Autor Tema: Prosvjedi  (Posjeta: 72929 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

amarkulin

• Gost
Odg: Prosvjedi
« Odgovori #75 : Ožujak 13, 2011, 05:35:58 poslijepodne »
Takova je situacija već jako dugo vremena. A HSP nikada nije bio filijala HDZ-a.
Fakat sam mislil da bolje poznaješ hrvatsku politiku. HSP je protivnik HDZ-a zadnje 3-4 godine. To ti je lijepo i Đapić rekao:

‘Vrijeme je da sada HDZ-u za sve vratimo´
- Oni su 2007. godine silan novac upregnuli u rušenje HSP-a i vrijeme je da im vratimo, ali i da razbijemo njihove opetovane pokušaje da nas opet prljavo i podmuklo uklone.
http://www.jutarnji.hr/dapic--vracam-se-i-bit-cu-nemilosrdan-prema-hdz-u/930010/

Na to sam mislio kad sam rekao da ih je HDZ prožvakao i ispljunuo. A što je bilo kroz svih 17 godina prije tog obračuna?
« Zadnja izmjena: Ožujak 13, 2011, 05:39:48 poslijepodne amarkulin »

amarkulin

• Gost
« Odgovori #76 : Ožujak 13, 2011, 05:41:54 poslijepodne »
HSP nikada nije bio filijala HDZ-a. Možda te buni zadnje slovo, jer je to - HSS.

Opet si sve pomiješal. HSS je partner HDZ-a tek nakon zadnjih izbora, kad ih je Sanader počel kupovati ogranak po ogranak, pa tak i u našoj županiji. Prije toga su bili godinama u koaliciji sa SDP-om. Tako i u našem gradu - oduvijek je bila kompa: SDP-HSS-HSLS-HNS. Ali ti to nemreš ni znati kad ne živiš u Gorici.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #77 : Ožujak 13, 2011, 08:37:12 poslijepodne »
Sleđ, sa ovim svojim zadnjim postovima dokazal si da se v politiku razmeš ko Marica u ...  grbavu mrkvu. (za to ne moraš biti član menze, to spada u opću kulturu) :P

« Zadnja izmjena: Ožujak 13, 2011, 08:41:41 poslijepodne koko-vg »
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Bilaj

• Gost
« Odgovori #78 : Ožujak 14, 2011, 10:55:30 prijepodne »
ali isto tak moram reći da se kompletna cirkva dela na stranu HDZ-a i ima za kaj. Prvo i osnovno svećenici bi trebali skromno živjeti, a ne voziti Mercedese, dobivati plaće i prozivati na mešama ko je kuliko dal za cirkvu, prvo uređivati sebi farofe, a onda prostore za meše ...

Ak baš živiš po božjim zakonima onda bi trebao znati da je laganje zabranjeno.
Evo ja pogledam svoju crkvu - Crkva obnavljana 2 puta pa tek onda farof. Župnik vozi Clio (i to ne novi). 

Eto zašto onda lažeš.
Sada češ vjerovatno reći da ne bi svečenici smijeli imati ni auto ni ništa drugo.
A onda kada se ti toliko busaš u prsa, zašto ti ne prodaš svoj auto i te novce doniraš u pučku kuhnju.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #79 : Ožujak 14, 2011, 12:47:53 poslijepodne »
Eto zašto onda lažeš.
A kaj si i ti krenuo Sleđevim stopama da ideš ovdje javno ljude vrijeđati i proglasivati lažljivcima? Kaj ti to treba? Kaj smatraš da je to uzorno ponašanje jednog čovjeka koji vjeruje u Boga? Oš da i tebi ovdje argumentima dokažem da si ili glup ili lažljivac?

