Autor Tema: Počele predizborne kampanje  (Posjeta: 18833 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Počele predizborne kampanje
« : Rujan 27, 2010, 01:46:20 poslijepodne »
Iako je do izbora još cijela godina, dežurni političari su počeli sa bajanjima, bajkama, lupetanjem i inim sportovima koji im jedino dobro idu, počeo je lov na naivce i stoku sitna zuba koja će, kao kakav cvergl, progutati udicu i mršavi, isprazni mamac obećanja.

Činjenica je da nitko i dalje ne spominje ključne pojmove (a siguran sam i da neće!), jer nitko od njih ne želi boljitak državi u kojemu bi i sam, sa osobnim beneficijama i dobicima, htio sudjelovati. I sada slušamo gluposti preunih visokopranih fraza, ispraznih analiza i još ispraznijih rješenja (koja to i nisu!), no i dalje se predizborne kampanje naših - toliko uvredljivo istih glavnih stranaka, HDZ-a i SDP-a - svode na imaginarne brojke, za koje ni njima samima nije jasno kako su do njih došli.

Kako sam rekao još pred dosta vremena - najveća tragedija, najveće prokletstvo moderne Hrvatske je što se maltene nema za koga glasati! Razlike između HDZ-a i SDP-a su najviše vidljive kada se pogleda na njihove stranačke zastave, jer su različitih boja. U svemu ostalome - od njihovog modusa djelovanja, do ideoloških načina rješavanja problema - razlike nema, ili je na razini jednoznamenkastog broja, onoga koji se može opisati samo jednom rukom.

Sa kampanjom je počeo SDP - slušajući riječi Milanovića, predsjednika SDP-a, mogao sam se samo križati! Toliku količinu bahate samouvjerenosti - za koju mi samo nije jasno na čemu je gradi! - nisam već dugo čuo, a da istodobno nije rekao apsolutno NIŠTA ni pametno, ni obećavajuće (jer njegova obećanja NISU obećavajuća...), ni bilo što što bi nekome - sa IQ-om većim od vanjske temperature i sa iskustvom 20-godišnjeg učenja demokracije na hrvatski način - značilo zeleno svjetlo za pomišljanje da bi SDP (i prateća oporbena kamarila) imalo uspješno, i uspješnije od ovih sada, vodili ovu opustošenu i prezaduženu zemlju.

Na to sam potaknut i time što sam vidio članak novinara Jutarnjeg Lista, i skužio da nisam jedini koji ima takav dojam, no kako mi je politika i inače "najstariji zanat na svijetu", i prezirem ju makimalno (jer to u hrvatskim okvirima NIJE častan posao za javno dobro), odlučio sam i u ovih par riječi prokomentirati sve ovo...

Tu je taj "nadahnjujući" članak:

http://www.vecernji.hr/kolumne/milanovic-radi-hdz-kolumna-196021

HDZ se za sada još brani od tih velebnih riječi "kukurikača", no ubrzo čemo se, vjerujem, imati razloga križati i kada oni počnu sa biserima, pajcekima i širokim mahanjem ruku...

« Zadnja izmjena: Rujan 27, 2010, 10:29:39 poslijepodne Stjepan »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
Odg: Počele preizborne kampanje
« Odgovori #1 : Rujan 27, 2010, 04:29:37 poslijepodne »
Slušala sam Milanovića.
Cijeli taj preveseli skup nasmijanih lica, sa raznolikom muzičkom podlogom za svakog govornika, uopće ne odgovara situaciji u kojoj se zemlja nalazi.
Ništa me nije u tim govorancijama impresioniralo, niti sam zapamtila nešto što bi bilo vrijedno ponoviti.
Onda se na dnevniku ukazao "debeli šef" sa posprdnim osmjehom na licu, i kao nešto komentirao taj događaj i izrečeno na njemu.

Uglavnom, stekla sam dojam da se ekipica, i crvena i crna, jako dobro zabavlja, dok im biračko tijelo, potpuno obespravljeno, štrajka glađu, sanira poplave, smišlja sve jeftinije opcije za ručak i nije mu do smijeha.
Kako ih nije sram sve skupa paradirati više pred očima narodu koji su ogulili i oglodali do kosti?

