Autor Tema: Najave  (Posjeta: 368924 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Pozivnica za spas naše djece
« Odgovori #90 : Ožujak 26, 2012, 10:58:06 poslijepodne »
Pozivnica za spas naše djece !
Dragi naši roditelji.

Dana 31.03.2012. godine (subota), od 17 do 19 sati, u društvenom domu Turopolje održati će se predavanje o tome
kako spriječiti našu djecu da posežu za različitim narkoticima, kao što su cigareta, alkohol i sve druge vrste droga,
te kako ih na vrijeme primjetiti na našoj djeci.

U goste nam dolae umirovljeni policajci koji su cijeli svoj život proveli u odjelima narkotika i udruga roditelja ovisnika
"Zajednica susret". Oni će sa nama podijeliti svoje životno iskustvo kao roditelji ovisnika - kako se boriti protiv tog zla
i kako ga prepoznati.

Ova pozivnica je pozvana svim roditeljima šestih, sedmih i osmih razreda iz Turopolja i Rakitovca.

Sigurno se pitate kakve to veze ima sa Vama i sa Vašom djecom ?
Dođite na predavanje i saznajte !

Turopoljska udruga mladih Vas moli da dođete i saznate kako pomoći svome djetetu da proživi sretno djetinjstvo.
http://turopolje-mjesto.blog.hr/
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Bikers Brothersi Sisak organiziraju R.I.P. Route 2012.
« Odgovori #91 : Ožujak 26, 2012, 10:58:51 poslijepodne »
Bikers Brothersi Sisak organiziraju R.I.P. Route 2012.
Ovogodišnja ruta sjećanja na poginule bikere duga je oko 150 km. Vodi od Siska do Pounja i natrag.

-Naše dugogodišnje bavljenje motorima pružilo nam je priliku da upoznamo dobre prijatelje, ali isto tako smo ostali bez dosta njih. Neke nismo uspjeli ni upoznati. Svima njima u spomen, prije 4 godine smo odlučili pokrenuti R.I.P. ROUTE. Ona nema fiksni datum nego će se i u narednim godinama održavati u vikendu koji je najbliži Uskrsu, bez obzira na vremenske prilike. – pojašnjavaju iz Udruge Bikers Brothers Sisak i pozivaju sve zaljubljenike u motocikle da im se pridruže ove subote, 31. ožujka.

- R.I.P. route kreće u 13 sati ispred 1st Bikers Safe House u Savskoj ulici. Planiramo se provesti rutom dugom oko 150 km, od Siska preko Petrinje, Hrvatske Kostajnice, do Hrvatske Dubice i natrag preko Sunje do Siska. Dakle, na taj dan se sisački Bikers Brothersi i svi njihovi prijatelji voze za sve poginule motoriste, poštivajući ideju kojoj su pripadali ili su joj težili. Sve što smo zamislili događat će se na cesti i motorima, uz male pauze, nova poznanastva i sve što ide uz bajkerski život. Bircevi se neće posjećivati. – opisuju BBS-ovci, dodajući kako se za svu logistiku brinu sami, odnosno njihovi brandovi BBS club house i 1 st Bikers Safe House.
http://www.sisak.info/bikers-brothersi-sisak-organiziraju-r-i-p-route-2012/
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Seminar na temu EU fondovi u Velikoj Gorici
« Odgovori #92 : Ožujak 30, 2012, 12:10:07 prijepodne »
Seminar na temu EU fondovi u Velikoj Gorici
http://www.poduzetnicki-centar.hr/step.jsp?newsid=486209
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Tour de Tur
« Odgovori #93 : Travanj 02, 2012, 11:41:47 poslijepodne »
Tour de Tur
Tour de Tur, naziv je biciklističkog programa koji će se održati na sam Dan planeta Zemlje, 22. travnja, i koji će u vožnji kroz Veliku Goricu, te posebnoj utrci kroz turopoljski kraj, prema najavama okupiti veliki broj biciklista. Sve s ciljem promocije bicikla kao prijevoznog sredstva.
http://www.vgdanas.hr/Grad/Clanak/4346/tour-de-tur.aspx

https://www.facebook.com/profile.php?id=100003681543582&sk=wall
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Koncert Mungos brothers blues band
« Odgovori #94 : Travanj 03, 2012, 10:04:04 poslijepodne »
Mungos brothers blues band
SRIJEDA, 18. 04.,
dvorana Galženica u 19,30 sati.
KONCERT MUNGOS BROTHERS BLUES BANDA I NJIHOVIH GOSTIJU.
Ulaz slobodan.

