Autor Tema: Počele predizborne kampanje  (Posjeta: 18832 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Počele predizborne kampanje
« Odgovori #15 : Listopad 17, 2010, 10:22:28 poslijepodne »
SDP, IDS I HNS – NA VLAST ILI U ZATVOR?

Kako se čini, naša je politička oporba zaključila kako je došlo vrijeme za pokazati zube. One iste zube koje je pažljivo skrivala dok je sadašnja Vlada provodila krizne mjere i uvodila harače, dok je pljačkala zemlju uzduž i poprijeko i ostavljala propala poduzeća i tvornice. Sa svih strana iz SDP-a, HNS-a i IDS-a stižu zahtjevi za prijevremenim izborima. Što se to promijenio, pa je oporba odlučila kako je vrijeme za izbore?

Iz krize izašli nismo, niti se negdje nazire svjetlo na kraju tunela. Zaposlenost je i dalje u padu, živi se sve teže i teže. Nitko tko bi sutra došao na vlast ne bi uveo blagostanje, niti bi mogao izbjeći ono što oporba već mjesecima izbjegava, a to je preuzimanje kormila broda koji ne da je blizu potonuća, nego bi se slobodno mogao nazvati Titanik.

Pa zašto onda oporba odjednom žuri sa izborima, kada ju čeka ista ona situacija radi koje je te izbore izbjegavala svo ovo vrijeme?

Nameće se samo jedan logičan odgovor.

Počele su padati glave.

Sigurno da neće pasti sve, uvijek će biti onih koji su se dobro zaštitili i koji će ostati nedostižni. Al padaju bar neke. Pa shodno tome, panju se približavaju i mnoge ljevičarske glave, za koje vladajuća stranka sigurno neće imati milosti. A svoje sigurno puno bolje možeš zaštiti ako vladaš državom, nego ako si u oporbi.

Pa slušam tako jednog Čačića, koji smatra da sadašnja Vlada nije sposobna preuzeti odgovornost i prepoznati situaciju u kojoj se nalazi. Čačić nam govori o odgovornosti, za nevjerovati. Onaj isti Čačić koji je ubio dvije osobe u Madjarskoj, pa uz polog od tisuću eura već drugi dan nam u Hrvatskoj dijelio lekcije o moralu i pravdi. Onaj „istinoljubivi“ Čačić koji nije vidio maglenke kojih nije ni trebalo biti, budući nije bilo ni magle, te obećavao novce obiteljima žrtavama koje nikada vidjele nisu? Čačić, uhvaćen u sukobu interesa? Čačić, čije obiteljske tvrtke ne isplaćuju plaće radnicima, niti plaćaju pošteno zaradjeno kooperantima svojih tvrtki, dok on okolo bahato divlja europskim autocestama u bijesnim autima? Hoće nam takav voditi državu, ovako pravedan i pun morala?

Ili će to možda preuzeti Vesna Pusić, za koju je Hrvatska agresor u Domovinskom ratu, valjda zato što joj je srušila ljubljenu Jugoslaviju? Hoće li nam ona voditi državu možda uz pomoć brata Zorana, koji nam preko svog GOLJP-a i pripadajućih satelita već godinama nastoji dokazati kako su hrvatski branitelji zločinci? Onaj isti Zoran Pusić koji je tražio da se iz hrvatskog ustava izbriše član koji zabranjuje udruživanje u svrhu stvaranja nove Jugoslavije?

Ili možda isto tako „istinoljubivi“ Damir Kajin, kojeg ne zanima ni istina ni pravda ukoliko se ne poklapaju sa njegovim željama, a što smo imali prilike uvjeriti se kada je njegov „antifašist“ bacio bombu u Pazinu, za koju je Kajin optužio hrvatske desničare. I nikada nije našao za shodno da riječ kaže o tim lažnim optužbama, nego je cijeli slučaj preko noći nestao iz hrvatskih medija, a Kajin nastavio putevima pravde, čekajući valjda neku bolju priliku za rješavanje osobnih animoziteta preko svojih političkih funkcija? Kajin, pučki tribun IDS-a, stranke koja neodoljivo podsjeća na klasične zločinačke organizacije ogrezle u kriminalu i političkoj korupciji?

Ili jedan Zoran Milanović, kojemu valjda okice zasuze od sreće pri pogledu na Titove biste i petokrake, zato što te petokrake nisu palile i ubijale po njegovoj zemlji, nego u ime njegove zemlje? Milanović, predsjednik SDP-a čijim dužnosnicima su puna usta borbe protiv kriminala i korupcije, a ne priznaju institucije zadužene za borbu protiv kriminala i korupcije kad te iste institucije uhvate te iste dužnosnike u kriminalu?

