Autor Tema: Presude generalima Gotovini, Čermaku i Markaču  (Posjeta: 58809 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Presude generalima Gotovini, Čermaku i Markaču
« : Travanj 15, 2011, 12:26:24 poslijepodne »
Prvostupanjska presuda je, kao što znate, osuđujuća za generala Gotovinu, koji je osuđen na 24 godine, i generala Markača koji je osuđen na 18 godina zatvora, dok je general Čermak oslobođen.

Osuđeni generali su osuđeni po identičnim točkama optužnice, svima od prve do devete, osim treće, koja mi je i po svojem sadržaju maltene nesuvisla.

Kako komentirate iste? I što bi Hrvatska trebala napraviti?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Zagorec BP

• Gost
Odg: Presude generalima Gotovini, Čermaku i Markaču
« Odgovori #1 : Travanj 15, 2011, 12:35:31 poslijepodne »
Odjebati hrvatsku vlast i tzv. Europu.
E to bi trebala hrvatska učiniti.

Što je Vukovar i što je Srebrenica? :(

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #2 : Travanj 15, 2011, 02:30:51 poslijepodne »
Malo me čudiš, ali ipak - svaka čast ako tako misliš...

Ima još dobrih razmišljanja, ljudi su nadahnuti nepravdama koje nam se čine pa odmah reagiraju, i to je dobar znak, jer...

http://www.ezadar.hr/clanak/osudeni-na-zivot-u-domovini-nastaloj-na-udruzenom-zlocinackom-pothvatu

“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Newbie

• Jezerača
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #3 : Travanj 15, 2011, 05:28:17 poslijepodne »
Jednostavno samo nemamo srece sto smo se rodili u ovoj drzavi. Ili jos bolje receno sto smo se izborili za nju... kao da nam je to uopce trebalo

Offline krok

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #4 : Travanj 15, 2011, 05:41:09 poslijepodne »
DC: TEZU O ZLOČINAČKOM POTHVATU TREBA SRUŠITI!

Demokratski centar šokiran je presudom koju je Haaški sud izrekao hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču proglasivši ih krivim i osudivši na kazne zatvora od 24 i 18 godina zatvora. Sudsko vijeće zaključilo je da je postojao Zajednički zločinački pothvat čiji je cilj bio tijekom i nakon Oluje prisilno i trajno ukloniti srpsko stanovništvo s okupiranih područja u Hrvatskoj.

Ovakav zaključak suda je potpuno neprihvatljiv i netočan. Hrvatska je bila žrtva velikosrpske agresije, godinama je južni i istočni dio bio presječen od središnjeg dijela zemlje ,brinući se o pola milijuna hrvatskih izbjeglica i milijun izbjeglica iz BIH o kojima je godinama brinula.

Hrvatska politika nije planirala etničko čišćenje nakon silnih pregovora i uvjeravanja u prihvaćanje hrvatske države, nuđenja mirovnih planova govoriti o zločinačkom pothvatu predstavlja duboko ne poznavanje situacije i odluka državnog vodstva.

Demokratski centar poziva na jedinstvo u osudi stava o zajedničkom zločinačkom pothvatu kao duboko nepravednog. DC vjeruje da će  pred žalbenim vijećem haškog suda obrana generala srušiti ovakvu presudu haškog suda.

demokratski-centar.hr
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #5 : Travanj 15, 2011, 05:48:02 poslijepodne »
Zanimljivo da je obrazloženje presude i "krivice" generala Gotovine naglasilo njegovu porisutnost na brijunskom sastanku, čime je utvrđeno da je on "za sve znao i sa svime bio suglasan", što znači da je znao za navodnu tenziju da se Hrvatska očisti od Srba, a time i da snosi odgovornost (praktički za samo navodno saznanje).