Nemoj, molim te. Krivu osobu si si zel za primjer.
« Zadnja izmjena: Ožujak 14, 2011, 12:51:26 poslijepodne BobRock »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #80 : Ožujak 14, 2011, 02:02:09 poslijepodne »
Opet si sve pomiješal. HSS je partner HDZ-a tek nakon zadnjih izbora, kad ih je Sanader počel kupovati ogranak po ogranak, pa tak i u našoj županiji. Prije toga su bili godinama u koaliciji sa SDP-om. Tako i u našem gradu - oduvijek je bila kompa: SDP-HSS-HSLS-HNS. Ali ti to nemreš ni znati kad ne živiš u Gorici.

Niš ja nisam pomešal. Jer i dalje stoji ono što sam naglasio - status HSP-a, za HSS me živo zabole neka stvar... a ti o tome nisi niš rekel, pa me zanima kaj sam ja to pomešal. Ja ne sporim ono kaj veliš, to je i meni jasno.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #81 : Ožujak 14, 2011, 02:17:51 poslijepodne »
A kaj si i ti krenuo Sleđevim stopama da ideš ovdje javno ljude vrijeđati i proglasivati lažljivcima? Kaj ti to treba? Kaj smatraš da je to uzorno ponašanje jednog čovjeka koji vjeruje u Boga? Oš da i tebi ovdje argumentima dokažem da si ili glup ili lažljivac?

Da si ti ikome ikada i dokazal (ponavljam: DOKAZAL) da je lažov, mogel bi se tako ponašati. Ovak ispada da govoriš o samom sebi. Kaj buš ti dokazal i kome? Bolje čkomi, ispadaš smiješan.

A sa druge strane, kaj tebe i još neke smeta kaj ima ljudi koji misle kao i ja?? To ti samo dokazuje da stvari baš i nisu takve kakvima ih ti hoćeš prikazati, jer postoje i neki drugi aspekti cijele priče, postoje ljudi koji imaju malo širi vidokrug od tebe, postoje ljudi koji sagledavaju priču sa svih strana i temeljem toga donose zaključke koji tebi, i još nekima, nikak ne pašu, jer misle da nekakvom svojom većinom daju sebi argumentaciju i pravo istine. Da - tvoj svjetonazor nije jedini, nije ispravan i nije obrazac ičega ispravnog i pravičnog. Jer nisu ni drugi glupi, čoravi i blčesavi, pa da ćeš im ti držati bukvice i prozivke.

Ja ne virim niti jednom stranačkom vođi iz guzice i čmara, kao što viri većina ovdje, i onda si grizu jednjake od jala u prepucavanju čiji stranački kreten je  pošteniji i više u pravu. Zato je politika - od časnog posla za opće dobro - u ovoj zemlji doveden u obrazac kriminala i korupcije. Upravo zbog takvih dobričina i poštenjaka, koji glume savjest naroda i za koje slijepe ovce dižu prste i zaokružuju brojeve na izbornim listićima.

Na tvoju žalost, istina je jako daleko od tih vaših mišljenja i filozofija, i upravo ta "većina" je i sjebala ovu zemlju, u kojoj odlučuje većina, koja je poprilično priglupa u ovoj zdemlji, no na žalost joj demokratski principi daju da se iživljava nad svima, a uglavnom samo za osobnu korist.

Tvoja retorika koju prodaješ Bilaju je toliko plitka i jadna da je to sramota - smrdi na bijedno ucjenjivanje načinima ponašanja i izražavanja, a da bi ga takva veličina kao što si ti smatrao dokazom pravog vjernika i uzoritog građanina?? Who, the fuck, you think you are??

Daj popusti sa takvim ljigavim glupostima. Tko si ti da ćeš ti ispitivati kakav je tko i glumiti onoga kojiće to ocjenjivati?? Kao pravi vjernik, u duhu i djelima - velim tebi, onako ljudski i nimalo vjernički - odjebi sa takvim dvoličnim pokvarenostima! Tko je koliki vjernik sigurno nećeš ti ocjenjivati i prozivati. Mada ti iz te kože malog, uskogrudnog čovječuljka ionako nemreš pobjeći, jer ti je to krajnji domet. Na žalost, i ne možeš bolje nego voditi tuđu brigu...!
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #82 : Ožujak 14, 2011, 02:22:17 poslijepodne »
Na to sam mislio kad sam rekao da ih je HDZ prožvakao i ispljunuo.

