no vidi taj isti thompson u većini zemalja EU nesmije pjevati zar ne
,
Miješaš politiku i politikantstvo i demokraciju. Pitaj tko pokreće zahtjeve za zabranu koncerata - srpske zajednice, koje to rade isključivo iz politikantskih razloga, dok naši to njima ne rade (mi smo stvarno sjeban narod), iako njihovi četnici otvoreno nastupaju i koncertiraju, a četničke šajkače su im na plakatima za koncerte. Ti to ne znaš, ja to znam, jer sam to vidio još i prije rata u Švicarskoj i Njemačkoj, a poslije rata pa pogotovo... Pregledaj malo Youtube i nađi - imaš brdo snimki njihovih najnovijih koncerata vani, koje stavljaju Srbi iz inoizemstva, pa pogledaj "scenografiju" stihove, pjesme i tekstove... drugim riječima, filozofiraš isprazno, a nemaš pojma kako to u praksi izgleda.
a te zemlje EU kako ti kažeš znaju što je demokracija i žive ju, pa kao to da onda takvoj "veličini" nedaju onda da pjeva, sigurno imaju .
Kako rekoh, zabrane njega su rezultat političkih lobija i udoivoljavanjima najniže vrste političkih zahtjeva Srba i inih - jert da si u pravu, da njihova demokratičnost podrazumijeva i pravičnost - prvo bi Nizozemci sudili sebi za 8000 ubijenih u Srebrenici - oni, naime, spadaju u njihovu krivicu i nadležnost. Oni su ih "štitili" - a u biti su njihovi potplaćeni vođe lokali sa Mladićem, njihovi vojnici su silovali zarobljene Hrvatice i Muslimanke, kojima us ih velikodušno častili Srbi i četnici...
Prema tome, smanji cinizam, jer to što zastupaš je odraz dvoličnosti, neznanja i cinizma.
Istodobno, u Nizozemskoj, u ime "demokracije i slobode" održavaju koncerte otvboreno fašističke i nacističke skupine, iako su te ideologije tamo "zabranjene"... ma vidi vraga, nisu u praksi... kako ti to, ovako upućen, vidiš?? Daj nam malo pojasni...
Nadalje glede najslušanijeg pjevača, pa i Nives Celzijus je dobila nagradu Kiklop, pa to ne znači da je kvalitetna spisateljica, dapače, nikom imalo pismenom i normalnom čovjeku ne pada na pamet reći da ju je i zaslužila, zar ne :'(
Ja sam i pismen i normalan, dapače puno više od tebe - zato i ne bih na temelju paušalnih procjena i vlastitog umišljaja rekao o bilo kome takve nekulturne ocjene... ja ju ne moram voljeti, no ženska ima rezultate iza sebe, bez obzira što isti ne spadaju u kategorije koje ja cijenim... no to mi ne daje pravo da velim da ona "ne zna", jer iza njezine ideje stoji netko tko je pismeniji i normalniji od tebe nekoliko puta... i tko je tu knjigu napisao, lektorirao, ispravio, stilski dotjerao... a ti si mislio da je to ona sve sama napisal i da je to doslovno tako, zar ne??
Pogledah video i da lijepo on zbori o ljubavi prema domovini, Bogu, no isto tako je licemjer koji nimalo kršćanski u pjesmi Jasenovac i Gradiška hebe mater Ivici Račanu i njegovim glasaćima, veliča klanje i Maksa Luburića (jaaaako kršćanski nema kaj), ma tko je on i koja je on moralna vertikala da drži ikome predavanja kao takav 
A ti si moralna vertikala kada prozivaš druge??
Taj Thompson je dao za ovu Hrvatsku više negoli ćeš ti za 5 života,a kvazidemokrati, novopečeni znalci teorije demokracije - kakvih ni tu na forumu ne manjkka - posebnu su osjetljivi, senzori su im ultra-osjetilno podešeni za svaku riječ koja bi mogla biti kritizirana, a sve u cilju da sami sebe prikažu kao mjerila objektivnosti, kulture i demokratičnosti... C'mon, to ne bi pušilo ni maloumno dijete od 3 godine...
Glede narodnjaka, fućka mi se za njih ali koliko znam nitko od njih u svojim pjesmama nepoziva na klanje , nacionalnu netrpeljivost i mržnju, pa dok je tome tako stvar izbora i ukusa su 
U tome i je tvoj problem - što nemaš pojma što je moral i karakter, što je obzir i princip - no svejedno se usuđuješ druge prozivati??!
Evo ti, malo se educiraj, a onda prodaj principe - ako znaš što to je... te "zvijezde" danas uzimaju lovu po Arenama i stadionima u Hrvatskoj, ti četnici i četnikuše danas glume "zavedene" i velike pomirbene demokrate, iako ih ni tada nitko nije na ništa tjerao, no to im je danas najčešći izgovor (kao i očito tvojoj omiljenoj Breni, ona se isto izvlači da je bila "ucijenjena"... dajte potegnite vodu na takve idiotarije!).. očito su ti ti isti "narodnjaci" (koji to i nisu, to je novokomponirani šund, nema veze sa narodnom glazbom, i to nije glazba iz naroda!)...