Mungos Brothers Blues Band četvrtu godinu za redom izvodi rock, blues i jazz standarde na već tradicionalnom koncertu banda predvođenog Draženom Mišerićem. Mungosi svake godine ugošćuju mlade velikogoričke glazbenike, učenike gitare, koji se uz pratnju banda predstavljaju publici. Mungos Band, koji je dugogodišnjim prisustvom na sceni doprinio popularizaciji bluesa i rocka, te se aktivno angažirao u podučavanju mladih glazbenika, stekao je status institucije rocka i bluesa u Hrvatskoj. I ove godine očekuju nas interpretacije blues velikana u aranžmanu Dražena Mišerića koji je prošle godine dobio priznanje struke te je proglašen najboljim blues gitaristom u zemlji, te njegovih učenika i kolega glazbenika koji će gostovati na koncertu.
http://www.pouvg.hr/Koncerti/Clanak/272/mungos-brothers-blues-band.aspx
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Obredi Velikog tjedna
« Odgovori #95 : Travanj 04, 2012, 09:59:55 poslijepodne »
Obredi Velikog tjedna

ZUPA NBDM

VELIKI CETVRTAK
19.00 - OBRED POSLJEDNJE VECERE

VELIKI PETAK (post i nemrs)
15.00 - KRIZNI PUT
19.00 - OBRED MUKE GOSPODNJE

VELIKA SUBOTA
8.00 - 20,00: POKLON BOZJEM GROBU
20.00 - VAZMENO BDIJENJE

BLAGOSLOV HRANE
na Veliku subotu
17.00 Kobilic, Kurilovec
18.00 kapela Sv. Lovre

na Usrs
6.00 zupna crkva
7.00 zupna crkva

ZUPA SV. PETRA I PAVLA

VELIKI CETVRTAK
18.30 - OBRED POSLJEDNJE VECERE

15.00 - KRIZNI PUT
18.30 - OBRED MUKE GOSPODNJE

VELIKA SUBOTA
21.00 - VAZMENO BDIJENJE

BLAGOSLOV HRANE:
na Veliku subotu 17.00 i 18.00

ZUPA BL. ALOJZIJA STEPINCa

VELIKI CETVRTAK
19.00 OBRED POSLJEDNJE VECERE

19.00 OBRED MUKE GOSPODNJE

VELIKA SUBOTA
8.00 - 20.00 POKLON BOZJEM GROBU
20.00 - VAZMENO BDIJENJE

BLAGOSLOV HRANE:
na Veliku subotu u 17.00 zupna crkva
na Uskrs
6.00 zupna crkva
7.30 kapelica na Plesu

Naveštejne
wwwg tablice

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Najave
« Odgovori #96 : Travanj 05, 2012, 04:46:41 poslijepodne »
ŽUPA SVETE BARBARE, VELIKA MLAKA I VELIKO POLJE

5.4. VELIKI ČETVRTAK (Misa Večere Gospodnje) 
  10.00 KATEDRALA – MISA POSVETE ULJA 
 20.00 + Dragutin Bedžula (stariji i mlađi)

– „Sveta ura“ - klanjanje pred Presvetim sakramentom 
 6.4. VELIKI PETAK (dan Isusove muke i smrti, POST I NEMRS) 
 18.30 OBREDI VELIKOG PETKA

- milostinja ide za Kristov grob u Jeruzalemu 
 7.4. VELIKA SUBOTA (Vazmeno bdijenje) 
  9.00-19.00 STRAŽA KOD BOŽJEG GROBA 
  18.00 BLAGOSLOV JELA 
 20.00 + Ivan, Mara i Ante Knežević - PONESITE SVIJEĆE

NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEG - USKRS (8.4.2012.) 
 8.00 + Iva Jurič, god. Mladen Perković, god.

(blagoslov jela poslije mise) 
 9.30 + Ivo, Mara i Manda Lučić, god.

