(citat)Zašto nije došla u Sabor i tamo ponovila da nema nedodirljivh?
Zašto u Saboru nije rekla da je njena tolerancija korupcije na nuli?
Zašto nije došla slušati i odgovarati na pitanja zastupnika?
Zašto nije ona objašnjavala da ministri nisu i ne mogu biti odgovorni za rad uprava i nadzornih odbora javnih poduzeća?
Zašto nije došla odgovoriti na moje pitanje čita li tjedna izvješča SOA-e u kojima se daje poseban osvrt na organizirani kriminal i korupciju?***
Umjesto u Sabor otišla je otvarati neku vjetroelektranu! I time poručila
a) da se boji Sabora;
b) da nije uvjerena u Kalmetinu nevinost i
c) da nije dovoljno jaka unutra HDZ-a da može micati odgovorne.
Ali bez obzira na to, stala je na stranu Kalmete! ……..
………..
I time dokazala da nema ni najmanje njene zasluge za to da se u zadnjih četiri-pet mjeseci DORH i USKOK počeo baviti, istraživati, hapsiti i optuživati krupne ribe za korupciju i kriminal.
Da ONA nije učinila NIŠTA u tom smislu nego da su se stvari događale same od sebe a da su mediji potpuno neosnovanju zasluge pripisivali njoj.To je klasičan primjer samoubojstva iz zasjede.
Pripremajući se za raspravu, u petak uvečer u jednom sam trenutku zamislio ovakav scenarij: dolazi Jadranka Kosor u Sabor, predlagatelj (SDP) pola sata obrazlaže razloge glasanja o nepovjerenju ministru Kalmeti a onda ona dolazi za govornicu i kaže: razgovarala sam s ministrom, sagledala sve činjenice i okolnosti i razriješila ga dužnosti ministra.
Možete zamisliti što bi se tada desilo? SDP bi ostalo bez municije, javnost (pozitivno) šokirana, a njen ugled porastao bi do gornjih granica. I 2011. HDZ predvođenj njome samostalno bi osvojio parlamentarnu večinu! Postala bi nedodirljiva!
Ali ona je tu priliku propustila. A više je neće imati. Samoubojstvo iz zasjede.
(gotov citat)http://drlesar.bloger.hr/post/samoubojstvo-iz-zasjede/2032983.aspxČak i ovaj čovjek koji je na liniji fronte još sanja, i nikak da se „opameti“.

Pitam se kak da se ja opametim i da počnem vjerovati?
I na kraju njegovo zadnje obrazloženje:
„Prema Zakonu,
SOA svoje tjedne izvještaje dostavlja predsjedniku Republike, Sabora i Vlade.
Možeti li povjerovati da
u proteklih pet mjeseci SOA ni u jednom izvještaju nije apostrofirala resor ministra Kalmete?“
A glasovanje.... to je tema/tama za sebe.

Edit: označavanje