Ok, ovaj liz-liz s cijenjenim mišljenjem ti nije trebao.
U ovom slučaju nije riječ o imovini SDP-a jer je očito da su oni u unajmljenom prostoru, zar ne? Da li je SDP pravi sljednik tu bi se moglo raspravljati jer neki kažu da više članova partije ima u HDZ-u, pa po tome ispada daje HDZ pravi sljednik. ;-)
Ako gledamo s pravnog stajališta SDP je pravi sljednik SKH, imaju pravni kontinuitet. To što se u međuvremenu promijenilo članstvo, što su ljudi dolazili ili odlazili nema veze. Možda to izgleda nepravedno, ali tako stvari funkcioniraju. I ja sam isto tako udario dobre temelje jednoj firmi (u trenu kad sam došao u nju imala je 3 direktora i dva radnika, a danas ima 80 radnika), još i danas su im glavne aplikacije bazirane na tehnologiji koja je uvedena samo zahvaljujući meni i ja sam ljude učio da rade s njom. Nikada od njih nisam dobio ništa više od plaće. Da li je to pošteno? Da li sam trebao sudjelovati u podjeli imovine koja je stečena? Ja sam prihvaćanjem posla prihvatio i uvjete, nema nikakve pravne osnove da dobijem išta više.
Tako su i ti bivši komunisti svojim izlaskom iz stranke izgubili pravo da odlučuju o stranci. I to je to. Isto tako nema nikakve pravne osnove da ti bivši članovi dobiju nekakvu imovinu jer to nije privatna imovina već imovina stranke.
Drugo pitanje što možemo postaviti, i što se odnosi na sve stranke, je pitanje opravdanosti povlaštenih najamnina za političke stranke? U redu je da se strankama omogući da imaju prostor za svoje djelovanje, ali da li one zaista trebaju tolike kvadrature?