Kako god, oporba koja nam se nudi najavljujući prijevremene izbore podsjeća me na ono kada čovjek ima izbor: Ostati u gorućoj zgradi ili skočiti sa 15.kata iz nje na zemlju. Ni u jednom slučaju nećeš preživjeti.

Krajnje je vrijeme da hrvatski gradjani shvate kako HDZ i SDP nisu naš jedini izbor. Kako su i jedni i drugi već bili na vlasti, a tu vlast nisu iskoristili za dobro, nego za daljnje pljačke i opstrukcije uspostavljanja pravne države.

Kao što bi i Mladen Bajić više trebao prestati glumiti gljivu i odlučiti se što je i tko je. Da li netko tko je htio po svaku cijenu politički preživjeti, pa se nije usudio ići protiv onih na vlasti, stavljajući svoju vlastitu kožu ispred dobrobiti ove zemlje.

Ili je pak bio toliko nesposoban da nije ništa znao, ništa vidio i shodno tome, ništa poduzeo?

I prvi i drugi razlog bio bi dovoljan da nekog moralnog čovjeka natjera da da ostavku. Ali ne i Mladena Bajića.

Ovoj zemlji nije potrebna ni ovakva oporba, ni ovakva Vlada. Jedino što joj je potrebno je lustracija. Ne samo ona koja bi obuhvatila nekadašnje udbaške djelatnike i komunističke funkcionere, nego i sve one koji su Hrvatsku doveli u situaciju u kojoj je danas, puneći pri tome vlastite džepove, potpuno svejedno iz koje stranke bili.

Do kada ćemo puštati da HDZ i SDP igraju s nama ping-pong, smjenjujući se povremeno na vlasti, a da je pri tome svima nama sve gore i gore?

Vrijeme je za promjene.

U kojima neće biti mjesta ni za jedne, ni za druge. Nego za neke treće, za koje ne možemo sa sigurnošću reći hoće li biti pošteni ili ne, ali nam, za razliku od ove dvije stranke, bar svoje nepoštenje još nisu dokazali.

Diana Majhen

http://www.dragovoljac.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6117%3Asdp-ids-i-hns--na-vlast-ili-u-zatvor&catid=31%3Amirko-vidovic&Itemid=27&sms_ss=facebook&at_xt=4cbb4de45baf737e%2C0
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #16 : Listopad 17, 2010, 11:03:14 poslijepodne »
Pisac ovok teksta ne poznaje elementarne stvari iz parlamentarne demokracije, dakle postoje trenutci kada oproba može krenuti u smjenu Vlade, a to je onaj trenutak kada procijene da u parlamentu mogu dobiti potporu za smjenu, jer parlametarna većina u parlamentu svake zemlje potvrđuje ili ruši Vladu.

Takav pisac koji ne poznaje elmentarnu stvar sasvim sigurno nemože konstruktivno niti sagledati ostalu problematiku.
Izjednačavati HDZ i SDP u najmanju ruku nije smisleno da ne velim neku grublju riječ.
Na žalost zadnje 2-3 godine je jednom velikom dijelu hrvatskih građana postalo jasno koliki napredak je napravila Račanova koalicijska Vlada i koliko je ponovno dovođenje na vlast HDZ-a bila pogrška, no što je tu je.

Izjavljivati tako za Vesnu Pusić, ženu koja je ogroman doprinos napravila u pridruživanju Hrvatske EU, ženu koja je podpredsjednica liberala u Europi, što do sada nije uspjelo ni jednom poltičaru s ovih i širih prostora izvan granica bivše EU je zaista suludo.

Uz to nekoliko puta sam ovdje napomenuo da sve ono što je HNS jasno i decidirano iznosio i zastupao postajalo je pravilo samo nekoliko godina kasnije, nažalost, kada je vrlo često bilo i prekasno.

Čačića mnogi mrze, međutim za njim se vide uspjesi gdje god da je krenuo, jer je sposoban i zna što hoće kao što zna i oko sebe okupiti sposobne i stručne ljude i to je jedina referenca koja kod njega prolazi, zna postaviti ciljeve, rokove i to sve skupa provesti.
O njegovoj ljudskoj tragediji u Mađarskoj smo ovdje već toliko napisali.

I na kraju ključna stvar da se stalno pokušava izjednačiti HDZ s SDP-om, ne da je bezobrazno nego i uvredljivo, tome teže upravo najviše oni koji su i najviše pokrali ovu zemlju, kako bi sebe opravdali na neki način pred građanima pa kažu svi smo isti.

