Autor Tema: Prosvjedi  (Posjeta: 72828 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Prosvjedi
« Odgovori #105 : Ožujak 28, 2011, 09:16:06 prijepodne »
Potpora predsjedniku od 85% govori dovoljno sama za sebe.
I Rohatinski je najpopularnija osoba pa s i njemu prosvjedovali.

Citat:
Ovaj i ovakav predsjednik sa ovim preostalim ostatkom ostataka ovlasti se nemože niti uspoređivati s predsjednikom bivše države.

Prvo predsjednik nije bez ikakvih ovlasti i on je jedna od osoba u ovoj državi koja ima najviše ovlasti.
Dodatno ako tvrdiš da ima ostatke vlasti zašto onda nema i ostatke osoblja nego se osoblje povečava?

Jaguar

• Gost
« Odgovori #106 : Ožujak 28, 2011, 12:46:25 poslijepodne »
Potpora predsjedniku od 85% govori dovoljno sama za sebe.
I Rohatinski je najpopularnija osoba pa s i njemu prosvjedovali.

Citat:
Ovaj i ovakav predsjednik sa ovim preostalim ostatkom ostataka ovlasti se nemože niti uspoređivati s predsjednikom bivše države.

Prvo predsjednik nije bez ikakvih ovlasti i on je jedna od osoba u ovoj državi koja ima najviše ovlasti.
Dodatno ako tvrdiš da ima ostatke vlasti zašto onda nema i ostatke osoblja nego se osoblje povečava?

Bilaj ja nigdje nisam rekao da je predsjednik bez ikakvih ovlasti a uopće ne stoji teza da ima najviše ovlasti, nego upravo suprotno najmanje i minimalno. Za osoblje neznam, koliko je bilo, koliko je sada, nisam ih postrojavao.

I na koncu guverner Rohatinski uopće nije najpopularnija osoba, kod nekih je popularan a kod mnogih i ne baš.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #107 : Ožujak 28, 2011, 12:56:06 poslijepodne »
Bilaj ja nigdje nisam rekao da je predsjednik bez ikakvih ovlasti a uopće ne stoji teza da ima najviše ovlasti, nego upravo suprotno najmanje i minimalno. Za osoblje neznam, koliko je bilo, koliko je sada, nisam ih postrojavao.

Ima jako puno ovlasti. Sigurno od tri najbitnija političara u hrvatskoj spada predsjednik. Meni je glupo kada se minimizira uloga predsjednika da on ništa ne može- a ako ništa ne može zašto ga onda uopče biramo i toliko plačamo njegovo osoblje.

Citat:
I na koncu guverner Rohatinski uopće nije najpopularnija osoba, kod nekih je popularan a kod mnogih i ne baš.
Druga iza Josipovića.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #108 : Ožujak 28, 2011, 02:12:21 poslijepodne »

Meni je glupo kada se minimizira uloga predsjednika da on ništa ne može...

Nitko ne minimizira ulogu predsjednika, on i čini i učinio je dosta u ovo mandata, osim što predstavlja odlično Hrvatsku u svijetu, stalno puše za vrat premijerki i Vladi, potiče i motivira kako njih tako i institucije, ono što je najvažnije usmjerava i građane i institucije da svatko čini svoje što treba, mora i što im je dužnost, uz sve druge aktivnosti koje ima. Ako ćemo biti imalo realni i sagledati dosadašnji dio njegovog mandata, puno toga se mijenja na bolje ili promjene tek slijede na bolje kroz procese koje potiče.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #109 : Ožujak 28, 2011, 02:13:07 poslijepodne »
Ima jako puno ovlasti.

A kaj on to može? Jel imam kakve mogućnosti u stvaranju i oblikovanju politike u Hrvatskoj? Onak direktno?

Mislim osim da ne potpiše koji dokument ili da da koju izjavu na televiziji?

