Autor Tema: Opcije foruma  (Posjeta: 68367 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
Odg: Opcije foruma
« Odgovori #45 : Veljača 11, 2010, 09:39:04 prijepodne »
A de to je?

Na početnoj stranici, nije se vidio jer je po defaultu bio isključen za sve. Sad bi ga trebali vidjeti svi osim gostiju.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #46 : Veljača 11, 2010, 10:03:27 prijepodne »
A de to je?

Na početnoj stranici, nije se vidio jer je po defaultu bio isključen za sve. Sad bi ga trebali vidjeti svi osim gostiju.

plemenitašica [11|Vel 09:59 am]: hihihihi - mogu i slova biti u boji - izvrsno 
plemenitašica [11|Vel 09:59 am]: bravo ADMIN - fala

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #47 : Veljača 11, 2010, 10:45:41 prijepodne »
A de to je?

plemenitašica [11|Vel 09:59 am]: hihihihi - mogu i slova biti u boji - izvrsno  
plemenitašica [11|Vel 09:59 am]: bravo ADMIN - fala

Primjećujem da postoji i zvučni signal. Ali se brbljarije ne vide ako si u nekom podforumu, što je razumljivo, no, da li bi se moglo napraviti da se ipak čuje zvučni signal kad "sjedne" nečija rečenica bez obzira što je ne vidiš taj čas, dok ne dođeš na glavnu stranicu? Jer zvukom će te privući da je netko nekaj napisao dok pišem recimo sad ovo.

DodataK:

Kako je moguće čitati rečenice koje su 25 redova ispred posljednje?

Edit: dodatak
« Zadnja izmjena: Veljača 11, 2010, 10:49:15 prijepodne plemenitašica »

Offline ivana_vg

• Iskusni član
  • Spol: Ženski
« Odgovori #48 : Veljača 11, 2010, 07:51:56 poslijepodne »
Dali možete staviti da se u oglasniku može editirati   post?

Može.
Hvala. Ovo će mi dosta pomoći  ubuduće.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #49 : Veljača 11, 2010, 08:41:17 poslijepodne »
Primjećujem da postoji i zvučni signal. Ali se brbljarije ne vide ako si u nekom podforumu, što je razumljivo, no, da li bi se moglo napraviti da se ipak čuje zvučni signal kad "sjedne" nečija rečenica bez obzira što je ne vidiš taj čas, dok ne dođeš na glavnu stranicu? Jer zvukom će te privući da je netko nekaj napisao dok pišem recimo sad ovo.

DodataK:

Kako je moguće čitati rečenice koje su 25 redova ispred posljednje?

Za one koji su emotivno vezani za brbljarije mogu ih ostaviti aktivne u jednom tabu, a u drugom pregledavati ostali sadržaj foruma. ;-)

Poruke se spremaju u bazu, ali koliko vidim nema opcije za prikaz starijih poruka. Povećao sam broj vidljivih poruka na 50.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #50 : Ožujak 02, 2010, 10:25:49 prijepodne »
chat problemčić.

Ovako kakda ja otvorim stranicu naslovnu, onda je tamo onaj tab velikogorička brbljaonica. E sada da se to otvori mora se stisnuti znak - a ne znak +.
Nakon kaj se jednom klikne onda počnu ikone dobro raditi ?!

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #51 : Ožujak 06, 2010, 12:10:42 poslijepodne »
Štel sam otvoriti novu temu jer mi se ovo kaj ću sad načeti čini dosta važno, ali pošto naslov ove teme dost dobro opisuje o čemu se radi, onda ču to ovdje ugurat. Ak moderator smatra da to zaslužuje svoju zasebnu temu, onda nek tak i napravi.

Radi se o opcijama "Uredi" i "Izbriši" iznad svakog osobno unešenog posta. Smatram da to nije baš najbolje konfigurirano na ovom forumu.

Na primjer "Uredi".
Po mojem bi to smjelo biti aktivno jedno 15-20 minuta nakon što neko pošalje post. Kasnije se taj gumb ne smije pokazivati, kaj znači nakon što je neko nešto napisao treba imati šanse to još iskorigirati neko vrijeme, ali ne vječno.
Razlog: ako se diskusija zbog tog jednog posta produbi, a razlog duboke diskusije je na primjer krivo izražavanje, kriva tvrdnja u tom jednom konkretnom postu, onda bi čist teoretski taj koji je napisal taj post svoje izjave mogao promijeniti i poslije tvrditi da je to uvijek tak bilo napisano. I onda bi ispalo da svi drugi, koji su orginalni post pročitali i kritizirali, jednostavno izmišljaju. Da su ludi! Uglavnom, naknadno editiranje bi ja jako ograničio.

