Autor Tema: Šteta od vladavine HDZ-a procjenjuje se na oko 14 milijardi opljačkanih kuna  (Posjeta: 59496 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • Spol: Muški
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Šteta od vladavine HDZ-a procjenjuje se na oko 14 milijardi opljačkanih kuna
« Odgovori #75 : Kolovoz 28, 2010, 05:35:39 poslijepodne »
Gdje? onaj neispravni? Onaj na kojem sa druge strane nema ničega?  :o :o
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

JosipJoža

• Gost
Odg: Šteta od vladavine HDZ-a procjenjuje se na oko 14 milijardi opljačkanih kuna
« Odgovori #76 : Kolovoz 28, 2010, 05:44:43 poslijepodne »
Istina i bog sad sam provjerio maknuli su to, vjerojatno su dobili po njonji od nekoga.
Nisam kopirao tekst jer mi je bilo besmilseno kopirati toliko teksta ali ubuduće treba jer se ipak događa da skidaju neke tekstove nakon nekog vremena ili nečije reakcije. Ako ga pronađem slučajno navratim ovdje i postavim ga.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #77 : Kolovoz 28, 2010, 05:56:16 poslijepodne »
Sledge, evo tekst je tu.
Jedino ako austrijanci uspiju riješiti našu korupciju.
Ako bi ovo sve bilo istina trebalo bi uvesti električnu stolicu i kod nas.

http://www.glasistre.hr/kolumna/n/253132

"Dvorac Freyenthurn, smješten pokraj austrijskog grada Klagenfurta, neočekivano je postao mitsko mjesto za hrvatsku javnost. U tom golemom, kičastom zdanju koje podsjeća na animirane filmske bajke rađene po predlošcima braće Grimm, hrvatski političari pretvorili su vlastite zamisli u gotov novac.

Na šalteru Hypo banke u Freyenthurnu... uplaćivani su i isplaćivani političari, generali i drugi uglednici iz Hrvatske, opisuju upućeni svjedoci. Nuđene su i druge usluge – diskretni transfer novca u treće zemlje, pohrana dragog kamenja i zlata. Jedan tjednik piše da su, možda, ponuđene i usluge prostitutki, kako bi hrvatski klijenti mogli do kraja uživati u bankarenju s Hypo Alpe Adria bankom.

Danas je u tom hrvatskom, prije svega HDZ-ovom, dvorcu iz snova prava javna kuća s oglašenim cjenikom. Freyenthurn je prestao biti financijska institucija posvećena korumpiranim hrvatskim državnim i stranačkim liderima kada su oni novac izmuzen iz domovine pohranili na sigurno, u Liechtenstein i off-shore tvrtke što posluju na egzotičnim lokacijama, odnosno vratili preko kredita samima sebi, izgrađujući u Hrvatskoj, posve legalno, stambene blokove, luksuzne vile, šoping-centre i slična poduzetništva kojima su željeli «oploditi» svoj olako stečen kapital.

Tajna Hypo banke – ako je ikad otkriju do kraja i predoče javnosti pripadnici CIS Hypo, osnovanog od austrijskih istražnih tijela – otkrit će pozadinu poslovnih uspjeha brojnih ovdašnjih tajkuna, savjetnika, ministara i poduzetnika. Pokazat će se tko je odnio, u poslovni bordel Freyenthurn, milijune kuna zarađenih u ratno doba kada se trgovalo oružjem, naftom i hranom, odnosno kada je novac naivnih iseljenika, sakupljan po HDZ-ovim torbarima, završavao na njihovim osobnim bankovnim računima.

Osim «novca za oružje», kojim su hrvatski generali bez dana boravka na frontu plaćali usluge u Freyenthurnu, moglo bi se vidjeti gdje su sredstva iz tuđmanovske privatizacije i pretvorbe, odnosno ono što je korupcija pojela prvih godina nakon rata. Gdje su jamstva za kredite, gdje je novac za tvrtke i zemljišta koji su prodani inozemnim ulagačima, kako bi se u zemlji ustoličila uska klasa bogatuna, koja je toliko imponirala pokojnom poglavaru i njegovim doglavnicima, prispjelima iz, kako se 1945. govorilo, opanaka u Mercedese.

Dvorac Freyenthurn nije, naravno, vidio sav taj novac ukraden, popljačkan i privatiziran u Hrvatskoj, ali preko njegove blagajne prošlo je dovoljno da u njega smjestimo bajku o HDZ-u i njegovim ministrima, premijerima, predsjednicima i dužnosnicima svih vrsta. Izgleda da nema mjesta sumnji da se tamo odvozio hrvatski sumnjiv kapital, upravo u vremenima kada se ta stranka «oštro borila» protiv korupcije, te da su to činili upravo njezini najvažniji članovi.

