porez na višak stambenog prostora, porez na
> vikendice, aute (neke od njih već imamo ali će sada biti nekoliko puta
> veći), porez na porez i do čega će to dovesti? Dovest će do drastičnog
> pada cijena nekretnina i do općeg kolapsa u zdravstvu, školstvu i
> trgovini. I sada je jasno zašto EU inzistira na brzom sređivanju gruntovnice i
> zemljišnih knjiga.

> Prošle godine, naš premijer je rekao da je Hrvatska jedna velika
> obitelj, s čime se ja u potpunosti slažem, samo se pitam da li je u
> njegovu malu obitelj dolazila policija i centar za socijalni rad
> raditi reda ili je taj red radio sam, pa se pitam zašto mu u velikoj
> obitelji EU treba raditi reda? Nadalje, mnogi besplatni programi EU su
> izmišljeni za to da pripreme teren za dan D. Npr. program po kojem
> emisari EU uče naše lumene, kako gospodariti društvenom imovinom, a za
> to im trebamo dati popis društvene imovine s procjenom vrijednosti. Da
> li Vam to što govori?

Offline @Franjo@

• Iskusni član
« Odgovori #206 : Prosinac 01, 2011, 10:54:53 poslijepodne »
aha, znaci dok su dubrovcani u 16 st. ukinuli ropstvo, usa su bili engleska kolonija..

pa prije par godina na ovim prostorima je bilo krvi do koljena a u europi su se pravili eureka projekti, cern, ..kod nas se slavio i jos slave razne cetnicke i partizanske orgije , godisnje rituli  troju netto dva mjeseca da s e polazu vijenci i recitira o nasoj slajnoj proslosti..

a livade , livade su nam sikare, polja pusta, ljudi bez posla i jos gore bez perspektive..

ja nemam nista protiv d a stranci dodju uzmu u najam nasa polja, siju, sade, mogu cak uzeti filipince za posao ..to su vrijedni radisni  a jos i katolici ne veselje nasim  svecenicima... jer, nasi, oni to necu..mi cemo tkeljati o turizmu tipa cimer fraj od dvaipol mjeseca tako dugo dok se cesi i slovaci ne oporave od revolucije kakvu smo imali i mi 50 god.,jebati cemo mater svakom koji ce ga dirati da radi bar 10 mjeseci u godini, kenjati o ekoloskoj prirodi a pred nosom u jakusevcu nam je brijeg kulture kakvod nema kugli zemaljkoj, ekolosk bomba gora  od one u hirosimi.
kenjat cemo o nasem sumskom bogastvu koji je devastiran, nestrucno cuvano i njegovan, okraden, trupce izvozimo u bezcjenje , a ono malo namjestaja kojeg pravimo nec e nitko kupiti , jer to ruglo nebi kupili ni oni koji su ga istesali.

mi cemo pjevati ode  o cistoj prirodi , vodenom bogatstvu a zemlja smo sa najvise karciogeno oboljelih u europi  ...mladim ljudi imat ce  perspektivu da odu preko sutle, trazit posao, i buducnost.

e pa gospodo, takvu idilu  ima jos samo sj. koreja.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #207 : Prosinac 02, 2011, 06:52:40 prijepodne »
Sve navedeno nije ništa negoli samo pitanje provođenja zakona koji postoje.

A najbolje je da pitanja počneš od samoga sebe i koliko ti diprinosiš bananizmu ove države. A vjerujem - puno!

Bilaj

• Gost
« Odgovori #208 : Prosinac 02, 2011, 09:29:27 prijepodne »
U Češkoj je EU prisilila vlasnike
> šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na burzi, a sve
> zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato jer ga EU
> uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada.

Ja bi samo ovo naglasio.
Hrvatska trenutno prizvodi 300,000 tona šečera a po dogovoru sa EU trebala bi proizvoditi samo 200,000 tona šečera.
Znači sigurno će jedna šečerana propasti, sve u svrhu višeg cilja ulaska u EU.
Dali objasniti radnicima u tim šečeranama da je njihv interes da dobiju odtakz zbog dogovora EU birokrata.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #209 : Prosinac 02, 2011, 10:48:28 prijepodne »
apropo , zamjena osobne iskaznice prilikom mjenjanja adrese..
Joooj, nemoj me podsjećati. Nedavno sam i ja u Gorici prijavio promjenu adrese. Ak ideš mijenjat adresu moraš dat delat novu osobnu!!!! Koja budalaština i koja muka. I koji trošak. I to skroz bezveze! Ko da nisu mogli u kompjuter ukucati novu adresu, i to je to. Ali ne. Ona gospođa na šalteru je još i branila taj postupak! Možda zato jer ako ne bi bilo tolko nepotrebnih postupaka, možda ni nju ne bi trebali...