Nemamo za koga glasati.
Kaj bi se dogodilo da nitko ne izađe na izbore, da ih ignoriramo onako kako oni ignoriraju nas već godinama?
Postoji li u legislativi uopće opcija za slučaj masovnog bojkota izbora?

Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Bilaj

• Gost
« Odgovori #2 : Rujan 27, 2010, 08:00:37 poslijepodne »
Nemamo za koga glasati.
Kaj bi se dogodilo da nitko ne izađe na izbore, da ih ignoriramo onako kako oni ignoriraju nas već godinama?

NE!
Treba ak ništa otići na biralište i zašarati glasački listić jer će netko drugi odmah glasovati umjesto tebe!

Ja bi najrađe da se u sabor izabaru samo oni koji su dobili glasove. Npr. 50% izlaznost na izbore onda 50% zastupnika u saboru.

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #3 : Rujan 27, 2010, 09:44:55 poslijepodne »
Sve je isto samo njega nema

Tako su se 1999 godine obećavale 200.000 radnih mjesta.
11 godina kasnije obaćanja ista samo malo modificirana i prilagođena trenutnoj političkoj situaciji.
Čak su i poneki protagonisti isti Čačić, Jakovčić, i drugi. Da bi slika bila i potpunija onoj iz 1999 čak se i Budiša vratio u politiku.
Onda se imalo nekih mislim oko 80 mjera gospodarskog oporavka i HNS-ovo obećanje za 200.000 radnih mjesta, sad imamom 103 mjere gospodarskog oporavka i 80000 radnih mjesta. I opet isti glumci iz HNS-a, Čačić i Pusićka. Eto što više reći nego još jedan gaf Socijaldemokrata. Ne razumijem zašto uvijek šlepaju za sobom političke redikule iz HNS-a? Zašto jednostavno ne izađu samostalno na izbore. Po mom skromnom mišljenju mislim da SDP može samostalno pobijedit HDZ i cijelu desnicu u ovom trenutku.
Ali kako sam rekao,
SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA

Sve je isto samo njega nema

« Zadnja izmjena: Rujan 27, 2010, 09:50:23 poslijepodne Mile car »
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #4 : Rujan 27, 2010, 10:23:01 poslijepodne »
http://www.nacional.hr/clanak/92086/sdp-ovi-ciljevi-do-2013-gospodarski-oporavak-i-80000-novozaposlenih

Gospodarski program SDP-a: 'Do 2013. oporavak i 80.000 novozaposlenih'
Kak?
Milanović je javnosti poručio da će SDP, dobije li potporu građana na izborima, brinuti da zaposleni očuvaju svoja radna mjesta, a nezaposleni ostvare svoje pravo na pošten rad i poštenu plaću
Kak?
Grčić ističe da SDP u tom smislu planira do 2013. postupno povećati stopu gospodarskog rasta na 4 posto, a do 2015. istu stabilizirati na razini od približno 5 posto.
U istom je razdoblju, dodaje, nužno smanjiti stopu nezaposlenosti ispod 10 posto, odnosno povećati stopu zaposlenosti iznad 60 posto radno-aktivnog stanovništva.
Kak?
Izravni poticaji novom zapošljavanju
Nelikvidnost u sustavu SDP bi smanjivao uvođenjem kraćih zakonskih rokova plaćanja i organiziranjem posebnih sudskih ureda za brže rješavanje dužničko-vjerovničkih sporova te aktiviranjem sustava multilateralnih kompenzacija.
Kak?
Porezno opterećenje smanjili bi na bruto cijenu rada smanjenjem stope socijalnih doprinosa - približno za 2 postotna poena godišnje, a uvodili bi porezne olakšice za reinvestiranu dobit.
Kak?
Grčić kaže i da njegova stranka planira kreirati izravne poticaje novom zapošljavanju oslobađanjem poduzetnika od plaćanja socijalnih doprinosa za svakog novog "neto-zaposlenog", a posebno bi stimulirao zapošljavanje u izvozno usmjerenim djelatnostima.
Kak?
De su penezi za to?