A što je bilo kroz svih 17 godina prije tog obračuna?

Tim riječima nigdje ne mogu zaključiti da ih je itko prožvakao i ispljunuo - jer je HSP bio uglavnom trn u oku HDZ-u, koji je to sve što navodiš samo htio - no nikada nije uspio to i ostvariti. A to što je ulagao novac i trud da sjebe HSP, ne znači da je to i napravio, ili da je HSP bio HDZ-ov igrač. Ponegdje su i bili u koaliciji, no za stranke koje naginju desno to je i normalno (najveću štetu HSP-u je napravio ona sam sebi, kroz nekolicinu nekoliko prevelikih egoa...). Što se za koaliranje za jedan SDP ili HSS u kompi sa HDZ-om nikako ne može reći. Osim da se takva koalicija nazove, možda - Frankenstein?? Iliti pokret "ma napravit ćemo sve samo da svoje dvolične čmarove uhljebimo na dobro plaćene pozicije"...

Fakat - kaj je bilo 17 godina prije??
« Zadnja izmjena: Ožujak 14, 2011, 02:28:53 poslijepodne Sledgehammer »

Jaguar

• Gost
« Odgovori #83 : Ožujak 14, 2011, 02:35:44 poslijepodne »
Evo nije me bilo par dana a vidim da se rasprava zahuktala, nema potrebe da bilo tko mene i moje stavove brani.
Kada sam rekao "uglavnom " mislio sam na većinu svećenika i ostajem kod tog stava jer sam siguran u to, svaka čast izuzecima kojih ima danas i skidam im kapu kao svećenicima, imao sam prilike slušati i takve svećenike, ostali su skromni i časni kakvi svećenici i trebaju biti, kako se Crkva nekada i vodila, nemojmo zatvrati oči kad svi znamo da ni Crkva nije više što je nekada bila i da su svećenici svoj status visoko liberalizirali kako u ponašanju tako i u zastupanju Crkve.
.
Sledgehammer sve ovdje što si napisao moglo bi najbolje tebe samoga oslikati, koliko sam do sada pročitao tvojih postova i stavova.
Nemoj niti meni niti bilo kome spočitavati da virimo iz nečije riti, jer glasali smo i glasati ćemo i u buduće kao što si to i ti činio i činiti ćeš, sigurno je jasno da nećemo istima dati glas, to je najsigurnije do sada što možemo zaključiti.
Shvati i prihvati da smo različiti, da različito gledamo na stvari, da smo različito iz tog razloga skloniji ovoj ili onoj političkoj opciji, ali etiketirati, vrijeđati, prozivati, svrstavati nekoga bilo gdje je nesuvislo, jer nemaš ni ti pravo nama "nekima" ne dozvoliti da mislimo svojom glavom i da imamo svoj stav, kao što ga i ti imaš.
I utoliko sam sklon vjerovati da si sam sebe najbolje opisao u ovom svom postu.
Pa bilo ti ili ne drgao, s menom se ne buš svađal ovdje na forumu jer ja niti se želim svađati niti ću ti to dozvoliti ili priuštiti.

Da si ti ikome ikada i dokazal (ponavljam: DOKAZAL) da je lažov, mogel bi se tako ponašati. Ovak ispada da govoriš o samom sebi. Kaj buš ti dokazal i kome? Bolje čkomi, ispadaš smiješan.

