Autor Tema: Izvanredna press konferencija  (Posjeta: 13319 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
Odg: Izvanredna press konferencija
« Odgovori #15 : Ožujak 19, 2011, 11:19:15 poslijepodne »

Da něbi Petar Hekto(lit)rović („Birajne i  biračko prigovarajne”) mogel spočitnuti da jě ova tema Zoran prikaz jednostran(ačk)oga informérajna, věvo jě pozableno vezilo na nâslovnu temu.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

9. ožujka 2011.

Tiskovna konferencija predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor

Predsjednica Vlade i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je na današnjoj konferenciji za novinare kako će nakon završetka pregovora oko ulaska Hrvatske u EU objaviti datum parlamentarnih izbora.

Ponovila je i poziv čelnicima oporbenih stranaka da se odazovu na njezin poziv na razgovor o tome kako dovršiti pregovore, a nakon toga, kako je kazala, dogovorit će se oko raspisivanja izbora.

"Ako neće sutra, možemo prekosutra, ako neće prekosutra, možemo u subotu ili nedjelju, u koje god doba dana hoće", rekla je premijerka.

Spremna je, kako je kazala, u interesu Hrvatske, razgovarati i unatoč tome što je čelnik SDP-a Zoran Milanović HDZ nazvao kriminalnom organizacijom a nju "nepristojnom", a čelnik HNS-a Radimir Čačić "Vladu nazvao brodom luđaka, a nakon toga tražio da kapetanica toga broda dođe u Sabor".

Na novinarski upit hoće li ipak doći u Sabor odgovorila je da će "naravno doći", no nije rekla kada.

Izrazila je nadu da "Hrvatska neće biti talac nestrpljive i nezrele želje za dolazak na vlast, samo zbog vlasti".

Povijesni cilj Hrvatske je dovršetak pregovora oko ulaska u EU a, kako je rekla, "nećemo ga osvojiti ako bude previše onih koji će u tome odmagati".

Od kada je preuzela vladu učinjeno je, kako je ocijenila, "puno teškog posla", a u tom poslu i reformama nije imala potporu oporbe. Oporbu, na čelu sa SDP-om prozvala je da nije za dovršetak pregovora za ulazak u EU. "Očito postoji neka suzdržanost i strah i nešto što ih sprječava", ocijenila je Kosor.

HDZ je za izbore spreman, kada god oni bili, poručila je dodavši kako stabilan HDZ treba za stabilnost Hrvatske. Ako je i bilo, a očito je bilo onih koji su se ogriješili o zakon, onih koji su nas sve posramili i nanijeli nam zlo, to ne znači da možemo dopustiti da se 220 tisuća članova HDZ-a proglašava kriminalcima, poručila je Kosor.

Upitana o tome hoće li biti unutarstranačkih izbora prije ili poslije parlamentarnih izbora Kosor je kazala kako "o tome odlučuju stranačka tijela".

O tome razmišlja li o mogućnosti da raspusti Vladu zbog masovnih prosvjeda Kosor je kazala kako u demokratskom svijetu, u koji spada i Hrvatska, stabilnost vlade ovisi o potpori u parlamentu. "Vlada kojoj sam ja na čelu ima čvrstu potporu u parlamentu", poručila je.

Svatko u demokratskom svijetu ima pravo prosvjedovati protiv čega želi, to se događa diljem svijeta pa i u zemljama EU, rekla je dodavši kako je "to nešto što, ako se ne događa nasilje, razumije i njezina vlada".

Potporu oko završetka pregovora o ulasku u EU zamolit će, kako je rekla, u petak i od predsjednika Republike.

Na sastanak s predsjednikom Josipovićem doći će, kako je rekla, zajedno s nekoliko ministara kako bi ga "izvijestili o nekim pitanjima u koja nije dovoljno upućen s obzirom na specifičnost područja, kao što je pitanje seljaka i seljačkih prosvjeda, a kako bi predsjednik dobio uvid koliko se sredstava izdvaja iz proračuna, a koliko se izdvajalo u vrijeme SDP-ove vlade".

http://www.hdz.hr/default.aspx?id=2007

Vide(l)o:

Tiskovna konferencija predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor - 9. ožujka 2011., 24:36