Još je zanimljivije što je na tom sastanku bio i general Čermak - kojemu prisutnost na tom sastanku ne stavljaju na teret.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #6 : Travanj 15, 2011, 06:48:53 poslijepodne »
Gospodo oni koji su nas vodili svih ovih godina zaslužni su za ovu presudu, nekima nije ni u interesu da se Gotovina vrati doma, jer mogao bi im pomrsiti puno računa, zandete Vi dobro koji su ti i lako će te ih locirati, identificirati.......
Usput apropo Čermaka, on je samo švercao Naftu u SAO Krajinu prije i poslije Oluje, a to nije dovoljno za osudu izgleda, to nije to.

Offline krok

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #7 : Travanj 15, 2011, 06:54:39 poslijepodne »
Gospodo oni koji su nas vodili svih ovih godina zaslužni su za ovu presudu, nekima nije ni u interesu da se Gotovina vrati doma, jer mogao bi im pomrsiti puno računa, zandete Vi dobro koji su ti i lako će te ih locirati, identificirati.......
Usput apropo Čermaka, on je samo švercao Naftu u SAO Krajinu prije i poslije Oluje, a to nije dovoljno za osudu izgleda, to nije to.

Možda im sad pomrsi račune, mislim ja bi to odavno napravio na njegovom mjestu. Treba čekati žalbu, još nije sve gotovo.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu

Offline Newbie

• Jezerača
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #8 : Travanj 15, 2011, 07:04:20 poslijepodne »
Zalba nece puno promjeniti, mogu mu skinuti godinu ili dvije, nista vise.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #9 : Travanj 15, 2011, 07:27:42 poslijepodne »
Kako komentirate iste? I što bi Hrvatska trebala napraviti?

Nisam pravnik, ali kad se usporedi 10 godina koje je dobio Šljivančanin za zločine u Vukovaru, ili već istekla kazna Biljane Plavšić za genocid i zločine protiv čovječnosti onda vidimo da nije napravljeno sve što je trebalo biti napravljeno. Na kraju će još i Hrvatska plaćati Srbiji ratnu odštetu.

Sumnjam da sadašnja politička garnitura može išta napraviti. I pregovori s EU i slučaj sa sudom u Haagu pokazuje da nisu sposobni ništa napraviti i da samo plešu kako drugi sviraju dok se bave svojim kriminalnim djelatnostima.

Tko je izdao Gotovinu? Pa Zna se...

Kako je sanader promijenio ploču...

ANTE GOTOVINA - TKO JE IZDAO GOTOVINU - ZNA SE

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #10 : Travanj 15, 2011, 09:58:32 poslijepodne »

Do sad ju nisu vrušili i sad bu posle presude opala kak ruška?
Dejte najte,prosim vas...
Vele des na radiju da ak ga osude i na dan,a ne 24 lete, radi ToZP, ona je dokazana.Vglavnem,kak sem ja razmel, za leto dan bu (donesena) pravomočna presuda.
wwwg tablice

Jaguar

• Gost
« Odgovori #11 : Travanj 15, 2011, 10:13:20 poslijepodne »

Do sad ju nisu vrušili i sad bu posle presude opala kak ruška?
Dejte najte,prosim vas...
Vele des na radiju da ak ga osude i na dan,a ne 24 lete, radi ToZP, ona je dokazana.Vglavnem,kak sem ja razmel, za leto dan bu (donesena) pravomočna presuda.

Ja bi dal VŠO, ona bi srušila celi Hag. ;D

Bilaj

• Gost
« Odgovori #12 : Travanj 15, 2011, 10:36:07 poslijepodne »
Citat:
Na kraju će još i Hrvatska plaćati Srbiji ratnu odštetu.

U presudi se navodi da je ovo bio udruženi zločinački podhvat za protjerivanje srba i uništavanje njihove imovine.
To direktno povlači tužbe svih srba iz hrvatske da im hrvatska plati odštetu. Ako mi želimo u EU onda će se to morati platiti pod mus i još im se ispričavati.

Samo bi povukao paralelu. Milošević i srbijanski vojni i politički vrh nije osuđen ali je zato osuđen hrvatski i vojni i politički vrh.