A sa druge strane, kaj tebe i još neke smeta kaj ima ljudi koji misle kao i ja?? To ti samo dokazuje da stvari baš i nisu takve kakvima ih ti hoćeš prikazati, jer postoje i neki drugi aspekti cijele priče, postoje ljudi koji imaju malo širi vidokrug od tebe, postoje ljudi koji sagledavaju priču sa svih strana i temeljem toga donose zaključke koji tebi, i još nekima, nikak ne pašu, jer misle da nekakvom svojom većinom daju sebi argumentaciju i pravo istine. Da - tvoj svjetonazor nije jedini, nije ispravan i nije obrazac ičega ispravnog i pravičnog. Jer nisu ni drugi glupi, čoravi i blčesavi, pa da ćeš im ti držati bukvice i prozivke.

Ja ne virim niti jednom stranačkom vođi iz guzice i čmara, kao što viri većina ovdje, i onda si grizu jednjake od jala u prepucavanju čiji stranački kreten je  pošteniji i više u pravu. Zato je politika - od časnog posla za opće dobro - u ovoj zemlji doveden u obrazac kriminala i korupcije. Upravo zbog takvih dobričina i poštenjaka, koji glume savjest naroda i za koje slijepe ovce dižu prste i zaokružuju brojeve na izbornim listićima.

Na tvoju žalost, istina je jako daleko od tih vaših mišljenja i filozofija, i upravo ta "većina" je i sjebala ovu zemlju, u kojoj odlučuje većina, koja je poprilično priglupa u ovoj zdemlji, no na žalost joj demokratski principi daju da se iživljava nad svima, a uglavnom samo za osobnu korist.

Tvoja retorika koju prodaješ Bilaju je toliko plitka i jadna da je to sramota - smrdi na bijedno ucjenjivanje načinima ponašanja i izražavanja, a da bi ga takva veličina kao što si ti smatrao dokazom pravog vjernika i uzoritog građanina?? Who, the fuck, you think you are??

Daj popusti sa takvim ljigavim glupostima. Tko si ti da ćeš ti ispitivati kakav je tko i glumiti onoga kojiće to ocjenjivati?? Kao pravi vjernik, u duhu i djelima - velim tebi, onako ljudski i nimalo vjernički - odjebi sa takvim dvoličnim pokvarenostima! Tko je koliki vjernik sigurno nećeš ti ocjenjivati i prozivati. Mada ti iz te kože malog, uskogrudnog čovječuljka ionako nemreš pobjeći, jer ti je to krajnji domet. Na žalost, i ne možeš bolje nego voditi tuđu brigu...!

Bilaj

• Gost
« Odgovori #84 : Ožujak 14, 2011, 02:50:13 poslijepodne »

Eto zašto onda lažeš.

Ak netko generalizira i to krivo s namjerom da omalovažava i vrijeđa a delta je tu explicitno omalovažavao kompletnu crkvu onda što na to reč?

"Da ne laže nego da ponekad govori neistine?"  ;)

Ili ako meže neliš pokazati lažljivcem, onda mi pokaži mog župnika s Mercedesom a ne Cliom.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #85 : Ožujak 14, 2011, 02:59:46 poslijepodne »
Na to sam mislio kad sam rekao da ih je HDZ prožvakao i ispljunuo.

A što je bilo kroz svih 17 godina prije tog obračuna?

Tim riječima nigdje ne mogu zaključiti da ih je itko prožvakao i ispljunuo - jer je HSP bio uglavnom trn u oku HDZ-uFakat - kaj je bilo 17 godina prije??
Ako ne znaš, guglaj malo.

Kreni od 1993. godine i načina kako je HDZ ubacio svog čovjeka za predsjednika HSP-a.

Ili kako je 2005. godine Mater Granić pripremao ulazak HSP-a u HDZ-ovu Vladu, a zatim je - kako reče Đapić: "prljavo i podmuklo uklonjen". Samo ako si nečiji partner reći ćeš da te prljavo i podmuklo prevario.

Baš bi bilo zgodno da se ovdje javi domovinesin, pa da pojasni povijest odnosa HDZ-a i HSP-a. Možda ja imam krivu predodžbu...

amarkulin

• Gost
« Odgovori #86 : Ožujak 14, 2011, 03:38:10 poslijepodne »
no nikada nije uspio to i ostvariti

Kako nije uspio ostvariti???
Pa spali su na samo JEDNOG zastupnika u Saboru!!!