Aktualna vlada, smatra, pogrešno gospodarski oporavak planira u kratkom roku, a SDP se, ističe, zalaže za srednji i dugi rok u kojemu bi se stabilizirao gospodarski rast, povećala konkurentnost gospodarstva. Pritom, dodaje Grčić, nužno je otvoriti prostor za kreiranje proizvoda i usluga s većom dodanom vrijednosti, a s tim u vezi i novih, visokovrijednih radnih mjesta.
Kak?
'Socijalna davanja ne dirati'
"Bilo koji proračunski prihod mora biti utrošen isključivo za mjere za financiranje gospodarstva. Nema krpanja proračunskih rupa, to mora biti jasno definirano", poručio je.
Zanimlivo...
Jeftilenka kaj bu trajala dok ne prejdu izbori.

Naglasio je da sve promjene u poreznom sustavu trebaju ići u dva smjera - da bude stimulativan za poduzetništvo, te pravednije rasporediti teret između rada i kapitala, a kako bi se uštede postigle u što kraćem roku.
Kak?
"Dok god je moguće, mirovine, plaće i socijalna davanja za najugroženije ne dirati", ustvrdio je Grčić.
Populizam.
Promjene u poreznoj politici, dodao je, ne smiju dovesti do većeg poreznog opterećenja, već, ako je to moguće, do rasterećenja.
A oklen šoldi za se ovo prije spomenuto?
Nužno je, smatra, i utvrditi kolika je državna imovina, te povećati efikasnost i restrukturirati javna poduzeća. "Sve ove afere jasno pokazuju koliko tu ima prostora za uštede", dodao je Grčić.
Sejmeni dan v EZDEPEJU.
Smanjiti regionalne razlike
SDP planira i povećati udjel industrijske proizvodnje u BDP-u i barem 50 posto te proizvodnje usmjeriti ka izvozu.
Tere industrijske proizvodnje?
Ove tere ni?
Sva "industrija" je na "državne cice".

Nužno je, dodaje Grčić, i smanjiti regionalne razlike, borbom za veću konkurentnost sustava koji funkcionira na lokalnoj razini, te uravnoteženjem kvalitete javnih usluga.
Kak?
SDP se, ističe, protivi ideji da se određeni broj županija, gradova i općina "samo odreže", već da se takva racionalizacija vodi po kriteriju ekonomske snage i fiskalnog kapaciteta lokalnih i regionalnih jedinica.
A kak je sad?
Program se, dodaje Grčić, temelji na SDP-ovom stavu da se protivi izvlačenju kapitala, posebno izvan Hrvatske, već da se ta dobit reinvestira u zemlji.
Kak?

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #5 : Rujan 27, 2010, 10:23:50 poslijepodne »
Ima li Milanović hrabrosti biračima najaviti rezove?
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=130360

-

– Ni dan nakon objavljivanja informacije u Glasu Slavonije okolnosti prodaje donjomiholjačke tvrtke Limex francuskoj Altrad Group nisu bile puno jasnije, ali na površinu su ipak isplivale neke zanimljive informacije
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=130571

-

ANALIZA: EKONOMSKA PLATFORMA SOCIJALDEMOKRATA ILI POLITIČKI MANIFEST

SDP zaboravio na industrijsku politiku
Objavljeno: 27.9.2010
ZAGREB - Rast BDP-a do 2013. godine za četiri posto, a do 2015. za pet posto, smanjenje nezaposlenosti na 10 posto, a povećanje zaposlenosti na 60 posto, uz otvaranje novih 80.000 radnih mjesta, glavne su najave iz SDP-ove nove ekonomske platforme, s kojom će socijaldemokrati izaći pred birače na idućim izborima. Iako je ponuđeno viš eod sto mjera, analitičari su, kažu, ostali razočarani nedorađenNOVI REGIONALNI RAZVOJ
SDP predlaže smanjivanje poreza na reinvestiranu dobit, cijeli niz poticaja za novo zapošljavanje, poreznu reformu uz opterećenje kapitala i špekulativnih zarada, smanjivanje javne uprave, ali i novi regionalni razvoj uz rast udjela samouprave u javnom novcu s 10 na 20 posto. To su temelji na kojima će se razraditi detalji programa, koje se može očekivati u sljedećim mjesecima.
Ne vide se ni porezne stope koje se namjeravaju uvesti, nego se govori samo načelno

