KOS-ov kukurikasti križ na 10. travnaku
Felix Srečkec 2015-06-17
http://www.forumgorica.com/politika/felix-sreckec/msg56077/#msg56077
Međimurske novine, br. 1031, 19.06.2015.
e-vundano 23.06.2015.
Piše: Jožek radnik
Premišlavanje Jožeka radnika
Vsaki od nas ima svojega križa
Na labodoritaškom igrališčo v Splito zrasel je kukasti križ šteroga je nešči skril v travo. Počeli smo si gruntati što je to itak napravil, što je toga hudiča mogel nacrtati. Nejpredi se počelo iskati po rukopiso. Unda se je spituvalo, što je kosil travo. Dok se je to rešilo, spituvali so: čija je itak kosilica? Več tu se zazvedilo da je kosilica taljanska i da bi vu tem grmo mogel spati zajec.
Imamo mi čuda drugih problemov štere moramo deti na stol ak očemo preživeti ova teška vremena i recesijo štera nikak da odide od nas. Verjem da smo skorom vsi vidli, ostali so čuli, ali brzčas
vsi znamo da je na labodoritaškom igrališčo v Splito zrasel kukasti križ šteroga je nešči skril v travo. Križ se je nejpredi ne videl, a unda kak je vreme odhajalo križ je, kak i puž, puščal roge vum tak da so ga do poluvremena tekme z Taljanima vsi mogli videti. Na poluvremeno se je več dobro vidlo kaj piše, očem reči, kaj je bilo nacrtano i počeli smo si gruntati što je to itak napravil, što je toga hudiča mogel nacrtati. Nejpredi se počelo iskati po rukopiso, ali tu se je ne dauko došlo jerbo so crte ravne sam ido sem tam. Unda se je spituvalo, što je kosil travo? Vse so to domaći dečki, šteri toga posla več na leta delajo, šterima je labodoritanje v krvi, a i imajo radi labodoritaško Lejpo našo, makar so ne ruon navek na istoj valnoj dužini z precednikom Davorom Šukerom.
Dok se je to rešilo, spituvali so: čija je itak kosilica? Več tu se zazvedilo da je kosilica taljanska i da bi vu tem grmo mogel spati zajec. Najme kaj, vsi znamo da so Talijani bili strahom pred nami i da so oni to mogli naprajti kak bi mogli nas hiti vum z kvalifikaciji ak bi jif bili v Splito pobedili i predauko jim pobegli na lojtrici. To je još ne vse, Talijani so iskali nek se igrališče polevle predi utakmice i pod polovremenom, a dok smo to naprajli kukasti križ je došel vum z trave. Što bi rekel kakše se vse huncvutarije denes delajo v labodoritanjo sam kaj bi se došlo na evropsko prvenstvo? Talijani nas dobro poznajo i oni so bili sigurni da mi bodemo iskali petokolonaša med sobom i ne bodemo štrumfali dale, a isto tak imamo fleka z one lanjske utakmice v Milano, pak bodo vsi nas gledali kak krivce. Rečite mi, prosim vas lejpo, pak čiji je znak bil kukasti križ v drugom rato, naš ili pak Talijanski? Mi smo meli svoje znake šterih se nebremo nikak rešiti, kak je napriliko slovo U ili pak roka Đoa Šimuniča, šteri je zbog roke v zrako odišel po riti k meši. Kak bilo da bilo, ali trebali bi vsi, kak mi, tak i Talijani več jempot završiti toga Drugoga rata, pak je minulo več sedemdeset let, a još navek nekaj tam iščemo i furt rovlemo v pepelo. Tuliko je lepih stvari pred nami, a mi još navek rovlemo po zmazanom vešo ropotarnice povjesti. Nek povjesničari, skupa z političarima, več jempot denejo točko na vse ono kaj je minulo tak zdavnja.
