Autor Tema: Misa zadušnica za ustaškog zločinca Antu Pavelića  (Posjeta: 19557 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
Misa zadušnica za ustaškog zločinca Antu Pavelića
« : Prosinac 28, 2010, 08:57:37 poslijepodne »
U SAMOM središtu Zagreba, u bazilici Srca Isusovog u Palmotićevoj ulici, i ove je godine održana misa zadušnica za ustaškog zločinca Antu Pavelića. Misu za poglavnika NDH služili su Isusovci Vjekoslav Lasić i Stanislav Kos.

Kos je u svojoj propovijedi zločinca Pavelića nazvao "uglednikom koji je podnio žrtvu za sve nas". Lasić, poznat po svojim zadrtim ustaškim stavovima, sve je okupljene pozvao na molitvu ne samo za Pavelića već i za njegovog koljača Juru Francetića, kojeg je nazvao "krilnikom koji je poginuo za Hrvatsku".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sramotno-u-centru-zagreba-opet-odrzana-misa-za-zlocinca-antu-pavelica/530630.aspx

... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Misa zadušnica za ustaškog zločinca Antu Pavelića
« Odgovori #1 : Prosinac 28, 2010, 09:13:40 poslijepodne »
A tko će o tome lupetati nego Index...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Zagorec BP

• Gost
« Odgovori #2 : Prosinac 28, 2010, 09:26:31 poslijepodne »

Sve ovisi o referentnom sustavu   >:D

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #3 : Prosinac 28, 2010, 10:15:23 poslijepodne »
Glavno da se može oprostiti Srbima, fašistima, nacistima, Turcima, komunistima itd itd... no Anti se ne može oprostiti nikako, zar ne?  >:D >:D >:D
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #4 : Prosinac 28, 2010, 10:20:50 poslijepodne »

jedna Balaševićeva pjesma me podsjeća na nekog ...

Dok god je ovih frikova sa punom vrecom trikova
Ništa sto vredi neće vredeti
Zar stvarno nema nacina pred najezdom prostačina
Pa, ti si skolovan da hapsis taj talog
A ne da pustas da ti izdaju nalog!
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #5 : Prosinac 28, 2010, 11:14:11 poslijepodne »
Pusti Balaševića, on je isti kao i ti ideolozi iz Indexa... nekaj sam pital, pa bi molil i jen nimalo dvoličan odgovor...

amarkulin

• Gost
« Odgovori #6 : Prosinac 29, 2010, 12:01:52 prijepodne »
Kad netko napravi dobre stvar i poneku lošu, onda ćemo lako oprostiti propust. S njegovim lošim stranama sam donekle upoznat, a s dobrima nimalo. A ti?

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #7 : Prosinac 29, 2010, 12:08:03 prijepodne »
Zašto bi se zločincu opraštalo?
Ante Pavelić je je bio izdajnik svog naroda i tu priča završava.
Isto tako bio je kvisling kao i Mihajlović i mnogi drugi.
Svatko tko je bio fašistički sluga ili poslušnik ne zaslužuje ni zrno milosti.
Znam da će se nakom mog posta javiti domoljubi, čovjekoljubi i razni guzoljubi, ali zaboli me. Povijest ionako pišu pobjednici a to su antifašisti.
Znači da rezimiramo za neupućene i neuke. Pavelić je bio zlotvor kao i Draža Mihajlović. Pavelić je svoje domoljublje pokazao na vrlo neobičan način, bijegom a državno zlato je privatnim kanalima prebacivao u Vatikan.
Svoje domoljublje je pokazao na vrlo neobičan način prodajom dalmacije Italiji, domoljublje je pokazivao rasnim zakonima itd, itd......

A sad show time
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #8 : Prosinac 29, 2010, 06:43:29 prijepodne »
Kad netko napravi dobre stvar i poneku lošu, onda ćemo lako oprostiti propust.

S njegovim lošim stranama sam donekle upoznat, a s dobrima nimalo. A ti?

Da??

Daj malo konkretiziraj - prvo kako se krivica može oprostiti, u našim slučajevima točnije zaboraviti i ne procesuirati (toga nema nigdje!), drugo što je jadno je što se proziva vlastita strana a protivničkoj se oprašta (ni toga nema nigdje!), treće - ako ne znaš i njegove dobre strane - onda si stvarno jako slab sa povijesti, i dokazuješ da ti je pranje mozga u režiji ratnih pobjednika sasvim dovoljno da bi ti bio zadovoljan.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #9 : Prosinac 29, 2010, 09:21:14 prijepodne »
jadno je što se proziva vlastita strana a protivničkoj se oprašta

Pavelić nije moja strana. Pavelić je zločinac.
Što sam ja to oprostio četnicima, švabama, talijanima, partizanima i drugima koji su počinili zločine?