ošću programa, za koji tvrde da je ostao na razini politike, a premalo rekao o konkretnim industrijskim i regionalnim politikama.
- Nismo čuli ništa novo, sve je ovo notorno od ranije - da treba povećati proizvodnju i investicije. Volio bih da smo vidjeli koje su to točno industrijske politike koje se nude, koje će se djelatnosti gdje razvijati, s kojim točno subvencijama. Također, ne vide se ni porezne stope koje se namjeravaju uvesti, nego se govori samo načelno - kaže ekonomski analitičar Damir Novotny. Energetika i turizam su opća mjesta, a očekivao bih da se kaže: u središnjoj Hrvatskoj moguće je otvoriti 30.000 radnih mjesta točno kroz koje djelatnosti i uz koje poticaje, kaže Novotny. Prema njedovom mišljenju, kroz jedan mandat moguće je ostvariti spomenutih 80.000 radnih mjesta, kao i spomenuti rast BDP-a, tako da SDP-ovi ciljevi jesu ostvarivi, ali su ipak samo načelni ciljevi.
Jasno, SDP je tek iznio platformu na kojoj će graditi daljnju razradu svog programa koji je napisao dr. Branko Grčić, ali Novotny misli da politički tajming ne smije biti primaran, jer birači imaju pravo znati što očekuju ako glasaju za SDP. “Dosta je te igre mačke i miša HDZ-a i SDP-a. Bilo bi bolje da se dogovore oko ključnih poteza, umjesto što SDP nudi opća mjesta i čuva program za izbore, dok HDZ djetinjasto obezvrjeđuje sve”, kaže Novotny.
Naravno, kritičara ima još, pa se tako iz kruga bivšeg SDP-ovog stratega Ljube Jurčića također može čuti da je program trebao biti detaljniji. "Godine 2007. točno se u programu znalo što će se razvijati u kojoj regiji, sjećamo se programa 4x4. Bili su pripremljeni i tekstovi zakona o rješavanju nelikvidnosti i slično. Sada smo se vratili na bazu, mada treba priznati da je Zoran Milanović u svom govoru potvrdio ono o čemu smo govorili još tada - od najave podrške industriji do zaštite radništva", kaže naš sugovornik.

Tihana TOMIČIĆ
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=130668

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #6 : Rujan 27, 2010, 10:39:40 poslijepodne »
http://www.nacional.hr/clanak/92086/sdp-ovi-ciljevi-do-2013-gospodarski-oporavak-i-80000-novozaposlenih

Gospodarski program SDP-a: 'Do 2013. oporavak i 80.000 novozaposlenih'
Kak?
Milanović je javnosti poručio da će SDP, dobije li potporu građana na izborima, brinuti da zaposleni očuvaju svoja radna mjesta, a nezaposleni ostvare svoje pravo na pošten rad i poštenu plaću
Kak?
Grčić ističe da SDP u tom smislu planira do 2013. postupno povećati stopu gospodarskog rasta na 4 posto, a do 2015. istu stabilizirati na razini od približno 5 posto.
U istom je razdoblju, dodaje, nužno smanjiti stopu nezaposlenosti ispod 10 posto, odnosno povećati stopu zaposlenosti iznad 60 posto radno-aktivnog stanovništva.
Kak?
Izravni poticaji novom zapošljavanju
Nelikvidnost u sustavu SDP bi smanjivao uvođenjem kraćih zakonskih rokova plaćanja i organiziranjem posebnih sudskih ureda za brže rješavanje dužničko-vjerovničkih sporova te aktiviranjem sustava multilateralnih kompenzacija.
Kak?
Porezno opterećenje smanjili bi na bruto cijenu rada smanjenjem stope socijalnih doprinosa - približno za 2 postotna poena godišnje, a uvodili bi porezne olakšice za reinvestiranu dobit.
Kak?
Grčić kaže i da njegova stranka planira kreirati izravne poticaje novom zapošljavanju oslobađanjem poduzetnika od plaćanja socijalnih doprinosa za svakog novog "neto-zaposlenog", a posebno bi stimulirao zapošljavanje u izvozno usmjerenim djelatnostima.
Kak?
De su penezi za to?

