Anketa

Hoće li izdržati do nove godine?

Da, vjerujem u nju
1 (8.3%)
Da, teško, ali bude
4 (33.3%)
Ne, "pojest će" je njeni
4 (33.3%)
Ne, kao žena ipak je jače emocionalna
0 (0%)
Ne, nikako
2 (16.7%)
Ne znam
1 (8.3%)

Ukupno Glasova: 11

Glasanje završeno: Listopad 11, 2009, 08:55:36 prijepodne

Autor Tema: Oda Jadranki  (Posjeta: 24350 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Oda Jadranki
« Odgovori #30 : Listopad 25, 2009, 09:14:30 poslijepodne »

VESNA PUSIĆ:
`Kosor nije rekla istinu o dogovoru s Pahorom´
Vesna Pusić tvrdi kako je vidjela dokument koji pokazuje kako je premijerka dogovorila još nešto s premijerom Pahorom.

Predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić kazala je u Požegi kako premijerka Jadranka Kosor nije rekla javnosti cijelu istinu o svom dogovoru sa slovenskim premijerom Pahorom.

- U trenutku kada je premijerka Kosor postigla dogovor sa slovenskim premijerom o deblokadi mi smo znali samo za pismo koje je ona poslala u Švedsku ali nekoliko dana kasnije se počelo naslučivati da to nije jedini dogovor - pojasnila je Pusić i dodala kako se to potvrdilo prije dva dana kada je u slovensku javnost iz njihovog Ministarstva vanjskih poslova procurio nacrt arbitražnog ugovora između Hrvatske i Slovenije koji je podloga za dogovor o načinu kako će se riješiti pitanje granice između dvije države.

- Meni su danas prijatelji iz Slovenije dostavili taj dokument i on, ponavljam, potvrđuje da je osim onog što je našoj javnosti rečeno, premijerka dogovorila još nešto s premijerom Pahorom - rekla je Vesna Pusić.

Dodala je kako tim nacrtom nije zadovoljna ali o detaljima nije željela govoriti dok tekst ne prevede sa slovenskog i dobro ga prouči.
http://www.javno.com/hr-hrvatska/kosor-nije-rekla-istinu-o-dogovoru-s-pahorom_279256
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

plemenitashica

• Gost
Odg: Oda Jadranki - BEZDAN
« Odgovori #31 : Prosinac 07, 2009, 01:57:00 poslijepodne »
Hoće li izdržati do nove godine?  (Glasanje završeno: Listopad 11, 2009, 07:55:36 am)
Da, vjerujem u nju  1 (8.3%)
Da, teško, ali bude  4 (33.3%)
Ne, "pojest će" je njeni  4 (33.3%)
Ne, kao žena ipak je jače emocionalna  0 (0%)
Ne, nikako  2 (16.7%)
Ne znam  1 (8.3%)

Ukupno glasača: 12

O baš ste se iskazali s glasovanjem. Kaj vas je i tu stah?

NO, idemo dalje.   :P

"IAKO je najavljivala kako će se smanjiti broj gradova i općina, Jadranka Kosor je danas potvrdila da se to neće dogoditi do kraja njezina mandata i to zbog pritisaka koji joj stižu od strane kolega političara.
Jadranka Kosor je u emisiji Hrvatskog radija Kako vlada Vlada 17. studenog ove godine rekla kako su prioriteti njezine vlasti privatizacija brodogradilišta i smanjenje broja općina. Danas je, a nije prošlo niti mjesec dana, kazala kako ipak odustaje od smanjenja broja općina."

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kosor-popustila-pritisku-i-odustala-od-prioriteta-vlade-necemo-smanjiti-broj-opcina/463880.aspx

Tako jeeeeeeeee… Kaj ima smanjivati općine i gradove, ima zaposliti bar još 50 000 ljudi (na dosad novozaposlenih 70 000, ne pitajte za link, negdje sam pročitala).
Ako tonu, ima da povuku na dno dna i one koji bi ipak mogli zadržati dah pa se odgurnuti do iznad površine, bar na kratko uzeti zraka i opet zagnjuriti.
Ali ne… tko je to vidio. Ima da svi uronimo u bezdan. Samo kaj taj film ne bude imao isti (sretan) završetak kao kad je u bezdanu Ed Haris.

Ali možda ima djelić nade u dijelu rečenice: „da se to neće dogoditi do kraja njezina mandata.. “
Jer taj mandat ionako neće još dugo trajati.