11.00 ŽUPNA SVETA MISA – u školi

http://www.oglasna.net/index.php/zvm/NOVOSTI/ZUPNE-VIJESTI/RASPORED-%C2%ABSTRA%C5%BDE%C2%BB-KOD-BO%C5%BDJEG-GROBA2

« Zadnja izmjena: Travanj 05, 2012, 04:56:20 poslijepodne Mlačanin »
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Najave
« Odgovori #97 : Travanj 05, 2012, 04:49:35 poslijepodne »
Esther Gitman: "Kad hrabrost prevlada"   
 Knjiga „Kad hrabrost prevlada“, povjesničarke Esther Gitman, obrađuje temu spašavanja i preživljavanja Židova u NDH te ulozi zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca u tom razdoblju. Gitman je rođena u židovskoj obitelji u Sarajevu iz kojeg je s majkom pobjegla ratne 1941. godine. Od 1972. godine živi u New Yorku, a od 1999. godine posvetila se znanstvenom proučavanju sudbine židovskog naroda u kvislinškoj Pavelićevoj državi te je privukla pažnju hrvatske i svjetske javnosti dosada nepoznatim povijesnim dokumentima koji potvrđuju Stepinčevu ustrajnost u spašavanju ugroženih, a posebno Židova tijekom 2. svjetskog rata.

Gospođo Gitman, vaša je knjiga i prije objavljivanja pokrenula polemike među povjesničarima koji su NDH istraživali isključivo kroz zločine i ubojstva, avi progovarate o hrabrosti i dobroti onih koji su spašavali tuđe živote i po cijenu gubitka vlastitoga?

– Kad pišemo o dobrome, to ne umanjuje zločine, ali ja sam zaključila, proučivši desetke tisuća dokumenata iz NDH da je potrebno progovoriti i o svim onim Hrvatima koji nisu podržavali ustaški režim i mržnju prema Židovima nego su koristili svaku prigodu da pomognu spasiti svog prijatelja, susjeda, poslodavca jer su bili istinski uvjereni da Pavelić radi zločin protiv čovječanstva. Malo se govorilo u hrvatskoj javnosti nakon 2. svjetskog rata, ali i nakon devedesetih o onima koji su spašavali Židove. Povjesničari su u Jugoslaviji napisali tisuće knjiga, monografija i eseja fokusirajući se na progone i ubojstva, i to je svakako potrebno, ali kako narod kaže – svaka priča ima dvije strane i da bi istina o tom krvavom razdoblju bila potpuna treba se sjetiti i svih dobrih ljudi koji su bili svjetlo u toj tami i sačuvali živote tisućama hrvatskih i bosansko-hercegovačkih Židova.

Prije 2. svjetskog rata u Hrvatskoj i BiH živjelo je 40 tisuća Židova. Vi navodite da je NDH preživjelo 9500 tisuća Židova, a možda i više od tog broja te je to zasluga onih Hrvata koji nisu podržavali fašiste. Kakva ste svjedočanstva pronašli u arhivama?

– Osobno sam razgovarala sa 77 svjedoka i preslušala 200 snimljenih svjedočanstava. Koristila sam dokumentaciju iz Hrvatskog državnog arhiva, State Departmenta u koja su se slijevale depeše iz tadašnjih veleposlanstava u Beogradu i Zagrebu, Muzeja holokausta u Washingtonu te iz niza drugih izvora. Brzo sam shvatila da velika većina Hrvata nije željela Pavelića, oni ga nisu izabrali, on je nametnut od Hitlera i Mussolinija nakon što je Maček odbio biti nacistički sluga. Pavelić nije bio intelektualac, a Hitler je zaključio da se s njime može manipulirati. Kad sam dobila Fulbrightovu stipendiju i 2002. se preselila jednu godinu u Zagreb, preokrenula sam desetke tisuća dokumenta i bilježila sve što je imalo veze sa spašavanjem ili bijegom Židova od holokausta u NDH. Pronašla sam priče o ljudskosti ljudi koji su Paveliću pisali pisma i peticije s vlastitim imenom i prezimenom, i tražili milost za Židove. Bila sam šokirana činjenicom da ni jedan drugi europski narod koji je bio pod nacističkom čizmom nema takvih dokumenata, odnosno u tim se zemljama nisu otvoreno suprotstavili fašistima da bi spasili Židove. Jedino je unutar granica NDH bilo predstavnika hrvatskog naroda koji su ostavili pisani trag o svojim pokušajima da sačuvaju Židove od smrti. Ti su ljudi bili lučonoše mira, oni su svjetlo u tami, nada da se zlo može pobijediti.

Kako je vaš mentor profesor Ivo Goldstein reagirao kad ste otkrili čime se želite znanstveno baviti?