Ja bi sada samo želi čuti što nakon svega ima mesić za reč.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #13 : Travanj 16, 2011, 01:31:27 poslijepodne »

;D :o ;D

U današnjoj haaškoj presudi Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, iskreno, najveće iznenađenje je oslobađajuća presuda Ivanu Čermaku, naftnom tajkunu, ratnom šverceru nafte i kokaina, čovjeku koji je na organiziranom kriminalu tijekom 1990.-ih izgradio multimilijunsko osobno bogatstvo, kojim je zbrinuo vrlo vjerojatno i svoje praunuke.
............
Možda ipak i nije tako loše da se Čermak vraća kući. Jer u Haagu bi nastavio glumiti tamo nekakvog nacionalnog heroja, koji se tobože obranom od optužnice za ratne zločine bori za tamo nekakve nacionalne interese. Kakva glupost! Čermak nema pojma što to znači nacionalni interes! Taj čovjek uopće ne razumije nekakav koncept općeg dobra. Kakav general! Kakav „heroj“!
Dajte dođite malo pameti molim vas. On je obični, prljavi ratni profiter, koji je na vašoj poginuloj djeci i uništenim sudbinama i životima, stvarao vlastite krvave naftne profite, kada je tijekom najžešćih ratnih sukoba u Hrvatskoj i BiH, otvoreno sa Željkom Ražnjatovićem Arkanom švercao naftu preko Abdićeve Zapadne Bosne. Nije to neka naročita tajna. Nema tu puno tajni.
.........
Tako je Čermaka, kao što to priliči u pravno uređenim državama, na Plesu po povratku iz Haaga, trebala dočekati kriminalistička policija i maricom ga u lisicama sprovesti u najbliži zatvor. To se, naravno, nnije dogoditi, jer ovo je ipak Hrvatska, a kod nas su raznorazni Čermaci heroji, a ne kriminalci. Pa je Čermaka umjesto krim policije na Plesu dočekala šefica njegove kriminalne organizacije izvjesna Jadranka Jaca Kosor.

piše: Domagoj MARGETIĆ

http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/domagojeve-strelice-slucaj-cermak-krinka-tek-oslobodenog-heroja1/

Offline dadi

• Iskusni član
« Odgovori #14 : Travanj 16, 2011, 05:50:44 poslijepodne »

;D :o ;D

U današnjoj haaškoj presudi Anti Gotovini, Mladenu Markaču i Ivanu Čermaku, iskreno, najveće iznenađenje je oslobađajuća presuda Ivanu Čermaku, naftnom tajkunu, ratnom šverceru nafte i kokaina, čovjeku koji je na organiziranom kriminalu tijekom 1990.-ih izgradio multimilijunsko osobno bogatstvo, kojim je zbrinuo vrlo vjerojatno i svoje praunuke.
............
Možda ipak i nije tako loše da se Čermak vraća kući. Jer u Haagu bi nastavio glumiti tamo nekakvog nacionalnog heroja, koji se tobože obranom od optužnice za ratne zločine bori za tamo nekakve nacionalne interese. Kakva glupost! Čermak nema pojma što to znači nacionalni interes! Taj čovjek uopće ne razumije nekakav koncept općeg dobra. Kakav general! Kakav „heroj“!
Dajte dođite malo pameti molim vas. On je obični, prljavi ratni profiter, koji je na vašoj poginuloj djeci i uništenim sudbinama i životima, stvarao vlastite krvave naftne profite, kada je tijekom najžešćih ratnih sukoba u Hrvatskoj i BiH, otvoreno sa Željkom Ražnjatovićem Arkanom švercao naftu preko Abdićeve Zapadne Bosne. Nije to neka naročita tajna. Nema tu puno tajni.
.........

od nekog poput tebe čovjek se drugom ni nije mogel nadati!
zašto nisi quotao npr. kolumnu Zvonimira Despota iz vecernjeg ili nekog sličnog?

Zato jer to smrdljivom mesiću - HNS-ovcu ne paše!

fuj!