Autor Tema: Vlada leti u svemir  (Posjeta: 11198 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
Vlada leti u svemir
« : Ožujak 22, 2011, 07:39:01 poslijepodne »
Umjesto da dođe među seljake Čobanković ih špijunira iz orbite...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/cobankovic-vidio-sam-satelitske-snimke-na-cestama-je-samo-10-posto-seljaka/543554.aspx

Citat:
"Na cestama je tek 10-ak posto seljaka", rekao je Čobanković nakon sastanka kazavši da je do te brojke došao analizirajući satelitske snimke seljačkog prosvjeda! "

Koliko su platili te satelitske snimke? Da li je bio raspisan javni natječaj za to jer to sigurno košta više od najniže granice za javnu nabavu?

Offline Muzh

• Skoro pa pravi član
Odg: Vlada leti u svemir
« Odgovori #1 : Ožujak 22, 2011, 08:14:54 poslijepodne »
Che vech troschiju peneze na satelitske snimke mogli bi lepo proschtuderati i videti kuliko je zemle neobradjeno, kuliko schume sposecheno a posebno tere parcele nisu kultiverane a negdo je pokupil poticaja zajne.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #2 : Ožujak 22, 2011, 08:48:20 poslijepodne »
Prava oporba bi mu upravo to nabila na nos u Saboru...

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #3 : Ožujak 22, 2011, 09:05:23 poslijepodne »
Kaj te snimke nekaj koštaju?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #4 : Ožujak 22, 2011, 09:09:39 poslijepodne »

Pa meni nije poznato gdje se to mogu besplatno nabaviti real time sateliteske snimke bilo kojeg dijela zemlje koji te zanima, reci ako znaš?! Nemoj samo reći Google Earth jer to nije to.

Offline Muzh

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #5 : Ožujak 22, 2011, 09:25:01 poslijepodne »
Denes je vech dosti stalitskih sustavov s mochi razluchivajna (rezolucije) chak do pol metra. Neke su chrno-bele , neke v boje a ima ih i vische-spektralneh ki su narochito podobni za razluchivajne razlichitih poloprivrednih kultura.

Neke od najpoznatijih tvrtki kaj prodajeju ovakve snimke su ImageSat International, GeoEye, Digital globe itd.

Kak i se kaj je dobro i dobre snimke je treba platiti, no che chovek zna kaj bi z njemi se se to na kraju dobro isplati.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #6 : Ožujak 22, 2011, 09:31:05 poslijepodne »
Preko partnera u Italiji GeoEye nudi snimanje područja od 10x10 km (u rezoluciji od 1m) za nešto manje od 10.000€.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #7 : Ožujak 22, 2011, 10:35:17 poslijepodne »

Nemrem vjerovati da vrhunski obavještajac i informatičar to ne zna!?! :o

Jaguar

• Gost
« Odgovori #8 : Ožujak 23, 2011, 08:12:34 prijepodne »

Nemrem vjerovati da vrhunski obavještajac i informatičar to ne zna!?! :o

No, evo ga opet, ne popušta u svojim provokacijama, kaj tebi nije logično i jasno da nemože i nemora bilo tko znati sve?
Čovjek uči dok je živ i opet umre kao velika neznalica, kaže opet jedna narodna. Kaj ti stvarno sve znaš? Onda stvarno nije ni čudo što si otišao iz HNS, jer takav kapacitet ne bi mogle sažvakati sve stranke u Hrvata, zajedno.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #9 : Ožujak 23, 2011, 08:49:50 prijepodne »
Eto, macane - moj duboki naklon.  ;)

Problem je jedino kaj si to pričal u vjetar, takva bahata veličina a la markulin ti to niti vidi, niti čuje, a time još manje i razme... konstanta je jedino u vrebanju kada bum ja nekaj rekel da odmah skače na zadnje, laje i maše repom... to mu je smisao boravka ovdje, a već smo i navikli da se nekaj pametnog, konstruktivnog i konkretnog, te korisnog - od njega nikako nemremo nadati. Svaki bedak ima svoje veselje, tak i on...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #10 : Ožujak 23, 2011, 08:50:28 prijepodne »
Preko partnera u Italiji GeoEye nudi snimanje područja od 10x10 km (u rezoluciji od 1m) za nešto manje od 10.000€.

A ti znaš da su te slike plaćene?

Offline Nino_vg

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #11 : Ožujak 23, 2011, 06:05:25 poslijepodne »
A kaj ti misliš da ih je neko Čobiju dal zabadav?
Kaj zbog njegove veličine?
riječi su isto kao i gomila ljudi, nije nužno znati za sve, izaberi za sebe samo one prave.. j,b.štulić

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #12 : Ožujak 23, 2011, 06:32:29 poslijepodne »
A kaj ti misliš da ih je neko Čobiju dal zabadav? Kaj zbog njegove veličine?

Pa ne znam. Ali ih ziher nije dobil Čobi, već neka vladina agencija, a koje sve i kakve ugovore o suradnji Vlada ima i sa kime, ja ne znam, no ne znaš ni ti. I lako moguće da nisu koštale ništa.

Offline Nino_vg

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #13 : Ožujak 23, 2011, 06:40:42 poslijepodne »
Neznam, to je istina ,al nekak mi je teško povjerovat da nisu koštale baš ništa!
riječi su isto kao i gomila ljudi, nije nužno znati za sve, izaberi za sebe samo one prave.. j,b.štulić

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #14 : Ožujak 23, 2011, 08:35:43 poslijepodne »

A ti znaš da su te slike plaćene?

Čobanković sada kaže da se šalio kako ne bi mogao odgovarati na nezgodnija pitanja. Šalio se. Oni nije u poziciji da se tako šali.

Znam koliko se takve slike plaćaju. Moguće je da možda dobiju nešto gratis, ali to sigurno nije satelitska slika koja je okinuta taj dan. GeoEye ima i cijenu od 5.000€ za isto područje i rezoluciju ukoliko se radi o slikama iz arhive (snimljeno za nekoga drugoga i onda prodano nekome trećemu). Nema teorije da bi im netko dao gratis slike snimljene istog dana i to za naručeno područje.