Da može se; strašno mi je stimulativno školovati se uz saznanje da se unaprijed školujem za - inozemstvo...

Daj mi reci kakav izraz lica bi ti imalo dijete da mu veliš - "daj se školuj za mehaničara za avioniku, čujem da ima posla u Frankfurtu, a traži se i u Emiratima!"... sigurno bi pucalo od sreće!!
Sa druge strane, pitanje je koliko se učenika školuje za nešto u čemu nema šanse dobiti posao? Koliko su planovi i realne potrebe usklađene sa kvotama upisa?
Ista je stvar deja vu već mnogo puta i na mnogim drugim mjestima; jedna željeznička škola izbacuje svake godine ne znam koliko razreda prometnika, strojovođa itd itd - problem je što u tim strukama već godinama nije nitko nov zaposlen (HŽ - je državni holding kojemu su metnuta ograničenja kao i državnim službama - nema novih zaposlenja)...
Znam ljude gdje oba roditelja po par desetljeća rade u HŽ-u, imaju sina koji je završio za prometnika još pred više od 5 godina, no posla i šanse za isti - nema, iako su prisutne i debele veze... koje velika većina ipak nema, a stotinjak novih "nadobudnika" (da ih tako nazovem, u skladu sa tim sranjem od Bolonjskog procesa) ipak izlaze svake godine sa diplomom ravno pravac - Zvonimirova... u zemlji koja nema nikakvih kriterija, pokazatelja, usmjerenja i usklađenosti svih faktora na dionici "potrebe - školovanje kadra - podmirenje potreba kadrom", takve eskapade nelogičnosti uopće ne čude...