0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
Utorak, 28.09.2010 14:03 Autor: Marela Morić Ahmetova životna potreba Već 45 godina pečenim kestenima Petrinjcima najavljuje jesen PETRINJA - Ahmet Koštić, poznatiji kao Adam, svake godine na istom mjestu u Strossmajerovom šetalištu mirisom pečenih kestena Petrinjcima najavljuje jesen. Rekao je kako mu je sve teže, no kako je to njegova navika, ali i potreba. Ahmet ima 77 godina, a vjerovali ili ne, na istom mjestu u gradskom parku pečene kestene prodaje već punih 45 godina. Star je i bolestan i svake godine misli odustati, ali čim dođe jesen i kesteni, nešto ga vuče u petrinjski park.„To je i navika i potreba. Teško mi je, živim sam s nepokretnom i bolesnom ženom. Djece nemamo i moram sve donijeti sam, kupiti kesten i drva. Bolestan jesam, ali bio bih još više bolestan da odustanem.“ U staračkim očima su zaiskrile suze dok je govorio o prošlosti i svom teškom životu. Nikada mu nije bilo lako, no bio je kako kaže mlad, pa je sve bilo drukčije. Sjeća se Petrinje od nekada, i onih kockica koje su bile na cesti umjesto asfalta. Kaže, tu je i on radio. U Petrinju je doselio prije 60 godina iz Velike Kladuše. Žena mu ima malu mirovinu, pa se hrane u pučkoj kuhinji, a novac koji zaradi od kestena je za svakodnevne potrebe i režije. „Nije puno, ali je lakše. Raduju me djeca, ali i odrasli koji zastanu, kupe kestene i popričaju samnom.“, rekao je Ahmet koji je nakon 45 godina već postao zaštitni znak jeseni u našem gradu. Zahvalio je Gradu i komunalnom redaru što mu sve ove godine dopuštaju da bude na ovom istom mjestu na ulazu u gradski park.--------------------------------------------------------------------------------Komentari (1)--------------------------------------------------------------------------------ajmo prema njemu nazvati jednu ulicuBlackAdder • 28. 09. 2010. 14:37:17http://www.petrinjskiradio.hr/content/view/10296/106/
Kaj se Suljo zove?V ovu dobu je peče kostajne.Sezonec.