Offline dobola

• Skoro pa pravi član
  • Imagine
« Odgovori #32 : Prosinac 07, 2009, 07:07:36 poslijepodne »
Pa, plemenita naša gospođo, možda je Jadra-linija spustila loptu u realu ali ju je krivo prezentirala. Slažem se da je potrebno smanjiti broj gradova i općina ali bi trebali pogledati tuđa iskustva prije nego donesemo odluku. Tehnički, vele Danci, za to je potrebno barem 3-5 godina. Oni su to odradili u 5 godina i danas sistem dobro funkcionira. Ipak, niz poteškoća su imali u provođenju odluke. Od mogućnosti da građani referendumom odluče gdje će njihovo mjesto ( općina) pripasti, pa do promjene 20-30 zakona. Izvedivo je ali nije preko noći. Naša Jado bi valjda trebala prvo donijeti ODLUKU, formirati unutar postojećih ministarstava radna tijela ( ne ponovo širiti administrativni aparat) i krenuti. Ukinuti 100 gradova i 200 općina do Nove Godine je neizvedivo ako ništa zbog jednog zakona - Zakona o lokalnoj samoupravi i načinu financiranja iste. ( to su možda i dva, tri zakona?).
Pa pogledajte na našem primjeru i na našim općinama koje bi se trebale ukinuti i pripojiti glavnom gradu Turopolja. Teško izvodivo u kratkom vremenu, teško.
Ko to tamo peva?

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #33 : Prosinac 07, 2009, 07:54:58 poslijepodne »
Bolni?
Bolni..?
Imam strašnu ideju...
A da se pripojimo Danske dok to ne naprave?
A ondak pak po starem na ravnem Balkanu!

Vele da si je Đuksi premislil i dokončal se sam sobum da se v Paradržavni preparat nesme dirati.
Ipak se okreče!
Mišlejne oko Đuke.
Perpetum mobile ili serpski mrdalica.Zato mene i boli tak glava,ja sem si mislil od meteopatije a ono od mrdajna v zdrav mozek.

Kriza po nami,Đuka po pijače.

***kica! ***kica! ***kica!

Vele nekaj i za Dnevnik il Memoare Adriana Molea.
Sad ak najdemo te fantomske Topničke dnevnike,iduče kaj bumo morali iskati buju Sveti gral,Izvor mladosti...i tak dok ne najdemo sve živo i neživo a onda se bumo igrali skrivača i lovice.
Z Behum,S.Kralevinum,Montem z Negra,Mlakodonijom i Mafi... Kosum Metlohijum.

Offline dobola

• Skoro pa pravi član
  • Imagine
« Odgovori #34 : Prosinac 07, 2009, 10:11:42 poslijepodne »
Pa da Kunta, u pravu si. Janezi su nas blokirali zbog granice, sad su na dnevniku rekli da bez topničkih dnevnika nema nastavka, kad Jadro fotokopira dnevnike i napiše ih onda će Englezi izmislit neku drugu foru i tako to biva kad se previše sniva a stvarno se malo zna, tako to biva kad se previše pliva mutnim vodama sna....Na kraju, kad sve republike bivše SFRJ zadovolje uvjete za ulazak u Uniju još moramo samo sa Federacijom odigrati "čize blize" i zatvorili smo sva poglavlja. Od Vardara pa do Sljemena u komadu ulazimo na krilima vjetra, čamcem preko Kupe.
A uostalom, Kunta, zašto se mi uopće živciramo oko toga?
Ko to tamo peva?

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #35 : Prosinac 08, 2009, 02:33:57 prijepodne »
Mmmmmmmmmm...zato...kaj...
Smo besposleni internetski masturbatori?
 ^-^

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #36 : Prosinac 10, 2009, 09:50:47 poslijepodne »
http://www.jutarnji.hr/na-misi-za-tudmana-culo-se--kako-vas-nije-sram-doci-u-crkvu-/398633/

"U dijelu za uzvanike bio je i Ivo Sanader. – Ajde Ivo odgovori Mesiću!, doviknuo mu je jedan građanin nakon mise. No Sanader mu je samo uvijeno dobacio: - Ha jesi čuo! i otišao u limuzinu koja je došla po njega.

U jednom trenutku tijekom mise u prepunoj katedrali netko je uzviknuo: Kako vas nije sram doći u crkvu, ali to nije uznemirilo prisutne, niti je izazvalo ikakvu reakciju."

deset božijih zapovijedi su za njih svetinja! ::)

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #37 : Prosinac 14, 2009, 10:03:08 prijepodne »
(citat)Zašto nije došla u Sabor i tamo ponovila da nema nedodirljivh?
Zašto u Saboru nije rekla da je njena tolerancija korupcije na nuli?
Zašto nije došla slušati i odgovarati na pitanja zastupnika?
Zašto nije ona objašnjavala da ministri nisu i ne mogu biti odgovorni za rad uprava i nadzornih odbora javnih poduzeća?
Zašto nije došla odgovoriti na moje pitanje čita li tjedna izvješča SOA-e u kojima se daje poseban osvrt na organizirani kriminal i korupciju?***

Umjesto u Sabor otišla je otvarati neku vjetroelektranu! I time poručila
a) da se boji Sabora;
b) da nije uvjerena u Kalmetinu nevinost i
c) da nije dovoljno jaka unutra HDZ-a da može micati odgovorne.

Ali bez obzira na to, stala je na stranu Kalmete! ……..
………..
I time dokazala da nema ni najmanje njene zasluge za to da se u zadnjih četiri-pet mjeseci DORH i USKOK počeo baviti, istraživati, hapsiti i optuživati krupne ribe za korupciju i kriminal. Da ONA nije učinila NIŠTA u tom smislu nego da su se stvari događale same od sebe a da su mediji potpuno neosnovanju zasluge pripisivali njoj.
To je klasičan primjer samoubojstva iz zasjede.