Slično i sa "Izbriši".
Aktualni primjer su portove poruke na jednoj temi. On ih je nakon par razmjena mišljenja jednostavno bez ikakvog tumačenja i najave izbrisal i sad odgovori na njegove postove stoje ko da su iz neba pali. Fali kontekst, onaj koji čita niš nemre spojiti. Ak se slučajno njegovi postovi ubace (quote) u odgovor, onda se nešto i vidi, ali to je za mene samo slučajnost jer može se i drugačije odgovarati na post, bez quote, a to ubacivanje originalnog teksta nije obaveza. Iz tog razloga bi se teoretski mogla i neka cijela tema jednostavno izbrisat jer cijela diskusija na tu temu i cijela tema onda nema nikakvog smisla. Nikakvog!

Smatram ak neko ovdje napiše neki post, da daje neku izjavu u javnost, jer ovo nije niš drugo nego javnost, onda je to nešto kaj se nemre samo tak povući. Nemreš vrijeme vratiti. Samim time kaj se ovdje učlanjuješ time prihvaćaš neka pravila te "igre" ovdje, i nemreš samo tak reči "vrati mi moje izjave".

Ak to ostane tak kak je do sad, onda se pitam kolko te sve diskusije imaju smisla? Zar da sve te diskusije ovise o trenutnom raspoloženju pojedinaca? Onda pojedinci mogu tu cijelu kulu od karata jednostavno srušiti. Danas bi diskutiral, sutra mi se to ne sviđa i povlačim kaj sam rekal, a preksutra bum opet diskutiral i možda čak glumatal da nisam do sad niš na tu temu rekel. To mi zvuči ko neka dječja igra. Pa zar da se ovdje tak igramo? Ja ne bi. Više nis u tim godinama.

Mislim - pa kaj da se "mučim" na nekoj temi uložim sate i sate diskutiranja, pa da mi neki totalno iskompleksiran tip sa svojom neodgovornošću i glupošću sve uništi? (Ovo je navedeno samo kao jedan primjer, jedna mogučnost. Svaka sličnost s realnim likovima je čista slučajnost). Zar da forum bude ovisan o takvim likovima?

Zato konkretno moj prijedlog: Uredi i Obriši gumbi nek budu aktivni max. 30 min nakon što je post objavljen. Ili, ajde, još tak dugo dok neko nije napisal neki noviji post (odgovoril) na toj temi. Poslije toga nema više ništa. Kraj! Finito! Ende! Čak ni brisanje kad član želi skroz i zauvijek otiči sa foruma. To pravilo nek bude negdje zapisano, da ne bi bilo "nismo znali", i kad se učlanjuje, da novi član potvrdi da je to pročital i da se slaže. A postojeće članove se samo informira i ak im ne paše da još imaju tu mogućnost otići, ali onda zauvijek, bar pod tim istim nickom.

Sve drugo je za mene igra za malu djecu. A meni se čini da to nije namjera ovog foruma.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #52 : Ožujak 06, 2010, 12:34:23 poslijepodne »
chat problemčić.

Ovako kakda ja otvorim stranicu naslovnu, onda je tamo onaj tab velikogorička brbljaonica. E sada da se to otvori mora se stisnuti znak - a ne znak +.
Nakon kaj se jednom klikne onda počnu ikone dobro raditi ?!

To je problem s tim pluginom. Nisam vidio da postoji neki bolji za SMF.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #53 : Ožujak 06, 2010, 12:37:23 poslijepodne »
Radi se o opcijama "Uredi" i "Izbriši" iznad svakog osobno unešenog posta. Smatram da to nije baš najbolje konfigurirano na ovom forumu.

Na primjer "Uredi".
.......ako se diskusija zbog tog jednog posta produbi, a razlog duboke diskusije je na primjer krivo izražavanje, kriva tvrdnja u tom jednom konkretnom postu, onda bi čist teoretski taj koji je napisal taj post svoje izjave mogao promijeniti i poslije tvrditi da je to uvijek tak bilo napisano.

Slično i sa "Izbriši".
Aktualni primjer su portove poruke na .......On ih je nakon par razmjena mišljenja jednostavno bez ikakvog tumačenja i najave izbrisal i sad odgovori na njegove postove stoje ko da su iz neba pali.