Aktualna vlada, smatra, pogrešno gospodarski oporavak planira u kratkom roku, a SDP se, ističe, zalaže za srednji i dugi rok u kojemu bi se stabilizirao gospodarski rast, povećala konkurentnost gospodarstva. Pritom, dodaje Grčić, nužno je otvoriti prostor za kreiranje proizvoda i usluga s većom dodanom vrijednosti, a s tim u vezi i novih, visokovrijednih radnih mjesta.
Kak?
'Socijalna davanja ne dirati'
"Bilo koji proračunski prihod mora biti utrošen isključivo za mjere za financiranje gospodarstva. Nema krpanja proračunskih rupa, to mora biti jasno definirano", poručio je.
Zanimlivo...
Jeftilenka kaj bu trajala dok ne prejdu izbori.

Naglasio je da sve promjene u poreznom sustavu trebaju ići u dva smjera - da bude stimulativan za poduzetništvo, te pravednije rasporediti teret između rada i kapitala, a kako bi se uštede postigle u što kraćem roku.
Kak?
"Dok god je moguće, mirovine, plaće i socijalna davanja za najugroženije ne dirati", ustvrdio je Grčić.
Populizam.
Promjene u poreznoj politici, dodao je, ne smiju dovesti do većeg poreznog opterećenja, već, ako je to moguće, do rasterećenja.
A oklen šoldi za se ovo prije spomenuto?
Nužno je, smatra, i utvrditi kolika je državna imovina, te povećati efikasnost i restrukturirati javna poduzeća. "Sve ove afere jasno pokazuju koliko tu ima prostora za uštede", dodao je Grčić.
Sejmeni dan v EZDEPEJU.
Smanjiti regionalne razlike
SDP planira i povećati udjel industrijske proizvodnje u BDP-u i barem 50 posto te proizvodnje usmjeriti ka izvozu.
Tere industrijske proizvodnje?
Ove tere ni?
Sva "industrija" je na "državne cice".

Nužno je, dodaje Grčić, i smanjiti regionalne razlike, borbom za veću konkurentnost sustava koji funkcionira na lokalnoj razini, te uravnoteženjem kvalitete javnih usluga.
Kak?
SDP se, ističe, protivi ideji da se određeni broj županija, gradova i općina "samo odreže", već da se takva racionalizacija vodi po kriteriju ekonomske snage i fiskalnog kapaciteta lokalnih i regionalnih jedinica.
A kak je sad?
Program se, dodaje Grčić, temelji na SDP-ovom stavu da se protivi izvlačenju kapitala, posebno izvan Hrvatske, već da se ta dobit reinvestira u zemlji.
Kak?

Bravo, svaka čast kunta. ista pitanja i isti odgovori.

shaka zulu

• Gost
Odg: Počele predizborne kampanje
« Odgovori #7 : Rujan 27, 2010, 10:51:23 poslijepodne »
Most bu se činilo kak da zovem "olovna vremena" al bi nam sad dobro došla nekakova "petoletka".
Prva,peta,stota,pectota...
Kaj bumo napravili v ove pet let?
Sve?
A-a,nebi rekel...
Jen realni cilj za prve pet let...

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #8 : Rujan 27, 2010, 11:15:11 poslijepodne »
Ja bi da se malo osjeti žar radnih akcija da vide kako se radi

Mi nismo andjeli 3 Rock 'n' Roll uzvraca udarac-znas sta pise u CIKU

Jer kao što i sama definicija radnih akcija kaže, barem po sjećanju starijih generacija evo za one mlađe mali podsjetnik što su to radne akcije.