Tiskovna konferencija predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor - 9. ožujka 2011.
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #16 : Ožujak 19, 2011, 11:34:07 poslijepodne »

(L)jutarnji list, 10.03.2011

ŽENA ZA REKORDE

VIDEO
Prebrojite koliko je puta Jadranka Kosor na presici rekla 'JA'!
Prozivajući oporbu, premijerka je isticala poteze koje je napravila tijekom svoje 'vladavine'
Premijerka Jadranka Kosor na jučerašnjoj je press-konferenciji prozivala oporbu i mnogo puta isticala što je sve napravila tijekom svog mandata na čelu Vlade.
Pogledajte VIDEO i provjerite koliko je puta pritom rekla 'JA'.

http://www.jutarnji.hr/koliko-je-puta-jadranka-kosor-rekla--ja--na-konferenciji-za-novinare/930641/
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #17 : Ožujak 20, 2011, 12:17:33 prijepodne »
O-BORBA:
O-porbena protu-jadranska orijentacija

O-porbeně (o-borbeně) novině zaméraju premijerke da jě na tiskovne konferencije HDZ-a pregûsto spomijnala prvo licě (osobu) jednině *.

Prihâja Vuzem, teroga prâtě vuzmena ja-ja, jajca, Ja(j)ca.
Osim toga, konferencija bi dûkšě trâjala da jě predsednica vlâdě mesto «jâ» saki put rěkla «Jadranka».

Oporba bi valda pozdravila da premjérka mesto «jâ», «Jadranka», veli KOS.OR.JOSIPOVIĆ,
KoSoran odn. (nem. čitano) KoZoran.

Citat:
Pitajně jě poličarove etike (teri ju ima) de sě bû del med dvé krajnosti: samokritikě i samofâlě.
Nâjgûstešě sě samokritika očekujě samo od političarov z suprotnoga političkoga tâbora.

Političar teri bi pak sěbě tržil «samo-kritično» na nâčin kak Dudek kravu, něbi v našomu podneblu bil perspektiven.

Citat:
Pělal jě Dudek kravu ....
Nâstavek:
http://www.forumgorica.com/politika/(bes)poste(d)na-politicka-(k)inteligencija/msg29910/#msg29910  

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Citat:
(L)jutarnji list, 10.03.2011
*  ŽENA ZA REKORDE
VIDEO
Prebrojite koliko je puta Jadranka Kosor na presici rekla 'JA'!  
http://www.forumgorica.com/politika/izvanredna-press-konferencija/msg29905/#msg29905

Falile se (ES)KA-ŠTELANKE (Jadranke), da su livje neg S(D)P.LIČANKE (Jadranke), ali sveti Duje ....

Tomislav Ivčić - falile se Kaštelanke, 03:57

Tomislav Ivčić - falile se Kaštelanke

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #18 : Ožujak 31, 2011, 10:54:42 poslijepodne »

Acht-ung: Ko nekad u osam *.

Mila(nka) si nam ti jedina:
(Evo) ko nas bre zavrati

Konferencija za novinare SDP-a, 17.03.2011.

Vlada nas je vratila osam godina unazad

Iz SDP-a su danas ustvrdili kako bi, da je Vlada prihvatila njihove antirecesijske mjere i politike, danas broj nezaposlenih bio manji za najmanje 73.000, bilo bi za 48.700 manje tvrtki s blokiranim računima, dvostruko bi bili manji gubici, a veća dobit u gospodarstvu, ne bi bilo pada plaća.

To je na konferenciji za novinare u stranačkoj središnjici izjavio potpredsjednik saborskog Kluba SDP-a Slavko Linić, ponovivši stav stranke kako su izbori i smjena Vlade Jadranke Kosor jedini izlaz za Hrvatsku, njezino gospodarstvo i građane.

"Kada se Hrvatska (u srpnju 2009.) lomila treba li gubiti vrijeme na izbore ili dati šansu Jadranki Kosor, da se išlo na izbore, da se išlo primijeniti SDP-ove politike, naša je procjena da bi iznos neplaćenih računa u Hrvatskoj bio manji od 20 milijardi kuna, a ne bi bio 36 milijardi, bilo bi 48.000 subjekata manje s blokiranim računima, ne bi bilo pada plaća", rekao je.