General Vladimir Zagorec, recimo, bio je vjeran učenik HDZ-ovih vođa i proteže samog poglavara. Hrvoje Petrač, osuđeni otmičar, nije samo bio blizak s prvom obitelji – s Tuđmanovim unukom imao je zajedničku Kaptol banku – nego je blisko surađivao s «originalnim», Prvostolnim kaptolom zagrebačkim. Radilo se o najuglednijim ljudima u državi, koji su svi od reda imali pokriće s vrha.

Od Tuđmana, preko Sanadera, do Jadranke Kosor, HDZ je stranka vezana uz prvake pretvorbenog i organiziranog kriminala, ratne profitere i osumnjičenike za razne vrste prijevara. Dio HDZ-ova vrha mogao bi u Klagenfurtu, ili na pročelju Freyenthurna, staviti spomen-ploču u čast onima koji su im omogućili da se u tišini pretvore iz siromaha šupljih cipela u bogatune koji žive u vilama pod Sljemenom.

Najsvježiji razotkriveni primjeri korupcije pod okriljem Središnjice, poput Polančeca, Mravka, HAC-a i Podravke, pokazuju da je mitski koruški dvorac izgubio atraktivnost u doba suvremenijeg «poslovanja», kada više nije potrebno nositi novac i dragulje u torbama, organizirati njegovo tajno prebacivanje avionom u Liechtenstein ili drugdje po svijetu. Današnji marifetluci s dionicama i udjelima, kako pokazuje primjer Podravke, očit su dokaz da je prošlo herojsko doba pljačkanja domovine. Umjesto da se uzme novac iseljenika, ili da se konzerve u ratu prodaju Ministarstvu obrane po višestrukoj cijeni (čime se proslavio ugledni član partnerskog HSS-a Stipe Gabrić Jambo), sada postoji Fimi medija, reketira se preko PR tvrtki i javnih poduzeća.

Konstantna povezanost HDZ-a s korupcionašima i prvacima pretvaranja javnog novca u privatna bogatstva nagnala je ovih dana bivše saborske zastupnike HNS-a Antuna Kapraljevića i Nikolu Vuljanića da napišu prijavak USKOK-u, tvrdeći da je ta stranka udružena u zločinačku organizaciju. Bivšim zastupnicima glavni argument je korištenje Fimi medije za navodno sakupljanje stranačkog novca, pa se pitaju nije li HDZ zapravo «krovna organizacija» za takav protuzakonit posao, odnosno stvaranje zločinačke organizacije.

Njihove sumnje čine se utemeljene laicima, no pravnici već kažu da politička stranka ne može odgovarati kao da je fizička osoba. Bez obzira na proceduru, jasno je da se radi o inicijativi jurišanja na vjetrenjače - iako pri tom jurišu imaju dobar vjetar u leđa. Realnu šansu da se pozabave tim oblicima sofisticiranog kriminala, kao i sa zločinima iz pretvorbe koji se još mogu kažnjavati, imat će tek iduća vlada."

http://www.glasistre.hr/kolumna/n/253132Više
« Zadnja izmjena: Kolovoz 28, 2010, 06:01:59 poslijepodne JosipJoža »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #78 : Kolovoz 28, 2010, 08:25:40 poslijepodne »
Sve su to već odavno poznate činjenice, uobličene u jedan novi članak...

Na takav način bih i ja "bankario" - pa usput čak i kario, vidim da je bilo i tih opcija... kaj ti znači dopunsko zdravstveno!!  ;) ;)
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Rožica-ljutibijes

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #79 : Kolovoz 28, 2010, 09:07:32 poslijepodne »

http://www.depo.ba/mediji/~squoteoplja~--c-kali_ste_moju_domovinu,_bando_lopovska~squote

Bravo za Borisa Žuvelu
'Opljačkali ste moju domovinu, bando lopovska'
'Opljačkali ste moju domovinu, bando lopovska'

On je dragovoljac Domovinskog rata, ranjenik i logoraš i na svoj se način odlučio boriti protiv korupcije. Na svoj je automobil nalijepio natpis 'Opljačkali ste i rasprodali moju domovinu, bando lopovska'. Policiji to nije simpatično, ali mu ne mogu – ništa!

"Htio sam dignuti glas za pravdu pa mi je došla ideja da to napravim. Uvijek kada me vide, prolaznici vade mobitele i slikaju. Reakcije su većinom pozitivne", rekao je Boris Žuvela za Večernji list.

