Međimurske novine, 12.01.2010., br. 749.
Premišlavanje Jožeka radnika
I posle Ivija Ivo!!!Vu minulo soboto smo prefeštali spomendneva od kak smo se, mi Međimorci, 1919. leta, zanavek, odvojili od Hungarije i pripojili svojoj državi kam i spadamo. Dok smo mi vu Čakovco feštali, mladi Mađari so, vu Pešti, iskali kaj jim se Međimorje vrne nazaj, jerbo je to jivo. Nej znati kak so oni, itak, zazvedili gda mi imamo lepše puce od jiv. A do ve je, na leta, vse bilo vredo. Mi smo bili zadovoljni z Mađerkaj, a one z nami i politika se tu nej mešala.Piše: Jožek radnik
Vu vreme gda so naše političke oči bile obrjene prema dvemaj slovaj štere so ostale vu knjigi kak kandidati za tretjega hrvaškoga precednika, pojaviv se Ivo, šteroga smo skorom več vsi pozabili. Verjem gda vsi znate gda je vu pitajnju negdašni precednik Vlade i hadezeja, Ivo Sanaderov. Kaj je šteuv Ivo? To smo, brzčas, vsi spituvali, kak sami sebe tak i jedni druge. I nišči je nej pravzaprav znauv točnoga odgovora. Dok je početkom leta odišev prek noči i ostaviv cugle vlasti, kak države, tak i stranjke, vu nej preveč jakaj rokaj gospe Jace, vsima je bilo jasno, pak i nam običnaj smrtnikaj, a ne kaj nebi bilo političaraj, gda je Ivo zanavek za sobom, nej sam zaprav, nek i trupnuv, politička vrata. Dok je odhajav gruntav si je kak bode i dale na vlasti prek stranačke pajdašice, gospe Jace, i zato si je ostaviv Jacinoga daljinskoga..
Ali kuliko smo meli za videti, to je bilo bilo kratkoga cajta, jerbo čim so se baterije potrošile, a fletno so odišle, jer je furt nekaj škrtav i vsaki čas je zvauv i gospon Ivo se dosmickav čistam na rob političke provalije. A vsi znamo gda je Ivo nemirnoga duha i morav je stati korak naprej. I to je napraviv, čim mo se gospa Jaca nej javljala dva dni, z svojom konferencijom za novinare vu nedelo točno vu polne. Vsi znamo gda ves pošten svet vu to vreme ide za stol k svetešnjemo nedeljnomo obedo i gda je to nej vreme za politiko. To smo vsi znali jedino je Ivo misliv drugač i odišev je po riti k meši. Najme kaj, vu pondelek smo zazvedili gda mo je to bilo zadje kaj je napraviv, jerbo so mo dofčerašnji stranački pajdaši nej pozabili kaj je žnjimi delav i hitili so ga vum z stranjke i prekrižili so ga z debelim črnim flomasterom. Prek noči se vu stranjki vse posložilo i ve tak stranačka vurica dela kak gda Ivija nigdar nej niti bilo. Jedino treba jeno par šrajfeki pošrajfiti ili pak spremeniti, a to se bode naprajlo črez par dni, čim vurmaher dojde z urlaba. Vidite kak je to vu životo, a posebno vu političkom: Došev je glasno vu politiko, prek Pašaliča, a vum je odišev stiha, očem reči, stiha so ga vum hitili. Još jempot se pokazalo gda je ona stara stranjska izreka i tu bila točna: Što se z mačom (čitaj. politikom) igra, od politike i nastrada.
Moram pofaliti naše međimorske hadezeovce kaj so se dobro držali i kaj so, jako spametno, zebrali pravu strano vu ovoj političkoj stiski štero je napraviv Ivo Sanader. Rekli bodete gda jim je to nej bilo niti preveč teško. Mortik je tak i je, a mortik nej. Hajdig je nas, a i vas, šteri se zmislimo kak je bilo pred deset let dok de iskav nasljednik prvoga precednika hadezeja, gospona Tuđmana, šteroga je dragi Božek pozvav k sebi na račun i gda so naši hadezeovci odišli na krivo strano. Očem reči, oni so drukali za Pašaliča, a pobediv je Sanader i sam oni znajo kuliko let jim je trelo kaj to falingo popravijo. Znate kaj vsaki šteri pobedi dela z onima šteri zgubijo. Vesel sam kaj so se naši hadezeovci dobro zaškolali i kaj so ve na pravomo poto. Brzčas bode i naše Međimorje malo od toga melo nekšega hasna.
Mam z novim letom još smo nej niti dimo dojšli z dočeka, a plin je več podraživ. Isto tak, vsaki drugi tjeden benzin i nafta ido gori i unda bodo naši Inači rekli kak so oni vrnuli peneze štere so dužni ministro Šukero. Istina je gda so oni to naprajli, sam so jiv zvlekli vum z naših žepov. Kak so oni prefrigani, mi furt javčemo kak nemamo peneze, a oni jiv navek najdejo vu našaj žepaj kak gud jiv mi skrijemo. Hujši so nek žene. Vu minulo soboto smo prefeštali spomendneva od kak smo se, mi Međimorci, 1919. leta, zanavek, odvojili od Hungarije i pripojili svojoj državi kam i spadamo. Dok smo mi vu Čakovco feštali, mladi Mađari so, vu Pešti, iskali kaj jim se Međimorje vrne nazaj, jerbo je to jivo. Nej znati kak so oni, itak, zazvedili gda mi imamo lepše puce od jiv. A do ve je, na leta, vse bilo vredo. Mi smo bili zadovoljni z Mađerkaj, a one z nami i politika se tu nej mešala.
Minuli so i izori za precednika Lejpe naše tak gda ve Hrvaška ima svojega tretjega precednika. Biračko telo je reklo svoje i zebralo esdepeovca Ivija Josipoviča kontra nezavisnoga esdepeovca Milana Bandiča. Jako mi je teško tu nekaj reči, makar mi nejde vu glavo kak so hrvaški vjerniki zebrali za precednika nevernika Ivija. Brzčas so išli glase davat z figom vu žepo. Isto tak je teško reči jeli so i Ivija zebrale žene, ali brzčas je tak, jerbo i one so štele promjene, pak so posle kosmatoga Mesiča svoje glase dale glatko podbritomo Ivijo. Vu našoj politiki nikaj novoga: i posle Ivija Ivo. Zvir:
Međimurske novine, 12.01.2010., br. 749., str. 53, elektrônsko izdâjně
http://www.mnovine.net/index.php?option=com_content&task=view&id=12672&Itemid=138Međimurske novine, 12.01.2010., br. 749., str. 53pregled pdf:
http://issuu.com/mnovine/docs/mnovine749i?mode=embed&documentId=080529141635-9953d9ac231e42788d00d2305b793e02&layout=greydownload pdf:
http://www.mnovine.hr/pdf/749/mnovine749i.pdf* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Međimursko-novinski premišlant JOŽEK RÂDNIK na tur-for-um-u(vupisati
Premišlavanje vu iskalicu v desnomu gôrnomu čošku na sledeče stranice):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hr-kaj-ne-lepa-nasa-kajkavska-tiskajne/* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Žiga i Bandisti - Međimurje, kak si lepo zeleno, 03:55
Žiga i Bandisti - Međimurje, kak si lepo zeleno