Da je privaćeno SDP-ovih deset zakona, dio kojih je u saborsku proceduru upućen i prije tri godine, uvjeren je Linić, ne bi bilo rasta cijena osnovnih prehrambenih i strateških, posebno energetskih proizvoda, bila bi osigurana isplata plaća za obavljeni rad, veća naplata poreza i doprinosa, isplata plaća i mirovina u javnom sektoru, zamah investicija u energetskom sektoru i modernizaciji željeznica.

Linić je naglasio da su što skoriji izbori nužni i zbog donošenja državnog proračuna za 2012., ozbiljnog proračuna koji bi Hrvatska kao jamstvo razvoja najkasnije do listopada mogla ponuditi investitorima i kreditorima. "Da bi tada (listopad) bio izrađen ozbiljan proračun potrebno je dva mjeseca ozbiljnog rada, pa je i početak devetog mjeseca već kasni rok za izbore", poručio je.

"Ne bude li izbora na vrijeme, nema proračuna, nema politika, zaboravite da ćete ozbiljno moći pregovarati s bilo kojim investitorom o našem dugu i obvezama po dugu u idućoj godini. S ovakvim ponašanjem HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera najvjerojatnije nećemo uspjeti pripremiti proračun", upozorio je Linić.

Naglasio je da je rezultat rada Vlade Jadranke Kosor više od 336 tisuća nezaposlenih, 70.000 zaposlenih koji ne primaju plaću, 77.700 poslovnih subjekata kojima je blokiran račun, nelikvidnost od 36 milijardi kuna.

Nekompetentnost i neodgovornost vlasti, dodao je, dovela je i do pada plaća te rasta potrošačkih cijena, duga središnje države od 136,3 milijarde kuna, inozemnog duga od 45 milijardi eura.

Izuzetno opasnim Linić je ocijenio i to što je Vlada, kazao je, dopustila izvoz pšenice i šećera, pa je Hrvatska ostala bez strateških zaliha, a cijene kruha, brašna i šećera rastu, čime, istaknuo je, hrvatska prehrambena industrija ulazi u eropsku konkurenciju s potpuno nekonkurentnim cijenama. Ista je situacija, kaže, i s plinom.

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić podsjetila je na SDP-ove zakonske prijedloge, koje je vladajuća većina u Saboru redom odbijala.

Da je prihvaćen zakon o rokovima plaćanja obveza Hrvatska bi danas, kazala je, imala 48.700 manje tvrtki s blokiranim računima, da je prihvaćena SDP-ova mjera poticanja otvaranja novih radnih mjesta bilo bi za 73.000 manje nezaposlenih, da se kao kazneno djelo tretira neisplata plaća ne bi, ustvrdila je, bilo slučajeva poput radnica Uzora i Kamenskog.

(izvor:hina)

http://www.sdp.hr/vijesti/aktualno/2011/03/vratili-su-nas-osam-godina-unazad

Vide(l)o :

Mila(nka) si nam ti jedina: (Evo) ko nas bre zavrati

Vratili su nas 8 godina unazad!, 24 :39
SDPHrvatske — 17.03.2011
Milanka Opačić, potpredsjednica SDP-a i Slavko Linić, potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a govore o gospodarskoj situaciji, rješenjima SDP-a i razlozima zašto Vlada Jadranke Kosor mora otići.

Vratili su nas 8 godina unazad!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

* Djordje Marjanovic Zvizduk u 8 (Ko nekad u osam ), 02:49

Djordje Marjanović - Zvižduk u 8

Offline Ljudevit Kaj

• Jezerača
« Odgovori #19 : Ožujak 31, 2011, 11:16:52 poslijepodne »
Citat:
(Evo) ko nas bre zavrati

Konferencija za novinare SDP-a, 17.03.2011.:
Vlada nas je vratila osam godina unazad
Iz SDP-a su danas ustvrdili kako bi, da je Vlada prihvatila njihove antirecesijske mjere i politike, danas broj nezaposlenih bio manji za najmanje 73.000, bilo bi za 48.700 manje tvrtki s blokiranim računima, dvostruko bi bili manji gubici, a veća dobit u gospodarstvu, ne bi bilo pada plaća.