– Prvi put smo se vidjeli 2002. godine kod američkog veleposlanika u Zagrebu. Gospodin Goldstein je pristao biti moj mentor, uvjet je bio da to bude sveučilišni profesor i priznajem, iznenadio se kad sam kazala da ću proučavati spašavanje Židova u NDH. Pitao me, zar zaista ima tako puno tih primjera da se mogu znanstveno obraditi i ja sam odgovorila da su zagrebački arhivi puni svjedočanstava i dokumenata. Meni je, kao slobodnoj ženi, koja nije materijalno ovisila ni o kome i koja nije odrasla u komunizmu bilo potpuno jasno da tema o Hrvatima i Stepincu koji su spašavali Židove sigurno nije bila popularna u Titovo doba.

U knjizi donosite primjere u kojima Hrvati pomažu Židovima?

– Da, imam dopis koji je jedna tvrtka poslala s molbom da se njezinog židovskog uposlenika Slavka Neumana ne pošalje u koncentracijski logor. Opisavši svog kolegu kao dobrog i lojalnog uposlenika, koga znaju već 19 godina, dopis su potpisali drugi uposlenici kompanije, njih trideset i dvoje. Jednu drugu peticiju, u korist izvjesne Branke Spitzer, da joj se vrati njezina konfiscirana mala trgovina, potpisalo je 110 njezinih sugrađana u selu Velika Kopanica. Židovima su pomagale časne sestre i svećenici, hrvatski partizani, ali i neki dužnosnici NDH, talijanska 2. armija. Ministar zdravstva NDH dr. Ivan Petrić pristao je na prijedlog zagrebačkog liječnika Miroslava Schlesingera da zbog akutne nestašice liječnika u Bosni, tamo pošalje židovske liječnike koji su već ostali bez posla ili bili na putu deportacije u logore kako bi pomogli u liječenju tifusa i sifilisa. Tu je ideju podržao i Ante Pavelić uz opasku: "Uvijek ih se može i kasnije, kada izliječe bosansko stanovništvo, eliminirati".

Pišete kako su krajem devedesetih učestala pitanja vaše kćeri o židovskom podrijetlu, bijegu iz Sarajeva početkom rata, ljudima koji su pomagali da preživite te vas je to motiviralo da potražite odgovore kako bi kćer, ali i šestero unučadi doznalo istinu. Na tom putu uslijedila su i iznenađenja?

– Iz Sarajeva sam pobjegla 1941., ali s majkom sam se zbog njenih roditelja vratila nakon rata 1945. Brzo su shvatili da nakon ustaškog ne žele živjeti pod Titovim komunističkim režimom i kao osmogodišnja djevojčica zauvijek sam napustila rodni grad i preselili smo se u Izrael. Hrvatski jezik nikad nisam potpuno zaboravila, ali sam ga obnavljala prije desetak godina kad sam počela spremati doktorat u New Yorku. Uz pisane dokaze o spašavanju Židova i toplim ljudskim pričama koje sam pronašla, najveće iznenađenje za mene je bio nadbiskup Alojzije Stepinac, za kojeg prije nisam nikada čula. Imala sam krivu percepciju, kao mnogi Židovi, da su katolički svećenici služili ustaškom režimu i onda sam pronašla Stepinčeva pisma i znala sam da držim svjetlo u rukama. Zamislite, Stepinac je još 1938. godine na jednom predavanju rekao da Hrvati žele državu i da je mogu dobiti, ali nikako ne smiju biti neljudi i osvećivati se drugima nego je graditi na temeljima pravde i jednakosti.

Čitatelji vaše knjige prvi će put vidjeti i neka od pisama koja je Stepinac slao Andriji Artukoviću, ministru unutarnjih poslova NDH, u kojima traži da prestanu ponižavati, proganjati i ubijati Židove.

– Stepinac je živio sa svojim narodom, on je bio svećenik, intelektualac i čovjekoljub. Duboko je suosjećao sa svim žrtvama i sve njegove misli i djela bili su usmjereni prema spašavanju svog puka, ne samo Židova. Meni nikako nije jasno zašto vi Hrvati niste znanstveno proučili i činjenicu da su neki pošteni i pametni Hrvati tijekom NDH spašavali i predstavnike srpskog naroda. To je tema o kojoj također imam puno dokumenata. Stepinac je u ratnim, teškim okolnostima postavio neke humane norme i pridržavao se temeljnih ljudskih prava te je bez straha za svoj život pisao Artukoviću upozoravajući ga da će ustaški zločini baciti stigmu na hrvatski narod. On je govorio da su ustaše „uništile tijelo i dušu hrvatskog naroda". Kad je Heinrich Himmler u svibnju 1943. došao Paveliću i tražio da se u logore u Njemačku pošalju i Židovi iz miješanih brakova upravo je Stepinac zaustavio te strahote.