E nisu svi isti, to ne znači niti da je SDP idealan i da nema kod sebe nekih pojedinačnih slučajeva, međutim generalno SDP je daleko moralniji i pošteniji od HDZ-a.

Pisac ovog teksta se poziva na treću opciju, koja je to, nije li to možda DC? VŠO je čista ko suza, suzo moja.
Ili da uvezeno onda za promjenu bosanskohercegovački HDZ? Ali pitanje onda koji? Imamo dva. A možda ćemo i u Hrvatskoj uskoro imati dva.

I na kraju svih krajeva sam naslov pisca:SDP, IDS I HNS – NA VLAST ILI U ZATVOR?

Za koga je taj naslov, za "stoku sitnog zuba" a pasao bi i za Reporter. ;D ;D

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #17 : Listopad 17, 2010, 11:19:04 poslijepodne »
Nisam ni sumnjao da ćeš se prvi javiti, naravno - vadeći iz konteksta ono što tebi paše, zanemarujući navode i skrećući zaključke na drugu stranu.

Po čemu to ovaj pisac teksta nema pojma o parlamentarnoj demokraciji? Ta žena (autorica teksta) ne psori ni jedne sekunde on o što si rekao, zašto si to zaključio da ona nema pojma - nije nikome jasno.

Naravno, opet "logički", ako ne zna jedno, ne zna ni drugo - manemoj, ali nema veze. Ako te to tješi, neka ti ostane.

Navodi o Vesni Pusić su potpuno točni, to su i općepoznate činjenice. Ti skrećeš na njezin doprinos približavanja Hrvatske EU - što i opet nitko ni spominje, niti spori.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #18 : Listopad 18, 2010, 01:03:11 poslijepodne »
Citat:
Izjednačavati HDZ i SDP u najmanju ruku nije smisleno da ne velim neku grublju riječ.

Kaj si ti njihov advokat??...kaj je tebi smisleno=???...valjda bi svi trebali misliti kak ti misliš jel=??...to je za tebe smisleno=?...Hrvatska ima dvije političke stranke koje mogu imati premijera, a da su obje loša kopija jedne druge. Koja je razlika između HDZ i SDP? Politika Račanove Vlade (enormno zaduživanje, prodaja: banaka, INE, HT-a…, saniranje brodogradilišta, gradnja cesta) je u 95% identična Vladi Ive Sanadera ili Jadranke Kosor. Štoviše, veća je razlika između Kosorkine i Sanaderove Vlade nego Sanaderove i Račanove – Kosorka pod krinkom „borbe protiv korupcije“ rješava se na fini način Sanaderovog kadra na čija mjesta ne dolaze ništa bolji, jer da su bolji ne bi bili u HDZ-u! Ako situaciju preslikate na lokalne razine, stvar je ista SDP je preslika HDZ-u. Najbolji je primjer Požega i Požeško-slavonska županija gdje je Vlado Zec sa svojom listom u Požegi bio na vlasti sa SDP-om, a u Županiji s HDZ-om – i jedni i drugi mogli su s njim, i jedni i drugi isto su radili - zec o ronku
SDP je nasljednik Komunističke partije, a u HDZ je većina članova te partije – koja je od tih onda prava stranka koja je naslijedila onu vlast – ona koja ima legimitet naroda, a mi ćemo uvijek birati HDZ ili SDP, odnosno uvijek ćemo birati KP u materijalnom smislu (HDZ) ili formalnom (SDP).
Socijaldemokracija našeg tipa nalazi se, po mom mišljenju, u posebnoj situaciji jer su joj, na prolasku kroz Tuđmanov restauracijski projekt hrvatskog društva, politike, uloge Crkve i kulture (tzv. duhovnu obnovu), osnovni pojmovi već bili propali, a izvodi iz njih izravno su uskraćeni. Uzmimo, na primjer, samo banalni primjer riječi “radnik”, koja je bila u potpunosti zamijenjena riječju “djelatnik”. Sve to zbog moguće asocijacije na politički pojam “radničke klase” i njezine uloge u onoj predskazanoj Marxovoj “svjetskoj revoluciji”. Sada, kada su se riječi “radnik” i “radništvo” iznova pojavile, mogli bi se, možda, našaliti, pa kazati da je i Novo hrvatsko društvo opet pred nekim starim iskušenjima.Moram reći i to da mnogi od onih koji su se ovih dana javili za riječ pripadaju toj mentalnoj zagonetci koja se naziva hrvatska ljevica. Ne samo da joj pripadaju, nego su i razočarani što se nekom jačanju te ljevice ne može niti pristupiti.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #19 : Listopad 18, 2010, 04:13:20 poslijepodne »
Čačića mnogi mrze, međutim za njim se vide uspjesi gdje god da je krenuo, jer je sposoban i zna što hoće kao što zna i oko sebe okupiti sposobne i stručne ljude i to je jedina referenca koja kod njega prolazi, zna postaviti ciljeve, rokove i to sve skupa provesti.