NARODNJACI VASI IDOLI?Stvar je ljudskog morala i karaktera, stvar je moralnih principa i principa ljubavi prema vlastitom narodu slušanje te "muzike", uz koju su isti ti četnici i njihove zabavljačice zajedno slavili svoje pokolje, te zločine i okupaciju...
Lepa Brena dok pjeva o ljubavi bilo sretnoj i nesretnoj a ne vrijeđa i pljuje po mojoj zemlji je ok, a njena nacionalnost je totalno u toj priči nije bitna tj. nebitna je, i naravno dok se poslije i za vrijeme njenog koncerta ne dešavaju sranja.
Ti bi htio biti jeben i pošten, a to ne ide zajedno.
Da tvoji principi, o kojima tu bajaš, imalo vrijede i imaju smisla, onda bi prvo zabranili nogomet i utakmice, te navijačke skupine - jer oni generiraju daleke najviše sranja i mnoge mirnodopske zločine, od presretanja autobuseva, velikih šteta, premlaćivanja, invaliditeta itd itd...
BTW, na Thompsonovim koncertima se ne dešavaju nikakva sranja. I on ne može biti odgovoran za MOJE ponašanje (ne konkretno moje, ali ja sam metafora za običnog, malog i njemu nepoznatog čovjeka, na kojega on nema nikakav utjecaj).
Thomson za mene nije Hrvatska, dapače smatram da ju on kao takav i nebi smio promovirati, jer nakon i za vrijeme svakog njegovog koncerta se dešavaju sranja koja on nikako ili nešto malo reda radi spomene,na njegovim koncertima se pod normalno skandira ubi, kolji i tome slično, pa onda ja imam dovoljno pameti da to osudim i da mi se on i ekipa oko njega gade,
Ne, Hrvatsku bi trebali promovirati četnici koji bi pjevali svoje ekavice po Areni u Puli i sličnim mjestima, simbolima kulturne i povijesti Hrvata, dok jedan Hrvat i ne bi smio ni pisnuti - po tebi - u Hrvatskoj. Zato imamo u Istri i srpsko kazalište Ulysses, koje vodi srbin Šerbedžija sa svojom srpskom djecom glumcima i "redateljima", u kojem gostuju srpski glumci, a isti smrdi na Brijunima (ni više, ni manje...!) na račun hrvatskih poreznih obveznika svako ljeto - cijelo ljeto, za teške milijune, a što izvode, čime se bave, čime su oni to zadužili hrvatsku kulturu i društvo - nije nikome jasno! Možda mi ti to malo pojasniš, vidim da se kužiš u kulturu...
a i mislim da znam razlikovati dobrog pjevača i umjetnika od čobana.
Krivo misliš i još manje znaš. BTW, Thompsonova glazba je jaaakao daleko do čobana. Dapače, to je rock, i to jači i bolji od mnogih koje se uzima kao nekakve "rock-izvođače"...
Vjerojatno ti je rock više nekakav Dino Merlin, koji je za musliomansko-hrvatskog rata snimio dva CD-a sa islamskim borbenim pjesmama, uz sponzorstvo radikalnih muslimana i brigade "Al-Mujahaddin". To što je on onda radio - tebe vjerojatno ne zanima, bitno je da DANAS on to ne pjeva i da je time tebi odmah obrazac pameti, ljepote, talenta i ljubavnih pjesama, kao i hrpi ostalih koji ne vide - ili ne žele vidjeti - dalje od svojeg nosa, ukusa i guzice. Jer sve je OK dok se ne takne u njihove interese...
Glede ekipe koja se moram priznati u velikom broju okuplja na tim njegovim dernecima mislim da je to mlađa generacija koja je zadojena i preskočila je zajedno sa straijom genaeracijom jaaako puno satova povijesti, dobrog kućnog odgoja , uzor su im Anica i Robert Kovač, manekenka i nogometaš ufff uzori za poželjet zar ne 
Otkuda ti znaš tko je njima uzor, što su učili - što uopće znaš, temeljem čega daješ takve (glupe) izjave?? I otkuda si ti išao na satove povijesti - i koje to? One koje su držale srpske učiteljice u našim školama u Jugoslaviji? To ti daje pravo da veliš da poznaješ "kako je stvarno bilo"?
Licemjerno je od njega sebe prikazivati kao domoljuba, katolika i uzornog čovjeka, a sa druge strane prešutno odobravati mržnju, pozive na nasilje, vrijeđanje novinara, nacionalnu netrpeljivost, definitivno kao takav nije i nikada neće biti moralna vertikala ove zemlje.
On sebe prikazuje onako kako želi i kao je - a što će reći dežurni umišljeni "demokrati", ili ljudi koji vole gurati nos tamo gdje mu nije mjesto - tako je malo važno.