Vi tvrdite da je Alojzije Stepinac predvidio da će nakon kraja rata i antifašističke pobjede Hrvati kao narod biti prozivani i percipirani kao ubojice, upravo zbog zločina na koje je nadbiskup upozoravao Pavelića i njegove ministre?

– Da, to je Stepinac govorio, ali ga ustaše nisu slušali. Kao pametan čovjek, duboko svjestan svega što su počinili pojedinci iz hrvatskog naroda, naglašavao je da će posljedice za poslijeratnu Hrvatsku biti teške te će ratni zločini ostaviti gorak okus te blokirati razvoj hrvatskog naroda jer će vuči za sobom teret ustaških grijeha koji se neće nikad zaboraviti. Moja knjiga još nije u prodaji po knjižarama, ali ja sam spremna na reakcije koje će uslijediti od nekih kojima će smetati što pišem o Stepincu ili neće razumjeti da ne prikrivam zločine nego ukazujem da u svakom zlom vremenu ima onih ljudi koji žrtvuju sebe da bi spasili druge, da bi pokazali da zlo ne može uspjeti do kraja u svom naumu jer su mu stali na put. Pavelić je tražio od Vatikana da pozovu Stepinca u Rim, poslije rata Tito mu je nudio da napusti zemlju ali on je ostao uz svoj narod. On je bio jednostavno častan, dobar čovjek koji je znao da može svakog dana biti ubijen ali život mu ništa nije značio ako ne pomaže nemoćnima. Za mene je Stepinac model, on je uzor humanosti i ljubavi prema čovjeku bez obzira kojoj on vjeri ili rasi pripada. Njegove misli i ideje su bile pozitivne i uvjerena sam da će i nakon moje knjige mnogi spoznati koliko je Stepinac dobroga učinio za židovski i hrvatski narod.

Poznato vam je da u lipnju u Hrvatsku dolazi papa Benedikt XVI. i sve su glasnija šaputanja da će Alojzija Stepinca proglasiti svecem. Kako to komentirate?

– Ne mogu se miješati u crkvena pravila, ali mogu komentirati da je za mene osobno Stepinac sveti čovjek koji je spasio brojne Židove. Pokazao je kao i drugi Hrvati koji su slijedili njegov put pomaganja da i u najmračnijim trenucima ljudske povijesti, postoji svjetlost i velikodušnost pojedinca. Bez takvih ljudi moja majka i ja ne bismo bile spašene i stoga ću se radovati sa svima koji će moguće proglašenje Stepinca svetim dočekati s odobravanjem.

Gospođo Gitman, 2008. godine na međunarodnom simpoziju o Stepincu održanom u Zagrebu, rekli ste da vam je kroza sve godine istraživanja neprestano dolazilo jedno pitanje na pamet: "Kako bih se ja ponašala pod represivnim režimom? Bih li bila hrabra poput nadbiskupa Stepinca i stotine drugih koji su riskirali svoj život i život svojih obitelji?" Imate li danas odgovor?

– Ne, još uvijek nemam odgovor, ali se svakim danom sve više divim njihovoj hrabrosti i zahvaljujem se što su postojali takvi ljudi.

U Hrvatskoj je pokrenut prijedlog za istraživanje komunističkih poslijeratnih zločina. Kako to komentirate?

– Slažem se da treba sve istražiti i podržavam takve akcije, a imam u svojoj arhivi dokumente koji možda mogu pomoći. I ja sam tek četrdesetak godina nakon 2. svjetskog rata krenula u potragu za istinom o spašavanju Židova i vidite da nikad nije kasno za tako plemenite poslove i stoga držim da i Hrvati imaju pravo znati potpunu istinu o svojoj prošlosti.

Jadranka Jureško-Kero, Večernji list , 27.02.2011

Knjigu možete kupiti u Kršćanskoj sadašnjosti.

