Što se tiče Pinky-ja, to se slažem. Moji klinci su tamo trenirali Judo, a ja par godina Silat (dok to nije crklo nažalost), ali i sada tamo održavaju hrpu dobrih treninga.
Što se tiće samokontrole i roditeljskog doma - to se slažem, no na cesti ili u školi ili u društvu se mogu naći djeca/ljudi koji nemaju baš dobru samokontrolu, a one druge (ugnjetavane) je strah.
Strah ih blokira i boje se još više (štoviše, često su užasnuti od straha, a to napadaču daje krila). Na treningu će naučiti "dobiti" batine, odnosno naučiti kako smanjiti snagu udarca koji dobivaju, kako smanjiti manevarski prostor napadaču i kako uzvratiti (brzo, bolno (da ne kažem surovo) i učinkovito). Tu je važna samokontrola - da napadnuti ne pretjera. To treba naučiti, a ne bi niti bilo dobro uzvračati nekome tko ima neko oružje u ruci.
Ovo sad već prelazi okvire ove teme, ali opet kažem, roditelji - probajte djecu poslati bar da malo gledaju neki trening, pogotovo ako su bucmasta, nose naočale i povučena su - jer su idealne mete za zlostavljače.
Toliko od mene..