On je stvarno sposoban - prvo najveće kapitalne projekte od državnog interesa zna vezati uz svoju privatnu tvrtku, uz bacanje pijeska u oči najmaloumnijima - "ja nemam ništa sa ConIngom, jer sam se povukao iz upravljačke strukture, dapače sam deaktivirao svoju upravljačku moć" (naravno, nije deaktivirao onu sa slobodnim pristupom milijunima koje je tim poslovima zaradio).

Onda radi i opet državne ugovore sa privatnom tvrtkom, no slučajno mu se potkrala "omaškica" da u svojoj firmi ima 300 zaposlenih stranih šljakera na baušteli - koji nemaju ni boravišne, ni radne dozvole za to. Ali on u tome "ne vidi nikakav problem".

Pa problem i je u tome - što on ne vidi nikakav problem!! - čovjek koji se bavi takovim poslovima, i na takovom mjestu, ne može ni moralno, ni karakterno, ni činjenično, ni ikako pravdati sebe da nešto nije znao. Ako čak i nije znao - što je laž, on dobro zna koga i kako plaća! - onda neka da ostavku zbog osobne nebrige i nesposobnosti, jer je na takovom položaju gdje mu se takove greške ne mogu i ne smiju opraštati.

Čovjek koji izglasava zakone ove zemlje ne može serendati da ih "ne poznaje", jer je to direktna uvreda inteligenciji i zdravoj pameti milijunima građana ove zemlje. Zato neka ne sere, jer je njegova bahatost već odavno prešla sve granice svakakvog neukusa, pa tako i onoj najniže vrste. Nakon toga se skrivati iza imuniteta je još perfidnije i bahatije, time je o sebi kao osobi, čovjeku, stručnjaku, profesionalcu i svemu ostalome - sve rekao. Da svu vodu koja je u Savi, da cijelo korito preusmjerimo na ispiranje govana, laži, bahatosti i neetičnosti koje nam Čačić godinama prodaje, ne bi ni jadna Sava to mogla oprati i odnijeti - koliko toga ima!

Njegova "ljudska tragedija" je direktna posljedica njegove "neljudske bahatosti" koju prodaje gdjegod se pojavi i štogod da radi, u ovom slučaju je vozio i "samo" ubio dvoje ljudi svojim tenkom od Chryslera 300C, no to je napravio jer niti tamo nije poštivao zakone, kao što ih ne poštuje ni u zemlji kojoj bi htio šefovati.

Da ima morala i karaktera koliko je pod noktom crno, odavno bi se povukao - ako ne iz drugih, a oni iz - moralnih razloga! (kaznene odgovornosti neću ni spominjati, to je jasno kao dan da onaj koji je ukrao i sto kuna ne može reprezentirati državu i biti na državnom proračunu i sekunde!), jer vani političari daju ostavke i za mnogo manje stvari u kojima čak i nisu osobno sudjelovali, a kamoli Čačić koji je osobno učesnik, dapače glavni glumac i akter cijelog brda sranja i afera.

I na kraju ključna stvar da se stalno pokušava izjednačiti HDZ s SDP-om, ne da je bezobrazno nego i uvredljivo, tome teže upravo najviše oni koji su i najviše pokrali ovu zemlju, kako bi sebe opravdali na neki način pred građanima pa kažu svi smo isti.

Odavno su svi politički analitičari dali svoj obol i ocjenu toga o čemu pričaš, a zaključak je uvijek bio i ostao isti: SDP i HDZ su dvije stranke-blizanke, 95% njihovih programa, metoda, stavova, ciljeva, ideja i svega ostaloga su - IDENTIČNI!

Sviđalo se to tebi ili nje (jer uvredljivost je subjektivna kategorija), ali to je činjenica. Najjadnije, dapače najpliće obrazloženje - koje nam i ti tu prodaješ (a što je samo još jedna u dugom nizu identičnosti te dvije stranke) - je spominjanje nekakvih optužbi tko je bolji i pošteniji, a svaka optužba se svodi na protuoptužbu, umjesto da se konkretno bavite time da li je nešto točno ili nije točno, i onda po tome i postupate.