Link http://www.ks.hr/Biblioteke/Izvan-nizova/Kad-hrabrost-prevlada.aspx

http://www.oglasna.net/index.php/zvm/NOVOSTI/VIJESTI/Esther-Gitman-%22Kad-hrabrost-prevlada%22

Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: "Audicija" u Sisku,u petak 13.(travnja)
« Odgovori #98 : Travanj 10, 2012, 11:05:19 poslijepodne »
Audicija u Sisku u petak, 13.travnja
Najnovije izdanje superpopularne sarajevske kazališne komedije, Audicije, u petak, 13. travnja, gostuje u Domu kulture Kristalna kocka vedrine.
 Jedan od najpopularnijih komičnih kazališnih projekata  započeo je 1985. godine, hit predstavom koju je u tadašnjoj državi vidjelo više od milijun ljudi. Jedan od idejnih tvoraca bio je Željko Ninčić, najširoj javnosti najpoznatiji kao jedan od glumaca u drugom izdanju Audicije iz 1990. godine, gdje je igrao lik Mostarca Marinka Ćutuka, a od 1998. godine je i samostalan autor predstave.
 Najnovija Audicija spoj je staroga i novoga. Pored starih likova i prisjećanja na njihove nezaboravne scene tu su i novi likovi – Crnogorac Vuk Medojević zvan Lisica, Srbijanka udana u Sloveniji Radojka Janša, bivša zatvorenica Asfaltina Kurajbegović i predstavnik raje iz sarajevske čaršije  Džemsudin Šimširpašić.
 Predstava će se igrati 13.4.  u Domu kulture s početkom u 20 sati. Ulaznice su u prodaji na blagajni KKV po cijeni 50kn.
http://www.sisak.info/audicija-u-sisku-u-petak-13-travnja/
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: 402StreetRace
« Odgovori #99 : Travanj 13, 2012, 11:28:42 poslijepodne »
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Tour de Tur
« Odgovori #100 : Travanj 17, 2012, 12:33:54 prijepodne »
VELIKOGORIČKI BICIKLISTI
Utrke i zabavni program za Dan planete Zemlje
...- Dio novca od kotizacije se uplaćuje za izgradnju biciklističkih staza u Velikoj Gorici, a drugi dio ide u humanitarne svrhe - istaknuo je Sučić.
 Uz utrke u organizaciji Društva za športsku rekreaciju Zdrav duh, Udruga za promicanje kulture Art incognito organizirala je i popratni zabavni i kulturni program.
- Tu iza na livadi bit će postavljena umjetna stijena na koju će se ljudi moći penjati, bit će paintball, speedminton, badminton, BMX banditi koji će održati svoju točku. Nekoliko goričkih bendova će svirati, uglavnom rock bendova i jedan mali bend ritam ulice iz Osnovne škole Eugen Kumičić - najavio je Sučić.
 Svi koji žele sudjelovati više informacija o samoj utrci i načinu prijave mogu pronaći na adresi www.tourdetur.org.
http://www.zagrebancija.com/hr-zupanija/utrke-i-zabavni-program-za-dan-planete-zemlje_317511
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: XXVII. TUROPOLJSKO JURJEVO U ODRI, HRAŠĆU I MALOJ MLAKI
« Odgovori #101 : Travanj 17, 2012, 11:18:30 poslijepodne »
XXVII. TUROPOLJSKO JURJEVO U ODRI, HRAŠĆU I MALOJ MLAKI

23.04.2012. OD 16:00

16.00  - HRAŠĆE
                  -     PD TUROPOLJKE – FOLKLORNI PROGRAM
                  - FORMIRANJE I POLAZAK JURJEVSKE POVORKE FOLKLORAŠA, ZAPREGA I JAHAČA ZA MALU MLAKU

16.30 - MALA MLAKA
                  -     KUD „ORAČ“, MALA MLAKA – FOLKLORNI PROGRAM
                  - DOČEK I POLAZAK JURJEVSKE POVORKE FOLKLORAŠA, ZAPREGA I JAHAČA ZA ODRU

16.00 – ODRA

PUHAČKA GLAZBA „SIJAČ“ - LUČKO
 BANDERIJ PLEMENITE OPČINE TUROPOLJSKE

17.00 SV. MISA

19.00 – PROGRAM ISPRED ŽUPNE CRKVE SV. JURJA - ODRA:
MUŠKETIRI  I  HARAMIJE
DVORSKA LUDA
 NATJECANJE U TRADICIJSKOM POTEZANJU KONOPA
 PALJENJE KRIJESA