Imamo čuda drugih problemov štere moramo deti na stol ak očemo preživeti ova teška vremena i recesijo štera nikak da odide od nas. Na Tončekovom proščejo, minuli tjeden na čakoskomo Jugo, je trebala igrati i popevati Črlena Jabuka. Velim trebala je, bandisti so došli i celo odvečer so se naštimavali i prepravlali, ali so se ne fčakali svojega pevača Dražena Žeriča z conom zvanoga Žera. Znali smo za jegovo šego da nigdar ne dojde na vreme, kak i Mladen Grdovič, šteri se nejvečpot zadrži na bevandi, ali se je još ne pripetilo kaj ne bi bil došel ili da ga ne bi bili dopelali i kaj negdi ne bi bil popeval. Na čakoski Jug je ne došel i čuli smo kajkaj toga zakaj se je, itak, to pripetilo. Čakoski turistički težaki so mo rekli da bode popeval mam polek prvoga rotora v Čakovco i unda je on toga južnoga ne videl ili pak ga je fulal i produžil je dale, pak je zglajzal na prvomo rotoro prek štreke. Kaj se je tam pripetilo, koga je tam zišel, kaj je delal i kuliko ga toga posla bilo na stolo, šanko, ali vsi znamo da je popevat ne došel tak da so ga jegovi bandisti zabadav čakali. A i ne sam bandisti, bilo je par jezeri Čakovčancov i Međimorcov šteri so ga šteli čuti, ali so toga petka ne meli srečo. Pre čakoski gracki vuri se spominajo kak so najbrž turistički težaki to popevanje dospomenuli prek Express Toursa i Tihomira Kokoleka, pak so Žerini penezi otpotuvali v Tunis, tak da je publika odišla po riti k meši. Isto kak i školska deca. Kakša so to, itak, vremena došla kaj i tak jake i velike zvezde kak je Žera na držijo svojo reč? A ljudi, što se pak gde još briga za ljude? Kaka sam več rekel, gazda Ekspress Toursa, Tihomir Kolarekov je z školskim, očem reči, dečjim penezima pobegel v Tunis. No, nekaj si gruntam da on ne bode preveč dugo tam ostal jerbo da je on mel tak čuda penez kaj bi tam mogel dugo ostati unda ne bi pobegel. Vsi znamo da je Tihi več dugo mel agencijo i delal z školami i decom. Neje to bilo fkajuvanje na brzino, par let je delal vredo, a unda se je najempot nekaj pripetilo i zginul je. No, što zna kaj se je itak pripetilo z penezima jerbo da je ne peneze negdi zahuzal ne bi pobegel. Brzčas je predi nek je genul za Tunis bil v kockarnici ili pak kladionici i unda se je ne vse pripetilo kak je on planeral i senjal (Juve je zgubil), tak da je on moral zginuti, a školska deca so odišla po riti k meši.. Pak smo mi Međimorci došli na prve stranice novin, televizije, radija, ali ne po dobromo. Pred mesec dni je blagajnica z Kraljevca kaserala peneze za more, a ve pak je Tihi "preplaval" Sredozemlje i nasukal se v Tuniso. Nesam ruon siguren da je Tunis obečana zemla za takše špekolante?
Vsaki den zazvedimo nekaj novoga, pak je tak za ovih vručini zišla na svetlo dneva vest kak smo v Evropi mi, Bugari i Rumunji nejvekši bokci. To je nam ova naša "kukuriku" Vlada dala. Nebrem veruvati da so nas i Grkljani prestigli? Kuliko vidimo Čakovčanci so našli svoje pajdaše v Bugarskoj, bogec je našel bokca. Pak so mogli najti nekšega bolšega od nas kaj bi se mogli od jif nekaj nafčiti! Turistički težaki z Hrvaške so zebrali naše Gornje Međimorje kak nejlepši i nejbolši falaček zemlje v Lepoj našoj. To je hatar gde je čoveko nejlepše jerbo se tam nejbole je, pije, spi, a i zrak je nejbolši. Neje preveč gosti, a i plučima paše. Posebno se lepo širijo ženska plučeca. Ovi z Hrvaške so stopram ve zazvedili, a mi Međimorci to unamo odnegda, od stoletja sedmog, sam smo ne šteli nikomo reči kaj ne bi po bregima, breščajkima, goricaj i pelnicaj bila preveč velika stiska. Najte to, prosim vas lepo, deti v novine ili pak na Internet kaj se ne bo zazvedilo, pak bodo vsi nahrupili k nam. A znamo vsi da je hatar premali za vse, on je dosti sam za zebrane, sam za nas Međimorce. Probajte si v pamet zeti kaj se bode pripetilo z našim bregecima i breščajkima ak Kinezi zazvedijo za nas. Ili pak Rusi, šteri so poznati po temo kaj spijejo nejveč vina na sveto. Čuda, čuda vejč spijejo nek mi Međimorci i čuda vejč nek naši Goričanci. Pak kaj nam tre takšo nevolo doživeti?
Nikak nebrem dojti na kraj som z sobom. Več par dni si gruntam je li je to vredo kaj na auto šteri vozi mrtve piše: Prevoz za vlastite potrebe. Prosim vas lejpo, pomorite mi jerbo več par noči nebre spati! Zvir:
http://www.mnovine.hr/kolumne/Jožek%20radnik/1/Vsaki%20od%20nas%20ima%20svojega%20križa
i(l) str. 64. sim:
http://issuu.com/mnovine/docs/mnovine1031is Aktuelni broj i rajneši su (i) sim:
http://www.mnovine.hr/informacije/2/issuu.com/mnovine * * * * * * * * * * * * * *
Tu stara je hiža i vujne raspelo,
a pojdnem su isti i gazda i kmet.
Tu počijne sako i jelo i delo,
tak živiju moji več jezero let.
BOŽIĆ U GORICI, TS ALIBI, JEZERO LET, 27 12 2011, 03:21
BOŽIĆ U GORICI, TS ALIBI, JEZERO LET, 27 12 2011