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #87 : Ožujak 14, 2011, 03:49:01 poslijepodne »
Da si ti ikome ikada i dokazal (ponavljam: DOKAZAL) da je lažov, mogel bi se tako ponašati.

Imaš prav. Nemrem tvrditi da sam dokazal da si lažov, ali mogu tvrditi da sam dokazal da si ili lažov ili glup, pa sam ne kužiš kaj tupiš. Izaberi.

Citat:

Viš, sad ti ideš braniti Bilaja, a meni prebacuješ da zakaj glumim ovdje advokata. No, dobro, ja, za razliku od tebe, nemam niš protiv da se drugi ubace u diskusiju. Samo ja to ne zovem "glumiti advokata".

Osim toga, ja se ne vidim niti kao neka "veličina", niti kao "pravi vjernik", niti "uzoriti građanin", to si sve ti izmislil. Niti sam režiser, niti profesionalni kritičar, pa ipak se usudim reći koji film mi se ne sviđa, i argumentirati zakaj konkretno mi se ne sviđa.

Citat:
Kao pravi vjernik, u duhu i djelima - velim tebi, onako ljudski i nimalo vjernički - odjebi sa takvim dvoličnim pokvarenostima! Tko je koliki vjernik sigurno nećeš ti ocjenjivati i prozivati. Mada ti iz te kože malog, uskogrudnog čovječuljka ionako nemreš pobjeći, jer ti je to krajnji domet. Na žalost, i ne možeš bolje nego voditi tuđu brigu...!

Vokabular ti je stvarno napadački i uvredljiv. I da, dobro si rekao - nimalo vjernički. Uzel si si malo fraj od "biti vjernik"? A kada nisi fraj od "biti vjernik"? Samo nedjeljom kad ideš u Crkvu ili ipak malo češće? I onda ti meni veliš da sam ja dvoličan?

Ja ovdje nikoga ne proglašavam nevjernikom, niti mjerim koliki je vjernik. To ti delaš. A niti sebe ne hvalim kao velikog vjernika kao ti. Ja samo znam da malo znam i da se imam još puno za naučiti. Ali vidim i znam da se ti imaš puuuuno više za učiti nego kaj ti sam o sebi misliš.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #88 : Ožujak 14, 2011, 04:03:42 poslijepodne »
Ak netko generalizira i to krivo s namjerom da omalovažava i vrijeđa a delta je tu explicitno omalovažavao kompletnu crkvu onda što na to reč?

"Da ne laže nego da ponekad govori neistine?"  ;)

Ili ako meže neliš pokazati lažljivcem, onda mi pokaži mog župnika s Mercedesom a ne Cliom.
Ja u postu od delta_force na koji si ti odgovaral nisam vidio ni riječ o tvom župniku, tak da ti svojim jednim primjerom eto baš niš ne dokazuješ. Samo skrećeš nepotrebno s teme. Ili ti je to bila namjera? Sad ti meni reci, jel ima koji župnik da ima Mercedesa? Ako ima onda nije lagao, zar ne?

Ne znam statistiku kolko župnika stvarno vozi Mercedese, ali ima ih, barem jedan za kojeg znam, a vjerujem da nije jedini. Pitanje je dal je njegova izjava preuveličavanje ili nije, no to bi znali ako bi imali tu neku statistiku, ali da je laž... I sam si mi na jednoj PP pisal o župniku sa Mercedesom, tak da to očito laž nije. Zakaj ga onda ideš prozivati lažljivcem?

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #89 : Ožujak 14, 2011, 04:48:43 poslijepodne »
Đuka, Đuka, opet te spominju ... a rekli su ti lepo da za vreme meše, crnega mercedesa naj parkirati pored ulaza, da babe nemaju kaj komentirati, a Sleđ da te ne mora braniti ...
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.