Poradi „hrvatskoga nacionalizma“ Vice Vukov ne smel javno nastupati ni popevati dvadesetek let.
Ok, tvrdiš da ga "Jugoslaveni" nisu puštali nastupati jer bi time propagiral samostalnu Hrvatsku. Nis to znal. No meni je jasno da tada jugoslavenskim komunistima neki nacionalizam nije pasal jer su na silu sve šteli držati zajedno. Ne podržavam jer je jasno kakva su jugopolitičari sve delali zlodjela, i da na silu to nije moglo dugo trajati.
No sad to uspoređivati sa Thompsonom koji nije da se Hrvatska odcijepi od ... ne znam čega, nego on sasvim jasno podržava ustaštvo, a to znači i
sva ona zlodjela koja su počinjena u ime ustaštva. U kojem smjeru takav svetonazor vodi, to moremo vidjeti na primjeru Hitlera.
Jedan želi slobodu svoje nacije dok drugi podržava ustaštvo!
I to je, Ljudevit, tebi isto? Mislim prenosiš nekaj, pa sugeriraš da se slažeš s tim, jel tak?
Evo ti mali isječak iz Wikipedije da vidiš kaj su ustaše delali:
"Fašistička narav ustaškog pokreta te želja za stvaranjem etnički čiste države rezultirala je masovnim progonima, zatvaranjima i ubojstvima Srba, Židova, Roma i svih Hrvata neistomišljenika. Tijekom četiri godine postojanja NDH, procjenjuje se da je ubijeno oko 30.000 Židova[4] te otprilike jednako Roma, dok je broj stradalih civila Srba oko 217.000."
Mislim, sad more svako počet pričat da to u wikipediji nije istina, no da ih je i pol tolko ubijeno u ime ustaštva, ma i samo 1 posto ... ak imaš zdrav razum nemreš dobro govoriti o ubojicama, i to masovnim ubojicama. I to neovisno kakve su imali više namjere time postići. Dobro se nemre postići radeći zlo! Nikak i nikad!
Taj tip na forum.hr malo preveć brka jabuke i kruške. Nemoj i ti.