Pa ja sam u drugom razredu osnovne išao "direktoru" jer sam odbio odlazak na neko izvanškolsko testiranje za neko natjecanje o "revoluciji", rekao sam drugarici učiteljici Nadi (jasno, gedžovanka) da idem na vjeronauk. Ona me blijedo pogledala, iskolačila oči i prezirno rekla da "šta idem tamo, kao da će mi moj bogo pomoć' "...
Na što sam se već kao mali razišao sa "drugovima", a i roditelji su morali hodočastiti do škole po izvanrednom pozivu, dok je moj tadašnji župnik, Matija Stepinac, imao sve riječi pohvale za mene, i pri blagoslovu stana starci su mogli konačno sjati u punom sjaju...

tako da sam nabijao na neku stvar drugove i njihove herojske pričice već onda, a to radim i danas - jedino kaj danas radije nabijem poneku drugaricu - naravno, na onaj "prosti" način.... "jer sam gadan kada sam "nje" gladan", kako bi stihoklepio stari četnik Bora...
Muhica, mene ti na toj slikici nema, jerbo sam ja, kao pravi "građanin", išao u školu u Zagrebu gdje sam rođen i gdje sam stanovao do pred nekoliko godina...