19.00 - PROGRAM NA POZOPRNICI ISPRED DOMA DVD ODRA:
DJEČJI VRTIĆ ODRA      PD „TUROPOLJKE“
 KUD „MLADOST“ - ODRA      KUD KUPINEČKI KRALJEVEC
 KUD „ORAČ“ - MALA MLAKA    KUD VRHOVJE ŽUPE DUBRANEC

20.00 -  LUNA  BAND

VODITELJ PROGRAMA:   Darko Janeš
http://www.czk-novi-zagreb.hr/hr/akcije/xxvii-turopoljsko-jurjevo-u-odri-hrascu-i-maloj-mlaki,422
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: Kres v Kurilovcu
« Odgovori #102 : Travanj 21, 2012, 09:13:57 prijepodne »
Kres v Kurilovcu
22.04.2012. ob 6 popoldan.
Igraju dve muzike,bu nekaj za pod zub hititi a ob pol osem kres vužižeju najstareši Jure v selu.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: 6. Brass festival
« Odgovori #103 : Travanj 22, 2012, 02:02:40 poslijepodne »
“Ususret Brass Festivalu”
24. 04. 2012. — Velika Gorica

19.00
Koncert „Ususret Brass Festivalu“. Hrvatsko društvo kornista
Dvorana OŠ Ščitarjevo
http://www.tzzz.hr/events/ususret-brass-festivalu/

Otvorenje 6. Velikogoričkog Brass festivala
28. 04. 2012. — Velika Gorica

19.30
Informacije www.pouvg.hr
Dvorana Gorica, Zagrebačka 37
http://www.tzzz.hr/events/otvorenje-6-velikogorickog-brass-festivala/

Ususret Brass festivalu
UTORAK, 24. 04.,
dvorana Osnovne škole Šćitarjevo u 19 sati.

KONCERT „USUSRET BRASS FESTIVALU“.
Sudjeluju: članovi Hrvatskog društva kornista.
Ulaz slobodan!
Hrvatsko društvo kornista registrirano je 1997. godine nakon desetak godina „neformalnog druženja“. Tijekom svih godina postojanja društvo okuplja profesionalne hrvatske korniste koji se bave promocijom glazbe na rogu čestim koncertiranjem, održavanjem stručnih seminara i natjecanja, izdavanjem nosača zvuka s djelima za rog, promicanjem hrvatske glazbene baštine. Društvo i njegovi članovi su dobitnici brojnih nagrada.
Zadnji nosač zvuka u izdanju KD „Vatroslav Lisinski“ u produkciji Hrvatskog društva kornista pod nazivom „30 kornista za 30 godina KDVL“ izdan krajem 2003. prepoznat je po svojoj kvaliteti i posebnosti te kao takav nominiran u dvije kategorije za nagradu „Porin“.
http://www.pouvg.hr/Koncerti/Clanak/276/ususret-brass-festivalu.aspx

6. Velikogorički Brass festival
 29. 04. 2012. — Velika Gorica

19.30
Informacije www.pouvg.hr
Crkva bl. Alojzija Stepinca, ul. dr. Jurja Dobrile
http://www.tzzz.hr/events/6-velikogoricki-brass-festival/

