Autor Tema: Raskol u SDP-u: Bernardić kontra Milanovića  (Posjeta: 12486 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Muha

• Jezerača
Raskol u SDP-u: Bernardić kontra Milanovića
« : Prosinac 21, 2010, 11:27:48 prijepodne »
Davor Bernardić, predsjednik gradskog SDP-a i Kluba zastupnika te stranke, oglušio se na sjednici Skupštine na odluku
vrha stranke s Iblerovog trga po pitanju proračuna. Iako je Klub zastupnika SDP-a prošlog četvrtka na izvanrednom sastanku u Praškoj ulici dogovorio da će se prihvatiti proračun, a to je Bernardiću istog dana ranije rekao i Zoran Milanović, mladi Bernardić kao predsjednik Kluba zastupnika najavio je da će glasati protiv proračuna. Prema njegovom govoru, vidljivo je da smatra kako će njegovi stranački kolege iz Kluba zastupnika koje je prije dvije godine izabrao sam Zoran Milanović, izgubiti obraz glasanjem za proračun.
Nakon što je održao govor, Bernardić je izašao na hodnik Skupštine gdje je susreo saborsku i bivšu gradsku zastupnicu Mirelu Holy.
- Mirela, napravio sam nešto glupo, ali nisam mogao kontra sebe - rekao je Bernardić i time dao do znanja da je svjestan da je išao kontra SDP-a.
SDP je Bernardićev istup dočekao na nož.
Je li Bernardić napravio glupost kako je rekao Mireli na hodniku?  ili je ovim potezom napravio nešto dobro, korisno razotkrio zapravo stvarni SDP-e?.
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/raskol-u-sdp-u--bernardic-kontra-milanovica_308862
« Zadnja izmjena: Prosinac 21, 2010, 11:29:23 prijepodne Muha »

Offline Muha

• Jezerača
Odg: Raskol u SDP-u: Bernardić kontra Milanovića
« Odgovori #1 : Prosinac 22, 2010, 08:22:39 prijepodne »
Nakon glasovanja u Zagrebačkoj skupštini na temu proračuna u kojem se SDP podijelio na dva dijela neizvjesna je budućnost i sudbina prvog čovjeka zagrebačkog ogranka Davora Bernardića SDP razmišlja o raspuštanju zagrebačkog ogranka

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/102376/SDP-razmislja-o-raspustanju-zagrebackog-ogranka.html

Pluraliram mišljenja živi u SDP-u, tako će to službeno reći i Mirando Mrsić i Davor Bernardić i svi ostali SDP-ovci kada se nalaze pred kamerama ili kada znaju da ih se citira.

No, istina je drugačija: sukob između Iblerovog i Praške ponovno živi u SDP-u. I toga su svjesni svi, samo na glas ne žele govoriti. Davor Bernardić išao je kontra odluke Kluba zastupnika, odnosno Klub zastupnika je išao kontra odluke Bernardićevog predsjedništva gradske organizacije.

http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/bernardic-nece-predvoditi-sdp-ovce-u-skupstini_308881

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #2 : Prosinac 22, 2010, 11:39:33 prijepodne »
Eto, zato je meni strančarenje posao za poluidiote...  ::) ::) ::)
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

amarkulin

• Gost
« Odgovori #3 : Prosinac 22, 2010, 02:11:25 poslijepodne »
Nema u SDP-u snage koja će povući naprijed. Njih jedino inercija nosi. Često ih odnese u pogrešnom smjeru...

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #4 : Prosinac 22, 2010, 09:56:15 poslijepodne »
Dečko je barem dosljedan
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #5 : Prosinac 23, 2010, 09:01:34 prijepodne »
Dečko je barem dosljedan

U pravu si...dosljedan je..što više jer na GO SDP-a na čijem je čelu Bero donesena je odluka da se glasa protiv...tko sad tu koga hebe...?...ne piše li u statutu da se odluke moraju provoditi?...Vinovnici tj. ptičice govore da su na sjednici predsjedništva gradske organizacije Milanovićeve uzdanice ostale u manjini (Šprem, Mrsić i Stazić - tražili su da se u zapisniku registrira njihovo izdvojeno mišljenje) pa slobodno možemo reći da je Milanović putem svojih "dolls in the end" promijenio volju zagrebačke gradske organizacije. Ako Bernardić želi ostati do kraja dosljedan treba iskoristiti svoje ovlasti i sankcionirati one koji nisu glasali u skladu sa zaključcima gradske organizacije, dakako na temelju Statuta jer su gradski zastupnici dužni sprovoditi politiku vlastite gradske organizacije a ne Zorana Milanovića ili podvinuti rep izgubiti obraz, ostati nedosljedan i pretvoriti se u dodvoricu odnosno u Milanovićevog poslušnika na daljinski.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #6 : Prosinac 23, 2010, 04:47:49 poslijepodne »
Meni se sve čini da je ovo igra kojom Bernardić sebi želi dignuti cijenu u javnosti, izdignuti se iznad klasičnog SDP-ovog biračkog tijela i postati prihvatljiv i drugima.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #7 : Prosinac 23, 2010, 04:57:08 poslijepodne »
Meni se ne čini tako.  8)