Ovaj je rođeni Korčulanin i dragovoljac Domovinskog rata, ranjenik i logoraš u Sremskoj Mitrovici, na jedinstven način krenuo u borbu protiv korupcije.

"Svi samo šute i trpe. Nije dobro uvijek šutjeti. Neki dobro žive, a velika većina hrvatskog naroda živi jako loše", objasnio je Žuvela, kazavši da je očekivao da će prolaznici prepoznati da postoji neki Matija Gubec.

"I jesu. Kada prolazim, ljudi mi mašu i daju podršku. To mi puno znači. Mislim da sam dao pozitivan znak", ispričao je Žuvela, koji ipak dodaje kako postoje i oni kojima je njegova poruka – trn u oku.

"Prije dva tjedna policija me zaustavila kod Avenue Malla. 'Znate li da ovim natpisom vrijeđate ljude', pitali su me. Međutim, ja sam ih upozorio kako ja nikoga nisam prozvao i da nisam učinio nikakav prekršaj, nakon toga su me i pustili", kazao je Žuvela.

Naljepnice nije bilo lako izraditi jer je čovjek od kojeg ih je naručio bio u strahu da ne bi naišao na neke probleme. Automobil na kojem se nalaze poruke, upućene 'onima koji se osjećaju prozvanima', oblijepljen je sa svih strana

"Platio sam mu 200 eura. Ali, kako je on rekao, taj mi je novac uzeo za strah, no nije mi žao. Ovo je jako mala gesta, no očito je da to ljudima godi", smatra Žuvela.
Foto: PIXSELL
Danas.hr

O0

Offline Newbie

• Jezerača
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #80 : Kolovoz 28, 2010, 09:17:34 poslijepodne »
Taj Žuvela sigurno je i penzioner, pa kolika mu je penzija, ha?

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #81 : Kolovoz 28, 2010, 10:14:53 poslijepodne »
Pa bravo kolega newbie, tko te pita u kakvom je stanju zemlja, kakva je gospodarska situacija, koliko se krade iz zaduživanja,
Žuvela ima pemziju i trebao bi se poklopiti po vuhima kak i sve ostale gliste, koje daju glasove i glasaju za takve, jer su dobili pemzije i sve druge povlastice, zaposlenja, pa bi i Žuvela, po Vama vjerojatno trebao početi udarati po HNS, kao što to neki čine i ovdje, valjda to si nam htio poručiti.

Da, newbie nisu svi gliste ima časnih, moralnih i poštenih ljudi u ovoj zemlji i nadam se da će se ovaj put dogoditi kritična masa, koja će definitivno oduzeti legalitet ovoj i ovakvoj vlasti i ne samo to nego da će neki završiti, tamo gdje im i je mjesto.

Offline Newbie

• Jezerača
« Odgovori #82 : Kolovoz 29, 2010, 08:08:16 prijepodne »
Dragi Joza, pisem ti ovo pismo polako jer znam da sporo citas...
Mozda se on trebao priupitati dali je i on jedan od onih koji opterecuju proracun? Ali ne, dobro je potkozen sa vojnom penzijom pa nezna sto bi od objesti... kritizira one koji su mu je dali! I uglavnom se tako zabavlja preko cijeloga dana, a sto ce, dosadno mu... uhvati se birtije, pa udara pricu o svome ratnom putu, malo jos izmisli, pa mu njegova hrabrost i junastvo postalo legendarno... ko Ivo Lola jebote... a sve to postalo legendarno manje vise poslje rata!
Znas koliko sam ih upoznao "junaka" na prvim linijama? jako puno... Sa alkoholom u krvi spremni za rat do istrebljenja, to se odma vade minobacaci, puske na gotovs... zarati se u sekundi... a kad se zapucalo zaistinu, a oni trijezni... jednoga od takvih sam za noge vuko van iz bunkera! Zato Joza, eto, zato imam pravo pitati! i vise od svega bi volio da se objavi registar branitelja, vjerojatno bi ih nasao tamo iste takve kao neki iz mojih primjera dobro uhljebljene penzijama i pod dijagnozama PTSP-a! A vec kao pijanci su dosli u vojsku, isti su i izasli samo uhljebljeni!
Naravno, upoznao sam poprilicno i ljudi kojima mogu skinuti kapu, volio bih znati gdje su sada i sto je sa njima... jesu se oni neke penzije docepali ili i danas rade kao da nista nije bilo. Mada bi se mogao kladiti u ovo drugo.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #83 : Kolovoz 29, 2010, 06:07:22 poslijepodne »
Uvijek polako čitam i užuvam u čitanju a tako i bolje razumijem tekst, vidiš kak ste Vi sad slučajno pogodili, hebate sad bi trebao tražiti opomenu za Vas, kao Vi za mene.
Međutim sve ste Vi to dobro napisali, o tome sam i ja puno pisao i kada sam pisao o tome da HNS traži registar branitelja, Vi ste sraćkali i pljuvali po HNS, niste tada podržavali i stali na stranu onih koji traže registar branitelja, kao uostalom niti druge stvari koje je predlagao ili podržavao HNS ili općenito lijeva koalicija, Vi ste opet bili protiv, kao što ste jednom prilikom ustvrdili kako lijeva koalcija ništa nije napravila ili nije imala projekata, ne zato što niste bili informirani da ipak je, nego samo zato jer ste htjeli politizirati i sraćkati po lijevoj koaliciji a najviše po HNS-u, Vi najbolje znadete zašto.