Bilaj

• Gost
« Odgovori #110 : Ožujak 28, 2011, 02:39:55 poslijepodne »
A kaj on to može? Jel imam kakve mogućnosti u stvaranju i oblikovanju politike u Hrvatskoj? Onak direktno?

Sukreator vanjske politike (al uz Jandrokovića vjerujem da je on jedini kreator).
Šef vojske i obavještajnih službi.

Pa to nije malo.
Može sazvati sjednice vlade ili sabora kada već oni na žele nekaj napraviti.
Može raspisati referendum kada vlada ili sabor ne žele.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #111 : Ožujak 28, 2011, 03:20:56 poslijepodne »

Sukreator vanjske politike (al uz Jandrokovića vjerujem da je on jedini kreator).
Šef vojske i obavještajnih službi.
Da li vojska u svakodnevnom životu građanima nekaj znači? Osim kaj se troši njihova lova od poreza?
Citat:
Pa to nije malo.
Može sazvati sjednice vlade ili sabora kada već oni na žele nekaj napraviti.
Može raspisati referendum kada vlada ili sabor ne žele.

Jel on stvara ili oblikuje vanjsku politiku? Ili smatraš da je šetanje po svijetu i stiskanje ruku stvarno kreiranje politike? Jel on kaj odlučuje ili određuje?

Ak sazove sjednice, jel to znači da se mora nekaj odlučiti, i prije svega jel on ima imalo direktnog utjecaja na to kaj bu se odlučilo?
Referendum? Ok, ali on osobno nema kaj za reči, osim da se raspiše, ili? Znači nemre niš oblikovat, može samo gurati da se oblikuje, dal od vlade ili od Hrvatskih građana, jel tak? Ispravi me ako griješim.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #112 : Ožujak 28, 2011, 08:11:23 poslijepodne »
Jel on stvara ili oblikuje vanjsku politiku? Ili smatraš da je šetanje po svijetu i stiskanje ruku stvarno kreiranje politike? Jel on kaj odlučuje ili određuje?

Postavljat veleposlanike i predstavljat hrvatsku u svijetu je velika stvar kako oblikovati vanjsu politiku.
Da određuje.

Određuje tko će biti u vojsci tko. A vojska je velika i močna organizacija.

Ak stvarno ništa od toga ne određuje onda valjda smatraš da ničem ne koristi pa bi se mogel i ukinuti kao institucija.

Glede vlade sabora i referenduma. Da može svašta napraviti. Ne može direktno ništa ali je kao vrat na tijelu- određuje gdje će glava gledati kaj ne.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #113 : Ožujak 28, 2011, 10:39:56 poslijepodne »
Određuje tko će biti u vojsci tko. A vojska je velika i močna organizacija.

Ak stvarno ništa od toga ne određuje onda valjda smatraš da ničem ne koristi pa bi se mogel i ukinuti kao institucija.

Glede vlade sabora i referenduma. Da može svašta napraviti. Ne može direktno ništa ali je kao vrat na tijelu- određuje gdje će glava gledati kaj ne.

Ala ga ti prevrćeš...

Pa naravno da bi se vojska mogla ukinuti, kad bi znali da bu stalno bil mir. Tak da su oni tu samo za slučaj slučaja. I dobro da su tu! Ali sad imamo mir. Tak da sad nemaju nikakvog značenja u svakodnevnom životu. Ili ti smatraš da imaju?

A to "kao vrat na tijelu", to si moreš mačku za rep objesiti. Ak nemre ništ direktno onda ima jako malo ovlasti. Bar u oblikovanju naše svakodnevne politike. A ovo direktno kaj može - to možeš zaboraviti. Može odbiti neki potpis ak mu kaj ne paše. Tak da ovo tvoje "Ima jako puno ovlasti." ne stoji. Bar ne glede ove svakodnevne politike. Ne pretjeruj.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #114 : Ožujak 28, 2011, 11:45:50 poslijepodne »
Upravlja vojskom i tajnim službama.
To nije mala stvar.
Vanjska politika isto tako.