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #8 : Prosinac 23, 2010, 07:26:57 poslijepodne »
Bernardić igra kao Bandić, sve ili ništa ... ili će se zgurati u sam vrh SDP-a ili polako otići u zaborav ...
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #9 : Prosinac 24, 2010, 10:42:07 prijepodne »
Citat:
Bernardić igra kao Bandić, sve ili ništa

Zločesto je i neumjesno Bernardića uspoređivati sa Bandićem...nemoj skretat temu...već kad si se uključio konkretno reci je li u redu da se opstruira volja GO SDP-a Zagreba?...na čijoj si ti strani?...na ritoljubnoj?... "veži konja gdje Milanović kaže"....a je li to dobro ili ne nema veze..

Offline krok

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #10 : Prosinac 24, 2010, 11:03:12 prijepodne »
mislim da je vrijeme neke nove lijeve opcije osim SDP-a i klijentelističkog HNS-a. Laburisti mi se čini kao alternativa HNS-u, ali i nova stranka HSD kojoj je na čelu Ivica Pančić mogla bi poljuljati biračko tijelo lijevoce. SDP je napravio veliku grešku marginaliziranjem Tonina Picule, Željke Antunović, Slavka Linića, Stazića,.. trebali su taj iskusan kadar koji je izgradio SDP prije nego je su neki ušli u u stranku 2000. ostaviti kao savijetidavni tijelo. Zbog  toga SDP nema lidera/e za preuzimanje vlasti. Ako pobijede na parlamentarnim izborima, bit če to jer če građani glasati protiv HDZ-a, a ne za SDP i HNS, a to je žalosno.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #11 : Prosinac 29, 2010, 10:36:55 prijepodne »
Petrač 'iseljava' SDP-ovce s Trga žrtava fašizma
Zagrebački SDP-ovci morat će se iseliti iz prostora na Trgu žrtava fašizma 2 kojeg koriste već 20 godina i u kojem je aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović proslavio svoj uspon na vrh stranke. Naime, vlasništvo nad dijelom prostora dobio je Hrvoje Petrač.
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/12/29/0081006.html?pos=n1
Ponukan ovim člankom palo mi je nekaj na pamet, naime nisu li SDP-ovci slijednici bivših komunista?...da pojasnim, znamo da su komunisti plaćali članarine (većinom se ustezalo na plaći) koje nisu bile male… na koji način je ekipa sa Iblera zadržala to silno bogatstvo stvarano godinama?...po kojoj špranci  je napravljena pretvorba te imovine??...nisu li svi ti komunisti (bivši, njihovi potomci slijednici) na neki način dioničari te imovine?.. kaj vi mislite?

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #12 : Prosinac 30, 2010, 12:11:35 poslijepodne »
Tebi je toliko drago što će se SDP-ovci morati iseliti da ti uopće nije važno što će ih iseliti jedan mafijaš koji je vlasništvo nad tim prostorom stekao na tko zna koji način?

amarkulin

• Gost
« Odgovori #13 : Prosinac 30, 2010, 12:38:39 poslijepodne »
I Muha je samo.... Hrvat...  ;D

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #14 : Prosinac 30, 2010, 12:48:40 poslijepodne »
Tebi je toliko drago što će se SDP-ovci morati iseliti da ti uopće nije važno što će ih iseliti jedan mafijaš koji je vlasništvo nad tim prostorom stekao na tko zna koji način?

Krivo Stjepane, poanta u cijeloj priči je pitanje tko je ovdje veći mafijaš?....sdp-e ili petrač?... odgovori mi s obzirom da cijenim tvoje mišljenje kaj misliš o SDP-ovoj imovini?...u smislu je li stečena pošteno?...je li SDP-e uistinu pravi sljednik SK-a?..nije li novim pravnim poretkom takva imovina trebala biti podijeljena onima koji su je stvarali ?...Meni ovo mi liči svima poznatu biblijsku priča o bogatašu i siromahu Lazaru u kojoj siromah Lazar; ponižen, gladan, iscrpljen i bolestan, jede mrvice koje su padale s bogataševa stola, u ovom slučaju Lazar su bivši komunisti koji su stvorili bogataša tj. SDP-e....