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
« Odgovori #10 : Prosinac 29, 2010, 10:06:09 prijepodne »
Pa kaj opet o ustašama i četnicima.

Pavelić, kao i svaki pokojnik, ima pravo na misu zadušnicu.
Zapravo, njemu kao zločincu je daleko potrebnija molitva i oprost, nego nekom "svecu".
Ono što je neprihvatljivo je veličanje njegove osobe za vrijeme takve mise.
Kad je misa zadušnica za mog dedu, onda velečasni to odradi protokolarno, bez hvalospjeva, po sop-u.
A moj deda je bil zbilja dobar čovek.
No, nema veze, jer Boga nemreš prevariti, on najbolje zna kakav je tko.
A svećenike koji si uzimaju za pravo javno veličati ustaštvo treba isto tak po sop-u riješiti Crkva sama.
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #11 : Prosinac 29, 2010, 05:48:13 poslijepodne »
Pavelić nije moja strana. Pavelić je zločinac.

Što sam ja to oprostio četnicima, švabama, talijanima, partizanima i drugima koji su počinili zločine?

Pavelić je moja strana - bez obzira jel ga intimno podržavam ili ne, nego je on bio na hrvatskoj strani, na strani ove zemlje i ovog naroda, i zato on JE na mojoj strani. I na tvojoj je - ako si Hrvat!

Ne moraš se slagati sa njime, no zbog njega se sada Hrvatskoj opet želi suditi, a konzekvence ćeš snositi i ti - zato ti je otklon od njega odraz koliko povijesne neukosti, toliko i otklon od samog hrvatskog naroda i glumatanje nekakvog slobodarstva kojeg nigdje nema, i niti jedan zemlja kao Hrvatska se ne ponaša tako otvoreno izdajnički prema svojoj vlastitoj povijesti - bez obzira kakva ona bila.

No iako mnoge zemlje imaju mnogo zločinačkiju povijest od Hrvatske, u njima nitko ne sere toliko protiv vlastite povijesti - i u tome se ogleda ona stara "malo nas je, al smo govna!". U zemljama koje su potukle cijele civilizacije ne kenja se toliko i ne glumata se toliko nekakve "demokrate" i "slobodoumnike" kao kod nas, nekako je to kod nas paradoks za koji ne znam jel bih ga smjestio kao proporcionalan ili obrnutoproporcionalan razvitku društvene svijesti... iako mi se prije čini da je to odraz skoka iz opanaka u salonke - neke stvari ne idu preko noći. Iako se svojski trudio i ti, i još neki, da vaše zborno pjevanje u nekakve "osviještene demokratske diple" daje veliku važnost vama samima, i vama kao nekakvim ljudima više svijesti, koji su se izdigli iznad ostatka priglupe, primitivne raje... i time postajete upravo ono najgore - oni isti koji su činili zločine sa druge strane Drine, a danas zbunjeno pitaju "tko nas to bre zavadi?". Pravite se glupi, grbavi i neuki, ništa se nije desilo, taj dio možemo jednostavno izbrisati i prijećči preko njega, ma zaboraviti do jutra...

Pavelić je - i opet, sviđalo se to tebi ili ne - zastupao hrvatske interese, i to puno više od mnogih proije i poslije njega (ne misliš valjda da su komunisti, Tito ili ne znam tko drugi zastupali ikoji hrvatski interes?), kojima nikakvi hrvatski interesi nisu ni bili na pameti. Naravno, pojam zastupanja interesa ne treba brkati sa metodama koje nisu za toleriranje!

On je imao za cilj hrvatsku neovisnost i državnost, i stavljanje naglaska na poklanjanje Dalmacije Talijanima je isto naturanje povijesnog falsifikata izašlog iz komunističke, pobjedničke tvornice sa ciljem da se Hrvatima u novoj Jugoslaviji ogade težnje za vlastitom državnošću i suzbije svaki pokušaj stvaranja hrvatske države, a za čime se išlo odmah i isključivo kroz izjednačavanje svakog takvog pokušaja sa zločinačkim elementima NDH. I na tome tragu je i vođena politika i prikazivana Hrvatska skroz do današnjih dana, i Domovinski rat je započeo srpskim tvrdnjama kako je to uskrsnuće ustaške zločinačke države, iako to sa time nije imalo veze. Ali da je odjek jak - svjedoče i današnji stavovi određenih političkih snaga, tradicionalno nesklonih Hrvatskoj (Francuska, Velika Britanija, Kanada...), kao i podrška istih da se Hrvatskoj i danas sudi za zločine otprije 70 godina, i da se današnja Hrvatska prikaže kao direktna nasljednica ustaške zločinačke države.

Nema sumnje da i tvoji stavovi protivni hrvatskim interesima kroz povijest doprinose vodu na mlin tih i takvih snaga.