Nemrem vjerovati? Tip je izbrisao sve svoje postove u toj temi.  :P :P :P
Možda je izbrisao i u mnogim drugim temama.

Bravo BobRock, i na komentaru i na tome što ste primijetili.
Kako sam ja inventar na forumu (gotovo svaki dan, vrlo rijetko prođe dan da ne dođem bar pročitati) ne bih primijetila da nekih postova od jučer ili prekjučer nema, samo zato jer su se već nagomilali novi. Ne pamtim niti svoje postove (kad ih puno ima  ;)), a kam tek neke tuđe.

Ali ovo brisanje je nedopustivo, apsolutno se slažem. Po meni zaslužuje kaznu.

Što se tiče „uredi“ -  i tu vam dajem podršku, iako je uvijek vidljivo ako se post uređuje nakon što je već pušten u javnost. Ostaje upisano tko ga je i kad zadnji mijenjao. Neki napišu što su promijenili, i  ne vodim brigu što je mijenjano, ako je to unutar par minuta. No, ako je od sinoć do danas, onda sam već „ljuta“, bez obzira što (možda) nije nitko od forumaša nastavio diskusiju. Isto me ljuti kad je tema vrlo aktivna, i svaka minuta značajna jer se stalno odgovara, a bude prvobitni post promijenjen.

Ali možeš kliknuti „uredi“ pobrisati sve što je pisalo, a ostaviti npr. xyz – i opet nema cijelog napisa, nego samo nick koji je pisao i datum posta, odnosno zadnje izmjene.

To su razlozi zašto citiram postove (iako ne uvijek –  ;)  ), i trudim se citirati baš ono na što se nadovezujem, a vrlo često to činim na rezance, da bude jasnija moja replika.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #54 : Ožujak 06, 2010, 12:44:50 poslijepodne »
Zato konkretno moj prijedlog: Uredi i Obriši gumbi nek budu aktivni max. 30 min nakon što je post objavljen. Ili, ajde, još tak dugo dok neko nije napisal neki noviji post (odgovoril) na toj temi. Poslije toga nema više ništa. Kraj! Finito! Ende! Čak ni brisanje kad član želi skroz i zauvijek otiči sa foruma. To pravilo nek bude negdje zapisano, da ne bi bilo "nismo znali", i kad se učlanjuje, da novi član potvrdi da je to pročital i da se slaže. A postojeće članove se samo informira i ak im ne paše da još imaju tu mogućnost otići, ali onda zauvijek, bar pod tim istim nickom.

Sve drugo je za mene igra za malu djecu. A meni se čini da to nije namjera ovog foruma.

Slažem se s prijedlogom, ja baš nisam stalno na forumu pa mi nije zapeo za oko taj problem.

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #55 : Ožujak 06, 2010, 01:05:40 poslijepodne »
Imaš c/p,mene je to sasma dost.Ak je negdo za "dizguziju" toga to nebu hitilo z ravnoteže.Na starem forumu je brisajne teme rodilo nove na istu temu (stan TAZ,policija&kabanja-bambuča...)
Mene ovo odgovara i to nevidim ko problem.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
« Odgovori #56 : Ožujak 06, 2010, 06:06:48 poslijepodne »

Da ne citiram cijeli post ,samo ovaj dio-brvao BobRock ovo apsolutno podržavam .
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Trs

• Gost
« Odgovori #57 : Ožujak 24, 2010, 03:24:58 poslijepodne »

Probal sam nekaj napisati u chat-mašinu (jedva sam ju našel) u vezi muškog mozga, al nisam znal de treba stisnuti "enter" da to i objavim.
Nije chat za mene, očito! :D

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #58 : Ožujak 24, 2010, 03:27:47 poslijepodne »

Probal sam nekaj napisati u chat-mašinu (jedva sam ju našel) u vezi muškog mozga, al nisam znal de treba stisnuti "enter" da to i objavim.
Nije chat za mene, očito! :D

Piše na chatu:

plemenitašica [24|Ožu 03:26 pm]: T R S - za vas:  
plemenitašica [24|Ožu 03:26 pm]: "al nisam znal de treba stisnuti "enter" da to i objavim."  
plemenitašica [24|Ožu 03:26 pm]: prstom na tipku Enter

Offline Točkica

• Iskusni član
  • Spol: Ženski
« Odgovori #59 : Ožujak 24, 2010, 06:46:26 poslijepodne »

I ja podržavam Boba! Dobro  primijećeno. Slažem se da bi se opciju brisanja i uređivanja moglo vremenski ograničiti.