U biti, podsjećate me na svađu dvije kurve na cesti koja će uzeti frajera, samo nema šamaranja torbicama i čupanja za kosu. Svega ostaloga - od principa, duha i mentaliteta na dalje - ima. I zato ste isti, i zato se gadite svima sa imalo mozga. Bez obzira iza koje od te dvije kratice se skrivali.

Naravno da ostali "koalitičari" (ovo mi zvuči kao netko da opstipacijom, nikako se israti!) i jednih i drugih - analogno tome - predstavljaju i još veći reprezentativni uzorak jada, onog moralnog i ljudskog, one bijede prodaje vlastite matere za pet minuta slasti i vlasti. Sramota...
« Zadnja izmjena: Listopad 18, 2010, 04:21:08 poslijepodne Sledgehammer »

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #20 : Listopad 18, 2010, 05:52:34 poslijepodne »
Ako ćemo ići u detalje, onda se svugdje mogu naći razlozi i za i protiv svake opcije. I tu se možemo natezati do jutra i na kraju i tak nebumo pametniji. Pustite detalje, dignite se koju razinu više i sagledajte situaciju malo općenije. Možda trenutno i jesu razlike samo u nijansama, ali da idem dat glas ovima koji su nas bestidno i na očigled sa osmjehom na licu pljačkali - neću.  :(

Nema niti jedne stranke na svijetu da je bez grijeha. Ali kak su nas ovi sadašnji pokrali i kak su nama i našoj djeci za*ebali budućnost, to je neopisivo i neoprostivo. No dobro, recimo da su obje stranke krale, i da su obje jednako krale, ali onda je više pokrala ona koja je duže bila na vlasti, to bi trebalo barem svima biti jasno.

I sad da ih još nagradimo i damo im još 4 godine? Oču vraga. Ma ne znam kak da su ovi drugi loši, ali kaj su nam ovi prvi napravili to je neoprostivo. Ak već nemremo birati koji su bolji ajmo onda koji su manje loši. Lošiji od ovih sadašnjih bi bili jedino ti isti sa Sanaderom na čelu. Milanović bar još nije dokazal da je tolko loš, bar ne kao premijer.

Mene baš briga koja bu stranka došla, samo da ova bagra ode. I to najbolje tam gdje im je mjesto: iza rešetaka.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #21 : Listopad 18, 2010, 06:31:50 poslijepodne »
Citat:
Milanović bar još nije dokazal da je tolko loš, bar ne kao premijer

He...i to ti je argument??...

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #22 : Listopad 18, 2010, 07:51:15 poslijepodne »
He...i to ti je argument??...
Naravno.
S obzirom kakav imamo izbor to je itekako dobar argument.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #23 : Listopad 18, 2010, 07:59:42 poslijepodne »
Pa ne postoji niti jedan dobar argument da Milanović bude Premijer.

Rezoniranje tipa "idem izabrati njega jer je manje krao" je maloumna. Oprostite, ali i to je blaga ocjena. I ujedno definira problem većinskog hrvatskog biračkog tijela - zato smo cijelo postojanje države, od prvog dana do sada, imali kriminalce na vlasti i lopovsku bagru. Jer netko nema mozga da zbroji dva i dva, i jer nema muda da veli i postavi se u skladu sa time.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #24 : Listopad 19, 2010, 08:44:36 prijepodne »
Pa ne postoji niti jedan dobar argument da Milanović bude Premijer.

Rezoniranje tipa "idem izabrati njega jer je manje krao" je maloumna. Oprostite, ali i to je blaga ocjena. I ujedno definira problem većinskog hrvatskog biračkog tijela - zato smo cijelo postojanje države, od prvog dana do sada, imali kriminalce na vlasti i lopovsku bagru. Jer netko nema mozga da zbroji dva i dva, i jer nema muda da veli i postavi se u skladu sa time.

I zato buš ti išel opet glasati za HDZ jer ti oni budu "počesali jaja", a za ostatak Hrvatske te zabole? Oprosti, ali takav stav kakav ti imaš je u najmanju ruku egoističan, da ti sad ne ocjenjujem tvoj intelekt zbog takvog nadasve ograničenog načina razmišljanja. I baš zbog takvih kao ti je država tu gdje je - u kur*u.

Ti si očito jedan od onih kojima je sve loše tak da je i tak svejedno koga da biraš, pa stoga imaš neku izliku zakaj si glasal za HDZ, koji tebe i tebi slične hrani. A to kaj su oni učinili za Hrvatsku te zabole. "Svi su oni isti", zar ne? Ak je tak onda nemaš izbora, gledaj svoj jadan đep i biraj one koji ti ga najbolje napune. Boli te kita. A kaj bu sa tvojom djecom - nek se oni snađu, zar ne? Ili bu ti HDZ i njih zbrinul?