Nemojte minimizirati značenje predsjednika. Nije on samo moralna vertikala nego stvarno ima ovasti.
Dali je svakodnevna politika bila Pruda- bome jest i tu ima velike ovlasti da se tak nekaj nikda ne dogodi.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #115 : Ožujak 29, 2011, 08:11:51 prijepodne »
Dali je svakodnevna politika bila Pruda- bome jest i tu ima velike ovlasti da se tak nekaj nikda ne dogodi.

Niti je predsjednik stvorio slučaj Purda a samo je pripomogao da se razriješi pozitivno za Purdu.
Nemojte izvrtati činjenice, zna se tko je najodgovrniji za Purdu kao i za druge slučajeve, kao i za to što ništa nije poduzeto u obrani digniteta domovinskog rata, to zasigurno nije predsjednik Josipović, koliko god se Vi trudili to tako predjsedniku Josipoviću tovariti.
Najveća podrška građana, koju je ijedan od dosadašnjih 3 predsjednika uopće imao, Vas demantira sama po sebi i nije potrebno ništa više dodati.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #116 : Ožujak 29, 2011, 10:11:06 prijepodne »
Institucija predsjednika je sukreator vanjske politike i to sada već 11 godina.

Za slučaj Pruda je odgovorna cijelokupna vlast u zadnjih 13 godina. A što se tiće Jospiovića dali je on mogao napraviti pritisak da se sve takve lažne optužnice odmah ukinu kao produkt sastanka Jospiović - Tadić.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #117 : Ožujak 29, 2011, 01:41:26 poslijepodne »
Upravlja vojskom i tajnim službama.
To nije mala stvar.
Vanjska politika isto tako.

Još jedan za diskutiranje ko i Anđelko i Sleđ. Welcome to the club!  ;)

Z muhe delaš slona, ne odgovaraš na pitanja, ne iznosiš protuargumente, i sad se vračaš u krug - svojoj prvobitnoj tvrdnji, koja je bez argumenata drek vrijedna. Tak delaju ljudi kad im ponestane argumenata, vračaju se čistoj tvrdnji i ponavljaju ju. A ja mislio da ču nešto novo naučiti o predsjedniku i njegovim ovlastima...

Tak da si mi zapravo potvrdil moje prvobitno mišljenje - predsjednik je samo jedna komponenta u sistemu koja nadgledava vladu i reprezentira Hrvatsku po svijetu. Sa kreiranjem i stvaranjem politike on nema ni dodira. Ali, evo sad sam malo i prelistal po Internetu, tak da ti dam definiciju sa Wiki:

Predsjednik Republike Hrvatske predstavlja i zastupa Repub­liku Hrvatsku u zemlji i inozemstvu, brine se za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti.

Znači još jednom: predstavlja i zastupa Hrvatsku i brine se da vlada dela kak treba svoj posel. Ali posel dela vlada, a ne on!

Bilaj

• Gost
« Odgovori #118 : Ožujak 29, 2011, 02:13:45 poslijepodne »
Znači još jednom: predstavlja i zastupa Hrvatsku i brine se da vlada dela kak treba svoj posel. Ali posel dela vlada, a ne on!

Ali to nije sve. To je samo jedan dio njegovog posla.
Jesi li išao čitati članak do kraja. Sljedeći odjeljak ti upravo ovo piše obrana i vanjska politika.
« Zadnja izmjena: Ožujak 29, 2011, 02:20:10 poslijepodne Bilaj »

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #119 : Ožujak 29, 2011, 11:20:53 poslijepodne »
Tamo su bili prosvjednici a kada ih prozivaš navedi točno koji je to lopovluk za uskok?

To je jednostavno, samo se popišu njihove novoizgrađene nekretnine i pokretnine i vidi se PDV, ako se radi o donacijama opet je lako ući u trag nocu pa da  se vidi koliko je donator platio PDV-a. Ima tu posla ohohoho
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...