http://www.jutarnji.hr/vojnici-ce-sad-platiti-krivnju-politicara-/882771/
Ova mi je izjava interesantna:
Vesna Pusić, HNS:
Zločini su se dogodili
- Nepobitno je utvrđeno da su se zločini dogodili i onaj tko je za njih kriv treba odgovarati. Dakle, onaj kome se dokaže ta krivnja, za nju treba odgovarati, a tko nije, ne. Imam svoj stav o tome je li Gotovina taj koji je odgovoran ili ne, međutim mislim da ne bi bilo dobro da ga iznosim prije nego što Sud donese presudu.
Bude ona pricekla kraj pa ce pametovati onda

Poštovani gospodine moderatore,
Molim da preispitate postavljanje ove teme i sam naziv teme gdje kolega forumaš newbie unosi podjele i raskol, dijeleći na njih i nas, što je čini mi se nedozvoljeno i s pravilima foruma.
Možda griješim, ali ja ne vidim elemenata tih optužbi koje iznosiš.
Kao prvo, normalno je da je rekao "oni", jer govori o grupaciji ljudi u trećem licu množine. Ne znam kako bi trebao reći? Pod broj dva, ne znam zašto se ne bi moglo citirati javne izjave jedne "vrhunske" političarke kakva je Vesna Pusić, jer ja nisam shvatio da ju se igdje komentiralo ili negativno prikazivalo.
BTW, ovaj narod puno previše plaća jednu takvu porsonu da daje izjave bilo kojeg tipa (obzirom joj je to jedini posao), a da bi poslije toga bilo nepoželjno istu citirati. Njezin je posao da govori - i da pazi što govori, jer ju se jedino kroz to i valorizira. Ako nećemo niti to - onda neka vrati saborsku iskaznicu i vrati se na faks prodavati fore studnetima. Kako reče Ante Tomić u jednoj kolumni - "ako smatra da je to jako teško, što neda otkaz kao saborska zastupnica i predsjednica stranke - i pokuša negdje drugdje?" Ima lijepih radnih mjesta i za 3000 kuna, a ljudi se namuče kao životinje da ih zarade.
Newbie je rekao samo goli citat (
valjda ne sporiš da se to smije?), uz napomenu da mu je to interesantno (što je tu uvredljivo?) i konstatirao da "ista bude pričekala kraj i onda pametovala" - no to se može reći apsolutno za sve političare, barem ja tako mislim. U svemu tome ne vidim nikakvih uvredljivih tonova, pa bih molio da malo pojasniš u
čemu je bio uvredljiv - ili smatraš da se takve osobe ne smiju citirati, a kamoli komentirati, iako je citat jedino što od nje imamo, i za to ju plaćamo ogroman novac, a očito ne bi trebali niti lipe.
Kako ona nije političarka koja vodi zemlju u bilo koje m pogledu, ne znam zašto ona smatra da ne bi bilo pametno da komentira unaprijed - ona si to može dozvoliti, jer njezine izjave nebi predstavljale stav ove zemlje, obzirom ju i ne zastupa. Barem bi to, za plaću koju dobiva, mogla.
No očito je da ista hoće glumiti generala poslije bitke, jer bi htjela biti, kako ja to volim reći - "jebena i poštena".
Očito nema hrabrosti išta izjaviti iz straha da se nekome ne zamjeri, no time se najviše zamjera onima koji ju plaćaju - jer ljudi žele znati otvoreni, ljudski stav političara koje su izabrali - bez obzira kakav on bio! I za to je plaćena.. Problem je što njoj mišljenje njezinih glasača ionako nije nimalo bitno. Ovako glumata suhu diplomaciju, no kada dođe vrijeme za taj komentar - isti više nikoga neće zanimati, a najmanje ljude ove zemlje. Tada će se gledati samo stav onih koji nešto i znače u ovoj zemlji - a ona to nije (i osobno se nadam da i neće biti).
Zato više cijenim desničare i radikale - oni znaju reći što ih muči, bez obzira bili na vlasti ili ne, i imaju nepromijenjen stav, ne mijenjaju se onako kako vjetar puše, što je najveće zlo naše politike i direktna pljuska i pljuvačka u lice birača takovih stranaka i političara koji se tako ponašaju kao što se sada ponaša Vesna Pusić.
Tako da nemam pojma o kakvom raskolu pričaš - ja ga nisam vidio u niti jednom dijelu Newbievog kratkog posta, koji je ustvari citat Vesne Pusić i komentar na njezine riječi u dužini maltene proste rečenice. No možeš mi to uvijek konkretno pokazati i objasniti - ja ti mnoge stvari baš i ne kužim. Jer se ne trudim ulaziti u dubokoumna tumačenja i potrage tipa "što je pjesnik htio reći" - ja shvaćam maltene doslovno. Jebeš mene ograničenog.