Balkan-Express
Ex-press-no posle HDZ-ově, Jadrankině tiskovně konferencijě, vupriličena jě SDP-ova (press) konferencija za (vu)tisek.
Bila jě to sv(oj)evrsna rep(ub)lika srpska, jerbo jě glâvnu réč imala Mila(di)nka Opačič, vuz sekundérajně srp-i-čekičastoga (jugo)Slavka Liniča.

JUtarnji i (E)Utarnji list
JUtarnji list pisal jě da jě JAdranka prěveč govorila v prvomu licu jednině – JA(dranka), JA(dranka) i samo JA(dranka).
(E)Utarnji list pak jâvla da jě MIlanka prěveč govorila v prvomu licu množině – MI(lanka), MI(lanka) i samo MI(lanka).

Srbad(ij)sko-drugarska nâgodba
Mi Franjo Josip(ovič) Prvi po milosti Božjoj Mi Milanka i Slavko, po milosti Milan(k)ovičeve ....
Zlobniki vele da Hrvâti od srbad(ij)sko-drugarskě nâgodbě imaju isto tuliko koristi kuliko i negda od hrvatsko-ugarskě.

Malik Tintilinič
Mila(n)k(a) i Ti(n)ti-Linič višekratno su vupučivali da Jadranka né čovek, nek životina, misleč na Jadrankin nâvodno ténki, dûgi zmijski jězek kak corpus delicti.

eSDeP-ově (Ezopově) basně
Zlobniki ovak tumâčě porukě SDP-a: stanovniki Hrvatske su denes goli i bosi. Ak SDP dôjdě na vlâst, naglâsila jě Mila(di)nka Opa(n)čič, nâjkesnešě do kraja mandâta bû sě postiglo to da si Hrvâti bûju nosili opajnkě.

Nomen est omen
Nacionalno-ide.ološki sastav SDP-ove tiskovne glasnogovornikov nijovem političkem neistomišlenikem omogûčujě i sledeča tumâčejna kraticě SDP:
- Srpska demo-kroatska partija,
- Srpska demo-kroatska patrija(ršija),
- Slavkova demo-kroatska parti(zani)ja.

Mila(nka) si nam ti jedina,
stâre
(c) Slave(k) dedovina ...
Stranka demo-kroatska
(v) promene (klimakteriju)
(z starogrčkoga klimaktér "ljestve, kritična faza u životu", lje(st)vica)
M. Ivkošić: Jest, tu je novi Zoran Milanović, ali u SDP-u prevladava stil i kadar po kojem bi se moglo pomisliti kao da Račan i nije umro (štoviše, u stranci je pojačan boljševički naglasak).

Oj Milanko i Slavko – pazi Slavko, petak
Pazi Slavko pet(ak němrě mejně ) postôtkov smé «po reprezentativne anketa» biti populârnost HDZ-a.
M. Ivkošić: Ne znam kako je provođena anketa u kojoj je HDZ spao na 6,6 posto, ali taj je postotak dio toga psihološkog rata i posve se podudara s nastojanjem SDP-ovih boljševika na čelu sa Željkom Jovanovićem i Slavkom Linićem ne samo da se HDZ makne s vlasti nego i po mogućnosti zatre, praktički da se što duže vrijeme ukloni iz relevantne politike.
....., kad god izbori bili, njihov je ishod neizvjestan. Zasićenost nijekanjem HDZ-a mnoge bi mogla okrenuti protiv onih koji niječu, pogotovo kad ništa drugo ne nude. Otkad postoje, ljevičarima je glavna osobina čekanje ili izazivanje prigode za osvajanje vlasti i zatim zadržavanje te vlasti svim sredstvima. SDP se vratio tim izvornim načelima, pa je otud i HDZ-ovih 6,6 posto, koji graniče s uništenjem stranke.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Znôva Jugoton ze Zâgreba

Imam sina Mila(di)nka, kamo sreče da ga i nemam
(engl. sin = grej)
Danilo Zivkovic - Imam sina Miladina, 02:51
(morě sě nâjti na medmrežju)

Evo Đole, evo Dan(il)a, evo Juge(tona) i Bobana
Djordje Zivkovic Djole- Bobana, 02:56
(morě sě nâjti na medmrežju)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Mirko & Slavko.wmv, 03:48
(GUSTAFI)

Mirko & Slavko.wmv
« Zadnja izmjena: Ožujak 31, 2011, 11:27:48 poslijepodne Ljudevit Kaj »