Tvrdim da ne postoji niti jedan dobar razlog zakaj da ova bagra koja je danas na vladi i dalje ostane na vladi. Iz toga proizlazi automatski zaključak da to moraju biti neki drugi. A jedini drugi koji to mogu biti su SDP. A to kaj im je na vrhu Milanović to je pak druga stvar. Ja ga ne preferiram, čak mi je i antipatičan, ali alternative ne vidim. To je sve.

Time se isključujem iz daljnje političke diskusije na ovoj temi. Sad se možete međusobno popljuvati kolko hoćete.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #25 : Listopad 19, 2010, 09:41:31 prijepodne »
I zato buš ti išel opet glasati za HDZ jer ti oni budu "počesali jaja", a za ostatak Hrvatske te zabole? Oprosti, ali takav stav kakav ti imaš je u najmanju ruku egoističan, da ti sad ne ocjenjujem tvoj intelekt zbog takvog nadasve ograničenog načina razmišljanja. I baš zbog takvih kao ti je država tu gdje je - u kur*u.

Sorry, ali - o čemu ti briješ??

Prvo pretpostaviš nekaj kaj ja nisam ni pomislio, rekao ili bi mi palo na pamet napraviti (glasati za HDZ), a onda to uzimaš zdravo za gotovo i perjaš mi prodike na tu temu... da se nisi malo (i nemalo!) zaletio??

Ako je itko ovdje bio kritičan prema HDZ-u, kao i prema ostalima (jer ja, kao potpuno nestranačka osoba, to ipak mogu puno bolje od onih koji su tu po "Befehlu" svoje stranke), onda sam to bio ja. A tvoje riječi samo dokazuju kako te tuđe mišljenje ne zanima, ne pratiš ga, i ne cijeniš ga - ti si ionako u razgovor došao sa svojim postavkama koje ni nemaš namjeru mijenjati, pa ti onda sve što sam nabrojao - i ne treba.

Da je do mene i mog načina razmišljanja - ne brini, Hrvatska sigurno nebi bila tu gdje je. Ja ipak puno bolje od mnogih razumijem, poznajem i znam principe i sisteme kako bi jedna prava, razvijena i demokratska zemlja trebala izgledati, i na kojim postavkama bi ista trebala voditi svoju politiku. I tu je čak i ona Titova "tuđe nećemo, svoje ne damo" jako blizu istini - jer je upravo to princip pravih kapitalista, iako je izrečena iz usta jedne komunjare. Ajmo to tako reći...

Živeći u Švicarskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj godinama, upoznao sam principe na kojima te zemlje počiovaju i što u istima valja, a što ne, i koje su razlike u njihovim pristupima općem dobru. Problem je što u cijeloj toj priči ni SDP ne spominje uopće elementarne stvari koje bi se morale promijeniti da bi ova zemlja krenula u boljem pravcu, bila poštenija i za malog čovjeka pravednija. Možda šute o tome - jer neće piliti granu na kojoj sjede? Bolje rečeno - jer se grebu da oni opet uživaju u beneficijama koje imaju i sadašnji, i koje nisu ukinuli ni onda kada su mogli i bili na vlasti, i koje nemaju veze sa zdravim mozgom, jednakošću, pravdom, pravičnošću, napretkom, poštenjem i elementarnim obzirom. Čime samo dokazuju da nisu apsolutno NIŠTA drugačiji od ovih sada.

Ciljevi su isti, metode su iste, primarne želje za uhljebljivanjem svojih komitenata i vjerovnika - su iste. Onda - o čemu mi govorimo??

Ti si očito jedan od onih kojima je sve loše tak da je i tak svejedno koga da biraš, pa stoga imaš neku izliku zakaj si glasal za HDZ, koji tebe i tebi slične hrani.

Ja sam za HDZ glasal samo početkom rata, a na zadnjim lokalnim izborima sam glasal za osobu Dražena Barišića, a ne HDZ, iako je on njihov čovjek. Da se glasalo za stranke, ne znam jel bi tako glasao, no zašto sam glasao za njega - objasnio sam već brdo puta, iako ti to možda i nisi čitao. Zato jer je jedini uopže spominjao sve ono što je vitalni interes građanja Turopolja (što nije asfaltiranje neke ulice u VG), dok se ti koji hoće naše novce i glasove nisu ni drznuli uopće doći.

A to kaj su oni učinili za Hrvatsku te zabole. "Svi su oni isti", zar ne?