Jer ne štititi vlastite interese - bez obzira slagao se sa njima ili ne - je ravno činu izdaje, i u nekim turbulentnijim vremenima svaka država bi takvo glumatanje demokracije i nastupe koji pljuju po državnoj povijesti smatrala lošim ponašanjem kojega se još lošije tretira. I u stvarnoj opasnosti nebih volio imati takve "znalce i demokrate" iza leđa, a vjeruj mi - ne biste ni vi voljeli imati mene.

Jedna Njemačka je započela i vodila dva najveća svjetska rata u povijesti - i iako sam tamo živio godinama, i to među Nijemcima, nisam iz razgovora sa njima (a pričali smo vrlo otvoreno, i to i ljudi koji su suvremenici tog rata, kao i sa novijim generacijama) nikada čuo da je itko rekao išta izrazito loše protiv Hitlera, dapače mu prije zamjeraju metode (kao i ja Paveliću) negoli ideologiju i filozofiju. Možda i zato jer oni imaju izgrađenu svijest o vlastitom narodu, njegovoj povijesti i interesima, i nećeš čuti Nijemca da sere protiv vlastite povijesti i bilo kojeg dijela njezine povijesti. Sigurno nećeš čuti da će reći za vlastitu zemlju da je bila zločinačka - iako je ta država pobila na desetke milijuna ljudi i skrivila štete i razaranja za koje Pavelić i NDH nisu niti 1% od toga, čak ni izbliza... očito su oni zadojeni debili, koji ne shvaćaju svu veličinu demokratske otvorenosti sa kojom nas ti želiš počastiti i prosvijetliti nas??

Možda nećeš čuti tog Nijemca zato jer je to prosvijećen narod, koji ima svoje JA, jer taj Nijemac nije seljačić koji je preko noći uspio pomisliti kao je on jako slobodouman i demokratičan jer lupeta protiv svog naroda i države (da, treba mudrosti i pameti da se tako nešto shvati - da je pljuvanje po tome pljuvanje i po samome sebi u današnje vrijeme!...), i taj Nijemac nije bogec koji je do prekjučer čkomio jer nije imao muda zucnuti, a danas bi držao predavanja o slobodi i demokraciji... a glasni tipovi poput tebe i još nekih su upravo primjeri jednog takvog "bokca", jedne pokondirene tikve koja bi puno pametovala, no samo joj još fali jedna sitnica - znanje da bi pametovati i mogla... vi bi učili ljude koji su demokraciju i izmislili, kao Velika Britanija i Njemačka, što demokracija je? C'mon... pa upravo za te zemlje nećete nikada čudti da seru same po sebi, ma niti slova, pa makar im se i smijali - no oni drže do sebe, oni nisu govna...

Da - držati do sebe je sve!

Da bi se sudilo Paveliću treba poznavati puno, ali puno više od onoga što ti znaš. I treba razumjeti puno, puno više od onoga što ti razumiješ, i pritom mislim na shvaćanje međunarodnog položaja i hrvatskog naroda i hrvatske državnosti u to vrijeme, treba znati kakvi su bili međunarodni odnosi, situacije i lobiji, kako se je nešto postizalo i kakve su metode politčkog pritiska tada postojale... treba znati još X stvari o kojima vi, kazetofoni nekog nastavnika TiPSS-a, nemate baš previše pojma, a niti mudrosti da shvatite da ne znate. Jedino ste sigurni da je jako fora glumiti najveću facu koja zna u koga treba uprijeti prstom i onda opaliti nesmiljenu pljuvačinu. Priznajem - za to ti mozak uopće ne treba.

Ništa na ovom svijetu nije baš potpuno crno, kao što nije baš ni potpuno bijelo. To je jedino tebi, koji ne znaš za išta pozitivno o Paveliću. Zato i jesi neznalica. Pusti povijest onima koji ju vole i poznaju ju... jer svaka medalja ima dvije strane, sviđalo se to tebi ili ne. Glumiti sada generala je jadno. Ili možda znaš, kao "poznavatelj" cijele priče (kada tako demonstrativno i s visine nastupaš ultimativno "protiv" - onda se nadam da jaaaako dobro znaš o čemu govoriš!) - što je trebao dr. Pavelić napraviti bolje i drugačije da ostvari hrvatsku državnost??