I zbog toga mi je sada drago što pišete ovako kako ste napisali jer ste sami sebe potukli i pokazali koliko ste nevjerodostojni u svojim stavovima, ali zato će te meni ili još ponekome pokušati privezati, kako nismo svoji, nemamo svoj stav ili smo stranački vojnici HNS-a. E pa newbie janje moje milo, nije to baš tako i upravo ste to pokazali u ovom svom postu.
A ak Vas zanima mogu Vas uputiti i gdje možete pronači podatke o tome što je konkretno HNS poduzimao i koje je projekte imao u programima i svom djelovanju.

I ponavlja se praksa kao i u državi da zapravo sve ono o čemu HNS govori danas, HDZ prihvaća nakon par godina. Što to govori?
Govori da je bar nekoliko godina ispred, to što nema još toliku podršku da bi mogao provesti pa i samostalno svoje programe, razlog su upravo ovakvi kao Vi, koji rade svakodnevno kampanju protiv HNS-a, koji čine sve kako bi narodu i dalje zamagljivali oči, te ga dijelili i dokazivali kako HNS tobože nije domoljubna stranka, tko to može biti naspram HDZ-a. ^-^

Dok ti isti domoljubi koji ostale proglašavaju komunjarama, crvenim vragovima, četnicima i s čim sve ne, danas ponovno dovode nakon Seke Aleksić u Kurilovec Nedu Ukraden, koja je 1991 g. u Beogradu pjevala svim Vladikama srpskim, Slobodanu Miloševiću i cijeloj srpskoj tadašnjoj vladi u prvim redovima, ženi koja izjavljuje kod odlaska iz Sarajeva, koje joj je dalo puno, da nemože više živjeti stim ljudima i odlazi u Beograd 1992.

I da ne bi bilo nesporazuma, nemam ništa protiv toga, ne gledam to na takav način, ali imam protiv licemjerstva HDZ-a, koje bi u slučaju da bilo koja lijeva stranka napravi takvo nešto ili podrži takvo nešto, napravila cijelu priču o domoljublju sjedne strane i o izdajništvu s druge strane ako to čini netko drugi ali kada to oni čine onda je to u redu.

I zašto sam sve ovo pisao? Iz razloga vjerodostojnosti a ne licemjerstva i podvala, koje se stalno pokušavaju podmetati lijevoj koalciji općenito a s Vaše strane najviše HNS-u, nadam se da će te nešto naučiti o vjerodostojnosti i čvrstim stavovima za ubuduće, to bi bio već neki napredak. ;)

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #84 : Kolovoz 29, 2010, 06:33:47 poslijepodne »
Doduše slažem se s dijelom posta koji uredno proziva novopečene domoljube i ine produkte desnog dijela hrvatske političke scene okupljenih oko HDZ-a.
Ali nikako se ne slažem s opservacijom umjetničkom opusa jedne Seke Aleksić ili kako bi to kolege s BBC-a rekli Sister Aleksich.
Nebitno je to što žena nema glasovne mogućnosti jedne  Lepe Brene ili Mirolava Ilića, te kada pjeva doslovno razbija kamenac u bubregu, ali sama njena kreatura izaziva u muškom dijelu auditorija, ne samo kojekave opscene primisli nego i kod ponekih mokre snove. Ovaj podatak dovoljno govori o njenoj mogućnosti da napuni Arenu Zagreb kao i predhodno dva nabrojana vokalna izvođača s prostora biše države.
E sad ako moramo usporedit ovu umjetnicu:

i  ovu umjetnicu:

odmah kao ljubitelju svih ovozemaljskih užitaka upada u oko da se prvoimenovana pokazala svu raskoš na estradnoj sceni turbo folka, te jasno dala do znanja da je kod nje svinjetina na meniju za jelo ili drugoimenovana koja je zakopčana do grla.