Omladinske radne akcije su nastale još u toku NOB-a, a naročito su bile popularne nakon završetka Drugog svetskog rata i imale su za cilj da obnove i izgrade privredu, infrastrukturu, naučne, sportske, kulturne i zabavne objekte u Jugoslaviji. U prvim poslijeratnim Saveznim radnim akcijama milioni omladinaca gradili su autoputeve, pruge, tvornice, čak i čitave gradove. Najveće Savezne radne akcije dešavale su se u periodu od 1946. do 1952. godine.
Kao dan Omladinskih radnih akcija u SFRJ se obilježavao 1. april, dan kada su 1946. godine počele pripreme za organiziranje izgradnje pruge Brčko-Banovići.
Iz današnje perspektive radne akcije su više nego dobro vizionarski prikazali gospoda iz TLN, svojim sarajevskim humorom kao u filmiću.

Top Lista Nadrealista Radna Akcija

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #9 : Rujan 28, 2010, 12:18:09 prijepodne »
Ja verujem da drug Bolni ima drugu definiciju akcije ko takve;
zabadof piti,jesti,***ati a na kraju dojde Vojska z stroji i se napravi.  :D

amarkulin

• Gost
« Odgovori #10 : Rujan 28, 2010, 08:22:12 poslijepodne »

Kak to misliš: ne iziđete na izbore? Kaj to nije svetogrđe? Sjećam se kak ste svi zborno napadali na onom forumu Ivu kad je rekla da ne bu izišla na goričke izbore, jer nema za koga glasati.  ;D

Nema bojkota: odaziv može biti i 0,01%, a pobijedil bu onaj tko dobije većinu.  ^-^

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
« Odgovori #11 : Rujan 28, 2010, 10:47:20 poslijepodne »
Pa mislim tak kak sam pitala?
Kaj bi bilo da velika većina građana ne izađe na izbore?

Jesi siguran da odaziv može biti tak mali i da svejedno izbori budu regularni i važeći?
Pitam jer ne znam, a nemam vremena sad se o tome informirati kak spada.

Viš, viš, kad već spominješ ivu, a kam je ona nestala? Čudim se da se tu ni nigdar pojavila!
A ne sjećam se da smo ju napadali, nego da se diskutiralo o toj njenoj odluci da ne ide.
I dalje mislim da jedna lasta ne čini proljeće, ali masovni bojkot bi bio jasna poruka vlasti i onima oko vlasti.
Kao neka vrsta "građanskog neposluha" ak me razmete kaj mislim.
Jedino ne vredi ako je stvar koncipirana tako da i jedan jedini glas može izabrati vlast u zemlji, kako se može zaključiti iz tvoje izjave.
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

amarkulin

• Gost
« Odgovori #12 : Rujan 28, 2010, 11:42:35 poslijepodne »
Jedino ne vredi ako je stvar koncipirana tako da i jedan jedini glas može izabrati vlast u zemlji, kako se može zaključiti iz tvoje izjave.

Članak 37.

Broj zastupnika koji će biti izabran sa svake liste izborne jedinice utvrduje se na sljedeći način:

"Ukupan broj važećih glasova" koji je dobila svaka lista (biračka masa liste) dijeli se s brojevima od 1 do zaključno 14, pri čemu se uvažavaju i decimalni ostaci. Od svih dobivenih rezultata, zastupnička mjesta osvajaju one liste na kojima se iskaže 14 brojčano najvećih rezultata uključujući decimalne ostatke. Svaka od tih lista dobiva onoliki broj zastupničkih mjesta u Saboru koliko je postigla pojedinačnih rezultata među 14 brojčano najvećih rezultata.

http://www.poslovniforum.hr/zakoni/zakon_o_izborima_zastupnika.asp

Nigdje ne piše koliki mora biti minimalni ukupni broj važećih glasova.

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #13 : Rujan 30, 2010, 07:56:35 poslijepodne »
Evo i kandidata za iduće izbore

amarkulin

• Gost
« Odgovori #14 : Rujan 30, 2010, 11:37:58 poslijepodne »