Autor Tema: Udruga IKS;Najava radionica u Velikog Gorici  (Posjeta: 6831 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

• Gost
Udruga IKS;Najava radionica u Velikog Gorici
« : Rujan 28, 2010, 09:58:51 poslijepodne »
Najava radionica u Velikog Gorici

Ponedjeljak, 27 Rujan 2010 13:17

U sklopu programa E-misija u listopadu u Velikoj Gorici organiziramo dvije radionice. Predstavnici udruga će imati prigodu čuti korisne informacije o tome kako se vode financije i kako se koristi multimedija u promociji aktivnosti ili zagovaranju ciljeva udruge.

Naziv radionice: OSNOVE FINANCIJA ZA UDRUGE
VELIKA GORICA, petak 15.10.2010. u vremenu od 16:00 - 20:00 sati
u prostorijama Udruge za osobe sa invaliditetom 'Suncokret' Cvjetno naselje 10

Cilj radionice je upoznati sudionike sa zakonskim propisima koje udruge trebaju znati dok provode financijsko poslovanje.

Kratak sadržaj radionice:

- Što je blagajna, a što blagajnički izvještaj?
- Što je knjiga ulaznih računa?
- Kako se koristi putni račun?
- Kako se pokrivaju troškovi putovanja za zaposlenike, članove udruge, volontere i honorarno zaposlene osobe?
- Kada koristiti ugovore o djelu, autorske ugovore i kakvi su porezi i doprinosi po pojedinim ugovorima?
- Koje dokumente svaka udruga treba imati?

Naziv radionice: GRAĐANSKI VIDEO AKTIVIZAM
VELIKA GORICA, subota 23.10.2010. u vremenu od 9:00 - 17:00 sati

Cilj radionice je predstaviti pojam građanskog aktivizma i upoznati sudionike s osnovama stvaranja foto i video materijala koji se može objaviti na Internetu.

Kratak sadržaj radionice:

- Što je građanski video aktivizam?
- Kako se foto i video materijal može iskoristiti u promociju aktivnosti ili zagovaranje ciljeva udruge?
- Kako se koriste foto i video kamera?
- Tehnike snimanja koje je potrebno znati
- Kako se montira kratki video klip?
- Gdje se može prikazati/objaviti video klip?

Voditelji radionice: Darko Rakić i Palma Miličević

Program "E-misija" je dio cjelovitog Programa regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnoga društva kojeg provode udruge CCI i IKS u partnerstvu sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.
http://www.petrinja.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1272:najava-radionica-u-velikog-gorici&catid=44:emisja&Itemid=182

amarkulin

• Gost
Odg: Udruga IKS;Najava radionica u Velikog Gorici
« Odgovori #1 : Rujan 28, 2010, 10:01:08 poslijepodne »
Hvala na informaciji!

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #2 : Rujan 28, 2010, 10:15:44 poslijepodne »
Ju velkom.  :D  :D  :D

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #3 : Rujan 28, 2010, 10:28:49 poslijepodne »
Ova prva

Naziv radionice: OSNOVE FINANCIJA ZA UDRUGE
VELIKA GORICA, petak 15.10.2010. u vremenu od 16:00 - 20:00 sati

mi savršeno terminski odgovara, pa bum svakako navrnul, jer me baš zanima pitati neke stvari...

Thanx for d info, bro!
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #4 : Listopad 29, 2010, 09:53:42 poslijepodne »
Videoaktivizam u V. Gorici (video)

Nedjelja, 24 Listopad 2010 16:16

Radionica je odlična,podjednakoedukativna i zabavna! To je komentar jedne od 13 osoba koje su sudjelovale u radionice "Građanski videoaktivizam" koju smo u sklopu programa E-misija 23. listopada održali u Velikog Gorici. Radionicusu vodiliDarko Rakić i Palma Miličević iz udruge IKS.

U prvom se dijelu radionicegovorilo o osnovnim tehnikama snimanja pa su neke od sudionika po prvi put čuli što je to kadar, što je kompozicija, kako se snima intervju, itd..

U drugom je dijelu radionica postala još zabavnija jer su sudionici uzeli kamere i snimali kratki video o radionici. Na kraju je taj video materijal montiran i prikazan na kraju radionice! U nastavku pogledajte spomenuti video koji sigurno govori više od riječi.
http://www.petrinja.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1287:videoaktivizam-u-v-gorici-video&catid=44:emisja&Itemid=182

Film o filmu