Pripremajući se za raspravu, u petak uvečer u jednom sam trenutku zamislio ovakav scenarij: dolazi Jadranka Kosor u Sabor, predlagatelj (SDP) pola sata obrazlaže razloge glasanja o nepovjerenju ministru Kalmeti a onda ona dolazi za govornicu i kaže: razgovarala sam s ministrom, sagledala sve činjenice i okolnosti i razriješila ga dužnosti ministra.

Možete zamisliti što bi se tada desilo? SDP bi ostalo bez municije, javnost (pozitivno) šokirana, a njen ugled porastao bi do gornjih granica. I 2011. HDZ predvođenj njome samostalno bi osvojio parlamentarnu večinu! Postala bi nedodirljiva!
Ali ona je tu priliku propustila. A više je neće imati. Samoubojstvo iz zasjede.(gotov citat)

http://drlesar.bloger.hr/post/samoubojstvo-iz-zasjede/2032983.aspx

Čak i ovaj čovjek koji je na liniji fronte još sanja, i nikak da se „opameti“.  ;)
Pitam se kak da se ja opametim i da počnem vjerovati?

I na kraju njegovo zadnje obrazloženje:
„Prema Zakonu, SOA svoje tjedne izvještaje dostavlja predsjedniku Republike, Sabora i Vlade.
Možeti li povjerovati da u proteklih pet mjeseci SOA ni u jednom izvještaju nije apostrofirala resor ministra Kalmete?

A glasovanje.... to je tema/tama za sebe.  ???

Edit: označavanje
« Zadnja izmjena: Prosinac 14, 2009, 10:07:05 prijepodne plemenitašica »

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #38 : Prosinac 14, 2009, 01:07:49 poslijepodne »
Citat:
Pripremajući se za raspravu, u petak uvečer u jednom sam trenutku zamislio ovakav scenarij: dolazi Jadranka Kosor u Sabor, predlagatelj (SDP) pola sata obrazlaže razloge glasanja o nepovjerenju ministru Kalmeti a onda ona dolazi za govornicu i kaže: razgovarala sam s ministrom, sagledala sve činjenice i okolnosti i razriješila ga dužnosti ministra.

Možete zamisliti što bi se tada desilo? SDP bi ostalo bez municije, javnost (pozitivno) šokirana, a njen ugled porastao bi do gornjih granica. I 2011. HDZ predvođenj njome samostalno bi osvojio parlamentarnu večinu! Postala bi nedodirljiva!
Ali ona je tu priliku propustila. A više je neće imati. Samoubojstvo iz zasjede.(gotov citat)

Da možda bi to ućinila da nema straha od vrhovnika Ive.

Ovako pusti snovi,ali može još pokušati. Mislim da joj je to jedina šansa.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #39 : Prosinac 14, 2009, 02:20:03 poslijepodne »
Da možda bi to ućinila da nema straha od vrhovnika Ive.
Kaj taj jede ili grize? Tko li je taj uopće?
Ovako pusti snovi,ali može još pokušati. Mislim da joj je to jedina šansa.

Ja pak mislim da ta žena nije niti imala šansu, čim se prihvatila posla koji "apsolutno" (stalno koristi tu riječ) ne zna raditi. A još više zato jer je vodilja ona rečenica koju ste gore napisali.

Ne da bi ih sve pomela i u smeće pohitala, nego bi im i tragove iz prošlosti dala analizirati do u detalje. A ova, ufffffffff.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #40 : Prosinac 14, 2009, 06:58:32 poslijepodne »
Citat:
Vrhovnik: Ivio Sanader

Citat:
Ja pak mislim da ta žena nije niti imala šansu, čim se prihvatila posla koji "apsolutno" (stalno koristi tu riječ) ne zna raditi. A još više zato jer je vodilja ona rečenica koju ste gore napisali.
Mogla je pokušati jer ovako i onako ima ih previše protiv sebe.Mislim da puno zna,a znanje je moć samo ga treba dobro koristiti.Ali ponestaje joj vremena.
Možda bi nakon toga mnogo stvari bilo drugaćije.
No nisu moji favoriti pa ne brinem,ali samo pokušavam malo kombinirati.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #41 : Prosinac 16, 2009, 01:04:06 poslijepodne »
Citat:
Vrhovnik: Ivio Sanader

Znam na koga se odnosi  ;) , samo se namjerno rugam, ignoriram i samu činjenicu da je taj slinavac bio netko u ovoj državi. A vidim po TV da je još uvijek strah, i da drhture od njega jer prijeti i na javnoj TV i samom predsjedniku države.

Kak netko veli u nekom drugom postu, sfalilo je love, pa novinari kazuju da se bu vrnul.
Ali love za tužbe i odvjetnike, to se ima.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #42 : Prosinac 16, 2009, 02:14:33 poslijepodne »
http://www.forumgorica.com/politika/kuda-idu-divlje-svinje/

A "oročena" sredstva kod Hypobanke? To je tek sitniš. Biće love samo treba zagrebati dobro.