A kaj si to "oprostio" svima navedenima?? Pa oprostio si im time što ne dižeš glas da se ta nepravda ispravi, što si sa njom suglasan, što ako već ni ne možeš ništa protiv njih - onda barem nemoj ni protiv sebe... Srbi su legaliziralu četnike kao najnormalniju, najlegalniju svoju vojsku koja se borila protiv fašizma, slave ih kao pobjedničku vojsku, iako je malom djetetu jasno da je to burek malo žešći... no barem nisu govna koja seru sami po sebi. A i meni burek zvuči bolje od govna.
« Zadnja izmjena: Prosinac 29, 2010, 05:53:51 poslijepodne Sledgehammer »

Offline koko-vg

• Jezerača
« Odgovori #12 : Prosinac 29, 2010, 07:01:18 poslijepodne »
sleđ ... uopče nisam sumnjao, ti se kužiš u sve. Bolji si od Pusića, Alke Vuice i Ćire Blaževića (obično njih pitaju za mišljenje u svezi bilo čega) Bilo to o arhitekturi, povijesti, prometu, zakonima, međuljudskim odnosima, računalima ili bilo što drugo. Ti znaš i zašto je mrkva grbava, ti sigurno čuješ i kad trava raste ... Moja familija, svi od reda ponosni na svoje hrvatske korjene (u Turopolju žive već više od 200 godina), pa opet nitko, pišem ponovo velikim slovima NITKO od njih nije bio za Pavelića i ustaše. Tako su me učili, tako i ja učim svoje sinove.

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #13 : Prosinac 29, 2010, 08:36:11 poslijepodne »
Za ne povjerovati da netko veliča Pavelića  :o
Pavelić zastupao interese Hrvata?
Koji su to interesi?
Rasni zakoni ? Koncentacijski logori? sluganski režim Hitelru? Prodaja Dalmacije? Bijeg od vlastitog naroda? krađa zlata i deportacija u Vatikan?
Jesu li to interesi Hrvatske ?

Kažeš ako si hrvat onda je Pavelić tvoja strana, pametnom dovoljno.
Čija je strana onih 450.000 građana Hrvatske koji su bili u postrojbama NOB-a. To je strana vanzemaljaca, koji su se borili protiv rasnih zakona, i sluganskog režima fašizma.
Pavelić je izdajnik hrvatskog naroda, koji je pobjegao, ako je toliki domoljub što nije ostao uz vlastiti narod.
Nego je zdušno prihvatio i četnike u svoje redove pa gas prema Bleiburgu.
Jamačno se pitate otkud sad i četnici u ovoj priči.
Bitka za Knin je jedna od najvećih bitaka u drugom svjetskom ratu u kojoj su snage NOB-a imale ogromne gubitke. Tek nakon što su povukli majora Peku Dapčevića sa sremskog fronta uspjeli su oslobodit grad Knin.
Peko Dapčević je bio tada po činu pukovnik. Tada je Dapčević izveo manevar kojeg su primjenile i Hrvatkske snage prije vojnoredarstvene akcije Oluja , a to je da bi uspjeli oslobodit Knin, moralo se oslobodit Grahovo i Glamoč.
Tako je i Dapčević prvo oslobodio Grahovo i Glamoč, te počistio dinaru od formacije Đujićevih četnika koji su se dali u zbjeg prema Topuskom. U Topuskom su ih prihvatile tada okupacijske snage NDH i nakon borbenog djelovanja partizana, ovi su se povukli prema Zagrebu otkud su krenuli prema šumi Brezovica.
Tada su ustaše i četnici u zajedničkom borbenom djelovanju uspjeli zadržati dva dana, dok se dio ustaških snaga već izvukao prema šumi brezovica.
Toliko o hrvatskim interesima Pavelića i njegovom slizivanju sa četnicima i fašistima u svrhu hrvatskih interesa.

« Zadnja izmjena: Prosinac 29, 2010, 08:41:01 poslijepodne Mile car »
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...

amarkulin

• Gost
« Odgovori #14 : Prosinac 29, 2010, 09:27:48 poslijepodne »
Citirat ću VELIKOG HRVATA sledža kako pljuje po "svojim" Hrvatima:

ako si Hrvat
odraz povijesne neukosti
otklon od hrvatskog naroda
glumatanje slobodarstva
nitko ne sere toliko protiv vlastite povijesti
ne kenja se toliko
ne glumata se toliko
odraz skoka iz opanaka u salonke
kao nekakvim ljudima više svijesti
postajete upravo ono najgore
Pravite se glupi, grbavi i neuki
tvoji stavovi protivni hrvatskim interesima
ne štititi vlastite interese
ravno činu izdaje
pljuju po državnoj povijesti
seljačić
lupeta protiv svog naroda i države
treba mudrosti i pameti
do prekjučer čkomio jer nije imao muda zucnuti
primjeri "bokca"
pokondirene tikve
kazetofoni nekog nastavnika TiPSS-a
nemate baš previše pojma, a niti mudrosti
da shvatite da ne znate
za to ti mozak uopće ne treba
Zato i jesi neznalica

Stvarno smo jadni kad ovakve moralne nule nama drže predavanja o povijesti, znanosti, moralu, vjeri, životu...
« Zadnja izmjena: Prosinac 29, 2010, 09:31:18 poslijepodne amarkulin »