Autor Tema: Treba li bankama uvesti "krizni porez"?  (Posjeta: 11775 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Treba li bankama uvesti "krizni porez"?
« Odgovori #15 : Veljača 20, 2011, 11:49:26 prijepodne »
Na tim revolving kreditima je otprilike sve na 24 rate - a od toga kamata su čiste kompletne 4 rate.

BTW, a kaj je tu "isplativo" - u bilo kojem kreditu??
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #16 : Veljača 20, 2011, 11:58:45 prijepodne »

Uvaženi Sledgehemmer,

ovdje nismo započeli diskusiju o isplativosti, a koji je uopće kredit kod nas isplativ?
Nego smo dotaknuli pitanje kroz tvrdnju uvaženog Bilaja, da kod nas ne postoje kunski krediti, ja sam naveo primjer ovih revolving kredita kao kunskih kredita, da ipak postoje. Isplativost takvih kredita je sasvim drugo pitanje, kao uostalom isplativost i svih drugih kredita s visokim kamatama kao što su kod nas plasirani svi krediti. U konačnici i to su krediti, u drugom obliku ali su krediti, dakle Banke su plasirale kunske kredite, isto tako, pa zvali se oni i potrošački, e sada zašto su plasirali više te kredite nego neke druge to je sasvim drugo pitanje i ne sumnjam uopće da svi znademo odgovor na to pitanje.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #17 : Veljača 20, 2011, 06:19:37 poslijepodne »
Ja sam pitao koji je kredit uopće isplativ, i to bez onoga "kod nas"... jer isto pitanje vrijedi i za one vanjske kredite.

I molim te da prekineš sa tim sranjima tipa "uvaženi" - onaj tko me uvažava to ne treba govoriti, to se vidi kroz odnos, onaj koji me ne uvažava - nikakve tu riječi neće pomoći.

Bolje je paziti da se nečiji nick točno piše, to je jedan od izraza uvažavanja.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Jaguar

• Gost
« Odgovori #18 : Veljača 20, 2011, 06:51:21 poslijepodne »

Bolje je paziti da se nečiji nick točno piše, to je jedan od izraza uvažavanja.

Isprika u pravu ste, vidim sada da sam napravio tipfehler.

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
« Odgovori #19 : Veljača 20, 2011, 08:57:30 poslijepodne »
Na tim revolving kreditima je otprilike sve na 24 rate - a od toga kamata su čiste kompletne 4 rate.

Ma nisu to krediti samo na revolving kartice, nego i na obične kartice.
Na obični Master Card mogu podići 40 tisuća kuna keša na dvije godine otplate sa nekim svemirskim kamatama, mislim 12 posto ili tak nekaj.
Ne znam kome to treba?
Krediti najčešće nisu isplativi (osim nekih "povlaštenih" koji nisu za nas obične smrtnike) i to je uvijek "najskuplja" lova, ali da ima razlike u isplativosti kad uzmeš u obzir razlike u kamatama - ima.
Neki su krediti, tom logikom, manje ili više neisplativi od drugih.
Kao zaposlenik firme u kojoj radim (firma je imala ugovor s bankom) sam dizala davno neki nenamjenski gotovinski kunski kredit, u vrijednosti 20 tisuća eura uz kamatu od 4,5 %, na rok otplate 7 godina.
Rata mi je bila fiksna u kunama i nije se mijenjala u odnosu na tečaj eura i to je bilo, ajmo reći, osjetno povoljnije od onoga kaj se moglo u istoj banci uzeti kao obični štediša.

Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Bilaj

• Gost
« Odgovori #20 : Veljača 20, 2011, 09:59:29 poslijepodne »
neki nenamjenski gotovinski kunski kredit, u vrijednosti 20 tisuća eura uz kamatu od 4,5 %, na rok otplate 7 godina.
Rata mi je bila fiksna u kunama i nije se mijenjala u odnosu na tečaj eura i to je bilo, ajmo reći, osjetno povoljnije od onoga kaj se moglo u istoj banci uzeti kao obični štediša.

O tak nečem govorim. Ma može to biti i 7- 8 posto ali ni toga nema.