6. Brass festival
SUBOTA, 28. 04.,
dvorana Gorica u 19,30 sati.

OTVORENJE 6. VELIKOGORIČKOG BRASS FESTIVALA.
Sudjeluju: Kvintet Simply brass; Simfonijski puhački orkestar OS RH; Mark Clodfelter, truba; Mladen Đorđević, truba; Rex Richardson, truba; Bank Harkay, rog i Mario Šincek, trombon.
Dirigent: Tomislav Fačini.
Još jedno izdanje Velikogoričkog brass festivala je pred nama.
Ovoga puta šesto i ponovo s pričom baš kao i svako izdanje VG brass festivala do sada. Ponosimo se svakim gostom – glazbenikom na Festivalu. Festival započinjemo skladbom Balkanika skladatelja Erica Ewazena koji je gostovao na Festivalu 2007. godine i stvorio veze s hrvatskim umjetnicima. Njegov kvintet Balkanika opisuje Ewazenove impresije tijekom boravka na Festivalu. Program Festivala je kao i uvijek pomno biran i sva djela su vrijedna pažnje. Vjerojatno će posebnu pažnju privući djelo Rextreme; koncert za trubu posvećen solistu Rexu Richardsonu iz pera Jamesa Stephensona koji je također bio gost Festivala (2009.). Rextreme je djelo koje je privuklo pažnju svojom težinom i smatrano je neizvedivim osim za one najbolje, no J. Stephenson je uvjeren da će djelo naći put do repertoara umjetnika baš kao i druga djela koja su smatrana teško izvedivim. Možda imamo prilike slušati među prvima djelo koje će u budućnosti biti često izvođeno? Ova izvedba je svjetska premijera ovog djela za solo trubu i puhački simfonijski orkestar.
Također, imamo priliku čuti i europsku premijeru Sonate za trubu R. Daleya. (30. 4. 2012.).
Ne propustite glazbene brass večeri jer postajete sudionikom trenutaka u kojima, uz Vas, Velika Gorica postaje nezaobilazno mjesto na glazbenoj karti Hrvatske, Europe i svijeta.
http://www.pouvg.hr/Koncerti/Clanak/281/6-brass-festival.aspx

Trio Barocco
NEDJELJA, 29. 04.,
crkva bl. Alojzija Stepinca, Dr. Jurja Dobrile u 19,30 sati.

6. VELIKOGORIČKI BRASS FESTIVAL.
Sudjeluju: „Trio Barocco“ – Petar Obradović, truba; Marin Zokić, truba i Mario Perestegi, orgulje.
Gost: Mladen Đorđević, truba.
Ulaz slobodan!
http://www.pouvg.hr/Koncerti/Clanak/282/trio-barocco.aspx

Mark Clodfelteri Rebecca Wilt
PONEDJELJAK, 30. 04.,
Dom kulture Galženica, Trg Stjepana Radića 5 u 19,30 sati.

6. VELIKOGORIČKI BRASS FESTIVAL.
Sudjeluju: Mark Clodfelter, truba i Rebecca Wilt, klavir.
Ulaz slobodan!
http://www.pouvg.hr/Koncerti/Clanak/283/mark-clodfelteri-rebecca-wilt.aspx

Jazz orkestar HRT-a
UTORAK, 01. 05.,
dvorana Gorica, Zagrebačka 37 u 19,30 sati.

ZAVRŠNI KONCERT 6. VELIKOGORIČKOG BRASS FESTIVALA.
Sudjeluju: Jazz orkestar HRT-a; Rex Richardson; truba, flügelhorn, Es sopran kornet, piccolo truba, truba s povlačkom.
Gost: Petar Rogan, vokal;
dirigent: Saša Nestorović.
Ulaz slobodan!
http://www.pouvg.hr/Koncerti/Clanak/284/jazz-orkestar-hrt-a.aspx
wwwg tablice

Offline kuntakinte

• Jezerača
Odg: 10. Proljetni sajam
« Odgovori #104 : Travanj 22, 2012, 02:03:31 poslijepodne »
10. PROLJETNI SAJAM

Udruženje obrtnika Velike Gorice i Turistička zajednica grada Velike Gorice  ove godine organiziraju  tradicionalni  jubilarni  10. PROLJETNI SAJAM .

Manifestacija će se održati od 25. do 27. svibnja 2012. godine na lokaciji oko Pučkog otvorenog učilišta.

10. Proljetni sajam imati će sljedeće sadržaje:
Izložba radova cvjećara u ekološko- edukativnoj akciji
 Prodajna izložba cvijeća, sadnica, aranžmana, pribora za uređenje vrtova, poljoprivrednih strojeva i alata, suvenira i drugih proizvoda tradicionalnog obrtništva i poduzetništva
 Prodajna izložba  ekološki uzgojenih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda
Stručna predavanja i  poslovne radionice
 Prodajna izložba opreme za ekološko zbrinjavanje otpada 
Predstavljanje obrtničkih zanimanja velikogoričke Srednje strukovne škole i Obrtničke komore Zagreb
 5. HAIR FASHION VG 2012. – velika revija frizura najpoznatijih velikogoričkih frizerskih  i kozmetičkih salona
 Akcija gradske knjižnice „Sve za pet“

10. Proljetni sajam pratit će dvije kulturno turističke  manifestacije: Festival ruža i VG Blues Festival.
http://www.tzvg.hr/novosti/pregled/10.-proljetni-sajam
wwwg tablice