Svatko je od njih učinio nekaj za Hrvatsku. Uglavnom su to bili promašaji i teška sranja, no i to je nešto - ako znaš zauzeti aspekt sa kojega to dobro izgleda.

Ak je tak onda nemaš izbora, gledaj svoj jadan đep i biraj one koji ti ga najbolje napune.

Meni ga nitko ne puni, ja sam zaradio svoju plaću u poslu koji je kao i svaki drugi, i koji je na mojoj razini imun na promjene vlasti. Ja svoj posao volim, i moram ga raditi, kao i ti svoj, bez obzira tko je na vlasti, i mene plaća država, bez obzira tko ju vodi. Na žalost, džep mi do sada nije ni izbliza napunio nitko, jer nitko od svih tih "velikih vođa" nema interesa da mu je policija zadovoljna, a još više da rade svoj posao... možda zato jer bi i njegova jajca došla na britvu?

Boli te kita. A kaj bu sa tvojom djecom - nek se oni snađu, zar ne? Ili bu ti HDZ i njih zbrinul?

Meni HDZ nije zbrinul nikoga, pa ni mene, a ne očekujem da bude i moju djecu. Ja nisam stranački guzonja koji plaća školovanje svoje djece na račun državnog proračuna, i iz njega si sa kreditnom karticom reprezentacije plaća kućne račune i kupuje špeceraj. Takvi si, na žalost, mogu zbrinjavati svoju djecu, dok moju neće zbrinuti nitko od njih. Bez obzira tko je na vlasti.

Stranke i vlast ne bi trebale služiti za ikakva "zbrinjavanja", već za stvaranje normalnih i zdravih uvjeta života da si svatko normalnim i poštenim radom može sam zbrinjavati sve svoje potrebe. A to oni ne rade - bez obzira tko to bio, HDZ ili SDP.

Tvrdim da ne postoji niti jedan dobar razlog zakaj da ova bagra koja je danas na vladi i dalje ostane na vladi. Iz toga proizlazi automatski zaključak da to moraju biti neki drugi.

Tako je. No to ne znači automatski da to treba biti SDP - sposobnih i pametnih i organiziranih ima dosta u ovoj zemlji da ne treba odmah letjeti iz jednog tora u drugi, samo zato jer se ovaj crveni tor čini najsigurniji. On je najsigurniji u samo jednom - kontinuitetu sranja koje imamo i sada.

A jedini drugi koji to mogu biti su SDP.

Ma da nebi... zašto su oni "jedini"? Da i ti nisi parafraza onog HDZ-ovog "zna se, drugi ne zna ni za se..."...? Zemlju trebaju voditi pametni ljudi, sposobni i dokazani u poštenju i rezultatima, a ne stado koje je brojno i time sigurno. Sigurno da - samo za koga? Uloga tog stada nije da čuva sebe, već da čuva sve nas - a to ne mogu ako okenu guzice prema van i dalje brinu samo svoju brigu. A to je realnost odabira SDP-a.

ali alternative ne vidim. To je sve.

Možda si čorav, a možda nemaš muda otvoriti oči. U svakom slučaju, savršeno se uklapaš u opći mamurluk i plemenski mentalitet ovog stada ovaca.
« Zadnja izmjena: Listopad 19, 2010, 09:50:12 prijepodne Sledgehammer »

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #26 : Listopad 19, 2010, 10:09:39 prijepodne »
sledge,
sve si nam rekao a ništa novo nisi otkrio, sve to znamo,
nego, daj nam predloži rješenja, tko su ti koji bi mogli i koji su pametni, pošteni, odgovorni, stručni, kompetentni,.......
da ne bude po onoj, pričam priču, gdje goveda riču...... ;D

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #27 : Listopad 19, 2010, 10:45:25 prijepodne »
Pa ja imam rješenja koja tražim, i birat ću onoga koji bude najbliži tim rješenjima.

Ja ne znam što je tvoj prioritet u životu, što tebe zadovoljava ili ne, što bi ti htio od buduće vlasti ili ne, a još manje znam što ti smatraš pod dobrom vlasti i u kojem razmjeru smatraš da oni smiju koristiti tvoj glas i odlučivati apsolutno o svemu glede zajedničkih interesa.

A ako ti to sve - što sam ja rekao - već znaš, tim više čudi tvoja zaštita i borba za te i takve ljude. Za nekoga tko je toliko iskompromitiran u političkom i svakom drugom pogledu kao što su to Vesna Pusić i pogotovo - naglašavam: POGOTOVO - Radimir Čačić, meni nebi baš padalo na pamet stati i milimetra u njihovu obranu. Možda i zato jer time kompromitiram i samoga sebe?