Naravno nije teško pogoditi čiji umjetniči rad više cijeni auditorij, prema tome molim Vas da se s dužnim poštovanjem odnosite spram umjetničkog opusa Seke Alekić
Ukoliko gore navedena opservacije navednih umjetnika nije dovoljna prosječnom korisniku ovog foruma evo malo i vizualnih dodataka navedenih umjetnica.

Sister Aleksich
Seka Aleksić - Crno i Zlatno

Tereza Kesovija
Jugoslavijo, volim Te - TEREZA KESOVIJA (Yugoslavia)

A tek kako s žarom pjeva o bivšoj državi, a danas kad ju slušaš okrenula ploču za 180 stupnjeva. PA sad ko' voli nek izvoli nek se satire u pjesmama Tereze Kesovije.

Samo da ne zaboravim harmonika dugmetara je na ovim prostorima uvijek bila obarač dobrog raspoloženja, ne vidim da bi nam se i naš kraj u tome razlikovao od ostatka regije.
Samo malo za da podsjetim na jedan vokalno instrumentalni sastav iz Velike Gorice "Grupa TRAG"

Grupa Trag 2

I vokalno instrumentalni sastav iz Velike Gorice "SJENE"

Sjene - Eh sto nisam lancic mali

Evo za sad toliko

« Zadnja izmjena: Kolovoz 29, 2010, 06:49:45 poslijepodne Mile car »
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...

Offline Newbie

• Jezerača
« Odgovori #85 : Kolovoz 29, 2010, 06:48:27 poslijepodne »
Janje moje malo, daj negdje nadji di sam ja bio protiv registra, a sto pljujem po HNS-u, to su si sami krivi... nekad nisam pljuvao po njima.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #86 : Kolovoz 29, 2010, 06:54:08 poslijepodne »
Citat: Newbie link=topic=1205.msg :P21130#msg21130 date=1283100507
.... a sto pljujem po HNS-u, to su si sami krivi... nekad nisam pljuvao po njima.

Istina, vjerojatno dok su bili na vlasti s SDP-om, sad su neki drugi na vlasti, važno je da si ti uvijek uz vlast. :-*
Toliko si ti vjerodostojan. ;D

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #87 : Kolovoz 29, 2010, 07:46:09 poslijepodne »
Mozda se on trebao priupitati dali je i on jedan od onih koji opterecuju proracun? Ali ne, dobro je potkozen sa vojnom penzijom pa nezna sto bi od objesti... kritizira one koji su mu je dali! I uglavnom se tako zabavlja preko cijeloga dana, a sto ce, dosadno mu... uhvati se birtije, pa udara pricu o svome ratnom putu, malo jos izmisli, pa mu njegova hrabrost i junastvo postalo legendarno... ko Ivo Lola jebote... a sve to postalo legendarno manje vise poslje rata!

Koliko se ja razmem u penzionerska pitanja, barem onih pravih, tipičnih penzionera - sumnjam da bi netko od njih dal 300 kuna da mu se napravi jedna naljepnica sa kojom bi paradirao po gradu i glumio neimaštinu...

Offline Newbie

• Jezerača
« Odgovori #88 : Kolovoz 29, 2010, 08:38:45 poslijepodne »
Citat: Newbie link=topic=1205.msg :P21130#msg21130 date=1283100507
.... a sto pljujem po HNS-u, to su si sami krivi... nekad nisam pljuvao po njima.

Istina, vjerojatno dok su bili na vlasti s SDP-om, sad su neki drugi na vlasti, važno je da si ti uvijek uz vlast. :-*
Toliko si ti vjerodostojan. ;D

Pa Mile... nije bitno od kada do kada, ali kad te vec zanima, prvo mi se ogadio HNs zbog ovakvih navijaca sa foruma... plemenitasica je to znala napraviti, da ga ogadi i onome kojima je bio najmiliji... hm, bas se pitam, za koga je ona radila?

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #89 : Kolovoz 29, 2010, 08:54:39 poslijepodne »
Ovo je dobro: "zbog čega bi netko, tko zna što radi, pitao druge" ^-^

http://www.nacional.hr/clanak/90168/hns-nece-podrzati-rebalans-proracuna-jer-njime-vlada-vuce-u-duznicko-ropstvo

HNS neće podržati rebalans proračuna, jer njime Vlada "vuče u dužničko ropstvo"Ocijenivši kako je proteklih tjedana premijerka Jadranka Kosor "često prozivala oporbu da kaže što bi se trebalo raditi", Vrdoljak je zapitao "zbog čega bi netko, tko zna što radi, pitao druge"