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #28 : Listopad 19, 2010, 11:21:16 prijepodne »
Dobro, kada već toliko blatiš Pusić i Čačića, reci svejedno tko su tvoji kandidati, možda bi imali i mi potrebu se očitovati na njih, možda znamo ponešto i o njima, ne to ne daješ, nego generalno se*eš a kad treba konkretno reći to su ti i ti, onda izbjegavaš taj odgovor, ovdje raspravljamo o tome, za koga ćeš ti glasati apsolutno me nije briga kao ni tebe za koga ću ja, ali prestani konačno već jednom generalno sra*i bez kontraargumenata i kontraopcija, tvoj kandidat je vjerojatno duh kasper.

To što ti spočitavaš Čačiću, ne da ja branim  Čačića i nema potrebe da ga branim niti mi to je namjera, radi svaka HDZ-ova šuša, na svim razinama od MO do Države i to toliko u masovnoj pojavi da je to prestrašno, o tome sam ja govorio i u mom predhodnom postu, dakle kada gledamo generalno a tako jedino i možemo gledati na državnoj razini, uz to ti i tako voliš generalizirati stvari pa ne vidim razloga zašto i ne prihvaćaš ono što je genearlno bolje za Državu, nego izvlačiš samo minuse nekih osoba a svaka osoba i političar ima svoje minuse i pluseve, je l tak? I kada zbrojiš minuse i pluseve onda vidiš koliko je ta osoba kvalitetna. Savršenstvo ne postoji, to ti je valjda jasno.
Osim toga ti kao motorista vrlo dobro znaš da i kad Auto gledaš i kupuješ, nijedan nije savršen, svaki ima svoje minuse i pluseve i na temelju njih se odlučuješ koji ćeš kupiti.

I nemoj nam ovdje više iznositi samo minuse, izdigni se i sagledaj i minuse i pluseve a tek tada ćemo imati realnu sliku i korektnu diskusiju.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #29 : Listopad 19, 2010, 03:26:01 poslijepodne »
Dobro, kada već toliko blatiš Pusić i Čačića, reci svejedno tko su tvoji kandidati, možda bi imali i mi potrebu se očitovati na njih, možda znamo ponešto i o njima

Jožek moj dragi...

Ja nemam (još) kandidata ili stranku za koju ću glasati, jer kod mnogih kampanja još nije počela, osim kod onih koji si to mogu priuštiti, a to su HDZ i SDP. Ali za sada je jedno sigurno - neću glasati ni za jedne od te dvije opcije, uključujući i njihove "koalitičare". Tu, jasno, spada HNS i HSS od ovih (još) većih stranaka, nacionalne manjine me jasno ne zanimaju...

No moji stavovi su otprilike desnog centra, moji stavovi se vrte oko onih koji nemaju za glavni cilj bezglavu jurnjavu prema EU, prema onima koji se uzdaju "u se i svoje kljuse", jer vjerujem da ova zemlja može, zna i hoće. Uvjeren sam da Hrvatska može biti mala Švicarska, veći Luksemburg, da joj Irska i njezina ideja mogu biti smjernica razvoja u svakom pogledu.

Osobno smatram da Hrvatska može vrhunski živjeti od kombinacije znanja, prirodnih ljepota i vlastite samodostatnosti glede hrane i pića, što znači da bi se Hrvatska trebala orijentirati na turizam, ekološku poljoprivredu i infoirmatičku industriju, uz još nekolicinu vitalnih industrija i grana za koje imamo sve preduvjete biti u svjetskom vrhu (farmakologija, medicina, specifični industrijski obrti visoke klase, bez prljavih industrija).

Moji kandidati će biti oni koji stavljaju prioritete na naše snage i sposobnosti, koji imaju svijest da nam EU neće donijeti ništa bitnoga i korisnoga što mi sami ne možemo ostvariti i bez te famozne EU, koji će naglasak stavljati na dignitet i nacionalne interese, a ne tuđe interese i tuđu korist.

Možda sada, ako znaš nešto o takvima u Hrvatskoj, možeš i ti meni nešto o tome reći, jer ja sam sam daleko od toga da sam pametan i da znam i izbliza sve što treba znati, no svakako sam voljan stati uz one kojima je samostalna Hrvatska, u onim bitnim stvarima, prioritet. Znam da takovih ima, uglavnom su stranke desne orijentacije, no kako i njih ima podosta (na žalost, tipična hrvatska boljka), idemo malo prikupljati pluseve i minuse svih njih, da se i nama "dešnjacima" otvore oči.
« Zadnja izmjena: Listopad 19, 2010, 03:33:29 poslijepodne Sledgehammer »